Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Spider-Man – az első sok közül

A Sony E3-as konferenciájának számos meglepetése között szerepelt a PS4 exkluzív [b]Spider-Man[/b], amit az Insomniac Games fejleszt. A LEGO és a TT Games már ígéretes kapcsolatokat épített ki a Marvellel, de ezen kívül a képregényvállalat még nem használta ki számos lehetőségét konzol fronton. Jay Ong, a Marvel játékok alelnöke interjúkat adott a vállalat terveiről a bemutatót követően.Ong pár évvel ezelőtt azért csatlakozott, hogy minőségíbb alkotások szülessenek, aminek egyik gyümölcse Pókember legújabb kalandja. Az ő csapata konzol játékokra koncentrál, míg a mobil és közösségi programok már régóta sikeresek.Az Insomniac és a Sony játéka az egyetlen futó konzol Spider-Man sorozat lesz. Szeretnének kiváló csapatokat találni, akik dolgozhatnak az IP-ken, a minőségre fókuszálva. Ez nem azt jelenti, hogy Pókember nem szerepelhet más játékokban, de nem jelennek majd meg konzol játékok párhuzamosan az Activisiontől. Határozottan kijelentette: “A Spider-Man konzol játékok jövője a Sony és az Insomniac kezében van.”A filmes játékok kora véget ért a Marvel számára, úgy, mint mobil stratégiájuknál. Minden játék hosszú fejlesztési ciklussa rendelkezik majd és a csapatok hozzáférhetnek a számukra szükséges erőforrásokhoz. Nem lesznek filmek, képregények, vagy bármi más megjelenési idejéhez kötve sem. A Marvel tisztában van vele: nem lehet siettetni vagy alulfinanszírozni a fejlesztőket ha jó játékokat szeretnének.Természetesen előfordulhat, hogy egy film megjelenésekor megjelenik egy DLC vagy egy ruha, de a konzol játékok külön utakat járnak majd.Régebben a konzol játékok lehetőségének 30%-át használták ki, míg most csak 10%-át. Csak olyan fejlesztőkkel működnek együtt, akik remek, minőségi játékokat akarnak létrehozni és nem csak “jó” játékokat. Jelenleg két publikusan bejelentett partnere a Marvelnek az Insomniac és a Telltale. Bár a LEGO játékokról csak jót tudott mondani, az nem az ő részlege alá tartozik.Ezen felül csak olyan csapatok számára adják majd oda az IP-ket, akik lelkesek a téma iránt és nem csak pénzt szeretnének kihozni belőle. Ong általában az első 30 másodpercen belül meg tudja állapítani a hozzáállásukat.Kitért arra is, hogy egyre több fejlesztő dolgozna velük együtt mióta a filmek és a top mobil játékok sikeresek, valamint mióta elszakadtak a “filmes játék” modelltől.A Sony és az Insomniac tíz percre van Ongéktól, így napi kapcsolatban tudnak állni, ami hasznos az új projekt szempontjából. Azt is nyíltan bevallották, hogy előnyös Pókemberrel kezdeni, mert kereskedelmileg ő a legsikeresebb szuperhős.Több konzoljáték is fejlesztés alatt áll és az elkövetkező években be is jelentik őket.[i]Források:[a http://venturebeat.com/2016/06/16/jay-ong-describes-marvels-return-to-blockbuster-games-with-spider-man/]VentureBeat[/a], [a http://www.gamesindustry.biz/articles/2016-06-15-spider-man-leads-marvels-epic-new-console-strategy]GamesIndustry.biz[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. egy Spawn hack n slash játékot kérek Platinum Games-től…

  • Igen! De legjobb lenne ha Rocksteadyék csinálnák. Lásd Batman.

   • “A Rocksteadytől inkább egy Justice League, Suicide Squad vagy egy “”igazi”” Tini Nindzsa játék lenne jó. A Platinumtól meg jöhetne Spawn, az úgyis hack n’ slash műfaj.”

    • Egy Suicide Squad játékra már korábban is voltak utalások, ráadásul nemsokára jön a mozifilm is, szóval népszerű téma lesz, feltéve ha jól sikerül a végeredmény. Szerintem több mint valószínű, hogy egy ilyet hegeszt a Rocksteady.

 2. Majd meglátjuk , hogy mi lesz Spídermannal .

 3. Oszt ha ez is kaksi lesz? Szegény Póki…

 4. Nem értem mi a fax csináltak eddig, mind a Sony, mind a Marvel, hisz az Arham Asylum is 2009-es ! Tököltek…

 5. Hát, igen: a mozi-fronton elképesztő sikereket érel a Dis… khmm Marvel, míg addig a játékiparban jócskán bejöttek a Warner tervei és számításai a Batman-nel és a DC Univerzum-mal. Ezt nem engedhetik meg, ott is el kell ők taposni !

 6. Ideje lenne már egy jó Spidey game-nek, és annak is, hogy a Rocksteady-n kívül más stúdió is képes lenne fasza szuperhősjátékokat összehozni.