Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Sony – az emberek többsége nem online akar vásárolni””

A GamesIndustry International üzleti online magazin megszólaltatta Guy Longworth-t, a PlayStation üzletág egyik vezető személyiségét, aki két éve lépett magas pozíciójába a márka marketing igazgatójaként a Sony Computer Entertainment of America régiójában. Longworth feladata, hogy Amerikában minél sikeresebben indítsa útjára a PS4-et, miközben vele húzza a PS3 és Vita eladásokat is.- Longworth tudta, hogy cége E3 2013 szereplése “mindennél fontosabb” a PlayStation amerikai jövőjét tekintve, így nagyon elégedett a fejleményekkel. Azt mondja, a konkurenciával bizonyos területeken feltűnően más irányba haladó üzletpolitika kihangsúlyozása fontos momentuma volt a prezentációnak.- Longworth szerint a Sony és a Microsoft gépe a következő generációban nagyon hasonló lesz hardverileg, amire eddig a videojáték konzolok történetében nem igazán volt példa. Éppen ezért most a hozzáadott tartalom és szolgáltatás dönt majd, nem a “grafikai mélység”.- A Sony a jövőben három platform szekerét akarja ugyanolyan intenzitással tolni. A PS3, a Vita és a PS4 is egyaránt fontos és támogatott hardver lesz.- A Vita esetében különösen fontos a nagyon szoros PS4 kapcsolat – ez a Remote Play funkció kiemelése.- A Sony újabb stúdiók és tartalmak megszerzésével szeretné repertoárját tovább bővíteni.- A Sony a digitális terjesztés üzletágában is bővülni akar, de tisztában van vele, hogy egyelőre az emberek a kézzel fogható terméket részesítik előnyben a letölthető vásárlással szemben. Éppen ezért Longworth úgy látja, a videojátékok fizikális valójukban még sokkal tovább porondon lesznek, mint ahogy azt páran hiszik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ha mondjuk a 60 megás Limbo lemezen is jött volna, tuti olyat veszek :Dén szeretem gyűjtögetni, szépen mutatnak 🙂

 2. Ja, steamen 6 ezer Ft a premier cím, de senki nem akar digitálisan vásárolni muhaha

 3. Hát én akkor régimódi vagyok nem szeretnék váltani.Nem akarok töltögetni amíg választhatok mást.Elhiszem hogy jó de amíg lehet csak lemez.Ez saját vélemény nem kell egyetérteni.

 4. Jöhetnek a digitális tartalmak, nincsen velük semmi gond.

 5. Ha 6-8 ezer lenne a digitális játék akkor simán ott vennék mindent .

 6. Régimódi vagyok, lemez kell nekem is…

 7. Könnyebb a megunt játékot továbbadni, ha kézzel fogható.Nekem régen lemezes játékaim voltak. A végén kidobtam őket, mert már elszállt felettük az idő. Senkinek nem kellettek, nekem meg csak foglalta a helyet a polcon. Személy szerint örülök a digitális terjesztésnek.

 8. Nekem csak a lemezes game kell.Kézzel fogható nézegethető.Ha esetleg a gép behal nincs játék.A lemez meg örök ,normális ember nem karcolja és jó mindig.Az online úgyis drágább mert lemezen 12.000 tokkal kézikönyvvel lemezel.Míg letöltve csak a játék a gépen és így 16-18.000.Bár ha olcsóbb lenne a letöltött mint a lemezes akkor is lemezen kéne.

  • “””Ha esetleg a gép behal nincs játék.””Miért, ha behal a gép akkor mivel használod a lemezeidet? Nézegeted őket a kezedben, attól jobb? Mint a faék.”

  • Ha behal a gép és veszel másikat akkor az accoddal bejelentkezve újra letöltöd és kész, minden ott van amit megvettél a download listben. Régen én is szerettem a lemezes verziót, de fejlődni kell, a digitális tartalomé a jövő, egyszerű, kényelmes, és remélhetőleg idővel olcsóbb lesz. Régebbi játékoknál, néha újaknál is olyan akciók vannak alkalmakkor, hogy olcsóbbak digitálisan mint a használt lemezes játék.

 9. Ennek örülök. Én is inkább lemezen veszem meg a szoftvert, minthogy letöltögessem őket.

 10. Én is már mindent digitálisan veszek meg, ott van minden a gépen, nincs lemezekkel babrálás, csak átnézem a címeket és mehet ami tetszik. Legyen egy nem megosztható verzió is minden játékból ami jóval olcsóbb lenne mint a lemezes, mondjuk 50-60 dollár helyett 40 dollár, 40-50 font helyett 30 font, akkor a játékosok nagyobb része azt venné meg, ez szinte biztos.

