Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Square Enix – Final Fantasy témák

A Final Fantasy XIII koreai debütjének alkalmából három Suare Enix munkatárs, Motomu Toriyama, Yoshinori Kitase és Shinji Hashimoto sajtótájékoztatót tartottak. Ennek során három régóta köztudatban levő téma is előtérbe került: egy lehetséges HD-s Final Fantasy VII remake Playstation 3-ra, egy Advent Children film folytatás, vagy ahhoz hasonló technikával készült CG mozi opciója, illetve a Final Fantasy Versus XIII sorsa.Kitase az FFVII remake-ről – nevetve – azt mondta: a Final Fantasy XIII négy évig készült, azért az FFVII átdolgozása PS3-ra 10x annyi időbe kerülne. A játékot viszont annyian kérték már tőlük, hogy “gondolkoznak rajta”.Az új CG filmmel kapcsolatban Hashimoto nyilatkozott: jelenleg nincs terv ilyenre, viszont a legfrisseb CG technológiákat folyamatosan figyelemmel kíséri a kiadó, valamint ő személy szerint szívesen belefogna egy új mozi készítésébe.A sokak által nagyon várt Final Fantasy Versus XIII-ról alig árultak el valamit a japán videojáték-készítők. A fejlesztés “jól halad”, nemrég készültek el az FFXIII nyelvi lokalizációival, majd következik az FFXIV – a Verus tehát csak ezután jöhet szóba, ami legkorábban 2011 végét jelenti, de inkább 2012-t.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hironobu Sakaguchi kérlek térj vissza és váltsd valóra az álmot!! 😀

 2. Szeretném mind a 3-at de már tényleg kezd unalmas lenni ez a találgatás, lesz nem lesz.

 3. Várom mindet.

 4. Pedig ha megcsinálnák az ffVII remake-et akkor tuti milliós nagyságrendű eladásokat produkálnának. Én pl. tuti a gyűjtői változatot venném meg bármennyibe is kerülne.

 5. Vadállat lenne az FFVII remake HD felbontásban, de nem értem miért telne olyan sok időbe a fejlesztése. Mindegy, ők tudják… Azért titkon szerintem mindenki reménykedik, hogy a közeljövőben mégis lesz valami FFVII remake. Vagy az eredeti is jó volna HD-ben.Kell a frásznak FFIV Online… inkább nyomatnák már a Versust.

  • Egy ekkora világ újramodellezése a XIII grafikai szinten is brutális munka lenne, csak gondolj bele. Mindent újra megtervezni, a sarokba dobva a VII mangás stílusát, nem elég egy előre renderelt háttér mint az alapban, hanem teljes 3D-ben, fullHDban kell létrehozni mindent.Millió párbeszéd, melyet a Squenix már nem hagyna robotként mozgó és mutogató emberek (néma) előadásaként, hanem ezeket is mind meg kell rendezni.És akkor mire csak ezekkel kész lennének, máris elavult lenne a technológia.

   • Ezé se fogtok soha kapni FFVII riméket ! 😀

    • Ez a kurrensgen megvalósításra vonatkozik, szerintem handheld rimék lesz ebből.Én mondjuk a befejezést akarom.

     • Mondjuk jöhetne iPad-ra vagy az új Nintendo handheld-re (bár az nem tudom mit fog bírni).

     • Én egy leköszönő PSP címre, vagy PSP2 launchra szavaznék, de sajnos nincsenek róla belsős infóim, meg informátorom sem. 😀

   • Bocs, de nem értek egyet. Mindent lehet csak akarni kell! Ez itt a lényeg!

    • Szabad akaratod, de a Square megmondta, hogy nem fog olyan méretű csapatot foglalkoztatni a jövőben, ami szükséges lenne egy ilyen projecthez, szal már itt borul a dolog.Ehhez pedig a XIII csapatának többszöröse kéne, úgy hogy ráadásul az eredeti készítők közül jópáran le is léptek.

