Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – elkúrtuk”… de legalább rájöttünk”

Azoknak, akik a hardvergyártók jelenlegi generációhoz köthető, videojátékos iparági szereplését a politikai élet mocskához hasonlítják, frankón igazuk van. A [i]három királyok[/i] mindegyike hajlamos arra, hogy elvesse a sulykot, és a hülyeségbeszélésben is élen tudnak járni mindhárman, ha arról van szó. Persze néha azért észbe kell kapni – ebben most éppen az egyre fényesebb sikereket magáénak tudható Sony remekel.Peter Dille, az SCEA (amerikai divízió) marketingfelelőse azt mondja, cége sajnos a Playstation és a Playstation 2 fergeteges sikere után talán túlságosan is vérszemet kapott, és egy olyan irányba ment el – például – a Playstation 3 megjelenését követő időszakban a népszerűsítő reklámokkal és nyilatkozatokkal, ami megzavarta a vásárlóközönség egy részét. Kaz Hirai egy cseppet túllelkesült, amikor a 2006-os E3-on a [A http://www.youtube.com/watch?v=eaBUeINW_3s]PSP-s Ridge Racert[/A] játszotta, de a PS3-as [A http://www.youtube.com/watch?v=Vq9vHFKZHLE]White Room[/A] reklámok is ijesztőnek hatottak a piac egy bizonyos szeletére.El lehet azon elmélkedni, tényleg zavaró-e egy lelkesen visongó Hirai, vagy valóban félelmetesek a megszokottól eltérő, más hangulatú reklámok, de ez már ízlés dolga, amiről tudvalevőleg nem igazán érdemes… A lényeg az, hogy a Sony nem tudta úgy elindítani újgenerációs gépét, ahogy az elődök tündöklése után szerette volna, és a várva várt igazi siker csak mostanában költözött be a japán hardvergyártó bambuszkunyhójába.A Playstation 3 kezdeti marketingstratégiája a gép által képviselt erőről szólt, és ez sajnos arrogáns színben tüntette fel a Sony-t a vásárlók szemében. Éppen ezért váltani kellett, amit például a [A http://playstationcommunity.hu/note/3143]Kevin Butler-féle[/A] mókásabb, közönségbarát vonal képvisel. Dille szerint a Sony visszatért a kezdeti, humorosabb marketing-megoldásokhoz, jócskán visszavett az arcból, és ez a váltás egyértelműen jó irányba vitte a PlayStation brandet.A [i]gizdáknak járó stafétabot[/i] persze gyorsan új gazdára talált… de mint azt a Nintendo, majd később a Sony példája is bizonyította, a csúcsról csak egy irányba vezet az út.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Vajon mi lesz a Sony-val?

 2. Mondjon le! Mondjon le!

 3. Szerintem a japó csávó nagy lelkesedésével semmi gond nem volt, de a kisbabás reklám eléggé dúrva. :S Nem is..inkább gusztustalan :DA Kevin Butler féle videó meg tény, hoyg nagy javulás, jók az ilyen marketingek! 🙂

 4. Cimborám a múlt héten cserélte el a Boxát egy !0 gigás Ps3-ra és éppen ma amikor voltam nála akkor említettem meg neki a Home-t. Na az annyira bejött neki hogy délután azt laktuk be, szerintem azt kellene reklámozni még a Sonynak. Nagyon pofás egy cucc nem is értem miért lesz egyáltalán Sims 3 a gépre. Teljességgel felesleges.Egyébként én sem zárkózom el egy esetleges Ps3 cserétől a Boxomért bizonyos feltételek mellett.

  • 40 gigás Ps3-ra.

  • Próbálkoztam a Home-al múlt héten először, érdekes utazás volt. Van benne potenciál, hihetetlen lehetőségek és víziók válnak valóvá az egész rendszerben, de ennek még nem jött el az ideje, legalábbis nem ebben a generációban.

   • Miért is nem? Sims játékok már elég régóta vannak ez meg egy továbbfejlesztett változat – és igen az NXE-t kilóra megeszi. Nekem nagyon tetszett amit láttam eddig belőle jó móka ha az embernek nincs esetleg még játéka a géphez akkor is le tudja kötni pár napra.

