Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – szeretjük a játékosok szenvedélyét””

A Sony Computer Entertainment háza táján nagy mozgolódás kezdődött a tegnapi nap folyamán, mikor is valaki kitalálta, induljon Twitter-kampány a PS4-es használt játékok súlyos megkötések nélküli használatának érdekében. A cél az volt, hogy minél többen jelezzék a kiadó felé: nem kérnek a Microsofttal kapcsolatban pletykált szabályozásból.Úgy tűnik, a PlayStation tábor intenzitása és fellépése kollektíven hatotta meg az SCE munkatársait. Többen is megszólaltak (John Koller hardver marketinges, Nick Accordino játékproducer, Scott Rohde szoftverfejlesztési igazgató, Shadid Kamal üzletkötö-manager), beszállva a beszélgetésbe, mondván látják, hallják, és respektálják a rajongók igyekezetét.Bár a PS4-es hasznát játék kezeléssel kapcsolatban továbbra sem érkezett hivatalos bejelenés, azaz nem tudható, hogyan döntött a Sony, remélhetőleg a játékosok látható igénye a nekünk jobb irányban befolyásolja majd a vezetőséget…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ha már szóba került….Remélem SOSEM fogják meglépni a használt játék elleni kis mókolásukat, legalább a Sony nem. Ugrana a cserélgetés a kölcsönadás lehetősége, és olyan hiéna helyekre mint az 576 nem mennék semmi pénzért. 4 hónapot húztam ott le, pontosan tudom hogy a beszerzési áraik szinte teljesen megegyeznek más nem agyonreklámozott konzolboltok beszerzési árával. Ezzel szemben az eladási áraik sokszor 4-5ezer forintal is magasabbak szinte MINDEN terméknél. És vajon idehaza melyik céget bízná meg például a Microsoft? Egy kisebb nagyobb konzolboltot ahol a jónép tud cserélgetni,jó áron vásárolni? Vagy az 576-ot aminek hosszú múltja van agyon van reklámozva és még mindig nem ment csődbe mert számtalan ember ott vásárol lévén a csapból is ők folynak mint konzol/pc játék bolt.Persze vannak kókler boltok és vannak kókler helyek. Rendszerint 1-2 év alatt meg is ölik magukat mert elterjed a rossz hírük, és aki ott szívott többé be nem teszi a lábát.De köpködni a normális boltokra amik nem az 576 pofátlan magas árszabásával dolgoznak azért már egy kicsit erős.A konzolban a legszebb mindig is az volt hogy ha meguntam egy játékot, vagy csak simán nem jött be, visszavittem cseréltem, odaadtam cimborámnak, kaptam helyette mást. Ezt a lehetőséget vágjuk haza csak azért mert a konzolgyártók (jelen esetben EDDIG a microsoft) pénzéhesen a használt játékokból is hasznot akar (mintha a játékonként több milliós eladások,és a több milliós konzoleladások nem pumpálnának befelé bőven elegendő pénzt) húzni?? Köszi de kösz nem. Amint ezt meglépik a gyártók, bármennyire is köpködök a warezra, de inkább legyen warezos gépem amire 1-2 címet ami tartós maradandó megveszem az összes többit lehúzom a netről (a gépeket úgyis feltörik csak idő kérdése).Addig a napig voltam játékok szempontjából tiszta warezügyileg amíg a használt játékok elleni kis hadjárat be nem indul.

 2. Jó volt olvasni kosy nektek….:)

 3. Hivatalból / így publikusba’ nyílván nem fogja a warez pártját fogni egyik szerkesztő (főszerkesztő) sem. Én sem vizelnék széllel szemben.Magánvélemény szinten már más, de ahhoz le kell ülni egy asztalhoz 2 üveg sörrel.

 4. Egyébként nem sokon múlt hogy nem kerültem be az 576-os csapatba vidéken a szerb határ közelében…Volt rá esély, de sajna nem jött össze….

 5. Még jó hogy a Legót majd nem lehet olyan sok helyen Pesten megkapni (akár áfásan akár az nélkül) kizárólagosan mint a konzolos játékokat.Mert konzolboltokból van akár 10-15 ismertebb név, addig ami Legót ad el abból csak egy igazán nagy lesz…….

  • “Másképpen fogalmazva tisztelem és becsülöm azt aki egy bizonyos cégnek fog dolgozni és így stabilabb lesz a vásárlókerete is így, de én aki urambocsánat ezekből a “”csaló”” boltokból vesz meg játékot ne legyek már bűnözőként kezelve – nekem kevesebb a keret ennyit tudok csak rááldozni, de mégsem azt teszem hogy ellopjam majd vagy lewarezoljam a játékot……”

  • Annyi helyen lehet kapni, hogy el sem hinnéd. 😀 Csak webáruházból van vagy négy.

