Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony vs. Microsoft – íme az aktuális trashtalk

A Sony részéről jó ideje nem hallhattunk a videojátékos bizniszben is időről időre előforduló [I]trashtalk[/I] stílusú elszólásokat. (A “trashtalk” kifejezés azokat a nyilatkozatokat jellemzi, ahol a tisztelt üzletemberek meglehetősen pikírt stílusban savazzák és osztják a konkurenciát.) Érthető: a Playstation 3 elég sokáig kvázi döcögve járta útját az eredeti nagyívű SCE elképzelések helyett, így erős szerénytelenség lett volna a 2009-ben indult látványos felemelkedés előtt nagy mellénnyel odamondogatni bárkinek is. Ezt eddig inkább a Microsoft erőltette – Aaron Greenberg termékmanagerrel az élen, aki rendszeresen szállította a Playstation 3-at szapuló, ugyanakkor saját cégét eszméletlen vadul menőző dumákat.A Sony szekér most egyértelműen szépen szalad, így hát Rob Dyer, az SCEA egyik részlegének főgóréja úgy gondolta, itt az idő felvenni a kesztyűt és odamondogatni a nagy mumus konkurenciának, a Microsoftnak. Vitriolos nyilatkozatát az Industry Gamers weboldal tette közzé.[I]Nem is olyan régen még két X360-ra jutott egy PS3. Ez végérvényesen megváltozott. A mögöttünk felsorakozó kiadói közösség sokkal jobb kiszolgálást kap, mint a 360-nál. Ahogy egyre több gépet adunk el és zárkózunk fel az X360 hardverek mellé, úgy válik nyilvánvalóvá, hogy a kiadók inkább minket támogatnak.Vegyük példának a Madden szoftvert: az eladási arány 1.4 az 1.0-hez, amiből jól látszik, mennyivel jobban fogyott a cím PS3-ra, mint X360-ra, holott eladott gépek terén jobban áll a Microsoft.A Microsoftnak nincsenek már saját stúdiói. A Bungie következő Halo játéka tőlük az utolsó. A Rare nem csinál semmit, Peter Molyneux meg csak a saját Fable játékát tolja… de saját stúdiók nincsenek Redmondban, se máshol. Nekünk vannak. A Microsoft ahelyett, hogy ilyen saját csapatok mögé tenné a pénzét, inkább kilincsel az Epic-nél meg a Valve-nál, meg persze a BioWare-nél, hogy azt tegyék, amit a Mass Effecttel is csináltak… ide vándorol a Microsoft pénze, nem máshova.Kösz, de mi nem fogunk ilyen téren konkurálni a Microsofttal. Mi átfogó bizniszben gondolkozunk. A mi globális üzletünk nagyobb, mint a Microsofté, egyre csak növekszik, és az emberek ezt jól látják. Már megelőztük őket Európában, Japánban pont sehol nincsenek, és Amerikában is befogjuk majd őket, sőt, be is előzzük.[/I]A teljes, jóval bővebb nyilatkozatot [A http://www.industrygamers.com/news/ps3-better-serves-publishers-than-360-says-sony/]itt olvashatod el[/A].

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hát nem tudom miért tört ki a sony ennyire,de szerintem kellet volna várniuk ezzel,hogy így odapakoljanak a konkurenciának. A MS sokk mindenre képes, nem szabad lebecsülni …

  • Ezért vágták szét a Resident 5-öt is, hogy rohadna meg a multiplatformosodás, meg a 360 a tetves DVD9-ével.

   • “Szétvágták a RE5-öt? A DLC-k történetvezetéséből kiindulva nem hiszem, hogy ez így történt, mindkét epizód tényleg mellékág-szagú.Ez az eset viszont most más. HA tényleg igaz ez a dolog ÉS a PS3-as verzió sem tartalmazza ezeket a részeket, akkor ez elég durva. Mondjuk nem tudom, hogy lehet egy kerek játékot úgy megnyirbálni, hogy az pofásan is nézzen ki, majd a kivágott tartalmak DLC formájában beleilleszkedjenek az egészbe. Mert ha jól értem, akkor bizonyos részeket megvágtak. De a “”megvásásokból”” nem lehet DLC-t csinálni. Akkor meg nem értem. Vagy bekúrnak majd egy köztes pályát a sztori közepébe? Megkockáztatom, talán az is benne van, hogy így keresnek előre kifogásokat a fizetős DLC-k miatt. Nem hiszem el, hogy ilyen kardinális probléma a játék megjelenése (!) előtt 2-3 hónappal merülnek fel.Az biztos, hogy a 360-as lemezmérettel már szenvednek. A Namco is jelezte már korábban.”

