Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Sony? 3D? Playstation 4?

Komolyan, a 2010-es E3 hisztéria kezd súlyos méreteket ölteni. Hétfő éjjel van, egész nap folyamatosan jöttek a kisebb villantások, és a kiállítás csak jövő héten lesz. Az előbb meg a következő mozgóképbe futok bele…Azt mondják, ez itt – megint – egy hivatalos Sony “gerillakampány” lehet. De az is előfordulhat, hogy csak valami rajongói videó, és semmihez semmi köze. Ugyanakkor beszélnek PS3 3D kapcsolatról, sőt Playstation 4 opcióról is. (Az egyik forrás viccesen megjegyzi: azért puffogtatja a Sony ilyen bőkezűen az infókat már az E3-as konferenciája előtt, mert arra van valami atombombája…)[YOUTUBE]sq0hA2VzP9A[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez meg mi?

 2. jajj nemár! ez 1 rossz vicc

 3. 3D esedékesebb.

 4. Én megfogadtam hogy 100e-nél többet nem fogok konzol-ra költeni. Szépen kihúzom még a PS3-al. 🙂

 5. Mikor jön ki a PS4?A PS2 2000-ben jött ki, és 2004-ben már a PS2 Slim változatok jöttek ki! Rá 2 évre jött a PS3 Fat.A PS3 2006-ban jelent meg, a PS3 Slim 2009 szeptemberében! Ha a Sony folytatja az eddigi taktikáját, akkor 2 év múlva igenis jön a PS4, akár tetszik, akár nem.Azt nem értem, mit sírnak itt egyesek, a technika állandóan fejlődik és rohamosan, ez kihat a konzolokra IS. A Sony mikor kiadja a PS4-et, nem fogja elhagyni a PS3 piacot szoftverügyileg! Vagyis a PS4 idejében is jönnek majd még PS3-as gamek!A PS3 meg már FULLra ki van pörgetve. Ezt mindenki tudja, aki ért hozzá, egy kicsit. A God of War 3-ban mind a 6 SPU ment, meg is lett az eredménye. Csoda szép játék!Az RSX meg egy szar! Kevés benne az erő, ezért szebbek a multigamek, és ezért majdnem minden game 720p-s! Az Xbox 360 Xenos GPU kétszer erősebb, mint az RSX, mert 256 bites rambuszot használ a RSX-el szemben, ami csak 128 bites!A PS2 5 évig volt a piacon, a PS3 már 4 éve kint van. Miért ne jöhetne a PS4? Mondjuk szerintem ez a konzol 2012-re esedékes!

  • Jah van 2-3 játék ami kihasználja…..,de nehogy csak ennyi legyen? PS4 szerintem még korai,leghamarabb 2012-be,szerintem rossz húzás lenne a Sony-nak,pont most kezd beindulni.Természetesen a konkurenciára is kell figyelni,nehogy az M$ beelőzze őket,azzal megint csak nagy lenne a veszteségük.Az meg hogy a multiplatform címek szebbek! Monitoron lehet,plazmán LCD-n HDMI-vel tutira nem,mert zajos nagyon,VGA kábellel meg szép csak kifolyik a szemem tőle :).Szóval a PS3,egy sokkal komolyabban összerakott szerkezet mint az xbox,az xboxon tényleg egy szemét,Pentium II-ből találtam jobban összerakott gépet.A többivel meg egyetértek :).