 6. “Martin…Te honnan vásárolsz játékot, h neked “”mindegy”” mennyiért veszed. Keresek 95.000.- forintot…abból 45 albérlet…35 rezsi…asszony fizetése megy kajára… 🙂 Sajnálom,h nem akarom támogatni az 576 áruházláncot, mert ők nem csalnak adót. a gond szerintem ott kezdődik,h az én fizetésemmel is csalnak. nekem ne mondja senki,h ennyinek kellene lenni itthon az átlagkeresetnek…játszani luxus, ok…nincs hobby, ami olcsó…de álszentek ne legyünk…Te sem az 576ban vásárolsz azt hiszem. :)”

 7. Remélem marad minden úgy, ahogy ebben a generációban is volt!

 8. “””én 300 órával kerestem 77 kt….szerintem aki e fölött keres ne rinyáljon már semmiért….””Szóval aki minimálbér fölött keres, az nem szólhat egy szót sem? Kicsit el vagy tévedve.”

  • Nem azt mondtam, hogy nem szólhat …. csak ne rinyáljon, mint egy fürdősk.rv.értelmezés 1es…..

   • Istenem… na majd legközelebb szó szerint a te megfogalmazásoddal fogok válaszolni, hátha úgy megérted…És akkor te adnál nekem 1-est szövegértésből… pff…

 9. Martin frankón leírta a… frankót. 🙂 Fel kell szorozni a csodálatos 27%-os áfával a legolcsóbb konzolboltok árait és megkapod a legdrágábbakét. Ennyi.

 10. Szerintem Sony hallgat a kérésre…OFFNem találkoztam, olyan konzolbolttal, ami valamiben ne csalna….Nekem csak az számít, hogy eredeti a game és bontatlan… 1x vettem használtan…hááát nem gyere be….Am honnan veszitek ezeket a kereseteket, hogy az átlag 80 -100kt keres???főnökök ( azok akár 500kt is ) kivételével vagy munkaügyis kivételével 1 kezemen megszámolnám ki van, nemhogy a 80, de a 70 közelében…..aki be van jelentve..én 300 órával kerestem 77 kt….szerintem aki e fölött keres ne rinyáljon már semmiért….mert a végén még elkezdem sajnálni…főleg , ha több konzol meg pc, laptop is befigyel….( kinek nem inge )

 11. Magyarország nem jóléti ország . Ez is sok mindent befolyásol . És más is .

 12. Én valószinüleg mindhárom nextgen konzolt megfogom venni, egyedül a sorrend kérdéses. Amelyiken lesz használt játékok eladására vonatkozó korlátozás az a generáció végére marad.

 13. Nálam ezek a magas ősszegek verték ki a biztosítékot, de egy olyan generációt üdvözölnék, ahol a pluszosok megkapják kezdéstől a havi játékadagukat, és akciózzák rendszeresen a letölthető tartalmakat. Ezek mellett, én nem bánom, ha a használtért esetleg egy ezressel többet kell fizetnem, ezt még korrektnek tartom. Csak félek, hogy nem így lesz, hiszen egy szaros multiért már több mint három rongyot kell leperkálni, szóval..

  • “Egy éves kötelező ps+-t is el tudnék képzelni a gép “”szponzorálására”” ami lehetőleg tartalmazna pár címet is havonként/kéthavonként”

 14. Az a problema ezzel ha bevezetik meg kevesebb jatek fog fogyni a boltokbol es ez senkinek nem lessz jo . Platinum kiadasok nagyon ritkak lesznek valszeg csak azok a topp jatekok fogjak elerni a millios eladasokat, de mi lessz a tobbivel ? Lessz egy next-gen konzolom par jatekkal mert 60-70 euroert nem fogok tudni jatekokat vasarolni mert orulni fogunk ha egy jatekot havonta meg tudunk venni. Hatha nekik nem eleg egy gow szeria 5-6 millios eladasa darabja 40-50 euroert akkor majd most befogjak erni 1-2 millio 60-70 euroert, nem lessz mindegy nekik se.

 15. A Sony-nak most választania kell, a kicsit több pénz és a vásárlók szimpátiája között.+ Meg kell alapozniuk a PS4 Jó hírnevét is, hiszen a vásárló nem kegyelmez, az Xbox One-t is szétkapták egykét szóból.Szóval szerintem a vásárlókat fogják választani.

