Resident Evil Village – egy újfajta téboly PS5-ön

Lesz itt minden és mindenki.

Igazán impozáns előzetessel robbant be a Resident Evil Village a Capcomtól: marad a belső nézet, és a rémület a széria által még kevésbé bejárt területeit is megtapasztalhatják az érdeklődők.

A történet a Resident Evil 7 biohazard után játszódik pár évvel. Az előző epizódban Ethan Winters elindult Louisianába, hogy megtalálja eltűnt feleségét, Miát. Az új fejezetben Mia és Ethan boldogan élnek együtt, hátrahagyva a múlt rémületeit. Egy nap azonban felbukkan Chris Redfield, az eredeti, 1996-os Resident Evil főhőse, aki elsőre érthetetlen cselekedetei események láncolatát indítják be. Ethan elindul hát Chris után, hogy választ kapjon megrázó tetteire, és rábukkan egy rejtélyes faluban. Az előző rész klausztrofób rémületét az ismeretlentől való félelem váltja fel, miközben Ethan válaszokat kutat elhagyatott épületekben és hófödte fák között. A Resident Evil Village ugyan újból belső nézetben játszódik, de nagyobb hangsúlyt fektet a küzdelemre és felfedezésre, ahol mag a falu is ugyanannyira fontos karakter, mint bármely másik. Az alkotás mintha elődje mellett a Resident Evil – Code: Veronicából és a Resident Evil 4-ből egyaránt merítene.

A Capcom elárulta azt is, hogy a Resident Evil franchise átlépte a 100 millió kiküldött példányt és digitális eladást, amivel a vállalat első ilyen szériája lett. Érdekesség, hogy több mint 80 százaléka az eladásoknak Japánon kívüli.

A PS5-ös leleplezésen bejelentett horrorjáték 2021-ben érkezik.

32 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ennek a résznek a Village Pepole csinálta a zenéjét? 😀

 2. Ez kell, csak még előtte be kéne pótolni hiányosságaimat, mondjuk a Resi 6-ot. 🙂

 3. Először hirtelen azt hittem a sok köd miatt, hogy Silent Hill.

 4. Az a kúriára hajazó kép, a kinti és a benti! Van itt áthallás, de ez nem is baj. 🙂
  Nagyon várom!

 5. Ez már nagyon nem az a Resident Evil amit anno megszerettünk. Persze ettől függetlenül valószínű egy jó játék lesz ahogy a 7 is az volt de csak nyomokban fog Resident Evil-t tartalmazni. 🙁

  • Hála az égnek. Újítanak, az jó, nem?

   • Ezt is megdumáltuk már párszor. Az oké hogy újítanak csak szerintem nem jó irányba. Egy Resi-t én meghagynék TPS-ben és még sok minden mást is megtartanék. Újítani kell de úgy hogy maga játék még tartalmazza azokat az elengedhetetlen elemeket amik miatt megkedveltük.

    • Mit és merre kellett volna újítani? (a boncolást, meg a tolvajüldözést, most hagyjuk)

     • A boncolást beletenném az passzol a Resi-be… persze nem kulcsot kéne kiműteni, hanem mondjuk mintát venni egy Hunter valamelyik szervéből és azt kéne megvizsgálni stb stb. A tolvajüldözést valóban hagyjuk mert az inkább egy kalandjátékba való. Kicsit kinyithatnák már a lehetőségek tárházát. Két dolog ismétlődik a Resikben a harc és a logikai feladvány…. ezen kívül azért még van pár lehetőség. 😉

     • SPOILER
      Ezek szerint a Resi 7-ben a kulcs nem volt elég boncos a csákó fejéből? 😀

     • bocsánat javítok-a nyakán át kihúzva a testéből…meg pl a Resi 1-ben Rebecca volt a szanitéc és csak ő értett a méregkeveréshez, de tényleg, Chris már orvos is lehet.

     • Arhatati az hol volt a 7. részben ?! A láncfűrészes balhé előtt ?! De ott az csak egy mozdulat volt én azért ennél összetettebb kioperálásra gondoltam. 😉

    • Pont te hisztizel minden jatekbal hogy nincs benne ujdonsag erre valami más nem tetszik … fene se ert téged komám

  • Minden játéknál nyígsz, hogy nem újítanak. Tessék, most újítottak.

 6. Ez az egyik nagyon város cím! Bitang jól néz ki és nem lesz itt hiány feszültségben.

 7. Várható volt hogy a 7 után maradnak ennél a stílnél, ami nekem kurvára de tetszett! Felírtam a listára! Köszi

 8. A trailer elején már tudtam ez resi8 lesz és mennyire igazam lett.
  A hideg is kirázott. 😀

 9. Tetszik, de egyelőre nem tudom hova tenni.

 10. Nem hittem, hogy Ethanben lesz még egy résznyi történet, nem is nagyon értem ezt a hangulatváltást (mintha a jelenetek nagyja a múltban játszódna), de vártam egy új RE bejelentést, szóval jöjjön csak.

 11. A Falurossza, avagy: a vidéki gonosz, kiváló cím lett! XD

 12. Érdekes, kár, hogy fps lesz. Persze készűl a tps Resi4 Remake is. Az meg vicc minden kiszívárgott róla pár hónapja, sőt a banális alcím is az lett.