  • Na, ezt is megértük.

   • Ezt miért is mondod? :DEddig is elismertem a Ps3 tudását a Boxtól meg nem mindenáron válnék meg tőle, oxigen helyzete az ami nálam is van.

 5. “””Egy szerencséje van a Sony-nak ,hogy a konkurens gép nem valami megbízható ,mert akkor most nagyon xar helyzetben lennének!!!””nem feltétlenül, inkább az a szerencséjük, hogy a rengeteg 1st party stúdiót egyben tudták tartani, így azok biztosítják a páratlan játékkinálatot és a MS pedig csak az exkluzív / timed exkluzív dlc-kben látja a mgeoldást..”

 6. IGAZ

 7. “Egyébként bírom ezt a “”multiplatformos vagyok”” dumát. Ők a legnagyobb PS3 fikázók. :)”

  • Szerintem meg pont a multiplatformos réteg aki egyenlően kezeli mind három konzolt. Amúgy nem értem hol volt itt egyáltalán ps3 fika? De nem most, hanem bármikor, bármilyen flame keltő hírnél nem láttam még olyat, hogy egy többkonzolos gamer végül átment volna ps3 fikázásba. Amíg meg nincs olyan szabály az oldalon, hogy az olyan ps fanok akik ps3, psp mellett más konzollal is játszanak tűnjenek a faszba, addig kár erőlködni hogy a multiplatform játékos tűzzön el innen. Főleg, ha egy tök normális keretek között zajló vita után beírja a kemény csávesz, hogy ne itt verd a nyálad lol. (Ezt nem rád értem természetesen.)

 8. érdekes hír

 9. ebbol a barom fanboy-a arra kovetkeztetesre jutott hogy errol is a MS tehet mert a Sony rossz marketingpolitikat valasztott es szegeny artatlan es szerencsetlen kisgyerekeknek eddig egy X-el kellett probalkozniuk az MM-ben !!! mi a fax ??? 😀

  • “Sajnos nem érted, ahogy a többi Xbot sem érti. A hatalmas reklám egyik célja az volt, hogy elnyomja az MS a Sony-t konzol fronton, és egyeduralmat hozzon létre, ezért volt a millió felvásárlás mindenhol, a bolti reklám csak egy szelete az egész cirkusznak. Az MS-nek sosem volt saját stratégiája, mindig a másét nézte/lopta el. Ehhez még hozzájárult a mocskolódó lejárató programjuk is ami nagyon erős volt. A bolti reklámmal a fiatal / új játékos rétegeket vették meg, amivel párhuzamosan ment a különböző fórumokon a PS3 lejáratása. Összehasonlító videó tesztek sokaságával lehetett találkozni. Mindenki emlékszik még a “”PS3-ra nincs játék”” szlogenre stb. De még lehetne említeni a “”minek BR olvasó bele”” stb kijelentéseket is. És még lehetne sorolni… Ennyire sok ostorcsapást még konzol nem kapott mint a PS3… (alaptalanul) Sok PS2-es tulaj is átvándorolt X-re, mert felültek a hype vonatra… Tehát a PS3 rossz kezdéséhez ez mind hozzájárult, nem csak a gyengécske marketingpolitika az csak töredéke volt a lejáratáshoz képest…”

   • “nem akarok ebbe a témába merülni, nehogy már ez is az én harcom legyen (mások hülyesége), a lényeg hogy egyik cég sem szent és a tisztesség már ebben az iparban is sok-sok éve csak egy fogalom-fikció, itt már régen nincsenek “”jó fiúk”” :P”

  • 😀

 10. White Room – érdekes .

 11. “Hát az a babás tényleg ocsmány reklám volt … meg a bannolt “”This is living””-es amikor a csávó előkap egy pisztolyt a fürdőkádban =D”

 12. Nem láttam ezeket az említett reklámokat (majd pótlom), de ettől függetlenül nem volt kérdés, hogy mit fogok venni! 😀

 13. elkurták…aszittem már valami sorry a sárga ledért üzi jön.de persze neeem

 14. Nem önfényezés de ennél a babás reklámnál bármikor rendeznék ezerszer jobbat. Az utóbbi idö PS3 reklámjainak 90%-a egyszerüen trágya.Kíváncsi leszek a jövöre.