 16. Viszont ha a használt játékokra is még rá kell fizetni valamilyen formában, akkor legalább az új játékok árait ne emeljék meg. Valami kompromisszum kéne, ne csak mindig a vásárló szívjon. 20 évig nem volt gond a használt játékokból, most hirtelen mi változott?

  • Azért ez nem új téma …

   • De most vettem észre drasztikus változásokat. Elő akartam rendelni néhány játékot, kb minden hónapra egyet és nézem hogy 14-15ezerbe kerül szinte mindegyik. És nem 576-nál, mert ott ez természetes, hanem olyan boltokban, ahol 12ezer körül van minden játék.

    • Csak pár cím: Gt6, GTA5, BF4, Diablo 3, Last of Us. Jó a LoU meg a Gt6 sony játékok, azok alapból egy ezressel drágábbak mindig, de nem 3al 🙂

     • Ezek mind nagy címek. Az ilyenek mindig is drágábbak voltak ilyen helyeken is mert tudják, h így is veszik. A splinter cell pl 12 alatt van.

     • Írtam is hogy a Sony játékok mindig is drágábbak voltak, de nem ennyivel. Pár éve én is játszok már, ismerem az árakat. De ez nem is érdekelt mert exlúzív és minőségi játékok. A 3 ezer + az viszont már sok játékonként, főleg ha multi cím. Mind1 így pár játék kikerül a listáról.

     • A GTA 4 is drágább volt mint az átlag és a diablo is pc-n. De az igaz, h kicsit jobban mint szoktak.

 17. “Félek valószínűleg elkerülhetetlen, hogy ha az egyik bevezeti a használt játék sarcot, akkor a másik “”sem”” hagyhatja ki ezt az opciót. A kérdés talán már csak az, hogy ezt kevésbé fájón, kevésbé bonyolultan és okosan bevezetve tegye. Én amit elviselhetőnek találok, pölö egy aktiváló kód, ami max 500-1000 Ft között van, ha használt játékot veszel. Ettől még a konzol bolt még ugyanúgy adja -veszi a használt játékot, csak nekünk egy ezrest fejben rá kell számolni a gaméra. Mondom ezt úgy, hogy én se tartom fernek a használt játék “”adót””, de nagyon úgy fest, hogy egyelőre efelé mutat a törekvés. Szerintem a középút a megoldás, illetve, ha nem akarnak túl mohók lenni és túl sokat kaszálni egy használt játékon. Inkább kéne koncetrálni az egyszerű és sok kicsi sokra megy elven bevezetni ezt az “”újjítást””.”

 18. “NAGYON meggyőző, amit és ahogy most a Sony előad. MS viszont?! Mi lesz már ez a multimédiás-kamerás, középszer, only onlány, használtjáték ellenes ormótlan valami? Volt és van is boxom, de ezért a “”valamiért”” így ebben a formában nem fogok egy kiárvult fillért sem adni…”

 19. Reméljük a gépnek a ár kalkulálásnál is meghallják a játékosokat !

  • 50 ezer!?^^ 😀

   • Nem, állítólag 8 ezer lesz, gyárilag kiütve, külön az elbaszott kókler magyar piacra.

    • Talán ez az ár már tökéletes is lenne. (remélem egy 120 megfogja és így belátható időn belül hozzájutok)

    • Lehet ha nem 80-100.000 forintot keresnének az elbaszott kókler magyar emberek, akkor nem lenne itthon ilyen szar ez a piac?!

     • Ott a pont.

     • Hát persze, hogy ott van. Mindig a demagógnál van a pont.

     • Akkor is pont ilyen szar, elbaszott piac lennénk. Akkor is úgy menne be a paraszt a konzolboltba, hogy mennyi a kiütött X360, akkor is pult alól árulná a kisboltos a másolt játékot, akkor is orrba-szájba csalnák az áfát gépek utaztatásával, és legfőképpen akkor is halálra szívatnák egymást a pesti konzolboltosok azzal, hogy ha az egyik 10999-ért ad valamit, akkor a másik leviszi 10499-re.De remélhetőleg ennek rövidesen vége.

     • Példát vehetne a konzol ág a steam től! Egyszerűen olyan árakkal dolgoznak ami kihagyhatatlan,mióta használom szinte mindent itt veszek,olyan hétvégi akciók vannak néha,hogy az hihetetlen például nemrég vettem Borderlands 2-t 12 euroért

     • Miért lesz vége? 🙂 Mit tudsz, amit mi nem? :)))

     • Sok mindent.

