Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Shadow Complex Remastered (PS4, PSN)

A PSN címek eddig kimaradtak az életemből. Általában a számomra bevált franchise-ok folytatásaira gyűjtöttem a pénzt, de a barátaimtól kölcsönkapott játékok is inkább top kategóriások voltak. Aztán én is megvettem a PS4-et, Martin pedig megdobott az Xbox-on 2009-ben nagy sikert elérő, Metroidvania stílusú Shadow Complex felturbózott verziójával, a [B]Shadow Complex Remastered[/B]del. Bamm, így kell belecsöppenni a PSN címek világába!Hősünk, Jason Fleming barátnőjével, Claire-rel egy laza kis túrázásra ment el a Washingtonban található Olympic Nemzeti Parkba. Itt a hölgynek megjött a kedve a barlangászáshoz, ám azt egyikük sem sejtette, hogy pont itt van a Progressive Restoration szervezet bázisa, akik pont Amerika ellen mérnének egy súlyos csapást. Claire fogságba esik, Jasonnak pedig nem marad más választása, mint megmenteni szerelmét és hazáját.Nyilván ez egy elég egyszerű sztori, ám azoknak sokkal izgalmasabb lesz, akik ismerik a játék előzményéül szolgáló Orson Scott Card regényt, az Empire-t, illetve a Shadow Complex után játszódó Hidden Empire-t.Jason tehát elindul megmenteni Claire-t egy zseblámpával. Persze a későbbiekben lesz pisztolyunk, automata gépfegyverünk és gránátunk is, valamint közelharcban is ügyesek vagyunk, de a kütyünk nélkül szinte esélytelen továbbjutásunk, ugyanis csak ennek segítségével tudhatjuk meg, hogy az ajtók, szellőző fedelek hogyan robbanthatók be. Van ahol elég csak párat lőnünk és már mehetünk is tovább, máshol már valamelyik gránát típusra vagy rakétára lesz szükségünk. Nyilván az előrehaladással egyre több eszközünk lesz, de érdemes sokszor visszamenni a korábban már bejárt szobánkba, hiszen az első alkalommal még mondjuk nem volt gránátunk, ezáltal Jason valamilyen fejlesztését sem tudjuk felvenni.Ugyan a játékmenet 2D-s, az ellenfelek bármerről jöhetnek. Ilyenkor a célzás kicsit komplikáltabb, pláne akkor, ha többen jönnek egyszerre. Persze egy biztosabb fedezékből szépen apránként mindenki leszedhető, de az ilyen esetekben valószínűbb az elhalálozás, mint amikor csak simán szemből vagy föntről jönnek és részben erről a célzás tehet.
[YOUTUBE]5OWSoXUKWRQ[/YOUTUBE]Egy másik apróbb hibával találkoztam. Bizonyos szobákban a játék magától ment, és ilyenkor tudunk lőszerrel is feltankolni. Többször is előfordult azonban, hogy a gonosz katonák ilyenkor visszatermelődtek. Az egyik komolyabb zúzás után rögtön a következő helyen mentett is a játék, elmentem egy kis pihenőre, addig kikapcsoltam a gépet, majd pár órával később innen folytattam volna a sztorit. A mentő szoba félreesett, vissza kellett mennem az előző terembe, majd innen lefelé vezetett az út, az ellenfelek pedig egytől-egyig rám vártak. Esélytelen volt, hogy a golyószóróval ismét aprítsak, ahogy a közelébe értem máris meghaltam, így inkább minél hamarabb ott hagytam őket. Kirívó eset ez, de többször is respawnoltak a terroristák.A célzást és az újjáéledő milíciát leszámítva a játék teljes mértékben élvezhető, és ez a két hiba sem ront annyira az összképen. Az ugrabugrát és az akciót jól kiegyensúlyozták, a boss-harcok kellő kihívást és gondolkodást biztosítanak, a megfelelő hosszúságú sztori után pedig a Proving Grounds challenge móddal tölthetünk el még egy kis időt. Akiknek régen is megvolt a Shadow Complex, illetve a műfaj rajongói, azok ne habozzanak, de mindenki más is tehet vele egy próbát. Magam részéről talán jobb PSN címmel nem is nyithattam volna!
[B]
Fejlesztő: Chair Entertainment

Kiadó: Epic Games
Megjelenés: 2016.05.04.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080pHang: sztereó
Demo: nincsMéret: 1.55GB[/B]

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. “Na, erről még szívesen olvastam volna! Már azért megvenném, mert “”metroidvania””. :)Amúgy az, hogy visszateremtődnek az ellenfelek, az a “”műfaj”” sajátossága. Szerintem az nem hiba. Bár ha emiatt tényleg kialakulhatnak kényes szituk, akkor valamit rosszul balanszíroztak a készítők.Amúgy ilyen ex-x exkluzív cucc jön még át PSN-re, pl, a Deadlight, amit nagyon irigyeltem az x-esektől.https://www.youtube.com/watch?v=tMhr2gUBZHIKöszi az írást! Listán van a cucc. :)”

  2. A 3d-s részeket leszámítva olyan Flashback hangulata van.