 11. Helyes! 🙂

 12. nem mindenki szereti a digitális tartalmakat…személy szerint úgy vagyok vele hogyha valamiért fizetek pláne 10 k felett akkor azt kézbe is akarom venni ez a minimum…s gondolom ez a tartalom el is veszhet.. mondjuk fogalmam sincs mert plussal van csak ilyenem egyetlen egy gamet vettem eddig online meg az a Crash Nitro Kart volt ezt is csak gyermek kori emlékekből adódó kötödés miatt 😀

 13. “””A Sony újabb stúdiók és tartalmak megszerzésével szeretné repertoárját tovább bővíteni.”” Hajrá!”

 14. engem jobban érdekel a digitális, helyhiány miatt.

 15. Az egyetlen dolog, amiért nem digitálisan vásárolok, mert az örökre hozzácsatolódik a felhasználómhoz, a lemezes játékot meg a híres videóban mutatott könnyed mozdulattal….továbbadom. Pénzért.

 16. Ennek maximum az az oka, hogy online drágább megvenni, mint boltban. Pedig az emberek nagyrésze irtózatosan lusta, szóval inkább online venné meg, ha ugyanannyit kéne érte fizetnie.

  • Mivel megosztani lehet az accot ezért 7-8ezerért már szedhető a last of us az usa store-n. Vagy legalábbis pár napja még volt ilyen akció, de talán most is van még.

 17. “Főleg az lenne még király, ha bizonyos SCE játékok (pl. Last of Us, Shadow-Ico HD stb…) esetében nem a jó kis “”kelet-európai”” verziót lehetne megvásárolni mindenhol, amiben csak egy rövid kezelési útmutató van és – ezért valakinek szívesen letörném a kezét, – a frontra ragasztott, alig lekaparható matrica.”

 18. egyetértek az úriemberrel. a digitális vásárlás a jövő, de még a jelenben vagyunk. nemlehet egy huszárvágással eldönteni hogy márpedig mostantól csak online. legyen meg a lehetőség mindkettőre és hagyjuk a felhasználóra a döntést

 19. “Régen én is így gondolkodtam, de utóbbi időben egyre inkább nyitok a digitális tartalmak felé, PS4-en lehet hogy többségben lesz a digitális cucc mint a lemezen szerzett matéria. De addig jó amíg mindkét lehetőség adott és nincs ráerőszakolva az emberekre egyik vagy másik túlságosan. Mondjuk nem nehéz elképzelni, hogy 5-6 év múlva de legkésőbb a “”következő”” generációnál (PS5,XBOXMÁSFÉL) lesz már érezhető eltolódás a digitális tartalmak felé. Kezdődött a digitális tartalmakkal (Store), jön a felhőszolgáltatás a nextgenben, a következő lépcsőfoknál tuti megint kitalálnak valamit.”

 20. Vásárolnék én online,ha nem kerülne másfélszer annyiba mint az új dobozos…19.990 pl a BO2.Bontatlanul meg kb 9k.

  • Mert felezhető.

  • Sokat számít a megoszthatóság barátom. Ráadásul ha azt nézed, hogy az USA Storeon képesek elég komoly leárazásokat csinálni (day1 60 dodós játékokat 20-30 dollárért adni fél évre rá), akkor azt megosztva még nagyobbat spórolsz. Kérdés mi lesz nextgenen, marad-e a kétgépes megoszthatóság.

 21. Remek hír, Remote Play-nek örülök, csak ne úgy legyen megoldva mint a PS3 esetében, volt, h magától bekapcsolt a gép. :S

 22. “Nincs is jobb annál, mikor kicsomagolod a fóliából az új játékot. Érzed az “”új szagát””, körbenézed a dobozt, szétnyitod. Megint az új szag…megnézed a kiskönyvet, majd kiveszed a lemezt és beteszed a konzolba….istenien jó érzés ez.”

  • hallod, minta egy kis p*nciről beszélnél…. 😀 leveszed a fóliát (Ruhát) szétnyitód (lábát) új szag… 😀 ahjhh

  • Hát igen a psp go-t még a mai napaig nem heverték ki :DÉn sem szeretem a digitális tartalmakat. ps+-ban jól esik tolni őket, de csak abba invesztálni nem az én asztalom