Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Resident Evil 5 – egy korszak vége

A [A http://www.1up.com/do/minisite?cId=3172911]1UP[/A] online videojáték magazin mondhatni izomból belenyúlt a [B]Resident Evil 5[/B] témába: több napon keresztül tartó, naponta új részekkel debütáló cikksorozatot indítottak el a játékkal kapcsolatban.A széria első része egy világexkluzív, erősen spoileres videó, melyben egy eddig még nem mutogatott, bitang zorkó főboss, Ndesu ellen folyik a [A http://gamevideos.1up.com/video/id/23746]küzdelem[/A].A következő napokban titkokat lelplező produceri interjúk és újabb videók várhatók, a sort pedig a game tesztje zárja majd le. Rajta leszünk a témán mi is – ha valami érdekesség kiderül, egyből elmondjuk majd nektek.Jun Takeuchi, a Resi 5 producere a következőket mondta a 1UP-nak: [U]az RE5-tel végérvényesen lezárnak egy korszakot[/U] a Resident széria életében. A [B]Resident Evil 6[/B] már teljesen új koncepcióval debütál majd, hiszen fel kell vennie a kesztyűt a modernkor horrorjátékaival, például a Dead Space-szel szemben. A franchise jövőjéről és az RE6-ról újabb részletek derülnek majd ki az interjúban, amit elvileg a mai napon pakol ki a 1UP.[B]*UPDATE*[/B]Újabb érdekes részletek kerültek napvilágra a Resident Evil széria immár híres-hírhedt “megújulásával” kapcsolatban. Ezúttal Chris Kramer, a Capcom képviselője kotyogott ki pár infót. Azért közlöm le őket, mert az utóbbi időben több Resident 5 témájú hírnél/cikknél is szóba jött a dolog, ki mit szeretne, illetve nem szeretne, ha megtörténne a sorozattal. Nos, most véleményezhettek![I]A Resident Evil ötödik része tökéletes alkalom arra, hogy az új játékosok most ugorjanak bele a sorozatba. Több játékelemnek is búcsút intünk ezzel a résszel, amely a Resident széria [B]első felvonását[/B] zárja le.A Resident 5 megmutatja azt, merre indul el a franchise a jövőben, új karaktereket és új sztorit felvonultatva.Ha most érkeztél csak a buliba, és egy Resident programmal sem játszottál az elmúlt 15 évben, az sem baj: annyit kell csak tudnod, hogy a Resident Evil egy jó móka, tele akcióval. Ne aggódj az eddigi történet miatt, friss újrakezdés történik éppen.[/I]Ennyi, itt van feketén-fehéren, aki nem csökkent értelmi képességű, az tud olvasni a sorok között is: a Resident széria [U]soha nem lesz már ugyanaz, ami korábban volt[/U], a fókusz innentől kezdve az akción van, nem Leonon, a ládatologatáson, a fejtörőkön, vagy a lélektani horroron. Megkaptuk minden kérdésre a választ, nem kell többé minden egyes Resident hírhez beírni, hogy “remélem olyan lesz, mint régen”.Nem, nem lesz olyan. Nyugodjon békében, a kép akaratlanul is ide illik.[4406]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. tetszik hogy mindenki ennyire korlätolt. Nem azt nezitek, hogy egy nagyon szuper szorakoztato jätekot kaptunk, hogy nem olyan mint az elözöek. Ha meg olyan lenne mint az elözöek, akkor meg azert menne a siräs, hogy jaj most mär igazän ujjithatnänak.

 2. Én sose játszottam előbbi részekel nem tudom hogy milyen volt az elődje:S

 3. Dögöljenek meg!Teljesen kiheréltek egy tökéletes sorozatot,most pedig megadják a kegyelemdöfést.

 4. Valaki irja mar le nekem a HORROR szo fogalmat.Ezt hivhatjuk meg egyaltalan annak?

 5. Kedves CAPCOM! Tessen Next-Gen-re remake-elni a régi részeket. Na jó, elég csak a RE2-t. 🙂

 6. régi részek is jók voltak,RE4 is jó volt ez is jó,akinek nem tetszik adja el a ps3at és zuzzon vissza a pixel jungelbe erősködni egymaga a kocka lények ellen:)

 7. nekem bejön ez az új is!

 8. uhh, mekkora szopás 🙁

 9. Be kell érnem az év végén Wii-re érkező 1 remake-el és 0-val.Store-ra igazán kitehetnék már az első 3 részt nem ?

  • A hong-kongi és japán store-on ott van,a első 3 PS1-es rész…Amcsi és az angol store-on,már nem emlékszem láttam-e.

  • Mindhárom részt lehet tölteni a japán storról régóta, nekem meg is van, mielött kérdezné valaki, igen japán a menü de angolul dumálnak,így teljesen jól játszható!

   • Úgyanúgy megy a vásárlás mint http-ről ? thxPS : Igazolj be mégegyszer Friend-nek mert valamiért nem fogadta el, láttam, hogy küldtél meghívót.

