Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony – a támadás ára

Csak ismételni tudom magam az előző hír után, mely szintén a PlayStation Network betámadásáról és a felhasználók adatainak állítólagos ellopásáról szólt, és egyelőre nem hivatalos forrásból származnak – de itt vannak a legújabb infók.- A Forbes.com üzleti weboldal híre szerint a Sony-nak akár [B]24 milliárd[/B] dollárjába is kerülhet ez a kellemetlen esemény, ha összejön egy hatalmas kárpótlási botrány néhány komoly büntetéssel.- A Sony biztos benne, hogy ha kikerültek is adatok kártyaszámokkal és PSN vásárlási adatokkal, a bankkártyákhoz tartozó, vásárláshoz szükséges, 3-jegyű kódot nem tudták a hackerek megszerezni.- A hírek szerint máris elindult az első kártérítési per az Amerikai Egyesült Államokban, mely egyelőre kezdeti stádiumban leledzik, hisz visszaélés még nem történt az adatokkal. Egy Kristopher Johns nevű úr Kalifornia állam bíróságára nyújtott be keresetet, mert szerinte a Sony nem védte kellőképpen a felhasználók adatait. A felperes reméli, hogy sokan csatlakoznak majd hozzá és perelik be a Sony-t, hogy az ügy beinduljon.- Az MCV hírmagazin a PlayStaton Network minden PSN felhasználó által elfogatott szerződésében a következő pontot találta:[I]We exclude all liability for loss of data or unauthorised access to your data, Sony Online Network account or Sony Online Network wallet and for damage caused to your software or hardware as a result of using or accessing Sony Online Network.[/I]A dolog jelentése magyarul annyi, hogy nem vállalnak felelősséget semmiféle adatvesztésért, legyen szó PSN Walletről, vagy Sony Online Network accountról.Angliában az Information Commissioners Office (ICO) nevű hivatal ugyanakkor vizsgálja, hogy sértette-e szabályokat a Sony a PSN felhasználási szerződéssel és az adatok védelmével kapcsolatban, melyekre az UK Data Protection Act (angol adatvédelmi törvény) kikötései vonatkoznak. Ha Angliában tárolt adatokat loptak el, és Sony nem tartotta be az ICO szigorú szabályait, akár 500 ezer font is lehet a bírság.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. csak nyerészkedni akar a köcsög Redneck:D

 2. A Forbes féle 24 milliárd csak a bünti és nincs benne a hitelvesztéssel járó kár, sok ember veszti el a bizalmát a céggel kapcsolatban.

 3. perelni?? Hibáztak igen ,de az FBI-hoz is már betörtek! Tőlük is kértek kárpótlást?

 4. Ezek után már csak az lenne jó ,ha csítelnének a tizenévesek multiban,mint PCn! :(Na akkor taposnám szét a PS3-at!

  • “vannak olyanok ps3 mon akik csítelnek . de őket hamar megfogják. ezért is ez a “”névtelen”” hacker cigány banda támadta meg a sonyt.”

 5. Szegény Sony …

 6. még jó hogy nincs magyar store 24 milliárd azt a kurva

 7. “Már az első nap megmondtam , hogy az USA-ban lesz ez miatt pereskedés “”bőszen”” . Mit ne mondjak , nem kellett ehhez Nostredamus-nak lenni .”

 8. “Szerintem minden embernek joga van beperelni a másikat, ha úgy érzi sérültek a jogai. Ehhez azonban nem árt tisztában lenni a jogokkal.Én megvárnám az eredményt, hogy a hivatalos szervek szerint tényleg rosszul tárolta-e az adatokat a Sony. Ha nem, akkor nem beszélhetünk “”szita”” védelemről, mint ahogy egyik előttem szóló említette.De ha szarul is tárolta az adatokat a Sony. Szerintem nem loptak el létfontosságú adatot. A bankkártyát is, ha kell, olcsóbban újra csináltatom, mint hogy megbízzak egy ügyvédet a képviseletemmel.”

 9. Ennek is mi fogjuk meginni a levét, mint általában mindennek. Minden bizalmam a Sony-é, de az ilyen Kristopher Johns féle emberektől felfordul a gyomrom….

 10. Nem semmi!!

 11. Hát ez tuti nem gyorsít a magyar store megnyitásán.Köszönjük, kedves hacker urak.

 12. Aha tehát ezért is amerika a hibás.Nem a sony a szita rendszerével.pffff.

 13. Hüjjje amerikalyiak, amerikalyi hüjjjééék.

 14. Azért az a 24 milliárd elég soknak tűnik…Ez a forbes csak nagy számokat tud írni 🙂

 15. naja, megjelentek a dögkeselyűk.. nem származik hátránya belőle egyelőre (valszeg nem is fog), de már perel…de mióta olvastam, hogy miként tudtak kilopni egy csomó adatot egy atomkutatási intézetből, rájöttem, hogy szvsz semmi sincs 100%-ig biztonságban, ahol ott az emberi tényező..csekk:http://index.hu/tech/biztonsag/2011/04/26/hekkerek_tortek_be_az_amerikai_atomlaborba/

 16. Lehet, hogy az egyik hacker követel kártérítést, jól kitalálta az egészet, ha nem sikerült a felhasználók bankszámláit leszívni, bepereli a Sony-t. 😀

 17. Remélem is csúnyán megüti a bokáját a Sony. Mert, az a töketlenség amit azóta mutat mióta fel lett törve a PS3, egyszerre felháborító és teljesen nonszensz az egész…

  • Egyetértek,kapja be a f*aszt rendessen,azt kapjanak észbe.Most látszik igazán,hogy milyen tökéletlen egy banda.

  • Okos meglátás.De ha ennyire vágod a témát meg tudnád mondani mit kellett volna tenni neki, hogy ne legyen töketlen?- Mivel megmondták, hogy a feltörés ellen már egy FW sem segít, mivel olyan adata került ki a gépnek, ami ezt lehetetlenné teszi.- A törvények meg a sok hülye bűnözőt jobban fedezik, mint a megélhetésüket védő cégeket.

 18. Ez a Kristopher Johns ez tuti hogy az Anonymus brigád cimborája.

 19. Az amcsik buzik csak pereskedni tudnak!!!

 20. Sok idióta amerikai 🙁

 21. Az amcsik meg azt csinálják amihez értenek!

 22. Elképzelem ahogy a hekker káromkodik, mert próbálja a lopott amcsi lakcímekkel egyeztetni a magyar kártyaadatokat és sorban dobja ki neki a FAIL-t. XD

 23. “nem hogy ezek a jó emberek a hackerek után nyomoznának-.-“””””

  • Jah… Az kutyát, macskát nem érdekel… Pont azt támadják be, aki ennek az áldozatául esett…Kristopher Johns meg kinyalhatja…

 24. Miért nem vesz inkáb 360-at?

 25. szerencsére csak 1 font volt az angol psn-em wallet-jén, de ha törlődik a magyar accountom a trófeáimmal együtt… Áh

 26. azta.

 27. Hát ez nem semmi.. Ha csak a fele igaz akkor is mélyen a zsebükbe kell nyúlni. Nagyon remélem, hogy ennek az árát nem a felhasználókon próbálják majd ”behozni” azzal, hogy fizetőssé teszik a PSN-t rövid határidőn belül. Reméljük, hogy nem ez lesz majd az a ”komoly bejelentés” mikor visszaállítják a rendszert.

 28. AMERIKAIAK FUJ!!!!!!!!!!!

 29. hmm. nem is csodalkozom hogy elsonek amcsiban pereltek be a sony-t nagy divat perelni minden szarert….