Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Rossz hír – nem várható utólagos PS3-PS2 kompatíbilitás

Az ArsTechnika weboldal a napokban [A http://arstechnica.com/gaming/news/2009/08/sony-answers-our-questions-about-the-new-playstation-3.ars]interjút készített[/A] John Kollerrel, az SCEA főnökével a PS3 Slim hivatalos bejelentése kapcsán. Több fontos kérdést is feltettek, melyek közül egyre a válasz vélhetően sokakat el fog szomorítani…* A Slim HDD-je cserélhető, bővíthető, és ez nem érinti a garanciát.* Nincs külső Slim tápegység.* A Linux ugrott.* PS2 kompatíbilitás egyáltalán nem várható a közeljövőben – sőt, Koller szerint a távoli jövőben sem.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem probléma, szó szerint egy-kettő PS2-es cucc van amit még szoktam tologatni, arra meg jó a 60-as is, ha megpusztul lehet megint veszek egy PS2-t.

 2. 1-2 játék lenne, amit megvennék a PS2-sek közül, ha futnának PS3-n.

 3. Kellemetlen. Számít a folytonosság (ha ps3-at vesz valaki, az is számíthat, hogy van egy durva ps1-2 felhozatal, ami olcsóért hozzáférhető), és sokan vannak úgy, mint én: a PS2 hosszas agónia után elpusztult.A PSN-en a ps1 címek után elfértek volna a ps2-esek is, ez pedig bevétel. (Vagy ez a téma csak akkor menő, amikor FF7, meg MGS (stb) jön psn-re?)Na mindegy, nem akárki mondta, határozott volt, elhisszük. Legalább így tiszta, két konzollal kell majd vinnem, ráadásul nekem ez annyi, mintha nem lenne az árcsökkentés.

 4. Valszeg ha már PS2-t nem forgalmaznának megoldanák, de így…

 5. qrva életbe

 6. fuck.

 7. Igazán feltörhetnék már ügyes hackerek a gépet, tuti megoldanák ezt a kompatibilitási problémát is, a gép tuti bírná.Psp-nél is elég sok dolgot adtak hozzá.

 8. “Nekem itt egy rossz hír sincs.””Nincs külső Slim tápegység””KÖSZÖNÖM!!! :D”

 9. (pcsx2 100ezres dualcore pc-n kétszer lassabban futtatja azt, amit egyáltalán el tud indítani, nem alternatíva)

  • Ja, most látom, hogy írtad te is.Szobatársam játszott vele laptopon (mmo, rpg, meg hasonlók) ,de neki egész tűrhetően működött. (Persze nem ákciós 50 forintos laptopra kell gondolni)

   • Én vagy fél éve néztem meg ezt meg valami másikat, 2,3GHz-s AthlonX2, 2G ram, ati 3650oc, és elég izé volt. Persze, meg lehet valószinűleg csinálni, de az nem egy pár hónapos fejlesztés lenne a sony-nál.Lehet, hogy ha majd valóban lejjebb mennek a ps2 eladások, majd kihoznak valamit, de (szerintem) az sem rendszer szintű kompatibilitás lesz, hanem egy inygen letölthető külön emulátor.

 10. Emberek… Az első PS3mak azért voltak ps2 kompatibilisek, mert bennük volt az EE, vagyis a ps2 processzora. A ps2 is azért volt ps1 kompatibilis, mert abban meg az R3000 volt benne, ami a ps1 processzora. Később az EE kikerült a gépből, ami jó, mert nem kerül annyiba az előállítása és egyszerűbb a felépítése, hűtése. Egy komplett gép emulálása szoftveresen pedig nem egyszerű feladat, ha a CPU olyan bonyolultságú mint az EE. Minden mikrokód parancsot, megszakításokat, regisztereket, veremműveletet stb. órajel pontossággal belőni… Ha én lennék a felelős helyében, én sem állítanék erre rá egy ötvenfős csapatot egy évi leterheltséggel, amikor az emberek 5%-a játszana maximum a régi játékokkal a gépen.

 11. Egyszerű a magyarázat,azért hiányzik a Ps3-ból a visszafelé kompatibilitás mert jobban megéri a Sony-nak hogyha veszel a ps3 mellé egy ps2-őt,ha ps2-es játékokkal akarsz játszani.Szerintem amint befejezik a ps2 gyártását lesz szoftveres visszafele kompatibilitás.