 10. “Számomra az első három rész volt a top,(a második még most is az egyik legjobb gamma)majd mikor megjelent a 4. nekiláttam és baromira nem tetszett.Az új kamera és a zombik hiánya miatt,mert az elvárásom egy az egyben az elődökhöz mért volt.Majd pár óra játék után azt vettem észre,hogy b@szottul élvezem a gammát és sokkal változatosabb mint a klasszikus resik.Ha lettek volna kis fejtörők is, akkor most bátran állítanám a 4. minden idők resije,sőt!Mint sokan mások én is kicsit visszasírom a régi játék stílust,a játékmenetet,a rejtvényeket,a kameranézetet,zombikat és a “”láda tologatást”” is,de talán már nem elégítené ki az igényeimet,vagy csak mint nosztalgiajáték.Azok akik, mint én is megjelenéskor végigtoltuk az első részeket talán logikus,hogy mi az etalon,de ez van, fejlődik a világ és ilyen a játék ipar is(új igényszint új játék/játékstílus).Azt pedig,hogy a capcom visszatérne akár egyetlen rész erejéig is a régi játékmenethez az rossebhétszentség,hogy nem fog megtörténni,szakítottak vele és kész ennyi volt.Max felteszik store-ra feljavított változatban a régi részeket (lásd:japán store).És azért azt valljuk be,ma már nem ütne akkorát a régi módi.Nem kell szarni gyerekek egy kicsit nyitottnak kell lenni,most kezdődik egy újabb korszak a játék életében és még az is lehet,hogy a 6.lesz a legsirályabb.Egyébként a capcom sem tudja,sőt nem is fogja tudni minden játékos személyes igényét kiszolgálni,mert nem lehet és kész>:(Az meg,hogy milyenek lesznek az új részek inkább hagyuk, mielött már vita indulna arról amiről még senkinek lövése sincs:B”

 11. kell is! mert az 5 detto RE4. nehany jelenet Dino Crisis2. a szakallas orias meg Vikings Battle for Asgard. Vagy mifene.

 12. “””A Resident 5 megmutatja azt, merre indul el a franchise a jövőben, új karaktereket és új sztorit felvonultatva.””Köszönöm. Így már most temethetem az új részeket, most már biztos, hogy el sem olvasom a Rezi6-ról szóló cikkeket… :(“

 13. Szerintem már ebben a részben is újíthattak volna az irányításon.Nem illik szerintem a 21. századba már ez az irányitás.

 14. “””akartalanul is ide illik””akaratlanul.Szerző:Elírásjavítóporgram. :)”

 15. En nem hatodok meg rajta. Nekem mindket Resi bejott, a regi is, es az uj is. Ahogy Petunia irta talan, a regi stilus abszolut eletkeptelen lenne ma, ugyhogy en orulok annak ami van, es nagyon varom azt ami lesz.

 16. ilyen ruhában menni a temetö be:D

 17. Azt mondom amíg igényes, jó ( részemről kiemelkedő ) játékot / játékokat csinálnak RE néven, addig nyugodtan csinálják. A régit is szerettem, és ezt is legalább annyira. Mondjuk hozzám speciel közelebb áll az új szisztéma. A 4 NAGYON bejött, azóta benne van a TOP5-ben. Az 5 is biztos nagyon fog tetszeni ^^ Már gyűlik rá a pénz 🙂

 18. jót tett a sorozatnak a megújulás,kellet is(Re4).de sztem inkább a capcom rossz irányba viszi a sorozatot azért nem kéne ennyire pörgősre csinálni mert ez már nem resident evil !!!! legyen olyan mint a régiek párás,és rejtvényekkel teli re4,5 graf kamera maradhat 😀

 19. Ragyogó… akkor már nem is reménykedem tovább. Nekem már a 4 is hatalmas csalódás volt, az 5-öt meg már meg sem említem. És ha ebbe az irányba haladnak tovább… a végén majd kapunk egy 50 Cent BotS kaliberű folytatást.

 20. “Az a baj a mostani “”játékosokkal””, hogy végigszaladnak minden játékon, és ezáltal nagyon sok mindent elszalasztanak, nem tudják kiélvezni minden pillanatát, én szeretek nézelődni, fejlesztgetni, gyüjtögetni!Szerintem gyönyörű a játék nem tudom mi az, hogy kétszínű, csodálatosak a helyszínek, változatosak, természetesen nem hibátlan mert, olyan játék nincs de nekem nagyon tetszik és szerintem legalább mégegyszer ennyi időt bele fogok tenni!”

  • ezt én nem így látom.sok tárgy, olyan hangulati elem amibe bele botlasz még ha nem is akarsz, elég elnagyolt lett az 5. részben.szerintem szebb is lehetett volna. A víz grafikája meg egyszerűen hihetetlen mennyire szar.

  • Dettó így vagyok. A legtöbb játékot eleve nehezebb fokozaton kezdem. Egy-kettőbe bele is tört már a bicskám (legutóbb a C&C3-at nem tudtam hardon befejezni az utolsó pályát, igaz első próbára), de általában nem szokott gondot okozni a dolog. 🙂

 21. Capcom se hülye…bejött a váltás, minek tegyék újra olyanná a sorozatot, mint régen??Mellesleg én lennék az első aki megvenne egy klasszikus RE részt!(Code: Veronika, és RE 2 a best…)

  • Detto:D nekem is azok a Fav ok :)a 2. rész volt a kedvenc ameddig nem játszottam a Code V. ával 🙂 Nálam az vitte/viszi a pálmát 🙂

 22. “Hát ez van 🙂 Az újonnan jött játékosnak úgy is csak akció kell 🙂 Hát megkapják 🙂 Mi meg már “”öregek”” vagyunk, hiszen a video játék csak gyerekeknek van :):):)”

 23. Sajnos már a RE5 sem az igazi. Fontos megjegyeznem, hogy a RE4 nagy kedvencem, pedig már az is teljesen más, mint a régiek. De a RE5… szemkápráztató és pörgős, meg izgalmas is, de hihetetlen, mennyire CSAK az akcióról szól. A változatosság is csak hátrányára változott, a hosszúságról nem is beszélve. Na és mi van a RE4 remek inventory-rendszerével, a hangulatos fegyverkereskedős találkozásokkal, a teljesen különböző, egymástól elütő helyszínekkel?Az a furcsa, hogy ís elég klassz játék, csak ne rakjuk oda se a RE4, se a klasszikus epizódok mellé.

  • A hosszúság?Eddig 26 órát tettem a játékba és 50%-on vagyok, és még csak most kezdtem el a professional fokozatot, szerintem több mint kielégítö a játék szavatossága a többi extra opcióról nem is beszélve!!!