 15. “Én mindenféle külső behatás nélkül is tudtam, hogy a Sony gépét fogom megvenni. Mert “”vacakot”” nem veszek, amire van lűdözős játék meg lűdözős, lűdözős meg még lűdözős játék. Ráadásul, lejárt benne a lemez.Tudom, fanboj. Lehet kövezni! :)”

 16. Engem totál megtévesztettek a reklámok, mert ha tudom, hogy elveszik a linuxot, akkor nem kellett volna a gép!

 17. Hát mondjuk én nem sok különbséget látok a Ps2 és a Ps3 reklámok között. Ugyanolyan nyomott hangulatúak… Én anno vásárlás előtt nem láttam ezeket a reklámokat, de ha megnéztem volna őket, nem hiszem, hogy olyan nagy hévvel rohantam volna a legközelebbi boltba…

 18. Nos,ez érdekes. Engem pont hogy azok az elrémisztő fehér szobás reklámok és a gép erejének mutogatása győzött meg. Ha konzolt veszek,akkor az erősebbet,jobbat veszem meg,ez részemről egyértelmű. Na mind1,remélem a ps4 jobban sikerül nekik.

 19. elkúrtuk, rájöttünk….már csak a szervízelésen kell javítani,hogy akiket átvertek egy 2 évet kibíró géppel azokot kárpótolják

 20. Engem anno megvettek a White Room reklamok,imadtam oket.

 21. “Hát igen. A sony azt hitte, hogy kisebb marketing kölcséggel is elérhetik a kivánt eredményt, mert majd a “”sony”” meg a “”playstation”” név eladja a gépet.Csak elfelejtették ,hogy a legnagyobb vetélytársuk lejárató kampányba kezdett. A MS és az X360 úgy állította be mint a videjátékok alap istenét. Egy nagy áruházban dolgozó ismerősöm azt mondta egyszer. “” A Ms csóka tartott nekik egy termékbemutatót mert hát “” szakértőket képzünk”” és azt mondta nekik:- “” Ha videojáték akkor X360. Más nem létezik. Hazánkban ezt a két szót össze kell kapcsolni”” és ha visszagondolunk elég jó munkát végeztek. Ha bemennél egy boltba és kérnél egy konzolt 10-ből 8x tuti az X-et ajánlanák….A sony végre beindult. Egyre több tudatlan arc jön rá, hogy bepalizta a ms. Várták tlük a k2 szintű gameket és nem kapnak semmit. Várják a sok “”exklúzív “” gamet és semmi. A sony meg már a csapból is folyik. Így kell ezt kérem szépen…”

  • “””…mert majd a “”sony”” meg a “”playstation”” név eladja a gépet.””Miért , nem így történt ? :)”

   • Kezdetben nem. Alig volt rá game. Persze mióta beindult a marketing, meg jönnek az új gamek még jó ,hogy megindult a kereslet.

  • Minden szavaddal egyetértek! Gusztustalanul nyomult az MS, az embereket meg ugye szépen lehet irányítani…. De mára fordult a kocka. Agyba-főbe veri a PS3 az x360-at. 😀

  • és ez így is van…Itthon minden multi az x360-at tolta. emléxem annó bementél egy MM-ba vagy EW-be és 10-ből 9x a ps3-as állvány be sem volt kapcsolva, ha meg bevolt, akkor egy ilyen ultrabéna kockásodó Harry Potter gameplay videó ment rajta, míg a másik oldal óriás épített displayekkel játszatta a népet…Multiknál ha áldozol rá lét (kenőpénz), nagy eredményeket lehet elérni, kihelyezésben, előnybe részesítésben….pl a GT5P videó egyedül a Bravia tv demófalakon futott. de ott meg pont nem a ps3-at demózták vele.

  • Ezzel teljesen egyetértek.Régen a videojáték fogalma egy volt a PSel.Mára a box átvette a helyét.A filmekben, a neten, a boltokban, és sztem lassan a pornóban is állandóan az X logo-t látom.Csoda, hogy mindenki azt hiszi ez a menö?