 12. “Azért ez hidegzuhany…Még jó, hogy régi dagi (eredetileg 60 GB-s) PS3 modellel fűtöm egyebek mellett a nappalit…Mit lehet még kispórolni – főleg szolgáltatást – 2009-ben és 2010-ben egy “”nextgen”” modellből?”

 13. hát ez kár,de itt van egy ps2-is tehát ha nagyon akarok azzal játszom

 14. “Eddig sem érdekelt a PS3,ezután sem fog.Én egyelőre tökéletesen elvagyok a PS2-vel,de már eldöntöttem hogy kézikonzolra fogok “”továbbfejlődni””.”

 15. “Kezdik már a táncot!!! Akkor már nem olyan sokára lesz vissza kompatibilitás!!!Martin, mit is értesz “”A Linux ugrott”” alatt? Öregebb embereknek mint én is ezt már bővebben kellene kifejteni. Tudod hülyülök!!”

 16. Akkor marad a 60-as…..remélem azt kapom vissza!

 17. Nem lepett meg a hír.

 18. Nemtom minek erőltetik ezt a PS2 kompatibilitást… bakker 3 éve már ezzel nyüglődnek az emberek,ébredjenek már rá az hogy nem lesz és kész! Ezvan pont. Nekem is hever csomó PS2 cím a polcon de nem érdekel,amúgyse játszanék velük meg nemlehet, akkor nemlehet kész!

 19. Nekem amúgy tök mind1, hiszen a PS3 mellett befigyel a PS1-PS2 páros, tökéletes állapotban, müködöképesen!!

 20. Hát pedig kár érte! Hiszen így picit nehezebb eladni a gépet, h visszafelé nem kompadibilis. Bár az X360 se képes sima X-es játékokat futtatni!

 21. Ezért jó a 60GB gép! 🙂

 22. Azért még mindig jó az a apró pénz ami a PS2 eladásával befolyik.Hát igen,azt a PS2-es update-et nem adják olyan könnyen.Talán nem is fogják.

 23. semelyik nem érdekel/érint…

 24. Ez nagy ki..szàs. Szerettem volna jàtszani a nagy PS2-es jàtékokal. Nem szeretnèk venni egye.

 25. f@sz pöcs dolog iylen hirre kelni:S:D

 26. hát… b*sszák meg! XDnemrég beígérték, erre lefujják! ez rossz stratégia! döntsék már el, hogy lesz-e v sem!már amugy is mindenki ps3 gamekkel játszik egy ps3-on! pár cím kéne a régiekböl, de hát…

 27. Nekem is viszi a PS2-es játékokat oszt mégse nagyon játszok velük.TOKODÁ!!!

 28. “Nekem itt figyel egy slim PS2… “”Install other os”” miatt nem lesz nekem slim…”

 29. Most ment fel a 60-as gépek használt ára !

 30. Minek PS3 kompatibilitás? Soha nem értettem ezt a problémát.

 31. Szomorú, de nálam pl elfér a Ps2 is akármeddig 🙂

 32. Mekkora jó, hogy 60-as gépem van…

 33. Linuxra 256mega ram kevés. Elmegy rajta és még XP-t is futtat virtuális környezetben, de minek? 🙂 Ha a sony engedte volna a házi alkalmazásokat akkor talán jó lett volna, de a ps2 linux kit is csak igen kevés ember érdeklődését keltette fel.

 34. szerencsére nekem 60gb s ps3am van de az se viszi az összes ps2 gamet! van egy ps2m amit 5e ft ból összehoztam a vateráról! azzal nyomom a ps2 játékokat!de nincs sok ps2 játékom úgyh nem érdekel már az egész!úgy is a ps1 játékok voltak a legjobbak!XDlinux meg nem érdekel! kipróbáltam nem tetszett!

 35. ha kihal a ps2 majd lesz.. relaxamíg a ps2 üzlet addig azt (is) tolják…de nekem van szép kövér és jó gépem, úgyhogy nem izgat! .)

 36. Szerintem szokásos Sony porhintés.A Sony-nál az idő fogalma elég képlékeny és nagyban függ a piaci helyzettől, és hogy persze adott feladathoz mennyi erőforrást hajlandóak allokálni. Ha a PS2 eladások hirtelen lezuhannának, akkor tartok töle ez a távoli jövő, amikor a BC megjelenik mondjuk 2009. okt 1 lenne!:DPS3 Linux – menjen, nem kár érte. Lehetett volna belőle valami, de a Sony már az első évben kicsinálta azzal, hogy mindent lekorlátozott, most csak hivatalossá tette a dolgot.Másik kettő bejelentés, meg kicsit nyilvánvaló. Szal a nyilatkozat info értéke Sony szokás szerint: zéro.:)))

  • “””The NPD Group reports the PlayStation 3 moving only 122,000 units in July, a mere 14,000 more than its predecessor, the PlayStation 2. This is sad news given that the PlayStation 2 is nine years old and totally outdated in its hardware. For comparison’s sake, the Microsoft Xbox 360 moved 203,000 units, and the Nintendo Wii moved 253,00.””Ez tesz be a BC-nek, nem más!”