   • A RE5-be ennyit raktál bele?Nem mondom, hogy kiemelkedően rossz vagy jó RE4-es játékos voltam a haverral, de ketten egyik este nekültünk és reggelig elmentünk a 6. (tehát a legutolsó) felvonás elejéig – és ez az első (!) alkalmunk volt a játékkal, tehát nem tudtuk, mit hogy kell csinálni. Nem siettünk, nézelődtünk, ilyesmi. Meg bénáztunk valamelyik főellenségnél is.A nagyobbik bajom a játékkal, hogy kétszínű. Ezt most szó szerint értem. 😀 Minden helyszínen ugyanazok a színek, sőt, maguk a helyek sem voltak olyan baromi különbözőek. A RE4 ebből a szempontból (is!) leiskolázza az új részt.

    • Azt elfelejtettem írni, hogy veteránon kezdtem, próbáld meg úgy kiváncsi vagyok, hogy jutsz el a 6. chapterig, amatörön gyerekjáték úgy elsőre 6óra 47perc volt a rekordom:)

     • Azért ne úgy mérjük már egy játék echte szavatosságát, hogy felteszem a legnehezebbre, aztán véresre kaparom magam, mire eljutok a végére.

     • Jó, de akkor hardon mennyi lett volna elsőre a RE4? 40-42 óra? :)Nem amatőrön nyomtuk, a középső fokozatot választottuk. Nekem még hátravan a legkeményebb fokozat. Majd egyszer nekiugrok. :)Mindössze arra próbáltam volna rávilágítani, hogy a RE4 elég hosszú volt egy akciójátékhoz képest. Közepes fokozaton nekem (igaz, sok-sok nézelődéssel) 26 óra és 40 perc lett a vége. 🙂 És mint mondottam, nem a mennyiség számít, hanem a minőség (esetünkben a változatosság), abban pedig a RE4 még mindig köröket ver az utódra. Viszont érzésem szerint a RE5-ben több a rejtett tartalom.

 24. És mi van ha valami rts-t vagy bunyós cuccot csinálnak?:D

  • Vagy World of Resident Evil MMO. Zombi Horda vs. emberek, a heti legjobb játékos pedig egy napra Wesker-ré változik.

 25. vicc, de ha olyan lenne mint régen, akkor azért menne a visítás

 26. Csak ne csináljanak belőle FPS-t.

 27. “Én szerettem a régi formulát, de abszolút meggyőzött az új, akció orientáltabb resident evil és marhajót szórakoztam anno a RE4-el és most az ötödik résszel. Lehet, hogy öregszem, vagy egyszerűen már nincs annyi időm játékokra, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen jót szórakoztam volna ma is a régi, “”keresd meg a kulcsot, hogy kinyithasd a harmadik emeleten lévő ajtót, amiben benne van egy kulcs, hogy továbbmehess éppen az előtted lévő ajtón”” recepttel. Addig nincs gond, míg egy kiváló túlélő-horrorból, kiváló akció-horror lesz. Szóval a minőség az maradt. A Capcom egyébként is mostanság az egyik legigényesebb kiadó, úgyhogy én várom szeretettel a hatodik részt is. (Lehet kövezni)”

 28. Ez kell nekünk. Leon mondjuk még visszatérhet, vissza is fog szerintem, ha nem is feltétlenül főszereplő formában.

 29. FPS-t akkarok bellöle 😀 egy pörgös parás fpst komor hagulatal (de ugy se ilyen lesz 🙁 )

 30. Akkor most nem olyan lesz, mint régen??????xDDDDDDDDDD

 31. Resident Kart? Jó lesz az! 😀

 32. Mivel én nem nagyon vettem részt az előző részekben, ezért sem zavar, a 4 és az 5 is nagyon bejön.Ez nyit az akció orientált új generáció felé de viszont bántja a sorozat rajongóit.

 33. legyen egy jó játék, inkább mint valami réginek az erőltetéserészemről úgyis leginkább a hangulaton múlik a dolog, lásd a 4 is azért volt jó

 34. Hát igen, várható volt, hogy egyre inkább a casual irányba tolódik a dolog.

 35. Elég lenne egy célzás közbeni mozgás és már tökéletes is lenne x)

 36. De azert remelem a zombiek visszaternek! 🙂

 37. Hát nekem már rég véget ért egy korszak:( A RE 4-gyel nálam meghalt a sorozat és nagyon nagyon sajnálom:'(

 38. Hej, én ez a gamet jobban värom mint akär mit, na jo a C&C-t jobban värom, de benne van a top 5-be, szoval aki fikäzza :az akasza fel magat jo magasra……………….

 39. Az csúnyán beb*szna, ha fedezékes shootert vagy ugrálós akciót csinálnának belőle.

 40. az lenne a legjobb ha végre a PSP is kapna egy Resit.nem értem miért nem lehet mondjuk egy Outbreak-szerűséget kiadni rá, megturbózva egy jó kis multival.van már a gépre MGS és Silent Hill szóval biztos meg tudnák csinálni, ha akarnák.csak így tudnám elképzelni, hogy az igazi oldschool játékmenet visszatérjen a sorozatba.ezeket az új irányokat lassan már követni sem lehet.