    • Persze, unalmukban gyorsan csináltak két sztorit, csak hogy legyen DLC anyag. Megvolt az már a kezdetektől fogva. A kotakus hírt köszönöm, hogy jelezted, már ki is pakoltam.

     • Még mindig arról a Capcom-ról beszélünk, aki a Street Fighter-eket számolatlanul, kis változtatásokkal nyomatja ki a nagyvilágba? :)Na mindegy.

     • Tudtommal lemezen is jön 360-on a kibővített változat azaz ráfér a korongra. Ez inkább dlc fizetős gyanú inkább.

 2. Háborút a népnek 😀

 3. Na most nem hiszem, hogy a Valvet nagyon kéne győzködni, hogy fejlesszen X-re, mivel az X közelebb áll a PC-hez mint a PS, ergo simán át tudják írni a PC-s játékaikat X-re mint PS-re…Igen valóban nincs PS3-m, de ha lenne se látnám másképp! Nem tudok azonosulni ezekkel a flame keltő blogokkal, cikkekkel amik itt meg más helyeken megjelennek! Köszönöm pont.

 4. Emberek nyugalom ez csak egy digitális ponthalmaz amit mi földi halandók hírnek nevezünk. 😀

 5. Ez az ez mind igaz. És jót tesz a lelkemnek ezeket hallani.PS3 forever!

 6. Végülis tényleg nincs sok saját stúdiója a Microsoftnak,nekem is csak egy jut eszembe a Turn 10 akik megcsináltak két Forzát annyi idő alatt amíg a konkurenciánál csak egy PsP-s Gt 4-re futotta lebutított kampánnyal.Azért ezt is kiemelhetted volna a Rob.

  • Pont a Turn 10? A kis elszállt hülyegyerekek, akik be tudnak egy ilyet mondani, hogy ők megeszik Yamauchit reggelire? Járjunk már a földön.

   • hol mondtak ilyet?

    • “””I’ve got huge respect for Yamauchi and what the Polyphony Digital team does, they’re a great developer. But do I personally feel confident that it would be difficult for any other racing game to do this,”” Greenawalt told CVG, speaking on Forza Motorsport 3.””””Gran Turismo is a great game and when it comes out I’ll play it. But I think that without the partnerships and without the commitment, it will be very difficult for another team to replicate what we’ve done.””””When asked a direct question on how Forza 3 compares with the PS3’s Gran Turismo 5, he said that ”I believe we beat them on a lot of the features”, giving examples such as the game’s 400 ‘fully built’ cars and ”user generated content”….és még sorolhatnám, ha lenne kedvem guglizgatni a nagy dumáikat.”

  • “Szerintem azért ebben a generációban, a blu-ray korában a minőség is számítson már, ne csak a mennyiség! A T10 remekül tudja a száját jártatni, de a most következő lesz az első teljes PS3-as GT, úgyhogy várjuk meg, és hasonlítgassuk össze a Forzával, akár a 2-vel egyszerre! :)(Milyen az, hogy az F2-ben fél óráig nem enged be szobákba, az F3-ban meg nem találom a public szobákat… A “”fizika”” témát meg inkább hagyjuk! 🙂 )”

  • A Forza 1-2 egy kissé feltupírozott Ridge Racer.

   • Nem vagyok Forzás, csak Ridge Racer-es, de ez egy orbitálisan nagy f@szság, remélem te is érzed.