     • Pletykát hallottam én is,h nem alapfokon lesz emelve a játékok ára és minden boltban kb egységesítve lesznek az árak…Horror árakat hallottam, 17-20.000.- forintos árakat…ha ez igaz itthon még kisebb lesz az eredeti játékokkal játszók száma…Gondolkozzunk már kicsit…mennyire reális az,h a fizetésem 10-15%-a 1(!) játékszoftver? 🙂 Nem lehet,h ez egy kiváltó ok itthon a warezra?Persze tudom…nem a játék drága…a fizetés kevés 🙂

     • “Remélem nem várod el tőlem, hogy egymilliomodszorra levívjam a “”videojáték luxus”” című fejezetet. Ha a HDTV-t, a konzolt és az internet előfizetést meg tudja venni a vásárló, akkor a szoftvert is VEGYE MEG. Ha kéthavonta vehet egy játékot, akkor annyit vegyen. A kocsiddal is akkor mész, amikor van pénzed üzemanyagra és annyit, amennyit venni tudsz.”

     • Ja, és személy szerint marhára feleslegesnek tartom, hogy egy Budapest nagyságú városban 150 konzolbolt legyen, amiből 20 megpróbál normálisan üzletelni, a többi meg ott csalni, ahol tud.Mert sajnos ezektől döglik meg a magyar videojáték piac. Ezért vonulnak ki a kiadók és evezünk oldalvízen a szlovák, lengyel meg mindenféle más országok után kullogva.

     • és az miért baj hogy versenyeztetik az árakat? még ha a példád alapján 500 FT-al is? Az 576 a ami napig nem képes erre és a tescoval van egy árban. pont az 576…

     • Versenyeztetik? JÉZUSOM. Csalnak, nem versenyeznek, és ezzel saját magukat gyilkolják le. Szerinted hogy lehetséges az, hogy a KIADÓ a kereskedőnek 11 ezer forintért ad át egy játékot hivatalosan, számlával, a másik kereskedő pedig 10500-ért árulja utcára?Persze játékos oldalról meg megy az ugatás, hogy miért nincs több magyarosított szoftver, meg rendezvény, meg mindenféle extra. EZÉRT nincs.

     • “Azért ennyire nem egyszerű a dolog. Bizonyára te is tisztában vagy vele, hogy milyen adóterhei vannak a cégeknek. Az egész adórendszerünk csalásra kényszerít, mert máskülönben nem élsz meg… sajnos.Tfh. megjelensz a piacon, mint kereskedő, és “”jó fiú”” akarsz lenni, mindent számlával adsz, tisztességesen adózol, stb., akkor ezeket muszáj beleépíteni a termékek árába. Namármost nem egyedüli szereplőként vagy jelen a piacon, vannak versenytársak is, de ők nem adóznak rendesen, nem adnak számlát mindenről, áfát csalnak, stb., ezáltal lejjebb tudják vinni az áraikat. Szerinted a vásárló kinél fog vásárolni? Attól, aki tisztességesen adózik, vagy attól, akinél alacsonyabban juthat hozzá a termékhez/szolgáltatáshoz?Úgyhogy a dolog nem fekete-fehér.”

     • Megint másról beszélünk. A vásárló ugyanúgy hibás a piacgyilkolásban, mint a csaló kereskedő.De KÖNYÖRGÖM: hát nehogy már az legyen a norma, hogy a csalónál vásárolok, de elvárom a kiadótól, hogy mindent magyarosítson, meg szórja a DLC-t.

     • Nálam nem az a norma hogy csaló vagy nem csaló akitől veszek, hanem az ára, meg hogy ingyenes a futár vidékre. 🙂 Ha nem küld számlát, akkor se fogom a drágábbik helyről megvenni az biztos. DLC meg magyarosítás nem érdekel.

     • Nem is írtam, hogy elvárás. Ezt csak te írtad (nyilván tapasztalatokra alapozva). Viszont azt is meg kell érteni, hogy szerencsétlen kisbolt kénytelen trükközni, mert máskülönben belepusztul a vállalkozása. Ettől függetlenül persze azért nem sajnálom őket sem…

     • Sokan akkor is trükköznek, amikor nem szorulnak rá, nem lehet általánosítani, hogy mindenki rászorul.

     • “Jaj már, ilyenekbe ne kössünk már bele, hogy “”nem mindenki””… a lényeget értitek szerintem.”

