Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Skate City (PS4, PSN)

Könnyed deszkázás a világ körül.

Az indie-piac egyik szépsége, hogy mindig tudunk találni valami újat, valami mást. Jó pár gördeszkás játékot próbáltam már, melyek általában a tökéletesen kivitelezett trükkökről, a pontszám hajhászásról és a versenyek megnyeréséről szóltak. A Skate City norvég fejlesztői teljesen más oldalról közelítették meg a sportot. Stressztől mentes gurulás, könnyen tanulható trükkök és sallangoktól mentes látványvilág. Ezek alapján már mindenki kitalálhatta, hogy itt bizony nem a Sólyom Tóni-féle extrém gördeszkázásról lesz szó.

A fejlesztés során egyértelmű volt, hogy a mindenféle stressztől mentes játékmenet lesz a végső cél. Persze lesznek speciálisan egymásba köthető trükkök és kihívások is, viszont a játék alapját a megkötések nélküli endless mód adja. Itt igazából addig gurulhatunk a végtelenségbe, amíg kedvünk tartja. Feladatok természetesen lesznek, viszont csak opcionálisan és akkor teljesítjük őket, amikor szeretnénk. A lényeg a guruláson lesz és ezt 3 városban is megtehetjük. Név szerint az amerikai Los Angeles, a norvég Oslo és a spanyol Barcelona utcáin tudunk randalírozni kedvünk szerint.

Aki egy kicsit több izgalomra vágyik, annak pedig ott van a challenge játékmód, ahol időre kell kivitelezni a trükköket vagy egy verseny keretén belül legyőzni a deszkás kollégát. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy más hasonszőrű gamekkel ellentétben a Skate City egy kicsit sem akar szimulátor lenni. Minden eleméről süt az arcade jelleg, ez viszont inkább jót tett neki, mintsem rosszat. Az irányítás ennek tükrében faék egyszerűségű. Az X-el hajtjuk magunkat, az analógok és a ravaszok pedig a trükközésre, ugratásra valóak.

Az ilyen laza stílust képviselő játékok egyik rákfenéje az unalom lehet, ez pedig néhány óra játék után itt is eljön. A helyszínek szépek, de nem elég változatosak, ráadásul minden 2D-ben történik, ami miatt az ugratók típusai is megállás nélkül ismétlődnek egy idő után. A feladatok teljesítése mellett rögzíthetjük a legjobb jeleneteinket is, amiért aztán pénzt kapunk, viszont ezt se tudjuk túl sok mindenre elkölteni. A helyszínek feloldása az egyik ilyen lehetőség, a másik pedig a ruhák és deszkánk testreszabása. A deszka kerekétől kezdve, a cipőnkig mindent megváltoztathatunk, viszont ezek csak skinek. Gyorsabbak vagy ügyesebbek egyiktől sem leszünk, de azt hiszem ez jól is van így.

A készítők által választott dizájn ezekkel a pasztellszínekkel első pillanattól kezdve megnyert, és a könnyed stílus is átjött a sok ranked online lövölde után. A zene a képi világhoz hasonlóan jó elegyet alkot és illeszkedik a hangulathoz, viszont ebből sincsen túl sok. Ez sajnos az egészről elmondható, hogy szívesen láttam volna még ebből egy kicsit többet. A feelinget nagyjából ahhoz tudnám hasonlítani, amikor egy dombról elindulsz a deszkáddal. Hajtani sem szükséges, annyira nagy a lendület, majd amikor egyenes lesz az út, akkor hamar vége a mókának és csak egy helyben állva, széttárt karokkal kérdezzük: „Ez ennyi volt?”

A Skate City bizony ennyi. Pár órás deszkás kaland, amiből hamar kifogy a szufla, viszont addig nagyon is élvezetes. Az ár szerencsére tükrözi a játékórákat, így nem szükséges széfet nyitni, ha tennél vele egy próbát. Könnyed kikapcsolódás lehet azok számára is, akik nem szeretik a sportjátékokat.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★★
REMEK
Kiadó: Builty by Snowman
Fejlesztő: Room 8 Studio / Agens
Megjelenés: 2021. május 6.
Ár: 4530 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Pont most játszuk újra unokaöcsémmel a Shaun White-ot. Nagyon szeretjük… csak szerintem több olyan extrém dolog kellett volna bele mint pl amikor a helikopter elöl kell menekülni.