Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Resident Evil 4 Remake – állítólag 2022-ben érkezik

Az előzők mintájára, Mikami áldásával.

A Video Games Chronicle forrásai szerint a Capcom egy Resident Evil 4 Remake-en szorgoskodik az M-Two közreműködésével: utóbbi stúdiót a PlatinumGames egykori feje, Tatsuya Minami alapította. Az infók alapján 2022-ben jelenik meg – valószínűleg PlayStation 5-re – és a szériát létrehozó Shinji Mikami is áldását adta rá.

Eredetileg Mikamit bízták volna meg a feladattal, de elutasította, hogy a Tango Gameworks Ghostwire Tokyo című játékára összpontosíthasson. Helyette “informális tanácsokat” nyújt a rendezés terén, helyette pedig a sorozat egy újonca vezeti a projektet.

A 2005-ös klasszikus a Capcom legelismertebb alkotása a Metacritic alapján, eladásai pedig túllépték a 7,5 millió példányt. Emellett a 2000-es évek egyik meghatározó videojátékaként tartják számon, amely számos innovációja a mai napig bevett gyakorlat az iparban: például “vállfeletti” kameranézete, amely a külsős lövöldék védjegye már. Emellett a Resident Evil sorozat vérfrissítéseként is szolgált, a túlélő aspektust pedig egy akció-orientált megközelítés váltotta le, így a lassú élőholtak helyébe egy fanatikus vallási szekta lépett, akik nagy csoportokban és gyorsan támadtak a játékosra. A kalandot többször portolták és remasterelték, de teljes remake-et idáig még nem kapott.

A sorozat legrissebb epizódja a Resident Evil 3 remake-je, viszont teljesértékű új fejezetet utoljára 2017-ben kapott a Resident Evil 7 biohazard formájában. A legfrissebb pletykák szerint jövőre jelenik meg a jelenlegi és következő generációs konzolokra a Resident Evil 8, és 2022-ben követi majd a Resident Evil 4 remake-je – ezzel pedig tartja a Capcom az éves megjelenéseket.

19 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ezt a játékot már az idők végezetéig minden generációra ki fogják adni. És lehet, hogy olyan hülye leszek, hogy mindre meg is veszem. 😀

 2. Mar alig vartam…

 3. Fos.

 4. Mi marad belőle ? Kutyafüle ?

 5. Ha ezt is úgy megcsonkolják, mint a Resi 3-mat, akkor inkább ne…

 6. Végre végigjátszom. Király.

 7. Dino Crisis, ok, lenne értelme. De ez? Ez lenne az utolsó, amit remake elni kéne. Ezt már csak elbaszni lehet, nem javítani rajta. Grafikán igen, de ha tényleg remake, az nagyon vékony jég.

 8. YE! Kedvenc részem a szériából! D. Szét játszottam anno pc n a gyári verziót és moddolva is. Köd sötétség eső. D. Stb/Persze van hozzá friss mod(re4hd) de a falusiak nem esnek úgy szét mint a re2 remake Ben és a csuhások sem… Ez mai szintre húzva brutális lesz!

 9. csak egyvalami érdekelne: mi a f@sznak??? 😀

  • Akcióorgia, veszik majd, mint a cukrot. 😀 Sokkal több munka lenne egy CV-t átdolgozni, mint ezt szerintem.
   Sokat játszottam anno vele, de annyira nem várom ezt a verziót.

   Stranger, strangeer…not enough casssh.

 10. Na ezen nem kell sokat remake-elni. 🙂 Magasabb felbontású modellek, objektumok, élesebb textúrák, pazar fény-, meg egyéb effektek, normalizált kamera- és karakterkezelés, és már mehet is a boltok polcai. Semmi máson nem kell változtatni.

 11. Eszt nagyon nem kéne. Volt már PS3-on is. Inkább a Code Vera-t csinálják meg.

 12. Logikus lépés lenne, ha most ezt vennék elő, és azt remake-elnék. Részemről rendben, imádtam a negyedik részt, szívesen látnám mai formában.

  2