Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Six Days in Fallujah – bejelentve a Konami új shootere

A Konami U.S. Marine-ek elbeszélései alapján TPS (külső nézetes, mint a SOCOM) játékot készít az iraki háború egyik nagyobb csatája alapján, [B]Six Days in Fallujah[/B] címmel.Fallujah városában 2004 novemberében véres összecsapás zajlott le, mely során 38 amerikai tengerészgyalogos és becslések szerint 1200 felkelő vesztette életét. A hazájukba később visszatérő veteránok az Atomic Games stúdiót kérték fel, hogy elbeszéléseik, videóik és fotóik alapján játékosítsák meg a csatát.John Choon, a Konami Digital Entertainment szószólója érdekesen tálalta a sztorit: a katonák azért válaszották ezt a módját a – bizonyára mindkét oldalról – megrázó történet elbeszélésére (mondjuk egy film vagy könyv helyett), mert ők maguk is videojátékokon nőttek fel, sokan a katonai iskola elvégzése után egyből a frontra mentek, így azt gondolják, ez az üzenet sok fiatalhoz eljut majd.A Konami ezzel a játékkal nem elsősorban szórakoztatni akar: be akarják mutatni a háború borzalmait, a fiatal katonák életét, valamint a civilek helyzetét egy ilyen szituációban.[B]*UPDATE*[/B]A Konami friss sajtóközleménye szerint a kiadó megváltoztatta szándékát, és mégsem jelenteti meg a Fallujah-i csatát feldolgozó programot.A hír szerint a cég annyi elmarasztaló és kritizáló emailt és telefont kapott, Amerikából és Európából is egyaránt, hogy azok fényében hirtelen erősen megkérdőjelezhető lett a game sikere.Ezek után kíváncsian várjuk, ki mer belenyúlni az Atomic Games fejlesztette címbe?[5903]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ennyi erovel semmilyen haborus jatek ne legyen …Baromsag!

 2. azért kár érte,kíváncsi lettem volna,hogyan csinálják meg

 3. ez várható volt:(talán majd 60-70 év múlva, ha az áldozatok hozzátartozói már nem lesznek és a csata visszhangja is megkopott lesz…lásd: GTA4-ben pl nem lehetett repülőgép.

 4. pedig érdekel volna a stuff 🙁

 5. Kár érte!

 6. Na neeeeee! Ez most komoly? Ezt a sok önérzetes idiótát! Pedig baromi kíváncsi lettem volna rá.A tököm tele van. Az nem lenne jobb megoldás ha nem falujah-ban játszódna, hanem valami fiktív helyen? Tőlem harcolhatnánk a tatuinon is, pont lesz*rom, de egy jó kis taktikai TPS már rám fért volna.

 7. ohh basszus pedig kiváncsi lettem volna rá! Előbb utóbb ugy is fel fogják használni ezt a témát is!

 8. Úgy néz ki kicsit még korai feldolgozni …

 9. de biztos sok kis pöcs lesz ugyis….

 10. ááá nem akarom, az csöves 38 is biztos agyonlövette magát, legyen már mit mondani a tv ben, nagyon nem jó ez. pöcs aki ezt megveszi.

 11. Örülök, hogy nem csak én gondoltam így.

 12. hm.

 13. na,a hős amerikaiak megint megmutatják,kik a faszagyerekek,pfff…szánalmas.

  • valóban jobb lenne egy önfölrobbantós, repülőeltérítős, követségelfoglalós,túszlefejezős szupi játék. az talán ellensúlyozná a gonosz amerikaiak sátáni cselekedeteit. meg talán sokak lelkivilágának jobban bejönne.

 14. Gondolom mi leszünk az amcsikkal és nekünk kell kinyírni az 1200 felkelőt … remélhetőleg trofi támogatással,h a végén még örüljünk is neki … ezt a faxságot x/

 15. Nah ilyesmire várok mostanában. Remélem jó lesz…

 16. na ha nekem azt fogják bemutatni hogy szegény szerencsétlen amerikai katonák, micsoda borzalmakon mennek át, akkor előre is a K annyukat…

 17. Hát elég érdekesek a képek remélem azert jobb lesz a grafika..

 18. teljesen 1et értek nexussal…

 19. Erről a városról nekem nem az ostrom jut szembe, hanem a feldarabolt, megcsonkított és kifüggesztett 4 amcsi zsoldos holtteste.

 20. “Ha csak a képeket látnám azt is mondhatnám hogy ez egy Full Spectrum Warrior :)Szerintem a katonák azért választották a videojáték megvalósítást ( amit igazából a Konami “”választott”” 🙂 mert jobban eladhatóbb mint a film a könyvről meg inkább ne is beszéljünk…A “”hős”” amerikai veterán katonáknak kell a zseton, a játékból ezért megjelenéskor legalább kettőt fogok venni :D”

 21. majd meglátjuk.

 22. Háborús, veteránosos, TPS? Kiráááály! Már mióta várok egy ilyenre. Kíváncsian várom!

 23. “””TPS (külső nézetes, mint a SOCOM)”” – ezen beröhögtem. =DDDJáték nálam bukta.”

