Sony Collaboration Series – Noah Cyrus videoklipje

Platform: a Dreams játékszoftver!

A Sony Collaboration Series legújabb projektje a platina lemezes előadó, Noah Cyrus videoklipje, melyet a PlayStation®4 DreamsTM platformján készítettek el

A Sony Corporation bemutatta a Sony Collaboration Series kampány legújabb közreműködését. Noah Cyrus, a Sony Music Entertainment többszörös platinalemezes előadójának „July” című, lenyűgöző balladájának videoklipje teljes egészében a PlayStation®4 Dreams™ platformján készült el. A ballada klipjét a mérgező kapcsolatok utáni szépség és teljesség megtalálása ihlette, a Dreams segítségével létrehozott videó pedig teljesen más megközelítésből mutatja be a dalt.

Az eredetileg forgatással tervezett videofelvételt a COVID-19 világjárvány akadályozta meg, így a videoklipet a virtuális világban alkotta meg egy nemzetközi csapat, melynek végeredménye egy kimagasló minőségű videó lett. Kareem Ettouney, a Media Molecule társalapítója és művészeti igazgatója, valamint Martin Nebelong, a Dreams közösség alkotója segítette Noah-t abban, hogy a kizárólag a Dreams-ben elérhető innovatív megoldásokkal keltse életre elképzeléseit. 

„Imádtam Noah „July” című dalával dolgozni, hiszen a ballada egyszerre időtlen és hátborzongatóan gyönyörű. Ami talán még különlegessebbé teszi számomra a dalt, hogy nincs egyértelmű konklúzió a végén, a művészetekben is mindig ezt az élményt keresem” – nyilatkozta Kareem. „A videófelvétel megalkotása egy nagyon különleges élmény volt, ez pedig főként a Noah és köztünk kialakult összhangnak köszönhető. A végeredmény úgy gondolom nagyszerű példája annak, hogy a Dreams segítségével mi minden megalkotható.” 

A 2020 februárjában megjelent Dreams™ egy közösségi platform, ahol játékosok a világ minden tájáról játékokat, zenéket és egyéb tartalmakat alkothatnak, melyeket meg is tudnak osztani a PlayStation®4 segítségével. A Dreams™ lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy a számtalan játék, globális közösség, illetve a rendelkezésre álló leckék és instrukciók segítségével ők is megalkothassák saját világukat. Noah Cyrus „July” című videoklipje is egy nagyszerű példája annak, hogy mennyire sokszínű a Dreams™ alkotói tárháza.

Nagy örömmel mutatjuk be az SME előadója, Noah Cyrus, valamint a PlayStation és a Dreams™ közös együttműködését. A folyamat a Sony célkitűzését is nagyszerűen tükrözi, avagy, hogy „A kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsük meg a világot” – közölte Midori Tomita, a Sony Corporation kommunikációért felelős alelnöke.

Noah Cyrus így emlékezett vissza a közös munkára: „Minden olyan lehetőség, ami a kreativitás és a technológia határait feszegeti, vonzó számomra, hiszen ezek által az emberek is új utakon tudnak kapcsolódni a zenéhez. Az egész folyamat nagyon inspiráló volt, főként, hogy a karantén időszakának elején kezdtük a munkát.”

Ez a harmadik projekt a Sony együttműködési szériájában, amelyet azért hozott létre a Sony, hogy a márkában rejlő kreativitást megmutassa és még jobban összekapcsolja az embereket a közös élmények által. A több területet is érintő kampány célja, hogy a felhasználók egyedi aktivitásokat és kiemelkedő online tartalmakat tudjanak készíteni. A kampány illeszkedik a Sony stratégiájába, mely az SME művészeinek segít abban, hogy hozzáférjenek a Sony filmes, játékipari és technológiai eszköztárához, ezáltal szenvedélyes rajongói közösségek jöhetnek létre. 

Make Me Cry című kislemezének megjelenése óta (mely mindössze pár órával bemutatása után az első helyre ugrott a Spotify Virtuális Zenei Ranglistáján) Noah Cyrus saját zenei útját járja. A dal azóta platina státuszt szerzett magának, és több, mint 500 millió globális hang- és videó lejátszást ért el. Noah 2020 elején dobta piacra a kritikusok által is elismert „The End of Everything” című EP lemezét, melyen a többszörös platina státuszú ’July’ is szerepel. A kislemezt azóta több, mint 465 millióan hallgatták meg világszerte a különböző streaming platformokon, valamint az Adult Alternative Radio Top 5-ös, a Hot AC Top 20-as, illetve a Top40 Radio Top 30-as listájára is felkerült. A The End Of Everything című EP lemez már világszerte elérhető a digitális platformokon.

(sajtóközlemény)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Wáó… szuper lett. Le a kalappal.