Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – nem jön PlayStationre az Electronic Arts előfizetős rendszere

A Sony Computer Entertainment egyik szószólója szerint nem indul el PlayStation konzolokon az Electronic Arts kiadó nemrégiben – Xbox One-ra – bejelentett [B]Access[/B] előfizetési szisztémája.Az Acces lényegében az EA saját “PS Plus” szolgáltatása, melynél évi 30 amerikai dollár befizetése után (vagy $4.99 per hónap) a tagok hozzáférést kapnak az “EA Vault” listájában szereplő játékokhoz (pl. Battelfield 4, Madden 15). Emellett az Access 10% kedvezményt biztosít a Battlefield Premiumhoz, és olyan játékok demójához, mint a Dragon Age: Inquisition, vagy a Fifa 15.Az SCE tehát nem lát fantáziát az Access szolgáltatásában. Szerintük a PlayStation Plus többet kínál, az Access “nem hordozza a megfelelő ellenértéket”. Újabb 5 dollárt nem akarnak elkérni havonta a régebbi Electronic Arts címekért és a demókért.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. 1000 forintért letolom a Bf4et, kiprobálom a Maddent, csapatok egyet az Nfsben. Tényeg nem jó ajánlat. Pfff sokkal jobb a Ps+ havi 2 AAA indie cimmel :)))A playstation 3 tulajok, meg nem értem, hogy keverik ide a retro gépüket – nem az elmaradottaknak szól ez az ajánlat…

  • Retro gép? Elmaradottak? Lol! Ha a PS4-ed miatt vagy így elszállva magadtól, nyugodtan szállj le a magas lóról, ugyanis a PS4 is elmaradott a PC-hez képest.

 • A jelenlegi nagy nextgen gépnek mondott PS4-hez képest 1 gennel van hátrébb és még mindig jönnek rá játékok. Retro gépekre szokás játékot kiadni? Lol! Ha a PS3-at retro gépnek mondjuk, akkor a PS4 meg prev gen ennyi erővel. A PS3 rohadtul nem számít még retronak, az egy más kérdés, hogy így hívod, mert baromira elszálltál magadtól a PS4-ed miatt.Oh és jó szórakozást a PS4-re megjelenő indie kvarcjátékokhoz. 😀

  • Tehát a kurrens generációhoz képest régebbi. Csekkold a kurrens jelentését…Szal most engem győzködsz vagy magadat? Az hogy elavult nem egyenlő a rosszal.

 • Akkor pls vágd fel az ereidet keresztbe és hosszába, mert végre sikerült jó állapotú adaptert kapnom a Commodore 64-emhez. Úgy 3-4 órát toltam tegnap a Wizard of Wor-t, a Cabal-t meg a Giana Systers-t.

  • “Megértem mekkora öröm ha találsz egy jó (gyári) adaptert a Snesem-hez, gyak az itthoni “”szakboltokban”” sem találok már cca fél éve.Ne érts félre én szeretem a retrot (több mint szeretem) csak egy jó szolgáltatást ami Ps4 re jönne vagy sem a sok ps3 owner finnyogja le.( ez borította nálam a bilit)”

  • A jelenlegi snes adapterem 93 as 🙂 egy szögből kitámasztva azért még funkcionál 🙂

 • “””Az SCE tehát nem lát fantáziát az Access szolgáltatásában””Én sem.”

 • A PSNow-nak semmi köze hozzá egyenlőre, mert az előző generáció és alatti termékekre fog vonatkozni (sok évig), ráadásul cloud-gaming, jelen generációs termékek nem lesznek (sok évig) – az meg már mellékes, hogy amigre EU is megkapja, megöregszik mindenki. Jelen generációról van szó, így még az sem igaz, hogy szűkebb a kínálat, kérlek soroljátok hány PS+ normál játék (nem indie) van PS4-en és hány az Access béta alatt (lényegtelen hogy EA sport meg kutyafüle).Az elv a lényeg, azaz a Sony attól tart, hogyha sikeres a modell, a többi kiadó is rákattan, ami viszont a játékosoknak jó, nekik viszont hosszútávon keresztbe tesz, mivel elterjed egy bérlési rendszer, ami nincs teljesen az ő kezükben.Tehát azt mondjátok, hogy adott egy csomag (4-5-6-7 full játék), ha láttok köztük egyet, amit végigtolnátok, nem fizetnétek be 5$-t, amivel egy hónapotok van kitolni, mellette még plusz full egyéb játék is esetleg, inkább megveszitek teljes áron, aztán eladjátok – valószínűleg nagyobb bukóval mint az 5$ és még vásárlás/eladás menedzselése. Gratulálok.

