Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Resident Evil 4 – a remake fejlesztőcsapata túl hű akart lenni az eredetihez

A Capcom átvette a fejlesztést.

A tavaly áprilisban rebesgetett Resident Evil 4 remake-et eredetileg az M-Two fejlesztette, de a VGC értesülései szerint a Capcom saját Consumer Games Development Division 1 csapata veszi át, akik a Resident Evil 7 biohazardon dolgoztak, és jelenleg a Resident Evil Village-t fejlesztik.

Az eredetileg GameCube-ra 2005-ben kiadott, az iparra jelentős hatást gyakorló játék újraalkotását állítólag 2018 óta készítette az M-Two, amely team a Resident Evil 3 remake elkészítésében is közreműködött. 2020 végén azonban felülvizsgálták a projektet, és a Capcom úgy döntött, hogy saját csoportja veszi át a játék készítésének vezető szerepét, jelentősen lecsökkentve az M-Two szerepét. A jelentés szerint a változás oka az, hogy az M-Two hű akart lenni az eredetihez, míg a Capcom inkább egy olyan élményt akar, amelyet ugyan a klasszikus ihletett, de sajátos és új módon is értelmezi a játékmechanikákat, a sztorielemeket és a környezeteket – hasonló módon, mint ahogy a Resident Evil 2 remake újragondolta Mr. X-et. A VGC forrásai szerint a Resident Evil 4 fejlesztését így valamennyire újraindítják, ezért lehet, hogy csak 2023-ban kerül a boltokba. Állítólag a Resident Evil 2 és a Resident Evil 3 remake-ek is hasonló módon újra lettek “indítva”.

A Capcom nem nyilatkozott a VGC-nek. A széria legújabb epizódja, a Resident Evil Village május 7-én érkezik PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, egy hangulatfestő demót már most letölthetsz, és lesz hozzá egy ingyenes többjátékos élmény is, a Resident Evil Re:Verse – ezekről ITT tájékozódhatsz bővebben. A Capcom további projektjeiről és hosszabb távú terveiről ITT tudhatsz meg többet – a masszív szivárgás egyébként a Resident Evil 4 remake-ről is szivárogtatott ki infókat.

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Nyilván nem látok bele a dologba, de azt hittem, az ilyesmi valahogy úgy működik, hogy amikor – jelen esetben – a Capcom megbízza az M-Two-t valamelyik rész megújításával, akkor már az elején letisztázzák, hogy mit is várnak tőlük. De ezek szerint utólag szólnak csak közbe.

  2. Igaza van a Capcom-nak
    Aki akart az már játszott az eredeti Re4-el annyiszor kilett adva

  3. Szerettem a 4. részt, a kis lila kockán toltam. 🙂

  4. Szegény Resi 4… túlságosan hasonlított saját magára. 😂😄

    1