Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – további 200 millió dollárt fektet az Epic Gamesbe

A meglévő 250 millión túl.

Még tavaly júliusban számoltunk be arról, hogy a Sony összesen 250 millió dollárt fektet az Epic Gamesbe amellett, hogy kisebbségi részesedést vásárol a vállalatban, a cégek pedig most bejelentették, hogy a Sony további 200 millió dolláros stratégiai befektetésével ismét “megszilárdítanak egy egyébként is közeli kapcsolatot a két vállalat között, és megerősítik közös küldetésüket, miszerint azon dolgoznak, hogy előrébb vigyék a csúcstechnológiás technológiai, szórakoztatóipari és szociálisan összekapcsolt online szolgáltatásokat”.

Az Epic ma már egy megkerülhetetlen szereplő az interaktív szórakoztatóiparban: az Unreal Engine játékmotort szolgáltat, a Fortnite a játékszoftverek között teljesít jó, az Epic Store a játékforgalmazásban tényező, míg az Epic Online Services a szolgáltatások terén – a 2019-es bevétel 4,2 milliárd dollár volt. Ez a deal tehát kevésbé az exkluzivitásról szól, és inkább arról, hogy a Sony nagyobb távlatban gondolkozik. Egyébként a két cég az Unreal Engine PlayStation 5-ös optimalizációjában már egyébként is szorosan együttműködnek, és ez feltehetőleg a jövőben is folytatódni fog. A Sony proaktívan fektet be olyan területeken, amelyek vagy meglévő tevékenységeit erősíti – mint a Marvel’s Spider-Man t fejlesztő Insomniac Games felvásárlása – vagy a jövőbeli esélyeit növelik – mint a Microsofttal való együttműködés az Azure tekintetében a felhőalapú megoldásokra vonatkozóan.

Az Epic Games egyébként 1 millió dollárt gyűjtött össze különböző cégektől annak érdekében, hogy fejlessze és erősítse “metaverzumát”, amely kezdeményei a Fortnite médiumokat áthidaló élményében is megnyilvánulnak, ahol filmes és zenei előadások kerülnek egy videojátékba, amely már alapvetően is egy közösségi élményként lett megálmodva.

Az Epic Games törzsalaptőkéjének értéke jelenleg 28,7 milliárd dollár.

Forrás: Daniel Ahmad Twitter-felhasználó

Hozzászólás