  • Ez így van.lehet h szarok a játékok,vagy szar az EA,de pl most a bf4ért simán kifizetnék egy ezrest,és toom h kb egy hónapnál tovább úgysem játszanék vele.vagy ilyen uborka szezonba egy ezresést simán kipróbálnám az nfl15öt

 • egyetértek a Sony-val, nekem se hiányoznak a régebbi EA címek és demók

 • Árulás lenne a Sonytól!

 • Minek is kellene? A Ps Plusban így is elég (sőt túl sok már) az EA áradat.Példaként a két legutóbbi Ps3-as játék is a Dead Space 3 és most a Crysis 3 lesz – és ezek előzményeit is megkaptuk már…..

 • Az dereng vkinek, hogy a Sony mar betazza a volt Gaikai-t (PSNow asszem az uj neve), ami a sajat jatekkolcsonzo rendszere lesz?Ennek a fenyeben biztos nem fogja ezt beengedni a PS Store-ba.Sajnos a kommunikaciojuk kisse gyatra mint mindig.

  • Érdekes lenne, ha engedné mert akkor a PS Now és az Access ütné egymást sok esetben. PS Now-ban is tudsz EA játékot bérelni és ha teszem azt előfizetsz Access-ra akkor ugyanazt a játékot ott is kibérelheted, de annak meg mi értelme lenne. Kicsit paradox helyzet állhat fent, Xbox-on szerintem azért simább a dolguk mert ott nincs olyan streamelős rendszer mint amilyen a Now lesz.Amúgy lehet most én értem félre a lényeget, de ezek szerint a demók is csak a fizetős Access keretében jönnének?

   • Nem nem lesznek fizetősek a demók, csak a hír lett itt enyhén hiányos… megint lesznek trial-ok a játékokból (mint anno pár játéknál ps3on) és az ea játékokat 5 nappal hamarabb kipróbálhatod, aztán a megjelenés napján mindenki kipróbálhatja azt. Egyenlőrr ez az álláspont.

 • Ea nem szeretem, szal nem is érdekel.

 • Korrekt. EA játékkal úgysem játszok, nem is nagyon érdekel.

 • Most hogy jól megy a Ps4, azért a Sony se vmi szimpatikus (finoman szólva). Persze mikor az X360 volt a jampi és a Ps3 nem ment, akkor mindent a játékosokért. Remélem feljön a One, és észhez kapnak a köcsög japók.

  • Mar miert nem szimpatikusak? Mert nem hajlandok egy olyan fizetos rendszert a psnre hozni ami kissebb erteket kepvisel es szukebb valasztekot kinal?

   • Multihoz kötelező PS+, ennek romló tendenciája, gyenge PS4-es felhozatal, Vita elhanyagolása, stb. Ezek nem épp a legszimpatikusabb dolgok nem?

    • Mármint, hogy ingyenes game felhozatal Ps4-en a plus-al? Mert az érthető, hogy miért olyan amilyen, de persze megértem a fanyalgókat. A Vita egy elhanyagolt és erőteljesen kihagyott ziccer. Ezek valóban nem szimpik, de én nem látom PS4-en ennyire borósnak a helyzetet. Főleg, hogy a Plus-t alapból megveszem/vettem mindig.