  • “Inkább az a ciki, hogy az X360 harveresen tud olyanokat, mint a mash instancing, ami betöltött 3D objekteket tud kipakolni a képre szinte számolatlanul újra és újra, ezért ott vannak 3D fák, nézőtömeg a háttérben egy autóversénynél, vagy más sportjátéknál, a PS3-nál meg csak kartonpapír figurák . Ami ciki.Meg még más fícsörökben is fejlettebb az X360 GPU-ja. Olyan fícsörökben, amelyeket egy 2 generációval korábbi PC-s videokari is tud, szóval mondhatni standard dolgok, szinte lassan egy integrált GPU-s laptop tudja. A PS3-nál, ha hasonló eredményeket akarnak elérni, akkor bizony rendesen dolgozni kell a programozóknak, vagy egyenesen lehetetlen ugyan azt megcsinálni, ezért szebbek általában a multi címek, mert valamilyen szempontból a PC-re fejlesztés az alap.De ez fordítva is van, amiben az RSX a jobb, de csak néhány esetben. Az RSX pixel-shader csúcs teljesítménye is magasabbnak tűnik, lásd szebb textúrák a csúcs saját játékoknál.Aztán végül is 3D játékokat a PS3 még éppen hogy meg tud jeleníteni 720p-ben, az X360 meg mondhatni képtelen rá, alapvetően a benne levő HDMI kimenet korlátjai miatt. A kérdés, hogy a Sony meg fogja-e lovagolni a 3D-t a PS4 kiadásával, vagy vár?Egy X720-at simán ki lehet adni akár jövőre és a M$ körbe röhögi 3D tekintetében is a PS3-at, és akkor a Sony bebukta a lehetőséget, amit saját maga teremtett meg. Miközben ő is kiadhatna egy 1080p-ben 3D-t vígan produkáló hardvert.A Sony saját stúdiói megtanulták a cell kezelését, a több magra optimalizálást, ezt más csapatok fejlesztők még mindig csak kóstolgatják. Egy “”PS3.5-tel”” PS4-néven, megtarthatja az előnyét, minthogy vár 2-3-4 évet és kiad egy teljesen új hardvert.Szóval ilyen oldalról lehet értelme, realitása a PS4 “”közeli”” kiadásának üzleti szempontból is.Szerintem.”

 6. Az biztos hogy már régóta készül a ps4, a sony mindenképp meg akarja előzni a microsoftot a kiadással. Pletykák szerint az IBM új Power7 processzorát fogja használni, gpu meg TBDR alapú PowerVR lesz.

 7. PlayStation4 Ps4 … gyakorlom egyelőre… leírni is borzasztó XDA 3D-t elképzelhetőnek tartom, de a végén a Ps4 felirat azért túlzás.

 8. Én azért kíváncsi lennék a PS4 re,de szerintem nem mostanában lesz,az tuti!

 9. Egy PS4 bejelentés/megjelenés esetén is maradnék a PS3-nál, mert más konzolra nincs keret. Úgyis rengeteg jó játékot hagytam ki eddig PS3-ra.

 10. Annyira közelinek tűnik még a PS3 premierje hogy nem hinném hogy máris itt a folytatás.Ami lassan kezd elfáradni az inkább a PSP. Szerintem annak előbb lesz utódja. Mire azt bejelentik, bevezetik, és felfuttatják legalább 2 év még úgy is ha idén bemutatják (ami egyáltalán nem biztos, mert szerintem már kiszivárgott volna valami). Addig biztos nem lesz PS4.

 11. PS4 kizárva… talán 2012, előbb nemhiszem. És akkor is csak E3-on bemutatóként…

  • Azért nézzük meg a PS brand élettörténetét.PSX bejelentve 1994, kiadva 1995.PS2 bejelentve 1999, kiadva 2000.PS3 bejelentve 2005, kiadva 2006.Az első két konzol 10 éves eladási ciklussal rendelkezik, miközben 5 év után már megjelenik a következő generáció.Most 2010 van… 😀

   • “Én annak idején ’97-ben vettem PSX-et, igazából a PS2-kiadásáig hátralevő 3 év volt a csúcs a gép szempontjából. Persze kérdés mikor adták el belőle a legtöbbet és mikor hozta a legnagyobb hasznot, ha “”csak”” 2005-ben lépte át a 100 milliós álomhatárt???A PS2 hasonló mintát követett, csak megfejelve egy bika erős indulással.PS3 viszonylag gyengébb indulást mutat, de a 10 éves életciklus itt is meglesz, és bizony most kezd beleerősíteni, és most fogja kitermelni a pénzt. Nem azt kell nézni, hogy mennyi sok sok $-t termelhetett volna a PS3, egy jó starttal eddig, hanem, hogy mik a cég tervei a jövőre?A PS3-nak hála a Sony meghonosította a saját lemez formátumát, növelte a HDTV eladásait, és most valszeg sikeresen bevezeti a 3D TV-ket a piacra.Vajon miért kéne eltérnie a Sony-nak az eddig bevált üzleti modelltől?A PS2-PS3 bejelentése láthatólag egyáltalán nem csökkentette az aktuális generáció vonzerejét. Sőt, éppen ellenkezőleg tovább erősítette a PS brandet, mert az emberek látták, hogy hosszútávon is első fog maradni.Ha akár most előhozakodnak valami nagyon ütős PS4 techdemóval, mint pl a KZ2 video 2005-ben, az nem fogja elkaszálni a PS3 lehetőségeit.Szerintem.”

