Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – újabb HD-be húzott PS2-es kollekciók várhatók?

Azt talán a Sony sem gondolta, hogy a Playstation 2-es God of War epizódokat Blu-ray lemezen, HD-s grafikával PS3-ra kínáló God of War Collection ekkora siker lesz. Így aztán nem véletlen, hogy most meg egy Fumito Ueda gyűjteményről [A http://playstationcommunity.hu/note/3473]szól a pletyka[/A], bár a mester [A http://playstationcommunity.hu/note/2203]korábban már beszélt róla[/A], hogy tetszik neki az ötlet.A Kotaku webmagazin ennél is tovább megy: egy Sony-s “Melyiket látnád szívesen?” kérdőívre hivatkozva állítják, a jövőben több híres PS2-es szuperszéria is átköltözhet PS3-ra, HD-ben, trófeatámogatással.[21155]A listán olyan AAA kategóriás sorozatok szerepelnek, mint a Metal Gear Solid, Ratchet & Clank, Gran Turismo, Grand Theft Auto, Resident Evil, Final Fantasy, Yakuza, vagy a Silent Hill.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. De ha már a fontosabb játékok mind megjelennek PS3-on, akkor senki se fog venni többé PS2-t (legalábbis nagyon kevesen), akkor meg miért nem lehet a PS3-ban PS2 játék emulálás?Már többször gondolkoztam azon, hogy kellene egy PS2 főképp a Silent Hill széria miatt, úgy látom jól tettem, hogy halogattam a megvételét 🙂

 2. Kérdem mi értelme újra kiadni a ps2 játékokat, felhúzva HD minőségbe ? Ki fogja már újra átvinni pl: FFX-et .Szerintem amit ráfordítanának pénzt ezeknek a játékoknak a HD húzására, abból a pénzből csinálhatnának egy új játékot . (Egy FF 1-12 Collection-nak örülnék, mert annak lenne értelme )

  • Pont most nyomom 4x-re FFX-t, mellette a Rogue Troopert, de egyikre sem vágyok HDkiadásban, megelégszem egy sima felskálázással. A LoK: két ps1 része, resi2 , SH, FF7,ect is megvan lemezen, mêgis megérnek nekem 6-10 dodót, hogy ne a lemezeket használjam (és még felállnom se kell). Jöhetnek a gyüjteményes lemezek( HD felbontás, trófeák ) , remake – ek( eredetihez méltó újragondolás (ala Monkey Island)

 3. Nem roszak de sztem fölösleges.

 4. Aminek tudnék örülni az a Mark of Kri mindkét része, Psychonauts meg mondjuk a Black lenne – most így hirtelen ezek ugrottak be. Bár nem sok esélyt látok arra, hogy ezek közül bármelyik is megvalósulna.

 5. akkor még várok a 60gigás Ps3-as vásárlással!hátha lesz belőle valami!de legalább dereng náluk valami!Zsííír!!:)

 6. Resi Outbrake-nek örülnék, onlineon fsza lenne! 🙂

 7. Díjaznám bármelyiket, de főleg az MGSt 😀

 8. Mindenki itt HD-zik, mi van itt?Mindenki full HD tv-n küldi a gameket?Nem hiszem. Jah és Resident Evil.

 9. Előbb adjon már ki végre Kojima-san egy trophy patch-et az MGS4-hez, aztán ráér remakelni a Metal Gear szériát. A Gran Turismo sorozatnak nem látom értelmét, Ha a grafikát feljavítják akkor csak a fizika maradna ami lényegében különbséget tenne a játékok között, az meg egyre csak fejődik, bizonyíték erre a Time Trial Challange. A Silent Hill és a Resident Evil viszont jöhet.

 10. A Resident Evil újrakreálásának nagyon örülnék, de ha megjelenne a Ratchet és Ueda úr művei Collection, talán azokról is érdeklődnék.

 11. És ha már ilyenhez folyamodnak akkor ne olyan borítókat csináljanak már aminek az előlapján a lemezen lévő játékok borítói lennének felsorakoztatva. Azok olyan gányak, már csak azért se vennék ilyet. De ha egy fasza igényes borítót csinálnának az már mindjárt más lenne. Anno az SH Collection-nak pl emlékeim szerint egész jó volt.Inkább egy fasza kis CG kép / concept art, alá xy collection, vagy akármi.