     • Nálam tervben volt, hogy meghosszabbítsam az előfizumat, de látva a tendenciát, nem tettem. Sajnos mióta kötelező a multihoz a PS+, a Sony tudja, hogy az emberek jó része a multi miatt mindenképp előfizet rá, így nincsenek rákényszerítve, hogy jó játékokat adjanak.Wii U-ra engem leginkább a Mario Kart 8 érdekel, de a többi játék is bejövős. Az meg csak tovább dob a latba, hogy a Wii-s játékokat is viszi.

     • Jogos a meglátás, már ami a multit és az ingyenes játékok kapcsolatát illeti. De szerintem ennyire nem rossz a helyzet. Wii U. Veszek majd egyet.

  • +1Mondjuk ha én most konzolt vennék, tuti a Wii U lenne az, de nem ártana, ha az X1 feljönne. A Sony túl korán legyűrte a konkurenciát, nélküle pedig nem fogja magát megerőltetni.

 • Az a baj ezzel, hogy EA. Szóval én annyira nem sajnálnám, ha tényleg nem jönne, mert most fiessek azért, hogy 90%-ban Fifa meg ilyen játékokat kapjak hónapokra kipróbálásra? Általában van belőlük demo amúgy is.

 • “jah, mert a sony azt mondta, hogy nem “”good value”” a playstation tulajoknak az 5 dollár havidíjas szolgáltatás. ami egész évre előfizetve csak 2.5 dollár. nem, helyette majd lehet játékot bérelni ps now-ról 3 dollárért 4 órára :-Degyébként az ea lereagálta már twitteren, az van ugye, hogy folyamatosan kerülnek majd be játékok a csomagba, hivatalosan “”the vault”” a neve. és az ea terve szerint ki nem fog kerülni semmi onnan. mindazonáltal a jogot fenntartják, de úgy fest, hogy ha nem muszáj, kivenni nem akarnak semmit. meg gold sem kell hozzá, csak ha multizni akarsz, ami elég jó deal szerintem így már.”

  • “Sokkal jobb koncepciónak tűnik, mint amit ők művelnek, így még csírájában akarja elfojtani a dolgot, nyilván nem “”good value”” a Sony-nak, már megint nem a játékosokra gondolnak természetesen.Mondjuk EA játékok nem érdekelnek, de simán befizetnék 5$-t alkalmanként egy-egy végigjátszásra ha más kiadók is követnék ezt a rendszert, vagy akár a PSN-en lenne bérlési lehetőség. De biztos az sem lenne “”good value””.”

 • Hahaha. És az hol képvisel értéket, hogy annak is elő kell fizetnie a ps+-ra aki csak multizni akar és a ps+ többi szolgáltatásai nem érdeklik. Főleg, hogy exkluzív játékokon kívül nem a Sony biztosítja a játékok alá a szervereket, ahogy azt a kedves MS se teszi. Ps+ híreknél nevetni szoktam a sok nyafogót, hogy miért nem kapnak AAA játékot PS4-re indie cím helyett. Nem tudom mit várnak az emberek egy 8-9 hónapja piacon lévő géptől. A kiadók nem fogják adogatni ps+-ra pár hónapos AAA címüket. Talán ami a legfontosabb mivel ps4-n kötelező a ps+ ha játszani akarsz a megvett játékoddal, így nem igen kell a Sonynak se megerőltetnie magát.

 • Ha a piacvezető konzolon nem engedélyezik a szolgáltatást, akkor talán az EA átgondolja az egészet.Nem hinném, hogy csak XO-n lenne értelme a dolognak, ott is van egy GwG rendszer. PC-n meg a Steam ver oda az akcióival.Szerintem elkésett ezzel az EA.

 • Amúgy azzal se lenne gond ha a sony engedélyezné ezt a szolgáltatást, max tejel egy kicsit belőle az EA. Másfelől most már az EA is kitalálhatná, hogy mit akar. Origin fiókot kellett csinálni az egyik évben, hogy lehessen játszani a fifa-val, aztán ezt nem vitték tovább. Nekem igazából mind1, hogy lesz vagy nem lesz, csak járjunk jól.

 • Végülis logikus, mert ezzel konkurenciát állítana saját magának a sony.