Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Sokkterápia Kínában a játékfüggőknek

Ijesztő és kegyetlennek hangzó jelenségről számol be a Chinadaily.com weboldal: Kínában, ahol a többi távol-keleti országhoz hasonlóan a általunk ismertnél dimenziókkal erősebben van jelen a játékfüggőség (gondoljunk csak a kínai [I]aranyfarmerekre[/I], akik a menő MMO-kban termelik a virtuális pénzt, amit aztán munkaadóik készpénzre váltanak – bár ez munkából, nem pedig szórkozásból adódó addikció), a kormány videojáték-függőséget kezelő klinika beindítását rendelte el.A kínai Egészségügyi Minisztérium úgy gondolja, a játékfüggőket gyógyítani kell, mégpedig nem feltétlenül kesztyűs kézzel simogatva. A négy hónapos kúrára már most 3000 fiatalt csaltak vagy utaltak be erőszakkal. Ami a legrémisztőbb az egészben: szüleiknek vagy gyámjaiknak alá kellett írni egy nyilatkozatot, mely értelmében engedélyezik, hogy a srácokat alkalomadtán 200 milliamperes elektromos sokkterápiával kezeljék! (Nesze)A sokkot állítólag akkor (is?) kapták a páciensek, ha megsértették a 86 pontból álló házi szabályzatot. A tiltott tevékenységek listáján többek között olyan [I]világrengető kihágások[/I] szerepelnek, mint pl. a csokoládé evés, a mosdóba zárkózás, a gyógyszer bevétele étkezés előtt, vagy a beülés az igazgató székébe. (Bizarr)A dologra természetesen az interneten figyelt fel a világ, amikor tiltakozó kínai fiatalok és volt páciensek leleplező cikkeket kezdtek nyilvánosságra hozni a függőségkezelő intézményről. A brutális sokkterápia mellett a beutaltak nem beszélhettek akármiről, kizárólag gyógyulásukról, valmint szüleik elé térdelve kellett vezekelniük, megbánást tanúsítva. (Kemény)A terápia költsége nem olcsó: személyenként 6000 yuan ($878). A gyógyult (agymosott?) betegek állítólag “újjászületve és gyógyultan” hagyják el a klinikát. A dolgot megszellőztető tiltakozók szerint egyelőre nem lehet megmondani, okozott-e maradandó károsodást az elektrosokk a kezelteknél. Miután a dolog kitudódott, a klinika elmondások szerint beszüntette az elektrosokkolást. (Szép)Kínában állítólag veszélyes méreteket ölt az internet/játék addikció: 300 millióan használják a netet, sokan 12 órát is a gép előtt töltenek naponta, a külvilágot teljesen kirekesztve. (Súlyos)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hát ez nagyon durva.

 2. Dúrva

 3. Hát ez kemény :/barbar, A WoW az egy szemétség, egyszer letoltam 24 órát, de én kajálni is elfelejtettem …

 4. Ez má majdnem Battle Royal XD

 5. Azért jó látni hogy magyarországnál kulább hely is létezik a földön. :)Ha csokievésért, mosdóbazárkózásért elektrosokkot kaptak jutalmul, mit kaphattak azért ha valaki becsempészett egy psp-t az ing alatt? 8D Az utolsó bekezdést meg nem igazán tudom megérteni. 300 millióan használják a netet kínában és sokan 12 órát is a gép előtt töltenek naponta, külvilág teljes kizárásával.1. A netet valakinek fizetni is kell. Hogy dolgozik akkor az illető, ha ennyit fent lógnak? Vagy ha szülő fizeti akkor ezt egy nagyon egyszerű huszárvágással meg lehet oldani. Kitépem a modemet a falialjaztból, vagy lemondom a netet. :D2. Nem adok kaját a gyereknek amíg nem hagyja abba azt a sz*rt és ki nem tolja a pofáját a szobából.Voilá. Probléma megoldva, és megspóroltam nekik fejenként 900 dolcsit. Látom a gyereknevelés azért ott sem megy.

 6. Kínában (is) a szülők felelőssége lenne, hogy a gyereket felrángatják a gép elől és kirugdossák a napfényre a többi gyerekkel játszani.