   • “Ebben azért szerintem martinnal vitába is szállhatnál. Ugyanis a Konzolban a martin beleszól rovatnál ő írta ezt szó szerint:””Egymás mellé tettük a Krisszel a Forzát és a Ps2-es GT4-et, ugyanolyan Tv-kre kötöttük, kiválasztottuk ugyanazt a pályát, aztán mind a kettőn egyszerre indultunk. Fél percenként megálltunk és megbeszéltük a látottakat. Nem tudtam eldönteni, melyik játék a szebb. Van, ami az egyikben szebb, van ami másikban. Tartalmilag én a GT4-et többnek érzem.Szó szerint idéztem, ha nem gond az újság is itt van mellettem. És 9.5 pontot kapott a Forza akkor és ott tőletek.Ha a Forza 1-et továbbra is RR szintnek tartod akkor voltaképpen a GT4-et is megszóltad most.”

 7. ok,nem rossz evkezdes.muszaj sajnos lealacsonyodni az MS PR szintjere,mert manapsag ez eredmenyes.Iden lesz miert leszivatni a vertolulasokat az MS fuggo agyakban.Remelem kivasaroljak oket par jatekukbol is.

 8. hehehe hahaha ennyit erről a hírről.joestet

 9. Szépen be lett oltva a Microsoft. Ha tényleg ők is ezt csinálták akkor most a Sony-t se szabad lenézni emiatt. Csak kölcsön kenyér visszajár.

 10. “””Ezt az örökös rágódást az MS vs Sony-n meg már megunhatnátok, magatokat teszitek a vicc tárgyávááá. Szánalmas…. “”LOLDe azért te is dobtál egy üzit, vazze!Tükörbenézéssel hogy vagy?:)”

 11. ha igazak a hírek, h mi történt mostanában ps3-al, rövidesen a wii eladásaival fog versenyezni a gép. az m$-nél meg csak vakarhatják a fejüket, és újabb bukást könyvelhetnek el a zune és a vista után

 12. na, akkor most visszaolvasok. :)))

 13. ennyi

 14. Én nem tartottam fairnek soha azt,hogy a microsoft egy megbízhatatlan félkész konzolt tolt az emberek orra alá anno.De valahogy még undorítóbb a Nintendo,ők ugyanis úgy piacvezetők, hogy kettő(!) db. olyan játékot tudnak felmutatni Wii-re,amit szívem szerint kipróbálnék.Üzletileg zseniális húzás volt ezt nem vitatom,de játékos szemmel nézve röhej.

 15. igazából érdemes megnézni ezt a grafikont(vgchartsról mentettem le)http://img706.imageshack.us/img706/2220/ps3vsxbox.jpgha nem lenne az egy év előnye a msnek most hol lenne.

 16. Ilyenkor röhögök a markomba, hogy egy ilyen hírre, mennyi PSfanboy vérpistike jön XDXDXD. Eszméletlen… Hogy valaki ez izgasson, és nem az igazi jó játékok… Tudjátok mit, én addig most elmegyek, tolok egyet a God of war 3 és Heavy Rain demojával, és én ténylegesen jól fogom magam érezni. Ezt az örökös rágódást az MS vs Sony-n meg már megunhatnátok, magatokat teszitek a vicc tárgyávááá. Szánalmas….

 17. Egyszer nagyon régen kipróbáltam egy x-est. Nem voltam odaérte, ps jobban bejön, és már-már látszik hogy elnyomja az xboxot végérvényesen

 18. Csà mindenkinek!! A ms akkor fog nagyot nèzni, amikor megèrkezik a mass efect trilògia ps3-ra. Ugyanùgy mint az episode from liberty city. Mert azt a vak is làtja hogy innentöl a ps3 diktàlja a tempòt. Ès a nagyhalak,PL ubisoft ,EA ,activision a felhasznàlò bàzist ès a platformba lèvö potenciált nézik, mert ök is szeretik a pènzt nagyon.