 12. Én speciel egy Ultra Fucking kiadásban az összes ROCKSTAR játékot megvenném egyben Blu-ray en!

 13. innen csak a Ratchet érdekel, de az nagyon fasza lenne

 14. SotC, MGS,SH, jöhet!!! Aminek még örülnék az a Manhunt 1,2.

 15. “Szerintem minden PS2-es játék úgy jó ahogy van, originále, eredeti tokjában, eredeti felbontásban. ( már ha normálisan fut PS3-on – pl a Jak and Daxter – első része – totálisan játszhatatlan… ). Mondjuk szerencsére nekem megvannak a legnagyobb, legjobb címek, így ezek az újra kiadások tuti kimaradnak.Milyen vicces lenne ha a fejlesztők abbahagynák egy ideig a jelen-generációs játékok fejlesztését, és elkezdenék az előző generáció sikercímet áthúzni HD-ba meg “”nagyon-kreatív”” trófeákat kitalálnának hozzájuk. És akkor éljen a kurrens-gen :DSzó se róla akiknek kimaradt esetlegesen 1-1 cím, az most biztos belelkesedett a hír láttán.Amúgy ezt a trófea őrületet még most sem értem…”

 16. Láttam nem rég a Kratos 1-et felújítva HD-ban, ami ugyan szép volt a sima eredeti kiadáshoz képest, de a III. részhez még így is gagyinak tünik.Most nyomom a GTA IV-et, ami ugye 2 éves játék, hát vannak benne olyan dolgok, amik PS1-en is csúnyák lettek volna… :SA nexgen megjelenés óta sokat fejlődött a grafika és ez már 1-2 éves gameken is meglátszik PS2 játékokon meg a HD, akkorát nem változtat.

 17. Shadow of the Colossus!!!!

 18. Amit én szeretnék:DMC Trilogy, Metal Slug1-6, Primal, LoK:Complet Saga, Resident Evil 1-4 + 0utbreak mmo min 16 player….. ahhh.

 19. Jöhet mind.

 20. Egy Final Fantasy 8nak vagy 7nek nagyon örülnék!De egy Resident Evil sem lenne rossz!

 21. remélem FF7 ott lesz a toppon 😛

 22. Egy HD-be felhúzott Resident Evil 2 lázba hozna, de jobban örülnék egy remake-nek a resi 5 motorjával.

 23. Kár, hogy teljes értékű rimékekre (neadjisten: teljes értékű folytatásokra!) nem nagyon számíthatunk.Sebaj, az MGS-t így is beszerezném. Érzem, hogy ez egy kib@szott nagy lehúzás, de akkor is. 🙂

 24. Egy Final Fantasy X-zel legmerészebb álmaim teljesülnének!

 25. GTA Vice City-t PS3-ra!!!:)

 26. Final Fantasy X nagyon örülnék neki.

 27. Az MGS-t nagyon tudnám szeretni és az Ueda játékokat is.

 28. Na asszem az emulàtort akkor el is lehet felejteni, mert a HD ujrakiadàs nyalvàn jobb bisnis……pebig màr kezdtem remènykedni.

  • Ez nekik mondjuk egy szinten kiadás, de az biztos, hogy több pénzt hoz a konyhára, mint egy emulátor ami semmit.

  • Az emulációval nem kapsz trófeákat és az emulált képminőség sem ugyanolyan, mintha a fejlesztők kalibrálnák HD-be az adott játékot.

   • “Ez nyilvànvaló de nem biztos, hogy szivesen költenèk HD-s kiadàsra ha adott darab itthon figyel a polcon. Föleg a jelenlegi felhozatal mellet, amiböl mint sokaknak nekem is van “”kis”” elmaradàsom.”

 29. Blood Omen és Soul Reaver Collection!Köszönöm.

 30. Dark Cloud Jöjjön HD-ba Mekkorát ütne 😛

 31. MGS CollFF X + FF XII HD jöhet

  • FF XII HD -nek nem sok értelme lenne , mert pont a múltkor lőttem be a játékot az lcd tévémre komponens kábellel. A 16:9 -es képarányt és az élmosást sem hagyták ki belőle. Gyönyörű képe lett a játéknak és teljes mértékben támogatja az új tévéket. Csak egy kicsit kell az opsönszben bíbelődni vele, de megéri.A többi ps2-es játék egy része ( Dmc, Mgs … ) viszont nem lenne rossz húzás. De ha a Sony inkább az emulálást erőlteti jobban, akkor az is lehet, hogy újrakiadást is megérnek ezek a játékok.