 24. “Engem az ötlet inkább elijeszt, mint érdekel. Értem én, hogy háború meg borzalmak, de könyörgöm, ők nem a világ megmentéséért, hanem anyagi javak, iparágak megszerzése érdekében voltak/vannak ott (persze erősen sarkítva, de az igazság benne van)… ez ismét egy fasza kis agymosó játék lesz. Tényleg a fiataloknak szánják, akiknek még lehet formálni a gondolkodásmódját, akiket még lehet a propagandával befolyásolni.Az igazán ijesztő az, hogy itt ez 1-2 kivételtől eltekintve senkinek sem jutott az eszébe. Persze, “”klassz játék lesz”” meg “”de jó, Konami””. Az eddigiek alapján pont teljesen más, majdhogynem ellentétes megvilágításba helyezik majd a háborút, mint jelenséget, mint a Konami másik játékában, abban a bizonyos Metal Gear Solid 4 címűben…”

  • A katonák attól még ott is emberek, hogy Amerika éppen miért háborúzik.

   • “Természetesen. Aztán lehet, hogy csak én vagyok túl idealista, de én eleve nem kívánnám kivenni a részem egy ilyen konfliktusból. Nem a borzalmak miatt – inkább tekintem magam pacifistának, mint fegyverkező embernek, mégis, ha van olyan elv, ami mellé tiszta lelkiismerettel oda tudnék állni, ha a helyzet úgy hozza, oda is állnék. Az elvről van szó. Bár “”odaát”” (kint dolgozó/élő ismerőseim elbeszélései alapján) valóban nincsenek információval ellátva, inkább a patriótizmust sulykolják beléjük. Bábok. Fegyverrel. Épp ezért nem tudok teljes mértékben együtt érezni velük. “

    • “Asszed saját akaratukból vannak kint? Behívták őket. Ott KELL lenniük!A “”hozzák haza a katonákat”” szöveg nem arra utal, hogy vegyenek nekik repülő jegyet.Nyugodtan együtt érezhetsz velük.”

  • Hát bennem is elég ellentmondásos érzéseket váltott ki ez a háttérsztori. Egy filmen elmenne a dolog, de egy videojátékot nem a lelkiismeretes dolog ad el elsősorban.Bár a sírós, szomorú műfaj a japánoknak megy, más nem igazán tud ebből jó játékot csinálni.Engem is mondjuk egyre jobban taszít a dolog. Ezek tényleg zsoldos katonák, persze egzisztenciális kérdés ott is az ilyen, mint nálunk is, mert a külföldi missziót megfizetik. Választhatták volna, hogy a mekiben védik a hazát, de ők kimentek Irakba, és olyat kaptak, hogy ellágyultak.Most erre mit mondjak? Nem kellett volna kimenni, mint ahogy a Világ 80%-a már kezdetektől elítélte ezt a háborút.Engem valahogy nem érdekel, hogy a 8 általánost végzett tizedes hogyan zakkant meg, amikor hasbalótték a barátját meg, 1200 iraki emberkét mészároltak le 38 saját veszteséggel (statisztika szerint 20-30% friendli fire) bár amikor aláírta a papírt még jó bulinak, meg szörnyen hazafias tettnek nézett ki a dolog.

   • nem biztos hogy a 80% elítélte. a sajtó 80%-a biztos. meg az iszlám országoké. persze lehet titokban ott is sokaknak tele a hócipőjük a hamasszal , ajatollahokkal, vérbosszúkkal szaúdi olajsejkekkel, vallási őrülettel.

 25. “a vilagtrendnek megfeleloen. “” csunya, rossz irakiak”” :S “

 26. Konami háborús tps,komolyabb,reálisabb formában?Nagyon fel keltette a kiváncsiságom!

 27. Kicsit kezdek belefaradni a haboruba…Cod4 most Cod5 A killzone 2ot ugy vartam , most meg egy honapja itt all 4 pajat csinaltam meg , es nem tudom magam ravenni , hogy folytassam.Okt. meg Cod6..Ez tutira ki fog maradni meg ha 10pontot kap akkor is.En egy elfaradt meggyotort katona vagyok aki rengeteg borzalmat elt at!Le szeretnem rakni a fegyvert , de a vegzett nem enged…

 28. csak ne valami agymosott amerika propaganda süljön ki belőle…

 29. Mi lesz ez ? Metál 5 ?

 30. “Szép gesztus, hogy így próbálják a játékokon keresztül bemutatni a borzalmakat. Ebből is látszik, hogy a játékoknak tanító, nem pedig -az egyes tudósok szerinti- “”butító”” hatásuk van.”

 31. Ha Konami akkor rossz nem lehet, jöhet…

 32. Ez érdekel! Jöhet…:)

 33. “Furcsán nézek az olyan háborús játékokra amiket direkt úgy reklámoznak, hogy “”igaz történet alapján,, vagy “”veteránok beszámolói szerint,,. Viszont a Konami neve garancia.Az, hogy ők is a játékokon nőttek föl, igaz is lehet: Amerikában sokszor használták már föl, a filmeket és játékokat, toborzás céljából.”

 34. Ez vajon multiplatform lesz?? Nem lesz rossz játék 😀

 35. érdekes, kíváncsian várom mi fog kisülni belőle:), amúgy érdekel a téma 🙂

 36. ez tök jó, végre egy játék amiben komplett falvakat és városokat lehet majd lemészárolni

 37. Ha ezzel akarnak rávilágítani a háború borzalmaira, akkor kicsit már elkéstek. A Nam ’67 elég jól sikerült ilyen téren.

 38. Na kiváncsi leszek! Engem nagyon megfogott a téma!