Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

SIE – bezár a Guerrilla Cambridge

A Sony megerősítette a GamesIndustry.biz számára, hogy a Guerrilla Games Cambridge-i ága bezár, és minden alkalmazottat elbocsátanak. A PlayStation projektek és erőforrások átvizsgálását követően jött meg a döntés, miszerint „a stratégiai céljaink teljesítése érdekében szükséges változtatásokat hozni az európai stúdió struktúrában.”A Horizon Zero Dawn és a fő Killzone sorozatot fejlesztő Guerrilla Games Amsterdam, valamint egyéb európai stúdiók érintetlenek maradnak.A konzolóriás megígérte, hogy „ahol lehetséges, áthelyezzük az alkalmazottakat más projektekre”, illetve segíti őket új munkát találni helyi fejlesztőknél. Szerencsére Cambridge tele van Egyesült Királyságbeli csapatokkal: ott a Frontier, a Ninja Theory és a Jagex is, többek között.[i]”Elfogadjuk, hogy döntésünk a kiválóan teljesítő alkalmazottak elvesztését jelentheti, azonban azzal, hogy egyéb stúdiókra fókuszálunk, amelyek izgalmas projekteken dolgoznak (beleértve a PlayStation VR-t), úgy gondoljuk, hogy jobb helyzetben leszünk a továbbiakban, és képesek leszünk a legkiválóbb minőségű tartalmakat kínálni játékosaink számára.Ez a döntés nem vesz el semmit a lenyűgöző játékokból és szolgáltatásokból, amelyeket a Guerrilla Cambridge biztosított idáig.”[/i] – írta a Sony.Az eredetileg SCE Cambridge Studio néven futó csapat 19 éve indult, és legfrissebb játéka a PlayStation VR nyitócímként megjelenő [i]RIGS: Mechanized Combat League[/i]. Korábbi sikerei közé tartozik a [i]MediEvil[/i] széria, a [i]Primal[/i], a [i]Ghosthunter[/i], vagy a PS Vita FPS [i]Killzone Mercenary[/i].Remélhetőleg minden érintett dolgozó hamarosan talpra tud állni.[i]Források: [a http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-01-12-guerrila-cambridge-to-close]GamesIndustry.biz[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hát a Primal valami hatalmas élmény volt tőlük,de a MediEvil-t is nagyon szerettem PSX-en.Mindkettőből jöhetne az PS4-re is…..

 2. Egy Medievil mit hozna a régi hangulattal, mai grafikával. Taknyom-nyálam egybefolyna!

  • Bizony!!!Hatalmas cucc volt, nagyon szerettem.Ott van a kis szürke legjobb jàtèkai között. Elbìrnàk egy ps4-es ùj rèszt,nem remàkot.

 3. Meglennék nélküle ha az egész cég bezárná kapuját, nagyon nem hiányozna, főleg annak fényében hogy hogy az utóbbi 2 Killzone mekkora xar lett.

  • Meg is tudod (vagy más) fogalmazni, hogy miért is lett az utóbbi kettő szarabb, mint az első kettő? Neked lehet, hogy nem tetszett a KZ:SF, de hogy játékmenetben felülmúlta a csapnivalóan szar (ma már vállalhatatlan) első részt, és a borzalmasan üres, lineáris, és bugyuta folytatását, az is tuti. Ja meg a multija is király volt.

  • Ember…. te elolvasod a híreket??? Ők nem a fő Guerilla csapat. Ők a Mercenariest csinálták, meg a Riggset. Ragele értek most egyet… nem volt annyira rossz az a shadow fall.

 4. A Gamer365-n már temetik is a Sony-t.

 5. Akkor csak igaz volt a pletyka, hogy bajban a Guerilla, csak nem a nagy studiojuk.

  • Nem volt ilyen hír… a sony a brexit miatt egyre inkább leépíti az angliában lévő csapatait. A Liverpool is bezárták….. az Evolutiont is szélnek eresztették, már csak Media Molekula van akik a sony belsős csapata.

   • Oh, en nem mondtam, hogy volt ilyen hir.Az itteni Bioware-es haverok mondtak mar vagy fel eve, hogy fura, hogy sok CV jott hozzajuk a Guerillatol es telefonon is puhatoloznak.

 6. Na jó, talán a Killzone 2 ütős volt, de azt egy másik telephely csinálta.

 7. “Nem fogom megérezni. Az egész fejlesztőbrigádból hiányzott mindig is az az extra, ami többnyire a többi Sony-s fejlesztőcsapatban megvolt. Akkor sem szomorkodnék, ha bezárna az egész Guerrilla. (két “”r”” és két “”l””, a forrás is elírta, meg itt is el van)”