 32. final fantasy. ha már a 7-8-9-et megvettem psn-ről, akkor a 10 és a 10-2 sem hiányozhat a kollekcióból 🙂

 33. De király volna egy klasszikus MGS HD-ban!Persze a többi se kutya

 34. azt hiszem meg is van mikor lesz hivatalos ps2 emuláció a gépben: nem mostanában. de azért ujjongjatok nyugodtan

 35. Blacket hozzák ki. Gran Tourismo nem kell az 5ön kívül.

 36. A final fantasy X-et meg a Shadow of the colossus-t szívesen megvenném HD-ban, habár már így is tökéletes játékok.

 37. Ez valami egészen …

 38. Én a Resident evil 4-et szeretném a legjobban HD felbontásban.

 39. Metal Gear, Colossus, Final Fantasy, ezeket elfogadnám.

 40. Metal Gear-eket iszonyu szivesen udvozolnem, a Team ICO collection-nel egyutt.

 41. Jó is lenne!

 42. wazz az előző hsz.-t neked akartam írni , sorry

 43. FFX 720p-ben akarom!

 44. RACHET AND CLANK COLLECTION + JAK AND DAXTER COLLECTIONna ezeknek örülnék 😀

 45. MGS,RE,FF,SH érdekel is

 46. “hát ennek a kérdésnek,jó és rossz oldala is van.JÒ:mert régi PS2gameket,újra játszhatunk,mondjuk trófeákért(GTA:Vice City és a San Andreas,Ratchet&Clank részek,Resi4,ill Silent Hill-részek,Tenchu/mondjuk ennek inkább ps1es verziója volt legendás/Legacy of Kain&Soulreaver-packot azért beszereznék ps3ra,Jak&Daxter-sorozat,Hitman-sorozat)ROSSZ:mert ezek szerint evvel akarják kiszúrni a szemünket,mert ennyi idö után sincs Gran Turismo,ill a Silent Hill-folytatások egyenlök a ¤#””%ral!és a Metal Gear sem hozta PS3-on a formáját….tehát ne melegitgesék a régi progikat,hanem próbálják újakkal elkáprásztatni minket.”

 47. Valahol ez is rókabőr, de speciel ebben az esetben nem bánnám. A GTA-kat és a Gran Turismo-kat időnként előveszem, és 46-os TV-n kicsit szarul mutatnak.

 48. Final 7 remake-t akarok!!!! még akkor is ha az ps1-en volt. Bár az tuti hogy ha Ueda úr két játéka kijön egy lemezen akkor tuti megveszem

 49. Resident címekből olyan sok nem volt PS2-re. Volt a Outbreak 1-2 és a nagy 4.Na meg valami pisztolyos, gyenge mellékszáll.A 4. részt a HD ellenére elég ciki, már 100adszorra eladni, vagy a trófea rendszer is meggyőzné a vásárlókat ?A Resi Outbreakhoz meg újra kellene indítani az online rendszereket, mert nálam anélkül már felejtős. Elég volt PS2-n offlineba nyomni.Netán a PS1-es trilógiát szeretnék HD-be kiadni ?Majd elfelejtettem, hogy volt még PS2-n, DreamCast-ről elcsórt RE Code:Veronica is…

 50. Csak jöjjön az Ico kollekció, felőlem utána azt csinálnak amit akarnak. 🙂

 51. jöhet mind

 52. Jöhetne egy pár HD remake .

 53. A gow collectionnak még örültem,mert azt hittem csak egy egyedi alkalom,de ha tömegcikként minden játékot kiadnák a mostani konzolokra hd-ban az már úgy hülyeség,maradjanak csak eredeti masinán.