  • És nem csak a multikban! Egy konzol boltban vettem a vasat, és a csávó megkérdezte, hogy miért nem x-et? (amúgy jó arc volt)Na mondom, ha ezt a club-ban elmesélem…

  • Ki palizott be kit lol? 😀 Az MS előzött, elfogadható áron próbálta adni a konzolját a PS3 gigabrutális 150 ezres kezdő árával szemben. Az exkluzívok mai napig jönnek, de itthon nem ezek játszottak főszerepet. Nem bepalizta, átbaszta az MS hanem itthoni viszonylatban egy megfizethető áron kínálta a konzolját emellett folyamatos reklámok, feltörhető gép a népes magyar warez tábornak, reklámok, VIG program,exkluzívok magyarosításai stb. és ezért itthon is befutott a gép annak ellenére, hogy pár éve még mindenki PS2 párti volt szinte és elenyésző volt az Xbox-os tábor. Most fordult a kocka ennyi. Szerinted van olyan játékos aki anno a Kz2 render videóira verte a faszát és mikor ma látja, hogy nincs ilyen szintű graf 360-on falba veri a fejét, hogy milyen tudatlan volt,, hogy bepalizták? Melyik világban élsz úristen.. Exkluzívokról meg inkább nem beszélem mert tök felesleges neked szerintem azt a józan normális hozzáállást magyarázni, hogy mind3 nagykonzolon számtalan kötelező jó cím van. Ez nem gusztustalanság, (max annak aki fogalmatlan és rosszúl van attól ha egy másik gép a sikeresebb) emberek, hanem egyszerű marketing amibe az MS volt jobb eddig. A Sony most, miután elismerte, hogy szarul csinálták, és ma már máshogy akarják, visszaveszi az ő jól megérdemelt trónját várhatólag.

   • “Felesleges erőlködni, ezen az oldalon mindig a PS3 lesz az isten, az Xbox360 meg a konzolok szégyene, amire természetesen csak lövöldözős játékok vannak… Ja és természetesen az MS átbaszott mindenkit, mert nincsen rá KZ2 szintű játék (csak tudnám, hogy ez mit jelent, mert technikai részén kívül semmi olyan “”hűbazmeg”” dolog nincs benne, aki meg csak ezt nézi, az szerintem nem is igazi játékos).”

    • Hát igen..

    • Ez nem igaz, mert én is ajánlottam sok ismerősnek X360-at, ha arra is alig volt pénzük, hogy az arcade-t megvegyék, vagy szerették volna minél gyakrabban ingyenes futárral szervizbe vitetni a gépüket, és ennek örülni.

    • PLAYSTATION.COMMUNITY – ez az oldal neve. Minőségi konzol minőségi oldallal párosítva… nincs helye a multiplatformnak!

     • Na ne mondd már. Te így kijelented, hogy nincs helye multiplatformnak kész ennyi, mikor az oldalon ugyanúgy vannak multiplatform tesztek, mikor ugyanúgy vannak olyan ps tulajok, fanok akiknek más konzoljaik is vannak, ugyanúgy vannak ps játékosok akik multi gamekkel is játszanak. Nem tudom kinek képzeled magad de nehogy már te mondd meg, hogy minek nincs helye és minek van helye itt.

     • Természetesen vannak multi tesztek, azért mert PS3 játékok azok is.

     • Az itt a baj,hogy mar nagyon vered a nyalad,eddig vicces voltal,de ez inkabb idegesito vagy.Nem kell itt kampanyolni az MS oldalara,mert magadra huzol mindenkit.va a te mondandodnak is megfelelo oldala,nyomasd ott.

     • Max az olyan vérpistikékre verem akik olyan IQ szinten állnak mint te és nem csak a magyar helyes írásig, de a mondatok értelmezéséig sem tudnak nagyon eljutni. Ki kampányolt te lúzer? lol

     • Már bocsánat, d a multiplatform teszt az azt jelenti, hogy 2-3 másik gépen is le van tesztelve az anyag. Az nem az, hogy 2-3 másik gépre is megvan az a játék, aminek itt a PS3 verzióját vizsgáltuk.

