Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Samurai Warriors 5 – részletek öt új karakterről

Lassan teljes a brigád.

A Koei Tecmo és az Omega Force öt újabb Samurai Warriors 5 karakterről árult el részleteket, illetve töltött fel képeket. Vegyük sorba őket!

Shingen Takeda egy nagy hadúr (vagy daimyou), akinek főhadiszállása Kaiban van. A magányos hőst hírhedten “Kai tigriseként” ismerik, és lovaskatonák hatalmas seregének vezetője, aki szeretné meghódítani ezt a viharos korszakot. Úgy véli, hogy nem lehet az egész világot irányítás alá vonni, és megveti Kenshin Uesugit és az “igazságosság útját”, amelyben hisz.

Kenshin Uesugi szintén egy hatalmas daimyou, akinek bázisa Echigóban található. A bátor, nemes hadvezért a “háború isteneként” emlegetik, aki az “igazságosság útjában” hisz, és úgy véli, hogy minden régióban elterjesztheti nemes háborúját. Élete nagy hatással lesz Mitsuhidére is. A történelmi figura Nagao Kagetora néven született a Nagao klánba, és az Uesugi klán fogadta be. Nem csak a csatatéren való ügyeszségéért, hanem roppant hatékony adminsiztrátori készségeiért is emlékeznek rá, aki a helyi iparok és kereskedelem propagálásával jelentős és érezhető életminőségbeli fejlődést idézett elő Echigóban. Nagyon hitt a buddhista Bishamonten istenben, sokan pedig azt gondolták, hogy a háború ezen istenének avatárja – innen a beceneve.

Motonari Mori Aki tartomány nagy daimyouja, aki egy leleményes tábornok és egy higgadt veerán. Célja kihasználni az ország kaotikus helyzetét, ami közben szabadon tud tervezgetni. Feudális úrból hatalmas, a teljes Chuugoku régió felett uralkodó figurává nőtte ki magát, aki az Amago családdal vívott csatában összefut Shikanosuke Yamanával: onnantól kezdve együtt harcolnak, míg a fiatal próbálja családja egykori dicsőségét visszaszerezni. A történelmi figurát a “koldushercegként” ismerték, aki nagy stratégaként volt híres: háborúval, házzassággal, örökbefogadással és orvgyilkossággal a teljes Chuugoku régiót uralma alá hajtotta.

Hisahide Matsunaga szintén nagy daimyou, aki Yamatót uralta, aki bár úriembernek tűnik, könnyedén végezne egy sógunnal is, ha ez segíthetne neki, hogy létrehozza ideális világát. Mitsuhidére kifejezetten tehetséges egyénként tekint, aki beleilleszkedik vizionált jövőjébe.

Takakage Kobayakawa a harmadik fia Motonari Morinak, és egy büszke taktikus, aki a vállán cipeli családja sorsát. Nem ismer félelmet, és mindig hallgat intelligenciájára és ravaszságára – teljesen bízik mindenben, amibe belevág. Az Amago családdal vívott csatában gyakran összecsapott Shikanosukével. A történelm iszemély kezdetben Oda Nobunaga és Toyotomi Hideyoshi ellen voltak, de később felesküdött nekik, és utóbbi szövetségévé vált. Testvérével, Kikkawa Motoharuval a “Morik két folyójaként” emlegették őket.

A Koei Tecmo és az Omega Force alkotásában összesen 27 játszható karakter lesz, akiket mind a történet alapján válogattak össze. Eddig az alábbiak ismertek (Nagamasa Azairól és Oichiről ITT, Tadakatsu Hondáról és Toshiie Maedáról ITT, Shikanosuke Yamanaka, Hanbei Takenaka, Kanbei Kuroda, Kazuuji Nakamura és Sena karakterekről pedig ITT olvashatsz bővebben):

 • Hanbei Takenaka
 • Hideyoshi Hashiba
 • Ieyasu Tokugawa
 • Kanbei Kuroda
 • Katsuie Shibata
 • Kazuuji Nakamura
 • Nagamasa Azai
 • Mitsuhide Akechi
 • Mitsuki
 • No
 • Nobunaga Oda
 • Oichi
 • Sena
 • Shikanosuke Yamanaka
 • Tadakatsu Honda
 • Toshiie Maeda
 • Toshimitsu Saito
 • Yoshimoto Imagawa

Új sztorira, átgondolt karakterdizájnokra és stílusos kinézetre számíthatnak a rajongók a Samurai Warriors élmény új kezdetében. A hadakozó fejedelemségek korába látogathatnak a játékosok, a középpontban pedig Nobunaga Oda és Mitsuhide Akechi állnak, akiket különféle korszakokon kísérhetünk végig. Összesen 27 játszható karakter lesz, akik új és visszatérő harcosokból épülnek fel – benne lesz Iesayu Tokugawa, Hideyoshi Hashiba to Nou és Yoshimoto Imagawa is, valamint egy eredeti karakter, Mitsuki, aki egy Kouga nindzsa.

A Japánban Sengoku Musō néven futó sorozat egyébként 2004-ben indult PlayStation 2-n, és egy úgynevezett musō, amelyben a főhős egyedül kaszabol le több száz – vagy akár ezer – ellenséget. Ez a széria egyébként “testvére” a Dynasty Warriorsnak, amely kínai történelmi korokban játszódik, és a Romance of the Three Kingdoms stratégia franchise mellékága. Az utolsó számozott Samurai Warriors, a Samurai Warriors 4 2014-ben jelent meg PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re és PlayStation Vitára, míg 2016-ban szintén ezekre a platformokra került ki a Samurai Warriors: Spirit of Sanada, amely előbbi spin-offja.

A széria új fejezete július 27-én érkezik hozzánk PlayStation 4-re, Japán pedig már június 24-én megkapja. Április 23-án lesz egy újabb livestream, ahol a maradék, eddig még ismeretlen harcost is leleplezik.

Hozzászólás