 54. szerintem is jó lenne a resident evil-öket de rakhatnának beléjük analogos irányítást is

 55. Egyértelmüen 100%ig Resident evil :O Valaki lábát odaadom érte

 56. Metal Gear, Resident Evil és Silent Hill széria jöhetne, venném őket azonnyomban 🙂

 57. jó lenne:)

 58. Most épp a Team Ico kolleksönön kívül a Prince trilogyt, és talán a Resident Evilt mondanám.

 59. A Resident Evil játékok jöhetnek:D

 60. én az emunak örülnék és bagóért venném a használt ps2 stuffokat

 61. “Én a Gran Turismo 4-et kérem HD-ban.Hátha hamarabb kijön mint az 5… esély meg van rá. :DViccet félretéve:- Metal Gear: milliók vennék, ez tuti, köztük én is.- SotC + ICO: Mindennél jobban megérdemli a HD minőséget. Egyszerűen alapművek, kötelező darabok.- R&C: Szerintem annyira nincs rá szükség. PS2-n annyira minőségi volt, amennyire kellett… nekem biztos nem kellene, pláne ennyi PS3 rész után.- GTA: Ha minden PS2 részt át akarnának hozni, abba belerokkannak, de ezen kívül biztos lenne rá kereslet mert népszerű játékok, és aki végigtolta azokat HD minőségben újra nekiülne. A GTA3 +VC elég lenne nekem… a San Andreas… na az nem kell.- Resident evil: …. Háááát nekem meg vannak PS2n, és tetszenek is, de nem tartanék igényt rá. Elég abból a PS2-n.. még a PS3as részt se szereztem be.- Gran Turismo: A PS2es részek jók voltak, de őszintén kinek kellenének, ha jön a GT5 a maga brutalitásával? Senkinek. Egyedül a GT2-nek örülnék(tudom, hogy az PS1es) nekem az a No1 leginkább az ott még létező LE korlát miatt, volt kihívás.- Final Fantasy: jöhetne mind. Erre még esélyt is látnék, mert a Square híve mostanság az újra kiadásoknak és a “”csináljunk kevés munkával sok pénzt dolognak””.. Ebben nagy esélyt látok, és meg is venném.- Yakuza: … nem tudom mennyire volt jó az 1-2 de lehet beszerezném.- Silent Hill: valahogy ugyanaz mint a RE esetében… annyi különbséggel, hogy ebből egy rész sincs meg és nem is kell.Ami kimaradt:- Tourist Trophy: Inkább ez mint a GT. Ebből már úgy sem lesz több rész. Venném de nagyon. Gondolom a PD meg akkor már kicsit tuningolna rajta és többen versenyeznénk a pályán mint 4en. Akkro meg pláne kellene.- J&D: Abból semmi nincs jelen generációban így arra lenne kereslet.- Killzone 1 : rögtön venném meg újra, mert a folytatások soha nem lesznek már olyan jók mint az első rész. Persze akkor már javíthatnák a benne lévő audio hibákat, meg az újratöltés után nem lő a fegyver dolgot. Ha meg annak a résznek a multiját újra életre keltenék lenne csak öröm bódogság.- Kingdom Hearts 1-2: Biztos lenen kereslet, bár eladási rekordot lehet nem döntene.- Monster Hunter 1-2: Újra élő multival. Besza behu. (Bár úgyuis bejelenti a Capcom az E3on a PS3 részt)- The Getaway 1-2: KELL!Poén a végére:- Singstar: Az összes egy lemezen… ez nekünk megérné, nekik nem. :D”

 62. Jó lenne ha ez mind jönne.

 63. Pár Resi jó lenne (Resi 2-3, Code Vera) a Resi 4-ben használt kameramozgással.

 64. Jöhet az összes … + Tomb Raider és Devil May Cry x)

 65. Erről a listáról egyszerűbb meg rövidebb lenne azt írnom, ami nem kellene 🙂

 66. Ezek közül jöhet mind. 🙂

 67. GTA,GT,Resident Evil

 68. Resident Evil részek jöhetnének.

 69. egy GTA-nak nagyon tudnék örülni 🙂

 70. MGS-nek, meg GTA-nak nagyon örülnék.

 71. GT-t feleslegesnek tartom kissé.

 72. Jak, Onimusha legyen.

 73. Mindegyik cím jöhet!

 74. Vib Ribbon kell HD-be!!! tréfát félretéve nagyon érdekelne egy Vagrant Story remake HD-be.

 75. ratchet 1, 2, 3, 4! 🙂

 76. Metal Gear Solid 2-3 lenne a legjobb!!!

 77. Én a GTA és RE collection-ökre biztos beruháznék, na meg egy Max Payne 1-2 re is, bár azt nem említik. 🙂

 78. MGS of course

 79. Jöhet az összes! xD

 80. Hát én szívesen látnék régi nagy klasszikus PS1-es játékokat is HD-ba ujragyúrt grafikával! Pl:Medievil 1-2, Syphon Filter 1-2-3, Shadowman, Chase the Express, Parasite Eve 1-2 és még sorolhatnám…PS2-sek közül jöhetne még az Extermination, Dark Cloud és persze amik a hírben fel vannak sorolva!