     • Ez igaz. Magyarul arra céloztam, hogy a multiplatform játékokat is ugyanúgy letesztelitek mint az exkluzív címeket.

     • Szerintem az, hogy az oldal csak PlayStation-el foglalkozik, nem ok arra, hogy beszűkült, csőlátású olvasói legyenek.

  • Nekem az egyik kedvenc momentumom az volt, amikor az innen emigrált egyik arc, írta kommentemre, hogy a BGS nem is az MS eseménye, hanem magyar gémer rendezvény – majd az MS egyik PR vezetője kimondja, hogy az MS rendezvénye volt… Ez epikus! XDA boltoknak meg azt kell nyomtani, amire kereslet van, úgyhogy lassan újragondolják ezeket a dolgokat.

   • “””A boltoknak meg azt kell nyomtani, amire kereslet van, úgyhogy lassan újragondolják ezeket a dolgokat.”” Pontosan. Nem a gusztustalan MS fertőzte meg a boltokat, hogy mindenki vigye a 360-at meg azt nyomassák, hanem a PS3 drága ára miatt jóval kelendőbb volt a gép itthon, ezért ajánlják a legtöbb konzolboltban is a 360-at. Ha nagyobb lesz a kereslet a PS3 után akkor meg azt fogják inkább ajánlani.”

    • Igen, mert így lesz akinek két konzolt tudnak eladni, előbb a box, majd a ps. 🙂 Egyetértünk: az ÁR volt a problémás tényező (milyen érdekes, a slim óta viszik mint a cukrot). – A fullHD tévék, meg a blu-ray is elterjedtek közben..

    • Ez nem igaz,az Ms kokemenyen fizet egy csomo boltnak a jobb pozicioert,a Sony nem.

     • Te jó ég mit fizetne nekik? A kiadó szerinted pont magyarországon pénzeli az összes boltot, hogy gyerünk vigyétek a 360-at az a jó, leteszünk két kilót az asztalra ha azt ajánljátok a ps3 helyett?Nem hiszem, hogy ez így megy. Ami olcsóbb, sikeresebb, jobban megy a boltnak értelemszerűen azt próbálja jobban pörgetni.

     • Azt hiszel amit akarsz,en tudom,hogy fizet.Mo-n is es mashol is.

     • Nem azert fizet,hogy az ostoba es kepzetlen eladok azt ajanljak,hanem azert,hogy az osszes kirakat veluk legyen tele,meg a TV-k az o gepuk introit,demoit nyomassa orrba szajba folyamatosan.Meg,hogy minden szepen bezolduljon.Otthon jopar uzletben vannak ismeroseim,meg itt az ireknel is,es minden honnan hallom.

     • “Van ráció abban amit mondasz, ami elérhető áron van, és ráadásul “”okosítható”” az könnyebben eladható – emiatt itthon jobban ment/megy a 360. Viszont azt is látni kell, hogy az MS közben erőteljesen nyomta a 360-at más akciókkal is, pl. számítógépes boltok, kaptak eladott XP/Office után egy 360-at ajándékba, amit utána sokan ki is raktak a polcra a boltban… Szóval csinált ilyesmit az MS itthon, az más kérdés, hogy akkoriban az ár miatt nem is volt kérdés, hogy ps3-at “”annyiért”” csak a rajongók vesznek.”

     • Adott számú eladott XP/office után… 😀

     • Igen, ez is igaz.

     • El vagy tévedve!!!MM-ben dolgoztam! Karácsonyi időszakban a Microsoft 600 ezer forintot, ismétlem… 600.000 Forintot fizetett azért, hogy az óriásplazmán x360-as reklám menjen + az alatta lévő polcon is X gépek legyenek kipakolva jól létható helyen. A PS-ek meg mentek a polc alá… Ez mind rendben is van hisz elvégre üzlet az egész, csak az a baj hogy a sok tízéves kölök csak azt látja hogy X360 az isten mert mindenhol az van kiplakátolva, közbe meg ócska termék az egész. Ennyi…

  • “Tudod ok azt hitték a PS-PS2-vel bizonyítottak az emberek felé és úgy gondolták csinálunk egy hiper-szuper-ultra brutál gépet ami multifunkcionális is egyben “”majd a birkák veszik mee Sanyi”” hát qurvára tévedtek, és az a szomorú 3 év kellett nekik ,hogy észrevegyék magukat nagyképuséködésük hiába való volt.Egy szerencséje van a Sony-nak ,hogy a konkurens gép nem valami megbízható ,mert akkor most nagyon xar helyzetben lennének!!!”