 7. csak 12 orat naponta! az en unokatesom reggel 8tol ejfelig a szar WOW elott ul es csak kajalni meg wc-ni kel fel elolle! kerdem en ha kinaba lennenk ezert mit kapna? de nemertem azt hogyan tudnak ennyit ulni elotte ? raadasul 4eves geppel nyomja akad neki meg minden , es mar lassan 2eve van az h ennyit ul elotte naponta! MIKOR MEGY TONKRE A GEPE? van tippetek?en egyhuzamban max 2orat szoktam jaccani a ps-el, ebben ben van a netezes is , hirolvasgatas ilyesmi, aztan piheno minimum 1 ora! de 16 orat piheno nelkul a szemuk nem megy tonkre?

  • Nem kis pályás a gyerek. Ha már a bilit maga alá kéri és a hűtőszekrényt közelebb húzza, na akkor nagy a baj. Tudom ajánlani a lenti módszeremet. Zsét utalhatod a bszlaszámomra. Küldöm privátba. Olcsón megszámítom. xDEzt amúgy én sem értem hogy tudnak ennyit egyhelyben üllni és lesni a képernyőt folyamatosan. Én 1-2 óra psp-s után már érzem hogy pihennem kell mert kikezdi a szemem. Nagygépnél nincs ilyen probléma mert munka mellett max szabadnapokon nyúzhatom egy nap 5-6 órát, utánna öcsém hazaér és elzavar. Azt meg már lassan be sem merem kapcsolni ilyen jó időben.

  • És szerinted ez jó dolog? Persze, talán nem árammal kéne csapatni a majmócákat, de ahol tömeges méreteket ölt ez a kotaku-szindróma, ott tenni kell. Ha a szülő nem tud, akkor majd az állam megteszi.

 8. A kínaiak mindig is betegek voltak 😀

 9. “Az egy másik kultúra.Discovery world-on megy egy sorozat Halálgépek címmel. Abban többek között volt egy olyan találmány, hogy a delikvens hasát felvágták, a belét kiszedték a végbélnél, felszögezték egy hengerre, és szép lassak kitekerték a hasából. Közben pedig ott állt a buzgó pap és agitálta, hogy vallja be a “”bűneit”” és “”eretnekségét””, meg hogy a sátánnal cimborált és akkor nem jut a pokolra. Ez párszáz éve volt csak a felvilágosult európában.”

 10. kommunizmus=diktatúra

 11. “Kína nagyon vad világ. Egyik haverom mesélte, az együttesével voltak koncertezni (komolyzene) Kínában, sajnos nem emlékszem konkrétan hol, és úgy kezdődött, hogy úgy mutatták be őket, hogy “”A bécsi filharmonikus zenekar”” 😀 durva mi? nekik tökmindegy volt, asse tudták, kik azok a magyarok 😀 a másik poén, hogy 1 hetet voltak ott és amikor megérkeztek, rendesen fogadták őket és a szervezők annyi kínai nőt/lányt/csajt ADTAK a zenekarnak, ahányan voltak! “”Kiszolgáló személyzetként…”” Egyik srác “”ki is használta a lehetőséget”” 😀 komolyan, a csajok azért voltak ott, hogy azt tegyenek velük, ami jólesik. Én sem hittem el, haver nagyon komolyan mesélte, és nem szokott hazudni nekem (remélem)…. Kinyalták a seggüket állítólag, a csajok voltak hab a tortán, de állítólag a hotel ahol laktak, fullos volt, de a tetején pl. családok csöveltek, meg óriási a nyomor…. azt mondják Hihetetlen, mert ezt senki nem tudja Kínáról. Nagy a nyomor.”

 12. En ugy tudtam [ezek szerint rosszul] , hogy kinaban nem lehet netezni .Eleg durva es ertelmetlen , de hat nagyanyam is meselt jo par ertelmetlen dolgot a komunizmus fenykorabol!Pont valamelyik nap a David Letterman showban Jada Pinket Smith meselte , hogy megy kinaba 3 honapra az uj karate kidet forgatni es elore szoltak neki , hogy az e mailjeit mielott elkuldi atnezik!

 13. Nemnormális állatok bakker..

 14. Náci kommunisták :O !!!

 15. Nagyon durva lenne itthon is az ilyen.Mondjuk a én a kábítószeresekre gondoltam első körben:)

  • akkor már inkább a hitgyüli.agymosás az is, de legalább nem fáj.