 12. alig várom már a konferenciát

 13. Ez a videó meg…. Nem normálisak a japánok az biztos.

 14. Egyébként engem zavar, hogy egy csomó dolgot lelőnek már az E3 előtt, a show alatt meg nem lesz miről lehúzni a leplet (ne így legyen, nem is így lesz). Kb. itt kéne bejelenteni rengeteg dolgot, szerintem ez lenne (többek között) az értelme.

 15. Jön itt minden csak legyen rá pénz.Válság mi?Tö.ömet!

 16. Lehet gyűjteni….

 17. ezek a japanok orultek eskuszom 🙂 🙂 🙂

 18. büdzs+é=büdzsé

 19. Biztos nem PS4. Vagy lehet, hogy tényleg ez a téma, de akkor ez egy nem hivatalos videó. Vagy legalábbis nem nézném ki a Sony-ból, hogy a Move és a 3D előtt elkezdenék promótálni a következő masinájukat. A PS3-nak még van 4-5 éve.

 20. A sony nincs olyan hülye hogy saját magával kitúrjon. Egy generáció általában 10 évig fut sony tekintetében sztem itt is ez lesz ez meg vmi nagyon elmebeteg teljesen másról szóló reklám

  • “Hát te nem tudom hol élsz, de az a “”10 év”” inkább úgy 6 körül van Szoniéknál.Nem hiszem hogy főleg ebben a “”korszakban”” fognak ennél később kijönni egy új konzollal.”

   • “Mondjuk valóban fel van gyorsulva minden szóval bármi lehet.Ontják a játékokat olyan szinten hogy követhetetlen. Minden komolyabb játékot be szoktam szerezni, régebben a szarokat is megvettem mert nem volt mivel tolni.Most hetente 2-3 de van hogy több olyan játék jelenik meg amikkel egyenként hetekig el lehetne lenni. Ha a pénzes részét nem nézem, akkor is annyi játék van hogy ha reggeltől-estig a tv előtt ülnék az is édes kevés lenne, nem így hogy napi 1-2 órám van csak jó esetben.Mindenki licitál rá a másikra, előbb ki akarja hozni a saját termékét legyen az szoftver vagy hardver.Már a téli játékdömping se volt elég ahol kijött 10-15 jó játék, most már csináltak egy ugyanilyet tavaszra is. Sőt még a két szezon között is voltak “”A”” kategóriás címek.Gyors világban élünk ami ráadásul még sokba is kerül….”

 21. ps4 nálam szitokszó:)

 22. Jajj gyerekek mi lesz ezen az E3-on !!!!!Minden cég és konzolgyártó fullra van húzva…..Lehet a show végére így fog kinézni minden konzol rajongó !ÁÁÁÁááááá……Ja és SZUPER hogy végre nem a régi fos videólejátszó van hanem ez a beágyazott jutyúúb.

 23. Nekem nem tűnt annyira kamunak a videó, majd kiderül mi lesz. Lehet hogy a GT5 nyitó címe lesz a PS4-nek. 😀

 24. Videó nagyon bejön jó, de egyelőre nem hiányzik a pénztárcámnak az új gép. Persze ha bejelentik akkor is több év mire kijön, de akkor meg inkább ne mutogassák.

 25. “Furcsa az idei E3, mármint olyan értelemben, hogy szokatlanul sok minden “”szivárog”” ki csak úgy, “”véletlenül””, lehet tényleg lesz valami atombomba…?”

 26. Hehe, jó ez a videó. Nagyot röhögtem a végén ^^

 27. persze az is lehet, h a Sony ezzel a videóval akarja a nyulat kiugrasztani a bokorból. blöffölnek egy új géppel, hogy a M megint kiadjon gyorsban egy új átgonolatlan konfigot, telis-tele hibával…:)

 28. Dúrván mindegyik konzol generáció 20X teljesítmény ugrást jelent. 2005 óta még nem jutott odáig a technika, hogy ezt egy elfogadható méretű dobozba be tudjuk rakni.Persze bejelenteni be lehet, mert 2-3 év múlva már kb ott leszünk!A PS1 sima hardveres 3D garfikai gyorsítással vert meg egy akkori csúcs gépet. A PS2 vektoregységei jelentettek új lehetőséget. A PS3-ban a cell volt új technológia.Ha a Sony tartani akarja azt az imidzset, hogy nem olyanok, mint a M$, hogy polcról levett rendszereket építenek egybe, aztán azt adják, akkor megint kell valami új technológia!