   • legtöbbet a kitartó PS tábornak köszönhetnek.

   • Meg az, hogy a Sony nem sajnálta belepakolni a újabb, drágább technológiákat a PS3-ba. Az idő múlásával, ezek előtérbe kerülnek. Végülis, egy kész gépet adott el. Nem így, a konkurens.

 22. Bocs ha flood lesz, van ps1-es borzalmas reklám is. http://www.youtube.com/watch?v=ie7oDMY1aCQ&feature=relatedDe szerintem ezek jók… Ken Kutaragi arcoskodása meg hiányzik. Lassan visszahívhatnák – már van mire. 🙂

 23. PS3 reklámból ez volt anno a legjobb.http://www.youtube.com/watch?v=SgHZ2xaigwk&NR=1

 24. “Különösen úgy volt ciki ez a “”mi gépünk a legerősebb a piacon”” típusú duma, hogy 3 évig ebből semmit sem láttunk, mert a multis címek sorra ocsmányabbul néztek ki mint a konkurens “”gyengébb”” gépén.Én amúgy is megtiltanám a hardvergyártók helyébe, hogy a játékon kívül másról is beszéljenek a kiadók, pl: mennyibe került milyen nehéz programozni, milyen grafikus megoldást alkalmaztak, milyen az Engine.Ez mind mind PC-s baromság, a játékokkal kéne foglalkozni nem a vassal.”

 25. “Visszavett az arcából, meg a gép ÁRÁBÓL… 😀 A Sony sosem erőgépeket gyártott, hanem könnyen olcsóbbá tehető konzolokat.Ha olyan címek jöttek volna az első EGY-másfél évben, mint most egy éve – bizonyítva is a gép erejét – még az árcetli se lett volna gond.A Sony ezt akarta. Most könnyebb azt mondani, hogy rossz volt a reklám, mint azt, hogy gyűlöljük a világot (világ=MS), hogy a generációváltás nem csak 2008 végén jött… Másfél évig ment a “”mikor jelenik meg a ps3″”, aztán pedig újabb másfél évig a “”lesz ám árcsökkentés””. :)http://www.youtube.com/watch?v=T4tOvkvCvwQ”

 26. Az a baj a duci tényleg exkluzív lett, szép, és brutális. A Sony-nál is tudták, amit csináltak, nagyszerűt, sőt! Csak arra nem gondoltak, a vásárló alapvetően nem arisztokrata érzelmű, és nem 25-40 között van. Kellett volna egy kis alázat a piaccal – vásárlókkal szemben.Mert hát az riasztó, ha az aki eladásra kínálja a portékáját, azt sugallja, – srác, ez túl jó neked, nem érdemled meg!!!

 27. Jók voltak azok a reklámok!

 28. Amúgy az arcoskodásról mindig eme klasszikus jut eszembe xDhttp://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

 29. Nekem mind1 milyen reklámot tolnak a pofámba. Játék legyen dögivel.

 30. A Sony nem a reklám krta el a PS3-at, hanem a hatalmas árával.

 31. nekem pont az tetszet benne, hogy nem a kiskölköknek szól, de lehet ez azért van, mert közben megvénültem, viszont megfogadtam, hogy addig nem halok meg amíg nem mentem 1 kört a GT5el 😀 szóval valoszínű, hogy még jópár évszádot fogok élni…

 32. nekem bejöttek a fehérszobás reklámok. volt bennük spiritusz.

 33. “naja… a régebbi ps3 reklámok borzasztóan elvontak voltak, gyerekként sztem senki nem értette őket…soxor még én se.’A gizdáknak járó stafétabot persze gyorsan új gazdára talált…””csak nem a malacarcú Greenberg?!?…:D”

 34. így igaz