 19. Most én is olyan vagyok mint a ifjú feleség a nászéjszaka után: keményebbre számítottam.Erre nem tudom mit lehet válaszolni a másik oldalról, mert eléggé igaz amit mond. Azzal talán lehet vitatkozni, hogy Amerikában le fogják-e előzni a Boxot eladási statisztikákban. Ugyan is előfordulhat, hogy annak ellenére hogy Amcsiban több X-boxot adnak el, mint PS3-at, világ szinten még is megelőzi, sőt akár Amcsiban is többen játszanak PS-sel, mert több marad üzemképes.Aki meg azzal a nagyon frappáns dologgal vág vissza, hogy jó jó igaz, amit az M$-ről nyilatkozik az emberünk, na de majd a Nintendo az új masinériával úgy szájbacsapja majd jól a Sanyit, hogy csak na! Az gondolja végig, hogy egy új hardver/platform bevezetése nem egy egyszerű feladat. Ha erős, akkor drága, ha nem erős akkor viszont valami extra divatos cucc kell bele, lásd Wii/Iphone.Az új Wii-nek a PS3/X-box onlájn/offlájn szolgáltatásaival kell majd megkűzdenie. A Nintendonak nincsenek média vállalatai, mint az M$-nek és a Sony-nak, semmi plusz szolgáltatást nem tud majd hozzá adni.

  • A Nintendo is megy a levesbe majd, olcsó mint az állat… jó hogy sok kelt el belőle nem is olyan réteg veszi aki igazán játékos… A játékfelhozatal egy nagy kövér nulla, rengeteg játék PS1/2 színvonalon mozog. Két játék kellene Mario Galaxy meg a Zelda… a többi kuka. Sőt a mozgásérzékelője meg össze vissza érzékel. Szeretem a Nintendot, de ezt a konzolt már nem nekem készítették.

 20. “””A mi globális üzletünk nagyobb, mint a Microsofté””Tényleg? Ezt nem is tudtam… (LOL)”

  • “Mindíg tanul valamit az ember.M$:Revenue ▼ US$ 58.437 billion (2009)Operating income ▼ US$ 20.363 billion (2009)Net income ▼ US$ 14.569 billion (2009)Total assets ▲ US$ 77.888 billion (2009)Total equity ▲ US$ 39.558 billion (2009)Employees 93,000 in over 100 countries (2009)Sony:Revenue ▲ ¥7.730 trillion / $79.618 billion (2009)Operating income ▼ ¥ −227.8 billion / $2.087 billion (2009)Net income ▼ ¥ −98.9 billion / $1.019 billion (2009)Total assets ▲ $230.5 billion (2009)Total equity ▲ $50 billion (2009)Employees 180,500 (as of March 2008)”

   • Haver, ne is mutogass ilyen számokat, úgysem értik meg, milyen erők mozognak ebben az üzletben.

    • Ja bocs.Akkor asszem lefordítom a számokat. A Mi$i ugyan látványosan tuggya xopatni a luvnyákat, nagyon bejön neki az élet, állandóan van neki felesleges pénze. Azonban ha az eszköz állományát nézzük a srácnak, akkor a Sanyinak 23 cm van, neki meg csak 7! Ráadásul 2X akkora emberes gyerök ez a Sanyi.Szal teljes joggal szót be ennek a nagyarczú pénzes kötsögnek,aki kurvát ugyan tud magának venni a pultnál, de a normális csajokat, akik nem mennek el akárkivel, azokat szinte mind csak a Sanyi szúrja!:DDD

   • Kiszámoljam a Turnover Ratiot? 😀

    • Éntőlem.De ezekből az adatokból?:D

     • Add meg még az opening és a closing stockot és simán (H) 😀

     • Hát ez az!:DÉn még olyat nem láttam, hogy ezek a cégek megadták volna pontosan, darabszám szerint, hogy miből mennyit gyártottak és szállítottak ki a bótokba. Ez valszeg olyan szíkrit informésön, amit még Oszama tartózkodási helyénél is nagyobb nehézségek és veszélyek árán lehetne csak kideríteni, de az infóért amúgy is az ember életét kérnék cserébe.:)Ehelyett vannak ezek a nagyon komoly kutatómunkával készült statisztikák a Végécsárszon, amelyeket a kalibrációs hasraütés módszerével számolnak ki.Valamint a fórumonként megjelenő 1-1 csúcs-indásztriexpertek, a szotyi-jólbexopta-mert-nemtuggya-a-rémálmainkat-teljesíteni!!! dumákkal.:DDD

 21. Ez a csávó, most keményen kiosztotta az MS-t. Igaza van, főleg abban, hogy az MS-nek nincs saját stúdiója. A Sony bekeményít úgy látszik, csak így tovább!