   • Csak két hét utén a zsíroskenyér is a sátántól van, és ha nem adsz pénzt adakozáskor akkor az úr megbüntet. 🙂 Ja, és természetesen szex csak akkor ha megházasodsz, mivel kizárólag a feleségeddel művelheted, és ha élvezed akkor az is a sátántól van. 🙂 És nálad jóval műveletlenebb és ostobább emberek mondják meg mit csinálhatsz és mit nem, mivel ők régebb óta járnak oda és jobban tudják, mi jó neked. 🙂

   • Felőlem a kábítósok után jöhetnek a gyülisták:DAz élen a szent Sándor gatyával:D

 16. sztem ez nem csak játékfüggőség ellen jó

 17. “Na legyártottak pár “”inFAMOUS”” kínait. :D”

 18. De durva! (barmok)

 19. Az áramozos izét kipróbálnám .

 20. 1984

 21. Van ennél a dolognál sokkal gyorsabb és hatékonyabb módszer, nyugaton inkább azzal veszik le a gyereket a játékról.Reggel (Du 2 óra) indítnk egy kis fűvel, aztán jöhet egy kis komolyabb anyag, eki, vagy valami, amíg beindul a party, aztán amikor már megy ezerrel a tépés valami kis dúrva anyaggal le lehet zárni az estét.Másnap reggel megint lehet lecsendesíteni az idegeket egy kis természetgyógyász anyaggal és kezdődik minden elölről.A magam részéről monnyuk inkább wowkocka leszek, ha már választani lehet.

 22. “Én lázadó vok.Lyukat vágnék az igazgató székébe, bezárkóznék vele a rötyire és miközbe “”csokizom”” csak a játékokról beszélnék XDAz áramot vezessék a PSP-be XD”

 23. Hirtelen a South Park film jutott eszembe, ahol chipet ültettek a gyerekek agyába, káromkodás ellen.

 24. Hát elég durva ez az egész.

 25. nem kell betegesen tolni és nem jutsz ide…

 26. Ha lenne egy kis remény Kínában a jobb életre, talán nem is menekülnének a játékok világába. Mellesleg a bandába tömörödés szerintem nem kivitelezhető egy kommunista országban.

 27. “ez inkább emberkínzás mint kezelés!(igaz, hogy a függőséggel kell kezdeni valamit, de ez túlzás) engem egy bizarr filmre emlékeztet amit még régebben láttam és abba is terrorba tartották a gyerekeket(eddig is utáltam a lelkem mélyéből a kommunista söpredéket, de ezek után bedobnám őket egy ilyen helyre “”kikúrálni a hülyeséget a fejükből”” címszó alatt)”

 28. jácciznak ahelyett, h éhbérért szétdolgoznák magukat. megérdemlik!!! 🙂

 29. Az elektrosokk tönkreteszi az embert véglegesen. Pusszantom a szülőket akik ilyenre küldik a gyerekeiket.Ennyit ér az orvostudomány.

  • Kínában kicsit más a helyzet, tudtommal még keményen tart a kommunizmus (nem az a fajta ami nálunk volt, ők nem a legvidámabb tábor:P). Ott nem mondhatja a szülő, hogy nem:)Orvostudomány?:) Ha nem ez, akkor meg teletömik mindenféle gyógyszerekkel

 30. Kínaiaktól még mindig a levesük a legjobb találmány. Ha nem lenne olyan kibeb*szott sz*r ország amilyen, talán kevesebben menekülnének (mert ez szerintem inkább az, mint önfeledt szórakozás) a virtuális térbe. Amúgy biztos azzal a hülye törpével csináltatták a Halálos Fegyver 1-ből: http://www.youtube.com/watch?v=4duzXNJ4tjI 🙂

 31. ez durva. nagyon betegek a kínaiak!

 32. Ez kemény.

 33. Hát aki akkora állat, hogy ilyenre bárkit beutal az megérdemelne egy gyengéd fejberúgást. 😀 Ekkora állatokat.

 34. hát kínaiak elég fura vazonok

 35. Humánus megoldásnak nem nevezném, de egy kommunista országtól nem is vártam mást…

 36. fa@a…. nesze neked népi demokrácia….

 37. Brehh

 38. Hát pedig a napi 12 óra szerintem nem olyan sok. És szerintem még mindig sokkal jobb dolog akár napi 16 órát monitor/TV előtt tölteni, mint hogy az ember bandába verődjön azt a filmekben látott módon rongáljon köztulajdon vagy embert:PMondjuk Kínában sokan vannak, kísérletezni lehet..ZZZ

 39. Ha valaki tényleg ennyire függő, akkor azzal kezdeni kell valamit. De ez kicsit durva.

 40. csórikák

 41. Ez nagyon kemény!Ez kész kínzás bameg…….

 42. 😀 Ez jó.

 43. Én csak azt nem értemDZZZZZZZZZZZZZDZZZZZZDZZZZZ