  • Egyetértek, mostanában jelentősen csökkentek a PS2 eladásai, jött a sok nyilatkozat a levédett technológiákról (amiket a ps2 kompatibilitással lehet összehozni) és h ezek ne befolyásolják még jobban az eladások szimplán azt mondták h ne várjunk erre, inkább vegyünk PS2t úgyse lesz már sokáig piacon. Aztán amikor vége lesz a PS2nek, szépen kibocsájtják a kompatibilitást egy új FWben. Ennyi a történet. 🙂

 37. Nem izgat van PS2-őm!:)

 38. a 4. miatt bekaphatják.

 39. Majd jön a hír:A Sony hardveresen megoldotta a visszafelé Kompatibilitást. Így új Bundle kerül a boltok polcaira. A PS3 gép mellé egy PS2-t csomagolnak. 😛

 40. persze, hogy nem. amúgy kösz.

 41. Hát ez kissé vicces… szerintem. Már csak azért is, mert elég sokan lecserélnék PS2-jüket 3-ra.

 42. Annyira nem izgat, hogy borzalom. Van ps2-m. De akinek nincs, most őszintén MA hány ps2 játékkal akar játszani? Egy ps3 játék áráért kapni használt kisgépet is. Nem értem a nyíkást, komolyan. Ez egy feature volt, és szerintem van 50 fontosabb dolog a firmware-ban amit szivesebben látnék, mint a backward compatibility-t.

  • Pontosan. Szomorú hír, de nem akkora érvágás. Egy PS2-t már szarért-hugyért adnak.

   • hát azért ha valaki vesz egy ps3mat(azt se olcsón), akkor az ember elvárja, hogy egy fwbe belerakják, nehogy már külön még ps2-t is venni kelljen….

    • Nyílván elvárja, de ha valakinek nagyon kellenek a PS2-es játékok, az úgyis vesz olcsón egyet, ahelyett, hogy az FW frissítést várja.

    • Te milyen ps2 játékokkal játszanál ha lenne benne?

     • shadow of colossus, god of war, final fantasy, metal gear, resident evil, van pár cím… 🙂

     • “Ha ennyi PS2 címmel akarsz aktívan játszani, miért nem veszel 20 ezer forintért egy PS2-t? A felskálázás nem tökéletes, HDTV-nem nem minden cím tökéletes, így is úgy is egy PS2 és egy SDTV a megoldás.Valamiért úgy érzem, itt most a legnagyobb baj pár embernél nem az, hogy nem viszi az új PS3 a PS2 cuccokat, hanem az, hogy “”jaj megint nem kapok meg valamit””.”

     • Nekem 60-as van és egyetértek veled,messze nem olyan a felskálázás ellenére mint egy PS2 rgb-vel SD-n.Wooltur: A 360-on simán futnak a sima X-es játékok aminek a nagyrésze támogatja a 480p-t és van pl a Soul calibur 2 ami 720p.

     • Használt PS2 van mindig a konzol boltokban, ott még garit is adnak rá. Martinnak igaza van abban, hogy nagytévén egyrészt kiábrándítóak a régi játékok, másrészt pedig ezek jórésze nem támogatja a 16:9 módot, kocka hagyományos TV sokkal jobb nekik.

     • hát mivel, én nem nagyon szoktam vásárolni Storeon ezért inkább a lemezes változatnak vagyok a híve, havernál sokat játszottunk ps2vel, volt olyan, hogy egyszemélyes játékot vittünk 2en felváltva, ezeket is felidézném magamba, de tény, hogy jobban érdekelnek a ps3 játékok, de majd egyszer jó lenne ha lenne :)amúgy 60gbos gépen van, de ezt azért mondtam, mert kitudja mikor adja meg magát..

 43. Pedig megugranának az eladások. Szvsz ideje lenne már lassan letenniük a PS2-ről és inkább a 3 útját egyengetnék helyette…

 44. ez fasza…

 45. Köszönjük Sony.