 22. Majd gyere vissza ha le tudsz írni két értelmes mondatot…

 23. Hajrá sony hajrá ps3!!

 24. Jó pár ismerősöm vált X-ről PS3-ra…. nemhiába. 🙂

 25. Semmi esélye az X360-nak, a PS3 befogta. Már exk. játék se nagyon jön rá… a Natal meg egy vicc lesz… 2:0 vezet a Sony!!!! 🙂

 26. Nekem mindkettő gép van. Részemről érdektelen melyik platformra jön ki a játék, nagy különbséget nem látok a gépek között.

 27. Teljesen igaz ami a stúdiós dologban mond.Az pedig hogy a Madden szoftver eladásaiban ilyen arányú a Sony fölény mindent elmond.

 28. Gazdaságos-xbox360 Minőség-ps3.

 29. A Madden eladás dologhoz csak annyi, hogy ehez az adathoz hozzájárúl nem kicsit a 360 warezolhatósága.

 30. “Ez nem is volt annyira durva, sőt, egyáltalán nem, sokkal “”megmondósabbra”” számítottam.”

 31. “Ez a “”sanyi ezt a generációt becimuzta”” az aktuális mantra?”

 32. bár nem szeretem a konkurenciát alázgató elemzéseket, de nem mond baromságot…főleg az uccsó előtti bekezdés…a MS ebben a generációban tényleg erről szól….nekem abszolút nem tetszik amit csinálnak…

 33. Tok mindegy,hogy behozza vagy sem, iden bemutatjak az uj Nintendo gepeket es ujra kezdodik minden.Sony ezt a generaciot becumizta,akarhogy is nezzuk.Meglatjuk kov. gen-ben mit tudnak majd felmutatni!

  • BEcumizta te hol elsz?! 🙂

   • Ahhoz képest, hogy a papírforma szerint itt már két éve kőkemény PS3-uralomnak kellene lennie, ahhoz képest valóban becumizták. Amúgy ilyen odamondogatások eddig leginkább a kiállításokon voltak jellemzők, főleg akkor, amikor statisztikákat kellett villantani. Ebben a Sony sem maradt el. 🙂 Viszont az N-es Reggie-t nehéz überelni, mókás, ahogy a nem-gémer társadalom által piedesztálra emelt cég kioktatja a játékosvilágot. 😀

    • “””Ahhoz képest, hogy a papírforma szerint itt már két éve kőkemény PS3-uralomnak kellene lennie, ahhoz képest valóban becumizták. “”Érdekes ezt a papirformát csak az X-botok látták, csak ha abban is ez volt, akkor miért nem a nyerő gépre szavaztak?LOL”

     • “A “”becumizás”” kifejezést nem én dobtam be, sőt, nem is igazán tartom találónak. A lényeg az, hogy MINDENKI ezt várta. Őszintén: ki volt az, aki az első két megasikeres Playstation konzol után azt gondolta, hogy a Sony-nak négy évébe fog utolérni a mindössze egyetlen év előnnyel induló konkurenciát? Az elképzelés elég vad lehetett volna, ha egyáltalán felmerült bárkiben is.Ettől függetlenül faszán teljesít a Sony és egyre jobban is fog, bár én csak relatív győzelemként tudnám értékelni. Visszagondolva furcsa, hogy már a konkurencia utolérését is pezsgőbontással ünneplik, pár éve meg egyenesen utópiának tűnhetett volna, hogy egyáltalán van kit megelőzni.”

     • Ebben van valami azért. Menjünk vissza mondjuk 2004-be akkor már tudtuk hogy lesz Xbox360 és Ps3 is sőt kapisgáltuk hogy a Nintendo is új masinát fog bedobni.Na ha akkor valaki azt mondja hogy a Nintendo 2010 elején bucira veri a többieket és a Ps3 még csak megközelíteni tudja az Xbox360-at az első elvárhatóan sikeres üzleti éve után akkor minimum zárt osztályból szalasztottnak nevezték volna az illetőt főleg a Ps2 tábor tagjai.

