Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Silent Hill 8 – bejelentve az új horror

A Konami tegnapi sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, amit a korábbi pletykák után már eddig is tudni lehetett: Playstation 3-ra is készül az egyelőre [B]Silent Hill 8[/B] munkacímen futó új SH epizód. A game nem FPS lesz, ahogy eddig rebesgették, hanem TPS, pontosabban egy külső nézetes horror-akciójáték. A fejlesztést a Vatra stúdió végzi.A történet szerint egy rabszállító autó balesetet szenved Silent Hill városka közelében. Az egyetlen túlélő Murphy Pendleton. A sajtóközlemény szerint a game “agyzsongító” logikai feladatokat és “fejlett harci rendszert” nyújt a kalandoroknak – utóbbinál az üres üvegektől kezdve a fa székekig minden felhasználható a “rémisztő kreatúrák” ellen. A harc nem feltétlenül kötelező, a player menekülőre is foghatja a dolgot. A játékmechanizmus a bejelentés értelmében a klasszikus Silent Hill játékok hangulatát hozza. A fő sztori mellett “mellékküldetések” is abszolválhatók, melyek újabb ördögi dolgok felfedezésére adnak lehetőséget.Megjelenés: 2011-ben.[YOUTUBE]MZ0xV_ZJnWo[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. kiváncsi leszek milyen lesz remélem ojan mint az edigiek

  • ne aggódj, biztosan ütni fog majd! De mikorra megjelenik már a hajunk is kihull majd, a Mafia2 augusztus 1.-i megjelenését is aliig bírom kivárni nem még ezt!:)

 2. Nekem eddig tetszetős a dolog!

 3. Tiszta X-akták utánérzés a zene…

 4. SH8? Hatot se láttam még, de az ötödiknek megfelelő Homecoming sem volt számozva…

 5. majd meglatjuk mi sul ki belole, csak az elemlampank birja…

 6. Kíváncsian várom, h mit hoznak össze … nekem ebből nem jött át az SH feeling.

 7. Úgy tűnik, a sorozat legjobb részéhez hasonlít a cucc, várom.

 8. Áhh, kész nagyon nem.:) Ez már nem nekem való. Meg tényleg hanyagóljuk már ezt az elöttünk átváltozó világot. Filmen érthető volt hogy látványosabb de most őszintén srácok, ti nem szartatok be a régi részeknél mikor hirtelen, egyik ajtó után már jött a sötétség? És mennél vissza de a zár már csak zörög és nem nyílik? Megkora jó volt már!:)Ha meg megint ellövik Piramist én sírni fogok.:)

  • Anno a 4 ( <-- már az is sok 🙂 megjelenése után ha valaki azt mondta volna, hogy az SH-ból lesz 8 is, lehet pofán röhögtem volna 😀

 9. Ez a fejlett harcrendszer dolog nem jön be, reménykedtem hogy végre kapunk egy igazi túlélőhorrort ha már a Resident Evil 5 nem ilyen lett, erre tessék… :S

 10. Több mint bíztató ez a trailer.

 11. * – nem/ először azt akartam írni, hogy nem jön be. :Daztán félig töröltem. ezért szoktak zagyva mondataim lenni olykor. xD

 12. nah ez tökre jó hír, hogy lesz új SH.psp + 5. rész által rákattantam. viszont inkább a régi részeket kéne elővennem, hogy jobban átérezzem a dolgot, belemerüljek.mert most csekkolva a trailert az volt a gondolatom, hogy ettől az állandóan visszatérő motívumokról totálisan frászt kapok.nekem valami új kéne, valami veszett ütős. nah hát ezért nem szoktam trailereket nézni, hogy ne alakuljon ki ilyen véleményem. 😀

  • “””az állandóan visszatérő motívumokról totálisan frászt kapok.nekem valami új kéne, valami veszett ütős.””Na erről van szó. Valahol itt lehet a megoldás. Most hogy így mondod, valóban az a baj az SH-kal, hogy túlságosan egy sémára épülnek és nem mernek újítani.”