 41. Nem akarom előlről kezdeni, de látom azért 1-2 ember még mindig fogalomzavarral küszködik. Mutasson már nekem valaki olyan TPS akció vagy horror játékot, ahol Unrealosan futás közben lő. Gears, Dead Space akármi? Barátom, a futás és lassú gyaloglás közbeni célzott lövés leadása között van egy leheletnyi különbség. Aki nemhiszi az próbálja ki…

  • Én meg akkor szemléltetem is a futás közbeni lövést ezzel a csodagyerekkel :http://www.youtube.com/watch?v=Fxg-gnr06Ug

  • Ügyesen példáztál.Egyfelől már mutattak, másrészt meg ez olyan, mint ha azt kérnéd, hogy a Little Big Planet megjelenése előtt mutasson valaki egy LBP-et, vagy a Gran Turismo előtt egy Gran Turismo-t.Majd ha valaki előre viszi a stílust (márpedig ennek a generációnak a vége felé már elég sok technikai akadály el fog hárulni), akkor mondhatja, hogy nesze, b*zdmeg, itt van, ilyen lett, erre haladtunk.Én imádtam a 4-et, majd ha meglesz az 5, azt is imádni fogom, de ettől függetlenül nagyon csúnyán gatyába lehetne szedni a stílust.Lassulni viszont tuti nem fog a játék, azt ha akarta volna, már megcsinálta volna a Capcom.És amúgy nem hinném, hogy mikor kijön egy játék fejlődés szempontjából sokak által lesajnált új része, az annyival magyarázható, hogy elfogyott a kreativitás (most úgy a 8-9 pontos gémeknél nézelődünk).Van az, amit meg akarnak csinálni, van az, amit meg lehet nekik csinálni (pénz), és van az, amit meg tudnak csinálni, vagyis a programozók mekkora falakba ütköznek.Utóbbi még jó ideig fejlődni fog, addig nincs ok parázni, az első kettő meg az állandó a képletben.

 42. Csak nehogy az űrbe mennyjen a vírus.

 43. Jó ez a hír, én a játéktesztjére leszek kiváncsi.

 44. Miután kipróbáltam az 5 demoját, úgy néz ki még mindig többet fogok játszani az első 3 résszel. A megszokott helyben topogós-fordulós rögzített kamerás játékmenettől nem tudok elszakadni.

 45. Fogadjunk,hogy a nagy reformációban a külön futás gombbal és a menet közbeni lövéssel lehetőségével nem csinálnak semmit. 🙂

  • erre a valakinek a nyakát tenném, hogy tényleg nem fognak. 😀

   • Jaj,ha már nem csak én gondolom így ,tényleg ez lesz . :S

    • hát figyelj, azok után hogyha beválik a sejtés és a PoP módszerét követik majd… akkor engem már a futás fog a legkevésbé érdekelni, aggasztani. / bár ez mondjuk eddig sem izgatott. /de inkább nem izgulok előre a baromság miatt. hanem majd játszok 5. résszel és örülök magamnak meg a a game-nek. 🙂

     • Prince of Persian módszer????Ugrálunk ???Én a Outbreak sorozat folytatásának és tovább fejlesztésének örülnék.Félek,hogy a 6. részben drasztikusan megváltozott ellenfelek lesznek,amik sehogy nem fognak illeni a Resi világhoz.

  • Nem is baj, ezek a sorozat jellegzetességei 🙂

 46. Az újítás két dolgot jelenthet, lőfegyvert nyomnak a parazitával fertőzött helyi lakosok kezébe, s jön a fedezékrendszer ala Gears of War, mer’ ez most a trendi, vagy pedig új környezetbe, esetleg új korba (valszeg jövő) helyezik a resi6-ot, modern fegyverekkel, limitált vagy megreformált HUD-al ala Dead Space. A noob-oknak pedig futás közbeni lövéssel kedveskednek. Capcom ,ki vagy a mennyekben, kérlek NE úgy reformáld a resit mint anno a Dino Crisis sorozatot, mer’ a Dino Crisis 3 konkrétan sz@r lett, Ámen.

  • “Pontosan, bennem is ezek merültek fel, nehogy abban teljesedjen ki a “”nagy újítás”” , hogy átemelnek a Gears-ből dolgokat mert az aztán gyönyörű lesz…Ez a RE5 meg nekem nagyon tetszik ( igen az irányítás és a játékmenet is… ), persze csak a demót játszottam de ha ilyen végig akkor egy nagyon jó játék.”

 47. johet az 5. meg 6-rol info. 🙂

 48. Így a kommenteket olvasva úgy látom, hogy baj hogy a Resi-nek van egyénisége, bája, és hogy még játék.

  • Minden baj. Te is csak baj vagy. Jaj.

   • Majd jóváteszem létezésem, amikor megalkotom a ResiDead Spaevil című árkád sútert. Különlegessége lesz, hogy a játék végén a nagy koncentrálásban bevág vmi random ijesztő fejet, amitől a rettegni vágyók gyorsan, és nem rendeltetésszerűen használják el a játékhoz mellékelt kisfüzetet. Jajj ez már spoiler.

   • martin! quaid77-nek kellet volna címezned azt a megjegyzést, amit korábban tévedésből nekem írtál! Ha még egyszer figyelmesen elolvasod az írásokat, rájössz.

 49. Én akkor szarok be ha ilyen vége van, de nincs lezárva semmi befejezése lesz. Gyűlölöm az olyat. Legyen egy szép kerek egész sztorija, és gameplay része, aztán max 1-2 rejtett kiskaput hagyjanak a következő részre való utalással ( mint pl God Of War egynél – milyen szép befejezése volt már – közben rengeteg apró utalás egy esetleges folytatásra – nem véletlen imádom azt a játékot / ez egy plusz pontot ér legalább a SCEA remekművének / a II-nél már nem ez volt a helyzet… ).Vicces lenne ha az extrák közé bepakolnának egy RE6 ( teaser ) trailert ^^

 50. a resi4 még elbirna egy folytatást, mivel Ada a végén elrepül a virussal(asszem)

 51. na VÉGRE!!! de ezt mondtam is valakinek itt közüllünk, hogy ez lesz szerintem az utólsó ilyen rész. de jó hogy igazam lett!