     • nekem még mindig megvannak azok a kommentek, ahol ezeket beszéljük, és ezek alapján állíthatom, elég sokan számítottak erre, csak nem a fanboyok közülMartin is azt mondta, hogy ez lassú menet lesz, és még jó páransőt, azt is mondtuk, hogy ha nem Sony név lenne mögötte, megbuknaannyi, hogy kicsit előbbre számítottam ezt a dolgot, sokat csúsztak az exkluzívok…

  • azert azt megkell hagyni hogy ebbbe a becumizas kozben keresett anyi penzt a sony mint Magyaro teljes evi forgalma, nem kell oket felteni, mellesleg azt is lesz*arnam ha a csod szelen allnanak a jatekok, a szolgaltatasok, kozosseg, technologia mind nagyon fasza mas nem is kell

 34. Egy kicsit azért késo a köpködéshez szerintem ,nem kellett volna lebecsülni a konkurens cégeket és akkor nem kellene a Microfos után loholnia a Sanyi-nak.Úgy gondolták az elozo két generációban ok voltak a piacvezetok és a következo gépnél ,mint a fejleszto cégek ,mint a játékosoknál elnyerték a bizalmukat ,hát nagyot tévedtek!!!Nintendo jön aztán rendet tesz majd köztük ennyi.

  • Szerintem mindent csináltak, csak lebecsülni nem a ms-t. Van egy mondás: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.Nekik van egy zsebkendőjük, az ms-nek meg egy alföldet beterítő moskos lepeljük.

 35. Ennyi. Igy kell megmondani a dolgokat.

 36. “És mindjárt jön a Nintendo, szájbakrja a Sonyt, lerúgja az microsoft veséjét, és bejelenti az új gépeket. :D””holott eladott képek terén jobban áll a Microsoft.””Ez elírás lenne, vagy nemtom értelemezni?”

 37. Nem nehéz behozni a sonynak, mivel az MS saját konzolját értékteleníti el, gondolok én itt a kibannolt xbox360-ra. az embernek elege lesz, és vesz egy PS3 at, (én is így tettem) .

 38. Én csak játszani szeretnék.

 39. Ámen! 🙂

 40. Rob megmondta a frankót 🙂 Ámen!

 41. SONY FOREVER!!!

 42. A gond az, hogy 2010-ben írják ezt és nem 2006-ban vagy 2007-ben.Túl késő, a Sony így is úgy is elbénázta ezt a generációt.

  • Na ez megint hidegen hagy, és az állítások sem teljesen fedik a valóságot. Csak egy példa okán említeném a Forza 3-at az nem belső stúdiós fejlesztés? A Rare köztudottan már a Natalra hegeszt. A Fable-t meg a Mass Effectet meg mintha irigyelné – utóbbi megemlítése szerintem annak is szólhat hogy mégsem lesz a Ps3 portból semmi.Meg ha vásárolt is kizárólagos jogokat azok nem voltak ablakon (értitek az élcet ablakon –> Windows :D) kidobott pénzek valamint amíg a multis címekből több fogy Boxra azokból is többlet pénz jön be nekik. Na meg gondolom a Sony belsős cégei sem ingyen dolgozhatnak.Egy biztos én egyik céget sem fogom sajnálni mindkettőnek van mit bőven a tejbe aprítania. Én is támogattam őket nem kevéssel most már rajtuk a sor hogy adjanak nekem tartalmat ellenzésül.Mentem tovább játszani.

  • De nem adott ki egy kapkodva legyártott és megtervezett, DVD meghajtós gépet, amiből kihagyott szinte mindent, amin fizetős a net, és egy hozzá való inkompatibilis, használható méretű HDD árából a konkurenciába vesz az ember egy 3-4x akkora kapacitású szabványosat (120Gb x360 = 19ezer, 500Gb Hitachi notebook sata = 19ezer).