   • Újítani újítanak csak épp olyan elemekkel, ami baromira nem passzol az SH világához……pl. sokkal akció orientáltabb….No, és ha már itt tartunk Robbie nyuszi is többet szerepelhetne a véres kis pofikájával :)))

   • ezért játszanám inkább a régi részeket. mert ott jók ezek a tipikus SH-s okosságok.megörültem, hogy lesz új SH.de már megint ez a képzelődés, flesselés. útleszakadás, meg rendőr csaj…tudom, hülyén hangzik ez így. főleg egy rajongó számára. de annyi jó játék van mostanában amik olyan ötletesek.ha felhasználnák az alapokat, amit már mondtak, meg kitalálnak valami ütőset, akkor tök jó lenne.de századjára ez képzelődés, meg elfojtott vágyak levetítése és hasonlók.az nekem nem kevés.de hát ebből is látszik, hogy másra vágyik egy vérbeli rajongó meg egy nem rajongó.sajnos ezért fordítanak ki előbb utóbb minden híresebb, nagyobb játékot. mert változik az igény.

    • A nap kommentje. ( +1 )( én se mondhattam volna szebben )

    • :)A konaminak jelenleg a csillagokat kéne lehozni számomra, hogy újra SH vásárló legyek. A negyedik rész volt amiért utoljára pénzt adtam (meg is bántam).

     • “””A negyedik rész volt amiért utoljára pénzt adtam (meg is bántam).””Detto xD”

     • Amennyire bejött az első negyed óra, annyira förmedtem el a későbbiekben. Simán sokkot kaptam, hogy mit csináltak a kedvencemből (valahol azért számítottam is rá).

 13. Homecoming óriási csalódás volt számomra. Azért remélem ebben a részben nem a mozifilm féle Silent Hill lesz, hanem inkább az első 3 részre hajazó.Az pedig hogy nem Akira Yamaoka lesz a zeneszerző elég szomorú.

  • “Szerintem nem feltétlen baj, hogy Yamaoka otthagyta a céget. Én már picit untam is a zenéit, olyan “”SH sablonra”” készültek. Egyértelműen a 2-nek voltak a legjobb zenéi. Ahogy ő is mondta egy interjúban a 2-vel kapcsolatban, az a jó zene ami beindítja a játékos fantáziáját. Nos a 2-ben annyira parásak ezek a zaj-zörej zenék… a mai napig tisztán emlékszem rájuk.Ez az új zeneszerző talán egy frissebb, másabb megközelítésből gondolt muzsikákkal örvendezteti meg a játék hangulatát. A trailer-ben felcsendülő pl tetszetős volt.”

 14. Annyi lehetőség rejlik még a Silent Hillben. Nagyon kíváncsi vagyok a történetére, akárhogy is, de kapcsolódnia kéne az előző részekhez, még ha nagyon minimálisan is. Pl. SH2-ben is említik Walter Sullivant, aki ugye SH4-ben köszönt vissza. Engem nem zavarna, ha néhány dolgot átvennének (az újításokon túl) a régebbi részekből, hogyha azokat jól használják fel. Nem úgy mint az 5-ben Piramisfej… O.o Plussz én is örülnék annak, ha ismét visszatérnének az állítható nehézségi fokozatokhoz. Olyan jó volt régen telefírkálni a füzeteket…

  • “””Engem nem zavarna, ha néhány dolgot átvennének (az újításokon túl) a régebbi részekből, hogyha azokat jól használják fel. Nem úgy mint az 5-ben Piramisfej…””Ezzel így egyetértek. Nem akarom, hogy piramisfej kultuszát oda süllyesszék ahol az SH széria is tart. Meg nekem kicsit rágott csont szaga van PH-nak, és nem szeretném hitemet veszteni benne.Anno a 2-ben amennyire megrázó volt jelenléte, aztán a filmben jó volt viszont látni, de mikor az 5-be belerakták a filmből kiemelt kigyúrt PH-t… hát jajj.”

 15. SH 1-4 + 5 a Homecoming + 6 a Shattered Memories. Jaaa még ott volt az Origins, de tök vagyok, megvan a 8 persze!

 16. Nem fog meg.

  • Engem sem hoz már annyira lázba mint régen. Aztán ki tudja…Trailer alapján biztosan használja fogja a MOVE-ot. Ez biztosan meg fogja dobni a játékélményt.

 17. egy játék amit előrendelek valószínüleg majd…Az 5 után magasra kell tenni a mércét h javítság a csorbát szerintem, a pali tényleg kicsit snake, talán ezzel is tisztelegnek a régi SH team MGS4 es munkálataiért, nagyon várom!

 18. Szegény tag, jobban járt volna, ha elkapják a rendőrök :)Jóféle.

 19. A 3. résszel annyit játszottam, hogy meguntam talán egy életre (?) a Silent Hill világot…Amúgy hogy lett ez hirtelen már a 8. rész, a Home coming az volt az 5. nem ? Vagy beleszámolták a mellékszállakat is ?A trailer engem az elején az Alan Wake-re emlékeztett, aztán jön a szokásos város…:S

  • A Silent Hill 8 csak munkacím. A végleges tuti kap valami faszájosan hangzó alcímet. Már az 5 óta nem számozzák, mert ciki a túl nagy szám, de attól még ez a 8. Silent Hill gamma.