 52. Hát akkor a resi 6 tőlem lehet egy multiplyaer fps is, csak legyen egy Resident Evil Classic Horror ps3-as grafikával 🙂

 53. “Jó régi fajta resit szeretnék már. Parás, gondolkozós, egyedülsötétbenjátszós, normálzombis, Umbrellás resit. Ez nem jó Resident Evil 5-nek. Persze bejön és mondjuk “”Resident Evil Co-Op””-nak nagyon jó játék lenne. Remélem a 6 visszatér a régi kerékvágásba.”

 54. Semmit se adnak ki de már a kövi részről beszélnek. Itt az 5 örüljünk és jáccunk :D:D:D:D

 55. Igazából az egész Capcom nézőponttal kellene szembe fordulni.Csak le ne másolják a DS-t, vagy a Gears-t.Én olyat szeretnék, mint a…emlékszik még valaki az Eight Days-re?Miután törölte a Sony a játékot kikerült a netre pár videó, ami az animációt mutatta be.http://www.youtube.com/watch?v=J_VKCkzelQENa, valami ilyesmit, átdolgozva, mai grafikával. És valóban gyors zombikkal, nem olyannal, hogy középtempóban cammognak, vagy ha bezárkózól egy szobába, akkor szép lassan bemásznak az ablakon. És dúrva közelharccal (nem a Monolith féle sematikus baromkodás). Hogy ha rádjön 20 zombi, akkor mondjuk végigsprintelj egy utcán, miközben tárgyakat borogatsz, ütöd-vágos a sprintelő zombikat (azzal ami épp a legközelebb van hozzád), akik tépnek szét téged

  • Sry, nem vagyok hozzászokva, hogy az Explorer rögtön egy Enter lenyomásakor leokézza a kommentet. A vége-meghaltál dologgal is kezdhetnének valamit. Azt se bánnám ha minden harapáskor kezdenénk egyre jobban átalakulni, kapnánk speckó képességeket vagy valami.

  • ÁÁÁ az Eight Days-ről még nem láttam ezt a videót, mekkora már ahogy a karakter ide-oda rohangál meg az a változatos mozgás… ez a játék nagyon király lett volna…

  • Marpedig nagy valsag idejen, lehet csak erre futyja nekik4 🙁

 56. Resident Evilek már nagyon átmentek hentelésbe a félelem keltésből!Valami megfelelő elosztást kéne találni.

 57. A Dead Space pont az, amivé a Resinek kellett volna válnia.

 58. Ideje volt!Már túl sokáig húzták így is!Kifacsartak mindent amit ebből a sztoriból lehetett!Remélem az új Resident Evil(ek) is kiemelkednek majd az átlagból, mert az egyik kedvenc szériám!

 59. “Sztem elég logikus döntés. Az a baj hogy minden újabb rész az előzőt akarja vmennyivel überelni (mást nem is nagyon lehet tenni, hacsak nincs koncepció-váltás). Csak nézzétek meg, hogy a legelső részhez képest mi van: hatalmas boss-ok, jól gondolkodó ellenfelek…és ezek lassan már egész földrészeket hálóznak be. Ezek alapján a köv. rész emberek vs. “”idegenek”” háborújáról szólna.Várom nagyon az 5-öt, de remélem hogy a 6-nál visszatérnek a zombikhoz és az elhagyatott, kísérteties tájakhoz, ahol nincs fegyverarzenál. (pl egy menekülős, kerítésen átmászós, parás, logikai feladványos, kevéstöltényes, civiles…stb Resinek nagyon örülnék) “

  • Szívemből szóltál! Egy hullámhosszon vagyunk.

   • 🙂 Jah és még annyit hogy pl. ott volt a PS3-as Siren, amikor a kilincset kellet fogni, vagy nekidőlni az ajtónak, közben meg dörömböltek rajta meg a másik oldalról rángatták…..na az parás volt. Ilyenek kellenének.

 60. várom szeretettel.

 61. Akkor most megint egy teljesen új játék születik majd, mintannó a DMC?:)

 62. Na ennek én személy szerint örülök. Nekem valahogy nem jön be nagyon ez az akcióval telepumpált RE. Ne értsetek fére, mert tuti vétel lesz nekem is, de a régi részek valahogy sokkal hangulatosabbak voltak.

 63. Nekem fura, hogy miért a Dead Space a konkurencia?( A Silent Hill, vagy Siren, már inkább illik a képbe) A DS sci-fi horror, a RE5 meg nem. (Nem bírom az ilyen hasonlatokat, RE5 az eddigiek alapján, sokkal jobb mint a DS)

  • A dolog itt nem arról szól, hogy a Resident széria az űrbe repül, hanem arról, hogy a game mechanizmusát kívánják megreformálni – ergo játékmenet, irányítás, működés.

 64. Remeljuk iranyitasban is javitanak!

 65. “Most miért kell ez? Könyörgöm még az 5-öt se adták ki de már arra hivatkoznak, hogy: “” na majd a 6!…””?Ez az egész valóban nem vet valami jó fényt erre az 5-ös számú részre.Miért kell a 6-ról beszélni? Hol van az még? Nem kellene a rongyot rázni jó előre, hogy: “”ha ez nem is jön be majd annyira nektek, akkor várjatok a 6-ra mert az aztán tuti lesz, és megreformálja az egész sorozatot! ( halkan: lehet hogy SEMMI köze nem lesz a zombis Umbrellás Resident Evil-hez de mit számít. Csak haladjon a korral – a minőséggel meg esetlegesen visszafelé – … )Továbbra is azt mondom remek sorozat a Resident Evil széria ( ez alatt a főbb részeket értem RE0, RE1, RE3 Nemesis, RECV, RE4. És majd meglátjuk hogy az 5 be áll e a sorba… )Véleményem szerint a 4 nagyszerű, sőt korszakalkotó játék lett. Kihagyhatatlan darab. Feledhetetlen Boss harcokkal. Az más kérdés hogy a történet valóban egy kerek hasú nagy masszív nullát ért, de maga az elképzelés a parazitákkal szerintem egész jó volt ( különben is az 5-be meg tuti belemagyarázzák az egészet az előző részekbe, hogy az Umbrella is ezekkel a parazitákkal bizniszelt valamit… )Ha a 4 teljesen más vizekre is evezett, de szerintem megállta így is a helyét, egy két játékmenetbeli felesleget, üresjáratot leszámítva.Én úgy gondolom nem kell felvenni semmilyen kesztyűt, nincs szükség olyan ismételt nagy megújulásra. Nincs nagy konkurenciája mostanság az RE-nek. Legalább is a Dead Space számomra semmiképp sem jelent veszélyt a RE trónjára…Ezek ellenére majd meglátjuk mi lesz a sorozatból, inkább legyen egy kellemes meglepetés mindenki számára.”