  • Hát azért volt itt fejlődés!:)http://www.youtube.com/watch?v=Z50J7JHms_I

   • Ez a benchmark egy vicc. Még jó hogy víz alatt jól néz ki. 0 a látótűvolság.

   • A PS3 tud pl olyat, hogy 1-2 szereplő esten közel fotorealisztikus megjelenítést produkáljon, pl a HeavyRain. Élettelen tárgyaknál jóval nagyobb számban, nagyon jó fizikával, pl GT5.Na most azért kéne új hardvert kiadni, amit anno a Getaway demóval próbáltak bemutatni, amihez valszeg azonban tényleg kevés a PS3, hogy a full londoni belvárost lemodellezzék fotorealisztikus minőségben. De persze felturbózva, hogy valós időben számolva fújja az emberek haját a szél, akiknek teljesen eltérő az arcuk, és ha közel mész valamelyikhez, akkor is tökéletes a felbontás. Az autók ha ütköznek valós modell szerint törnek. stb.Ez alatt egyszerűen nincs értelme kiadni új gépet. Márpedig ezt a PS3 teljesítménye 20X szorozva biztosítja! Na most ez a tengeralatjárós demo még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy itt van a technológia, pár fénycsóvában hajladozó, amúgy nagyon szép tengeriherkenytű még nem az a szint, mint amit leírtam.Szerintem.:)

    • Hiába engedné a technológia (már valszeg most is engedi), hogy ilyen játékok szülessenek, nem ezzel van a gond szerintem, hanem, hogy mennyi időbe és pénzbe is telne egy ilyet elkészíteni? Sok ps3 exclusive cím, igy is 3-4 évig készült és súlyos dollár-tízmilliókba került (és multi címek is, GTA4 pl.) Ha ennél sokkal részletesebb, szebb valamit akarnak csinálni gondolom nőne mint a büdzs és a rá fordított idő nem is kicsit.

 29. Siren blood curse 3D?

 30. Gyanús az a szemüveg, amit levesznek a zavarodott mukiról.

  • Ja lehet kapunk egy olyan szemuveget , amitől megkattan az agyunk, és a végén ak-val rohangálva fogom hentelni a szomszédokat 😀

 31. fanvideo-t sem zárnám ki, de az is elképzelhető, hogy csak valami figyelemfelkeltés, h valami nagyot akarnak majd mondani az e3-on, szal érdemes rájuk odafigyelni.az e3-on úgy is minden kiderül majd. 🙂

 32. hülye japcsik xD

 33. Gecijó XD

 34. Ezt a fszságot…

 35. Ez biztos a Rec 3 előzetese?! 😀

 36. az elején azthittem fanvideo, de a japánok nem csinálnak fanvideot 😀

 37. EZMIEZ?………………. 😀

 38. Most kezd beindulni a ps brand….. még 2-4 évig szerintem nem lesz ps4….Ami az Ms-t illeti ott már régóta elfogyott a vas…. ott tutkó lesz valami a jövőben…

  • Egy ideig nem is akarok PS4-re gyűjteni, addig meg igazán használják ki a harmadik számú játékállomás lehetőségeit.

  • Elfogyott az erő ?Akkor a multi címek miért néznek ki jobban boxon ?Amúgy meg a Halo 4-nél és Gears 3-nál lesz még ott egy kicsi…

   • Te nézel ki jobban Boxon.

   • “Nem tudom neked mi volt a PS3 exklúzív játék,biztos valami “”pasziánsz”” félét láttál,nekem is volt xboxom,és szerettem például a Gears of War-t,de még az Uncharted 1 közelébe sincs,se grafikába,a fizikát meg már meg se említem.Szerintem mindenki elismeri,hogy jelenleg a PS3 exklúzív gamek néznek ki a legjobban!”

    • Egy évig volt boxom és szerintem is mostanra ez lefutott meccs lett, a Box elfáradt technikailag a Natal (Wave?) is a gépet vissza fogja fogni 10-15%-al mivel nem lesz benne ami a hardveres munkát végezné benne így a Box fog számolni helyette. Nagyon sok emlékezetes cím volt rá és még egy-két cím lesz is rá de grafikai fejlődést már nem bír el a masina sajna.Míg a Ps3-ban van még kraft.