 20. Hát ez valami halál hangulatos, a graf valamijért sose izgatott annyira mégis mindig elégedet vagyok vele.Hát fejtörők terén nemis tudom mit akarok de a hangulata a vidi alapján nagyon ott van.(egy ideje nem várok semmit most asszem mondhatom, hogy a véleményem 180 fokot fordult)

 21. Zavaros elméjű kiszámíthatatlan, barátságtalan, kétségbeesett karaktereket akarok, reménytelen, egyre nyomasztóbb hangulatú atmoszférával, fordulatos nem kiszámítható sztorival, sokkoló helyszínekkel, és normális EREDETI SH-s kreatúrákat szeretnék látni. Nem akarok több piramis fejet, se utánzatát, és ne legyen a kényszerzubbonyos ellenség 1000-dik reinkarnációja se. Ne legyen életerő csík, nem kell ezer féle fegyver, célkeresztet felejtsük el, és felejtsük el a filmes párhuzamokat is, és akkor – talán – örülni fogok. :)Erőltessék meg az agyukat, mert még mindig rengeteg fantasztikus lehetőséget rejt egy magában egy Silent Hill cím.

 22. A zenéje tényleg nagyon jó (mikor nem az?) Az játékot meg kétkedve várom, főleg az 5. rész után…….ami szerintem az SH széria leggyengébb darabja……Mondjuk azt se értem mi a szarnak erőltetik ennyire az akció részét, ahelyett, hogy a hangulatra gyúrnának rá……..de már beletörődtem, hogy úgyse kapjuk vissza régebbi részek feelingjét……

  • Üthetjük faszékkel is az ellenséget. Tiszta fílinges lesz mitakarsz’! :DEz a lehetőség olyan komolynak hangzik. Oké, hogy a valóságban tuti minden eszközt felhasználna egy épeszű ember egy ilyen helyzetben, de azért valahol határt kéne szabni, hogy mit lehet és mit nem. Az általad leírtakkal meg ( sajnos ) egyetértek.Jó lenne ha ezt az akció részét kicsit átgondolnák.

 23. Első alkalom h nem Yamaoka szerzi a zenét, a Team Silent meg már rég messze jár.De itt valami nagy készül most, kifejezetten tetszik!

  • Yamaoka azt nyilatkozta, hogy zeneszerzőként szívesen részt vesz a játékban, csak mint producer lépett ki.

 24. Remélem nem az lesz megint, hogy derítsd ki a főhős múltját, hogy kit ölt meg és, hogy mert ez már elég unalmas, és elcsépelt lenne.Mondjuk pont egy börtön viselt embernek ne lenne sötét múltja…Azokra az agyzsongító logikai feladványokra is kíváncsi leszek.Ha jól láttam valami hajas, hosszú végtagú zombi-csaj ellenség is lesz benne. Elég érdekesen néz ki.

 25. “Silent Hill 8… Jajj.A hosszabb videó megint kiváltotta belőlem “”na ez hátha…”” érzést, de szerintem nem bírják ki, hogy valamivel ne ássanak alá a hangulatnak, vagy valamivel ne szúrják el a lehetőségeket. Vagy ennek is elakciósítják a játékmenetét, vagy valamit tuti kitalálnak, hogy ne lehessen egy normális méltó SH.”

 26. nagyon tetszett.

 27. Az alaphelyzet engem tipikusan a Silent Hill képregények na még kit nem küldtünk a városba jellegű szituációira emlékeztet.Akár még jó is kisülhet belőle. Habár egy japán fejlesztőcsapatnak jobban örültem volna.

 28. Hahahahhaaaa. 8. A 4. rész felénél hagytam abba a sorozatot. A harmadik résszel kezdődött a k..vulás. SMG, mi?

  • A harmadik szerintem kifejezetten jó volt. A negyedik nekem nem tetszett, a többivel eddig nem játszottam. Ennek a zenéje tűnik eddig a legjobbnak…

   • Nekem is tetszett a 3. ,főleg a hangulat ütött nagyon. Viszont ott mozdult el az akció, és a könnyű fejtörők irányába a játék, bár még bőven nem a játék rovására.

 29. Hangulatos videó.