 81. Devil May Cry 1-2-3 lenne a legjobb de az nincs a listán. 🙂

 82. Resi 1 az jólenne.

 83. MGS,R&C meg Resident Evil jöhet!

 84. #9: azért a ps2es emuláció és a gow collection eléggé más. Az első esetben csak futtatod az eredeti játékok, eredeti felbontásban, mintha x évvel korábban tolnád. A második esetben felhúzzák Hd-ra, kapsz trófea támogatást és még ki tudja (asszem textúra élesítés is van). Szóval jobb minőséget kapsz. De ha ez nem tetszik, nem kell megvenni, senki sem erőlteti. Ps2-es emut meg nem csinálnak, hisz akkor ki venni ps2-őt?#12: nosztalgiának biztos jó lenne, meg valószínűleg van a régebbi gt-kben olyan kocsi (nem is egy darab) ami az 5-ben már nincs.

  • Berakod PCn PCSX2 emuban a GOWot, felnyomod a felbontást, és kész a HDre húzás :DA GOW collectionnal sem műveltek csodát 🙂 Persze minimálisan jobb, de megér az még 6e ft-ot, ha már megvan a PS2 es verza ? nekem nem!

 85. mgs a 3. rész kimaradt , sotc/ico szintén .Én ennek a 2 gyűjteménynek örülnék a legjobban !

 86. mgs,r&c,ico+sotc.. jöhetnek

 87. Mi a büdös lószrnak PS2-es GT hádében, amikor valszeg tényleg nyakunkon az öt?!?De az SH-k és az MGS-ek jöhetnek minden további nélkül. Véleményem szerint inkább azokat lenne érdemes, amikhez hasonlót HD-korszak, PS3-éra ide-oda, nem találsz. Nem a Ratchetre gondolok, aminek egy kaptafa folytatásai leemelhetőek a polcról ma is…

 88. én twin snakes-nek örülnék, még ha nem is ps2es cím 😛

 89. Final Fantasy-t akarok! 😀 De ez szemétség… Nem,h PS2 emulációt oldanák meg, hanem inkább még pénzt szednek ezekért…

  • Én is. :)Nem oldják meg, mert az már nekik nem biztos, hogy annyi plusz pénzt jelentene. Sok embernek még mindig megvannak a régi PS2 játékai és ezt ők is jól tudják.

 90. Kingdom Hearts-ot ki ne hagyják!

 91. GT es a GTA johetne 🙂

 92. Resi meg MGS jöhetne HD-ben.

 93. Ezek közül a Metal Gear Solid-nak és a Silent Hill-nek örülnék a legjobban. Jó volna még az Onimusha sorozat és a Killzone is. 🙂

 94. Silent Hill 1,2,3 Gta VCSoTC és ICOEzeknek örülnék.

  • Tényleg jó lenne a Silent Hill első része is – és akkor már a Resident Evil 1,2,3 – de szerintem Ps1-es játékokra ne számítsunk. De akkor mi lesz a Metal Gear Solid első részével? 🙁

   • PS1 játékok ilyen formában való megvalósítása valóban necces, de a SH és az MGS ezek nélkül nem lenne értelmes. Ráadásul ezeknek a sorozatoknak pont a PS1-es első részük volt a legjobb (szerintem). Majd csak megoldják valahogy.

 95. Sajnos nincs rajta a The Getaway:( Ennyire nem volt sikeres? Pedig 2002ben mikor megláttam egy angol playstation-ös újságban csorgott a nyálam nagyon.

 96. GT jöhet. Bár ha egyszer kijön az 5, akkor már nem sok értelme lenne.Esetleg psp-s címek ps3-ra portolásának tudnék még örülni.

 97. Metal Gear-eket a népnek!!! 🙂