Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Silent Hill – ismét komoly pletykák kerültek elő

Új rész, remake és epizódikus melléksztori is készülhet.

A legújabb értesülések szerint a Konami egy teljes folytatásban, egy remake-ben és egy epizódikus melléktörténetben gondolkozik a Silent Hill kapcsán. Vegyük sorba, hogy miről duruzsolnak az informátorok.

Az egyik, talán legnagyobb hír, hogy az egyik eredeti alkotóval, Masahiro Itóval és a Sony közreműködésével készülne egy vadonatúj epizód, ami egyfajta soft rebootként működne. Többször is szó volt már arról, hogy egy “prominens japán fejlesztő” dolgozik rajta, és felmerült Hideo Kojima és a Kojima Productions neve is, de ennek terén eltérő állásponton vannak a források. Ito egyébként azt mondta, hogy csak akkor dolgozna egy következő részen, ha nem lenne benne a hírhedt “Piramisfejű” szörny, vagy ha már az elején megölhetné.

Felmerült az is, hogy készül egy Sakura” nevezetű, a P.T.-hez hasonló játszható demo, aminek a központi tematikája a cseresznyevirágok, amik a mulandóság szimbólumai Japánban. Ito egyébként 2018-ban már beszélt arról, hogy szívesen használna cseresznyevirágokat horrorjátékos elemekként. Ez egy ingyenes kóstoló lenne, a cél pedig felspanolni a játékosokat.

A The Medium és a Layers of Fear játékokat készítő Bloober Team is dolgozik egy projekten, ez a pletyka pedig 2020 első felére nyúlik vissza. Elvileg ez lenne az első olyan alkotásuk, amiben harc is van, ugyanis a team 2021-ben vett fel egy programozót erre a célra. A források szerint a legelismertebb epizódot, a Silent Hill 2-t remake-elik, de a Bloober ezt cáfolta: azt mondta, hogy csak úgy dolgozna egy másik stúdió szellemi tualjdonán, ha teljesen új történetet mesélhetnének el. Lehet azonban szó egy újragondolásról, mint az 1999-es Silent Hill esetében a 2009-es Silent Hill: Shattered Memories, ami az alapkoncepciót alakította át. A Bloober The Medium című játéka egyébként erősen hajazott a Silent Hillre, és zenéjének elkészítésében részt vett a japán klasszikus zeneszerzője, Akira Yamaoka is.

Az utolsó szóbeszéd pedig egy epizódikus spin-offra vonatkozik. Több forrás szerint is az Until Dawnról és a The Dark Pictures Anthology játékokról ismerhető Supermassive Games 2018-ban pályázott a projektre, de végül elutasították őket – ebből lett az utóbbi, időszakosan megjelenő horrorszéria. Maga a terv azonban nem veszett el, és állítólag az Annapurna Interactive kiadóval együtt dolgoznak valamin egyfajta antológián. Az Annapurna egyébként a Silent Hill: Origins és a Silent Hill: Shattered Memories fejlesztéséről ismerhető Sam Barlow Her Story című játékát is kiadta, és Barlow már korábban is nyilatkozta, hogy szeretne a Silent Hill: Shattered Memoriesnak egyfajta szellemi utódot készíteni.

A galériában a Silent Hill projektek valamelyikéből kiszivárgott képeket találsz. Téged melyik pletyka hoz a legjobban lázba?

Forrás: ResetEra

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Uncsi. Évek óta csak a “pletyka” meg a találgatások.
    Akkor beszéljünk róla ha ténylegesen történik valami. Szerintem.

    1