 66. Na, mi is ez a sírkő?Mikor hal(t) meg???

  • Az ötödik részben kiderül. Ez a kép egy orbitálisan nagy spoiler volt. De mindegy, láttam már olyan Resident Evil oldalt ahol ez volt a háttérkép, szóval már mindenhol lelőtték a poént, ráadásul egy régebbi trailer végén is mutatták a sírt. Sőt, innentől mindennemű további információval is ki lehet találni egy rejtélyes karakter valódi kilétét.

  • 2006 xD

 67. Ideje visszatérni az alapokhoz. (RE1 horror+zombik+Tyrant)

 68. Tetszik a bevilágítás a videóban.:) jó játék ez, szép a grafikája:)

 69. Nem is tudtam, hogy meghalt Jill…

 70. Ennek nem örülök. Sokaknak nem jött be a RE4 a változtatások miatt. Én még szerettem, és az öt is tetszik (a demó alapján a négyhez eléggé hasonló), de nem annyira mint a régi részek. De ha most ezt még szétkúrják valami Casual fosra, akkor nagyon mérges leszek.

 71. Na erre kíváncsi leszek. Csak ne legyen rosszabb, mint ami eddig volt!

 72. Mondjuk én simán kinézem a capcomból, hogy legalább annyira innovatívat alkot majd, mint a Resident Evil 1. része.

 73. Aha -felveszik a kesztyűt a mondernkori cuccokkal,mi lesz?? átmennek FPS-be,kilövik az űrbe a szereplőket,még több akció,több,több…..,logikai feladat=0,kell ez nekünk?? Nem is tudom,technikailag előre-tartalmilag(hangulat) vissza felé :(Nem is tudom van-e kilátásban valami jó s. horroroff-nem tudja valaki mi lett a Rainy Woods játékkal,amolyan Twin Peaks,rég nem hallottam róla:(

 74. Nem magával a RE-vel van a baj, hanem hogy erőltették amikor nyilvánvalóan kifogytak az ötletekből. Mint a NFS meg a Tombraider. Normális történettel életben lehetett volna tartani az eredeti koncepciót is, lásd Fűrész filmek, vagy game szinten az Ultima sorozat anno, meg a jó kis kalandjátékok (King’s Quest és a többi Sierra games + klón).

 75. Srácok, most ezen mit lepődtetek meg? Ez egy ilyen világ, a pénz fontos és ebből kifolyólag a név is. Milyen adót néztetek eddig?Még mindig a Capcom-ról van szó, híresek a lehúzós technikájukról,én pl.: számítottam erre és még jós se vagyok (ezek után lehet azt kéne erőltetnem).Akkor nesztek itt egy jóslat: Ha megveszitek az RE6-ot tuti lesz hét is. Ha nem legfeljebb lemaradtok egy jó játékról.

  • Ha nem is rezi legalább szép és jó játék lesz.Ez igaz.

  • Pont azért mert a Capcomról van szó, nem kell aggódni.Minden játékuk jó.

   • Igen, én is ezt mondom. Mindjárt mindenki összesz*rja magát, hogy juj, most már megint mi lesz. Kérdés: adott már ki a Capcom játszhatatlan, élvezhetetlen játékot?Ez az FPS-es baromkodás meg már nagyon fárasztó, Capcom kijelentette, hogy nem igazán kívánják a sorozatba beültetni a futás+lövöldözés kombót. Most képzelj el egy FPS-t ahol lövés közbe ledermed a karakter… Komolyan, annyi hülyeséget beszéltek itt össze-vissza, inkább örüljetek, hogy folytatódik a seria…

    • Jaja, parás játéknak épp az a lényege hogy lassú a játékmenet.Én még nem láttam horror játékot amiben úgy mozoghattunk mint pl az UT-ba!:) Másik dolog h sokkal parásabb lenne a játék ha nem lenne annyi vagy olyan erős fegyver!Nekem nagyon bejött anno a Condamned-be h csövekkel kellett csapkodni az ellent és ha találtál is lőfegyvert akkor is volt benne 3-4 töltény aztán csak lestél ki a fejedből ha elfogyott!:) Az erős fegyverek (főleg ha sok is van belőlük) biztonságérzetet adnak, mert tudod h úgyis lenyomod a monsztát de ha mondjuk menekülni kéne előle mert semmi fegyvered az már más lenne!

    • Pedig, ha fejlődni akarnak, akkor csak ezen a vonalon lehet. Talán a következő résznek köze sem lesz a horror játékokhoz.

     • Lehet. Lehet, hogy a Capcom megbolondul is kiad egy tetrist Resident Evil néven.Lehet, hogy mindjárt megerőszakol a monitorom. Lehet, hogy már holnap jön az apokalipszis.Hogy lehet(!) így hozzáállni valamihez?

     • Csak nézz körbe forumokon, mindehol megy a sírás, hogy nem elég gyors, spórolni kell a lőszerrel… Szerinted erre mit lehet lépni? Egyszerűen több embernek kell akciójátékként mint régi stílusú horrorként.