   • Akkor ezek szerint soha nem is lesz olyan szintű v. hasonló jrpg PS3-ra? Vagyis a játékélmény, értékes tartalom, stb. fel lettek áldozva a modern technológia oltárán? Csak a grafika lesz és kész, a többire nincs idő?

    • Lesz, és vannak is, de ha megfigyeled ezek grafikailag sehol nincsenek a XIII-hoz képest.Nem azt állítom hogy fel lesznek áldozva, pláne hogy nyáron várható az új nagygépes Shin Megami Tensei, ami tartalomban valószínűleg rommá veri az FFXIII-mat, de grafikailag nem nagyon fogja megközelíteni, ha az eddigi tendenciát követik.Szóval csak azt mondom, hogy muszáj választani, a Square pedig a CGiknek köszönhetően beleesett abba a csapdába, hogy ilyen kinézetű játékokat várnak tőlük, ez kell a népnek.

     • *Mármint az SMT bejelentése várható nyáron, bocsi.

     • Kiváncsi leszek, hogy hosszú távon mihez kezdenek ezzel a helyzettel.

     • Én mostmár leginkább egy olyan fejlesztői környezet megjelenését várom, amivel könnyebben meg tudnak alkotni egy világot.Az FFXIIImat hajtó Crystal Tools kapcsán ez bevallottan nehézkes volt, de kiváncsi vagyok a Versus XIII-ra hogy kapták össze a dolgot.Ott pl már világtérképet is akar Nomura.

     • Nem is tudtam, hogy lesz világtérkép a Versusba. Bíztató.

 6. Ezt a Versus-t mindig halasztják… Pedig erre vagyok a legkiváncsibb. FFVII remake meg király lenne!

 7. szerintem Duke Nukem Forever előbb fog kijönni mint FF7 remake:)

 8. Én örülnék egy ff7 HD-ba felhúzott verzának is.

 9. Sosem értettem ezt a Remake dolgot. Minek bolygatni egy klasszikus játékot. Az úgy jó ahogy van, azzal a grafikával, annak úgy van értéke, minden rohadt pixelével együtt.Nem kell se FFVII remake, se RE2 remake, se SH1 remake. A ráncfelvarrás által úgy is csak elveszítenék a varázsukat ( rossz esetben ).

 10. hehe,nekem meg FF8 remake kéne

 11. 2012, jézusom. Ha azt nézzük hogy elméletileg 2003 óta létezik a cégnél a játék, (még ha ebben volt egy szünet is az új engine megírása miatt) nem kis idő.

 12. A FFVII remake készül, de nem akarnak 3x dolgozni, így inkább PS4re készítik, de ígérik nyitócím lesz. 😀

 13. Az FF6 nak jobban örülnék 3d-s hd minőségben!

 14. Hagyjuk már ezt a süket dumát, hogy ,,ha a FF13 négy évig készült akkor a FF7 remake négyszer anyi időbe telik,,. A final 13-at a semmiről, alapoktól kezdték el csinálni. Karaktereket, sztorit helyszíneket kitalálni. A final fantasy 7, bazze ott van készen a pofájukba csak alá kell lökni a ps3-at. Fújj de tirpák mocskos ki-be mosakodó banda lett ez a square…

  • jah vmi ylen jutott nekem is az eszembe

  • Az igaz, hogy a story már adott, meg valószinüleg a harcrendszerhez sem piszkálnának hozzá, de minden mást a nulláról kéne megcsinálni, hiszen gondolom senki nem egy HD-be húzott FFVII-et vár és az FFVII azért jóval komplexebb, mint az FFXIII. Újra megalkotni a komplett FFVII világot, hát… Szerintem nem csinálják meg.

 15. Én FF VIII remaket akarok!

 16. 40 évig??? Az a baj, hogy nincsenek rászorulva arra, hogy kihozzák magukból a maximumot. (vagy ennyire kiégtek)

 17. FFVII remake kell!!! 😀 De sajna úgy sem lesz… 🙁

 18. Már csak az Enix-ben reménykedem egy DQX formájában pl: PSP2-re!:)

 19. szerintem unodító már ez a húzavona