   • Ennek ellenére mind a játékok mind az eladások jobbak voltak ezidáig, a dolog most változni látszik ezt nem tagadom, de mint írtam túl későn.Nézzük már reálisan a dolgokat, a fanboysághoz öreg vagyok.

   • Hát nem kell venni microsoftos winyót. Vezsel egy torx csavarhúzót és nagy winyót, azt megflasheled és máris működik a boxban, egy sima pc-s winyó áráért. Én is így használom:P

  • Ez hülyeség szerintem, már bocs. Véleményem szerint inkább az MS rángatta elő ezt a generációt a DVD meghajtós Boxxal, ahogy Dzson is írta, miközben már az előző generációnak is az volt a lemez formátuma. Több cikk szól arról, hogy az MS csak tesztnek adta ki a sima Boxot, miközben már a 360ra készült.Csak így tovább, Sony! 🙂

  • “””2013-ban 80 millió Blu-ray lejátszó találhat majd gazdára, ami megközelíti a DVD lejátszók 90 milliós nagyságrendre jósolt forgalmát””Mivel is van elkésve a Sony?”

   • Jézusom.:DMég adatokat még!:DLe lehet állni, nem azért mondtam, hogy a pofámba vágjátok annak az 1000 oldalnak a 6 éves elmézését.

 43. Nemcsodálom, ps3-ból egyre többet vesznek x360-at meg egyre többet dobnak ki a megbízhatatlansága miatt. Jól megérdemelt betegállományom töltöm 3-ik napja, azóta folyamatosan megy a gép ha elalszom még akkoris és semmi baja

  • Na azért ne essünk át a ló túloldalára: csak itt a fórumon jónéhányunknak bevillant a sárga led. A kb. 2-2,5 évig működés nem egyenlő a megbízhatósággal.

   • Hát nekem kb. 1-hónapot bírt ki a box, E74-es hibaüzenettel elszállt az alaplap. (Volt benne vagy 20 üzemóra.) Igaz, két hét alatt megjavították a németeknél, (alaplapcsere) de inkább gyorsan lecseréltem PS3-ra, kicsivel megbízhatóbb…

   • Kéne ebből valami rendes statisztika, mert az arány eddig 5% alatti.

   • Nekem a box 2 hónap után megadta magát,pedig legújabb jasper elite.. járatva is alig volt,napi 2-3 óra,ennyi. A ps3-am (régi,40gb-os) naponta átlagban kb 10-12 órát ment(folding@home) és több mint 1 év után sem volt semmi baja. És még most sincs,ugyanis akinek eladtam azóta ia boldogan használja. Tehát részemről… a box… el tudod képzelni mi a véleményem róla.

   • Én nem arra akartam utalni hogy a ps3 örök darab, de az x360-ból sokkal több hibásodik meg. Erről olvastam cikket is,haverok is sorban adják el a gépeket és ismerősöm garanciális szervizben dolgozik és ő is azt mondja hogy rengeteg box-ot visznek be

 44. Hú, szegény bogzosképűek ettől most bevadulnak…

 45. Bárki bármint mond, a tények és a számok beszélnek…

 46. Erre a Madden-es példára, tuti, h CoD6 eladási mutatóval reagál majd a MS. Mivel az meg boxon fogyott jobban.

 47. Hmm hát nem g*cizett a forma!Képzelem MS-nél válaszként már gondolkodnak is hogy melyik multis cím exkluzívitásának bevásárlásával szívassák meg a sony-sokat újra:D

 48. Az E3-as konferenciákra lesz én kíváncsi, hogy milyen felhozatal lesz télen…

 49. 🙂

 50. Ott a pont.Jól megmondta!:D

 51. Már megint….

 52. “Kemény szavak, de van benne valami.Ha az exkluzívokat nézzük elég erősen áll a sony. A ms meg sokat fizet “”csak “” azért ,hogy exkluzív maradjon egy game. És mi lesz ha elfogy a pénz??? Kiadják ps3-ra is…..”

 53. Várjatok hozok popcornt megy egy kis üdítőt. Hátha idetéved pár elvakult fanboy 🙂

 54. Várjuk a kimerítő reakciót a Microsoftról. Ezzel hetekre le lehet kötni a világot. 🙂