     • a RE4 meg az 5-nek semmi köze a régi stílusú horrorhoz.és szerintem csak a béna játékosok sírnak. akik végigfutják az egészet 8 óra alatt ésatöbbi.a normális gamernek semmi baja az ilyen game-mel.mostanában én azt mondom hogy nem a játék $zar, hanem a játékos.

     • Igen, 4-5 már nem teljesen volt olyan mint az első részek, de azért még mindig nem lehetett őket a Dead Risinghoz hasonlítani pl. Egyébként RE 4-5 után már nem lenne annyira drasztikus ha átmennének akció kategóriába. A mai gamerek pedig elcasualizálódtak , szép szó :), erre figyelniük kell a fejlesztőknek.

     • jó tudom. csak nehéz beletörődni. az engem nem zavart hogy a Resit megváltoztatták a 4 résszel. 180 fokos fordulat: túlélő horrorból akció horrorba. mert jól megoldották.csak ez a -vegyük fel a versenyt, csináljunk mi is hülye játékot hülyegyerekenek, ha lezártuk a storyt akkor hagyjuk meg a game címét és csináljunk olyat mint az a másik cég, mert nekik bejött- dolgok zavarnak.és most nem csak a RE köv részére gondolok. csak tényleg addig facsarják a dolgokat amég folyik belőle a pénz. és már rohadtul mindegy kinek, mit hogyan, mennyire tetszik, mi számít…dehát hülyék és a pénz irányítják a világot. :)tudom eleget pampogtam már, most már tényleg befogom.

     • Dehogy, nagyon értelmes dolgokat írsz. Az is igaz, hogy tudod senki se hagyhatta szó nélkül , hogy mivé alakult át a jól bevált recept. Egy pörgős akciójáték lett belőle.Engem se zavart. Sőt. Állatira megtetszett.

     • de jó volt ezt olvasni. 🙂 köszönöm. 🙂

     • Nem csodálkozok a hozzáállásukon, hisz nekik is jön a pénz jön ebből, viszont nem hiszem hogy el fogják rontani. Nem egyszer tették már oda magukat te is tudod, de egy kis bizalom kell. :)Egyébként meg nem akarok itt ujjal mutogatni azokra az emberekre, akik végighisztizték a híreket, mert milyen már ez az irányítás. Most majd ők is örülhetnek, de persze addig úgyis más lesz a baj.

     • Csak nyugodtan mutogass, nem fog bántani senki!

     • Akkor lopnom is kéne, meg hazudnom.

     • “És akkor mi van? Csak nem azt mondod, hogy téged ez visszatart? A bemutatkozásodban azt írtad “”szeretek a barátaimmal benne lenni minden balhéban”””

     • De. És jobb lesz ez így.

     • bár az tény, hogy egyre több a $zar játékos.

     • Oldszkúl horrort már nem érné meg fejleszteni a Capcom-nak sem egyik más cégnek se mert már nincs kereslet az ilyen cuccok iránt ( pl. shh, alone inf ) . Nincs garancia arra, semmi esély, hogy elegendő mennyiséget adjanak el belőle, hogy megérne fejleszteni egy hagyományos Resit. Az Outbreak 3-at én is szeretnék, de látod, hogy a Capcom mivel van elfoglalva : MT FrameWork 2.0 művűkben gyönyörködnek, mi meg csak leesett állal bámulunk és várunk hátha valami nagyot fognak alkotni. Forradalom nem lesz. A Capcom soha nem erről volt híres, meg most amúgy is nagyon finoman kell hozzáállni a játékfejlesztéshez mert borzasztó amennyire telített a piac. Csak óvatosan adagolt plusz adallékokkal igyekeznek hódítani a fejlesztők. Nagy dobások ezek is. De kapásból ha megnézed még csak a Ps3 grafikai képességeit se használták ki teljesen.Amúgy meg a Resi2-3 szerintem kb. egy szinten vannak nehézségben a Resi 4 -el. Nem nehezebb az sem, sőt még hosszabb is. Emlékezz csak, hogy a Resi 2-t milyen hamar végig lehetett vinni ? Az se volt nagy szám ilyen szempontból.

     • Akkor talán már illő lenne címet is változtatni? (Super Resident Evil6 Turbo, vagy valami ilyesmi)

   • / nagyon nagyon jó az avatarod. /

  • “””Ha megveszitek az RE6-ot tuti lesz hét is. Ha nem legfeljebb lemaradtok egy jó játékról.””? hát ez az, hogy ha már csak nevében Resident, akkor is egy jó játék.”

 76. szerintem meg ez nem is sír, csak azért guggol, mert alacsonyan van a plafon.

 77. Már a 4-nél le kellett volna zárni a storyt és jó pár szereplőt a levesbe küldeni a drámai hatás kedvéért.Ez a fenti kép sem a MGS 4-re akar hajazni ugye?Minden esetre én kíváncsi vagyok az 5 részre.A 6-tól félek,hogy csak a következő generációban lesz belőle valami,mert ugye ilyenkor szokták a fejlesztéseket 70-80%-koknál a kukába hajigálni a Capcomék.

  • Vazze tényleg! Most hogy mondod. Sírnál térdeplő. 8DDe Larának abban tényleg igazat adok, hogy nem magával a játékkal van a gond. 4 is nagyon élvezetes volt. Jó kis lövölde. Biztos vagyok benne hogy az 5 is az lesz, mikor kispisztollyal nekiugrasz a tankerhajó nagyságú óriásgilisztának… De az hogy már a Wii-s epizódra is aszondták hogy lezárják a történetet, előtte a zerora GC-on. Aztán most hol tartunk? Ott hogy kiderül az emberiség bölcsöjéből Afrikából eredeztetik a vírust. 🙂

 78. Még kint sincs az 5,de már arról van szó,hogy a 6 teljesen más lesz.Nem túl igéretes ez a hozzáállás az 5öt tekintve.