 39. Az biztos, hogy a Sony már tervezi a PS4-et, mint ahogy a konkurenciai is lázasan, de ez nem azt jelenti, hogy idén vagy jövőre hallani is lehet róla. Én egy 2012-es bejelentésre saccolok és 2013-es startra. Üzletileg se érné meg most piacra dobni egy új generációs konzolt, főleg úgy, hogy nincs is értelme. A videót én nem venném komolyan, habár a PS3 debüt reklámjai is kicsit betegek voltak. Nekem a Rec jutott eszembe miközben néztem 😀

 40. Para, imádom!! Valami eredeti!

 41. Ez egy igénytelen valami…

 42. Nekem nagyon fanwork szaga van, ennek semmi köze sincs a valósghoz.

 43. Szerintem valaki talált 2 g-t a fiókjában.

 44. Az is lehet hogy kiadnak egy PS3 2.0at 1.4es HDMI csatival ami gond nelkul kezeli a 3d-s cumokat mast nem tudok elkepzelni.

 45. WTF OMG!Ha ezután mégse robbantanak atombombát a sony megnézheti magát.

 46. 😀 igazi beteg japán videó 🙂 Nagyon komoly :DDD

 47. “A Sony kifejlesztett egy 3D hatású “”szemüveget “” azoknak, akik nem tudják megvenni a 3DTV-t ? Bár mennyi lenne egy ilyen cucc ? 100 ezer ft -t ? Akkor nagyon sok mindent kell tudnia…”

 48. Az általam már sokszor említett PSCloud szolgáltatás PS4 néven.

  • Cloud az nagyon gyerek még . 10-20év mire esetleg lesz belőle valami, de inkább 50. (ráadásul nem hiszem ,hogy a mai vezető high-tech cégeknek érdeke lenne). plusz szerintem a mai internet nem képes erre szolgáltatásra … (meg ,hogy távoli gépen tároljam a cuccaim(?): hát én otthon szerettem :))

   • Most ezt el kell játszani minden egyes alkalommal?A Cloud nem egy 10-20 év múlva megjelenő technológia, nagyon is mai, lásd OnLive.Nem kell hozzá 100/s csoda nettkapcsolat sem: 480p-hez elég az 1mb/s.720P-hez pedig 5mb/s.

    • Ja 720p hulyeretomoritve a hanggal egyut amibol en nem kerek mar ebbe a korszakban is nagyon zavaro hogy az alacsony felbontast konvertaljak fel es egy okadek kepet kapunk lasd: midnight club los angeles.

    • …mindez olyan betonbiztos kapcsolattal, aminél egy pillanatra sem zuhan meg a sávszél, nem szakítja meg a szolgáltató a kapcsolatot, satöbbi. Én a (kimondom) Diginél vagyok és ha online játszok, nem folyamatosan, de rendszeresen dobódok ki a meccsekből, máshol meg nincs ilyen.

   • 10-20 év? LOL … 50 év? Na neeeeeee…..

 49. PS4 még nagyon korai lenne… szerintem. Túl sok újdonság jön jelenleg a mostani generációhoz, hogy máris egy új hardverre vonják el figyelmet, magyarul sok még ebben a generációban a kipréselendő anyag (move, Natal).Persze az is megeshet, hogy a MS új hardverrel is előrukkol. Ők valahogy másképpen gondolkodnak.A játékfejlesztők se örülnének. Most kezdik kitanulni a hardvereket, megint újabb fejlesztésekre kell nekik is költeni. Sok játékot új hardverre nem igen lehetne megint várni.- PS3 árcsökkenés- Ami valószínűbb: PSP2.Arra viszont adathordozó szempontjából valamit ki kell találni a Sonynak, mert a PSPGO-t letölthető játékaival jelenleg bukásnak lehet elkönyvelni. (Már 10 letölthető játékot adnak hozzá ingyen.)

  • Az utóbbi években olyan szinten felgyorsult a számítástechnikai és műszaki cikkek fejlődése, hogy én már egy esetleges PS4 fejlesztésen sem lepődnék meg. Főleg, ha abba is belegondolunk, hogy mostanság a Sony mennyire belehúzott ilyen téren. Sokan most vitték haza szeretett led tévéjüket, és már mehetnek is vissza az üzletekbe 3D-s tévéért. (az ilyen videók számomra tovább erősítik azt a tényt, hogy a japánok a legbetegebb emberi lények a Földön) XD

  • Egyetértek. Hagy fusson ki egy kicsit a PS3 és majd jöhet az újabb PS

 50. Tenyleg, ezmiezitt? 🙂

 51. ps4?még korai lenne…még a ps3 erejét se használták ki.