     • “De nem “”kénytelen”” trükközni, hanem egy gátlástalan csaló, aki 5 percre előre is képtelen gondolkozni.A termék fogyára három részből áll össze: a magyar disztribútor nagyker átadási árbáól, a 27% államforgalmi adóból, plusz a szabadon választott árrésből. Ez a szentháromság mindenképpen meghatároz bizonyos értékeket, de azt mindenképpen, hogy fizikai képtelenség egy játékot olcsóbban adni a vevőnek, mint amennyi a nagyker ár + áfa. Amennyiben egy kereskedő ezt megteszi, az nyilvánvalóan elcsalja az áfát, mégpedig – például – úgy, hogy külföldről berendeli az árut, aztán szépen nem fizeti meg azt az adót, amit tudvalevőleg a célországban kéne rendezni. Az angol nagykernek mindegy, mi lesz a termék sorsa, ő aztán szarik bele.A kiadó ezek után azt látja, hogy Magyarországon a hivatalos disztribútor eladott 100 darab szoftvert, közben meg magyar IP-ről (vagy más módon ellenőrizve) 2000 játék fut az országban. Ezek után mit mond? Leszarja a feketéző piacot, leszarja a honosítást, leszarja az előrendelői ajándékot, a kurvaokos magyar csalók meg egymást marják, mit a kutyák.”

     • “Kénytelen trükközni, ha szeretne vásárlókat a boltjába. Azt ne mondd nekem, hogy ha te most nyitnál egy boltot, akkor máshogy csinálnád! Rá lennél kényszerítve, hogy te is így csináld. Ha mégis a fehér utat választanád, akkor csak egy feneketlen kútba dobálnád a pénzedet.””5 percre előre is képtelen gondolkozni””Azt remélem te is tudod, hogy ez nem ilyen egyszerű. Nem úgy megy, hogy majd én elkezdek rendesen adózni, és egy egész sor vállalkozás követi a példámat. Volt már példa arra, hogy valaki megpróbálta, de belebukott. Volt is róla blog, de sajnos már nem tudom melyik.Az utolsó bekezdésben leírtak pedig tények, nincs mit vitatkozni rajtuk. Ez van. A saját farkába harapó kígyó esete.”

     • Figyelj, hagyjuk. Te vagy kisboltos vagy, vagy nehéz a felfogásod. Ha szerinted okosabb biznisz rendelni és előre kifizetni 500 darab szoftvert, amit 500 forintos haszonnal talán valamikor majd egyszer valahogy nagy nehezen értékesítesz, vagy tartani az árakat és venni 100 játékot, amit gyorsan eladhatsz 3000 forintos haszonnal, akkor csináld úgy.

     • Egyik sem talált… okoska.

     • Egy külföldi kiadó ígyis úgyis ugyanannyit kap, csak a hárombetűs boltnak kisebb a forgalma, viszont az árrése jóval nagyobb, nem ?

     • “A kiadó a disztribútorok felé kvázi ugyanannyiért adja a szoftvert minden országban, ez minimálisan lehet eltérő a különböző valutaváltási mutatók miatt. A valódi “”versenyt”” az árrés nagyságának megválasztásával lehetne alakítani, azonban Magyarországon a folyamatos okoskodás miatt olyan mértékű az eltérés, ami lehetetlen és legfőképp vállalhatatlan árakat eredményez.”

     • pontosan. 4 éve még mikor 40(!!!) ezerrel többet kerestem ugyan ilyen beosztásban akkor sokkal könnyebb volt játékot vennem. most már annyira nem egyszerű. ha meg még gyerek is lenne…

 20. Egyetlen értelmes dolog lenne ezzel kapcsolatban.Ami anno a THQ játékok eladási akciójánál volt.Én döntöm el mennyit akarok fizetni a cégnek.- Van eredetiség kódja?- Nincs.- Akar valamennyi összeget a cégnek fizetni?- Nem, 1$, 2$, 3$, 4$…

 21. Úgy legyen!

 22. Most hogy mindenki haragszik a Microsoftra, a Sony igen durván elkezdett nyalni 🙂

  • És ettől függetlenül is fog fogyni a xbox . Szerintem a sony azért hallgat az ügybe, mert ők is szeretnének a vlamit kezdeni a használt piaccal, de ms visszhangja után, nem tudják mit tegyenek . Marad a cd kulcs, online pass stb

 23. Én már semmit nem hiszek amit a Sanyiéktól hallok csak ha látom.SOE és SEE már nem egyszer bizonyította, hogy magasról tesznek a nép szavára.

 24. Reméljük, hogy ezeket látván okosan döntenek!Maradjon mindenki a OPn-ál az nem zavar… csak maradjon meg a díjmentes offline!Nem lenne jobb reklám ez a PS-nek? 🙂