 79. Tudtam én,hogy fps lesz a jó öreg reziből…

 80. Részletek a 6-ról?Nem korai ez még egy kicsit?Máris kezdik a beetetést?

 81. Elképzelni sem tudom, hogy mi lesz az a nagy megújulás ( DS klón 😛 ), de én asszem’ kihagyom majd a 6.részt és bevárom a RE10-et…( …egy idő után már szánalmas ez a számozás, az 5 már necces… )

 82. lezárnám már én is csak lenne már itt

 83. 😀

 84. Jill meghalt? Csak nem ő lesz az a csuklyás valaki aki az egyik traillerben volt Vesker mellett?

 85. Kié a másik sír, nem látom rendesen, George A. ……..???

 86. Visszatérnek a régi RE történetszálhoz és most már beleépítik Alice karakterét. 😀

 87. szerintem hülyeség a Resit a DS-hez hasonlítani.ennél már csak az a viccesebb amikor a Killzone2-höz hasonlítják.

 88. Én még a Dead Space el nem játszottam.. De annyira mondjátok, hogy nagyon jó 🙂 Én nem tudom elképzelni,hogy mi benne az a hű de jó 🙂 DE majd tuti megveszem 🙂 És ha nincs benne semmi extra, akkor mindenkihez elmegyek és adok nektek a lemezből egy darabot, hogy hamikáljátok meg :):):):):)

 89. Remélem is, hogy felveszi majd a versenyt a DS-el, mert nekem az 5 nem jött be. Mondjuk én is feleslegesnek érzem a név megtartását.

 90. “áh ebből is az lesz mint a PoP-ból.a név marad, de valami full más “”baromságot”” csinálnak belőle.egyedül azt remélem hogy akkor az 5-ben minden elvarraltan szálat lezárnak. egyszerűen nem jut el az agyamig hogyha egy történetnek, soroztanak, játéknak vége, akkor mi a francért kell kifacsarni és még 600 részt legyártani. kezdem unni ezt a – vegyük fel a verenyt a nextgen világban -. banyek vegyék, de egy teljesen más játékkal.felejtsék már a game címének meghagyását.”

  • Nem biztos h baromság lesz. De nézd, a marketing miatt van az egész. Ahogyan haladunk előre az időben, úgy változnak a játékosok igényei is. Nem mindenkinek elég már az ha egy játék nem tud felmutatni semmi újat.Én annak örülnék, ha megint visszatérnének a gyökerekhez és vmi dedszpészhez hasonló game-t csinálnának.

   • “nagyon örülnék hogy ha befejzték a storyt akkor le is zárnák és ennyi.és eszükbe sem jutna hogy Resident Evil címen dobnak ki egy game-t.nem a game ellen vna bajom. lehet, sőt valószínű hogy jó lesz. csak az ellen, hogy nem tudnak elszakadni attól hogy a lezárás után valóban lezárják a dolgot, ami annyit tesz hogy a nevet nem használják fel és dobják rá a köv game-re, aminek marhára semmi köze nem lesz a Resident Evilhez.a PoP után én már nem várok semmi jót.félek ez lesz az új módi ebben a nagy “” versenyben””.”

  • “””egyedül azt remélem hogy akkor az 5-ben minden elvarraltan szálat lezárnak. “”A RE 6 előzeteséből:Kiderül hogy az Umbrella/Tricell vállalat már létezett 5 millió évvel ezelőtt is és valújában idegenek alapították. Ők teremtették a dinoszauruszokat, de mivel túl kezelhetetlenek voltak stornózták azt a projectet. Inkább kétlábbra állították az ősembert. 🙂 “

 91. De ha tök más lesz, lehetne más neve is. Nem RE6 meg valami sablon alcím…

 92. ez így gyíkság, a 4.részre reformálták meg a szériát, az 5 meg még meg se jelent :Stuti el fogják cseszni, csinálnak majd vmi multi orientált horror fps-t 🙁

 93. Hogy elment a Resident Evil…. Egy kiváló hangulatú Túlélő-Horror ból lett :):):) Akció-Túlélő-horror :):) Egy kicsit lelombozott… De még elviseltem 🙂 De lehet ,hogy ezt a 6. at nem fogom ???De persze ezt nem tudjuk 🙂 A remény hal meg utoljára 🙂

 94. banyek : /

 95. sokan anyázni fognak emiatt:)én konkrétan már az 5. részre vártam az újítást, na majd legközelebb…

 96. Ha már most a 6. résztől várják az eredményt, akkor ott vmi nagy gond lehet…:S

  • Ez tipikus capcom felfogás. Minden olyan apró dolgot ami újjítást vinne a sorozatba részeken át halasztgatnak, hogy aztán amikor belekerül úgy reklámozzák mintha valami világmegváltó dolog lenne.Jó hogy EA megcsinálta a DS-t. Most legalább rezeg egy picit a segge. Ha nem lenne, még mindig ugyanúgy üllnének a babérokon a RE 6-ban is. Azért kár hogy nemlátni a sorozat végét. Még ki sem jött az 5, de már a 6-ról beszélnek. Ez azt jelenti hogy Chriss és Wesker most sem fog zöldágra vergődni egymással… Már látom az 5 befejezését lelki szemeim előtt.Visszaszámlálás, reaktormagleolvadás, rakéta repül a boss fejébe, Wesker belekacag Chriss arcába és jövőbeni fenyítést kilátásba helyezve elszalad. :(Soha nem lesz ennek vége.

  • Ez az emberek hibája.

 97. VÉGRE!!!

 98. Nem is árt, mert ekkora rókabőrt még Vuk sem hordott.

 99. Végre belátták…