Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Red Dead Redemption – sub-HD” felbontásban”

A Beyond3D pixelszámolgató szakijai megállapították, hogy a Rockstar épp most debütáló western-GTA-ja, a [B]Red Dead Redemption[/B] Playstation 3-on úgynevezett “sub-HD” felbontásban fut.A game felbontása PS3-on 640×1152 pixel, ezzel szemben X360-on 720×1280. A hiányzó terület vizsgálata valójában 184,320 pixel hiányt mutat, ezáltal tehát kb. 20%-os a csökkenés a Beyond3D szerint.A pixelkutató [i]nagyonszakemberek[/i] úgy látják, a PS3-as verza képe kevésbé éles a X-eshez képest, hiányzik pár árnyék, és a textúráknál is vannak apróbb különbségek.Ez az egyre többet emlegetett “sub-HD” felbontás már több híres, AAA kategóriás játéknál előjött: az X360-as Halo 3, a PS3-as Haze, a PS3-as Metal Gear Solid 4 és az X360-as Alan Wake is hasonló eredményeket produkált, amikor az internet [i]digitális szemprotézissel szerelt[/i] mérnökei ízekre szedték a programok grafikáját.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. nem errol van szo, hanem arrol, hogy a portolo csapat beleszart az egészbe.

 2. Gyorsan kinőtte a gépet a fejlesztés!1 éve még mindenki sírt hogy nehéz fejleszteni mostmeg már nem birja a gép??? 😀

 3. Érdekes a játékosok szemében alig van különbség vagy egyáltalán nincs is. Én ugyanezt tapasztaltam anno a GTA4 esetében. (lehet hogy igazából van különbség, de nagyon elenyésző, és inkább nagyobb képmegjelenítőkön mutatkozik meg)

  • Nagyobb képmegjelenítőm van, és kb semmi különbség. Több haverral néztük meg a két verzió, rajtam kívül egyik sem látta a különbséget. Leheletnyivel a 360 verzió élesebb, de kompenzálja a PS3 jobb video áramköre. A neten megtalálható képek természetesen kamuk, messze nem olyan a különbség mint ahogy ott mutatják.

 4. “vmi miatt a gta motorral “”szenvednek”” ps3-on… bár ez minimális különbség. az 5 évig fejlesztett Alan Wake 540p-je sokkal elgondolkodtatóbb..legalábbis számomra.persze a játékok erényein ez mitsem változtat.”

 5. Full hdn nyomom,és láttam már szépet,és kevésbé szépet,ez a játék SZÉP!!

 6. full hds tvn mennyire látszik szarnak a felbontás?? MErt azért hd readyn nem jönnek ki annyira a hibák…

 7. Nem értem mit foglalkoztok pixelekkel!Nem a játék a lényeg!?Nekem nem tűnt fel,hogy pixelhiány miatt k……ra ronda és gagyi lenne!!A grafika NAGYON SZÉP,a játék pedig Szuper!Elsőre észre sem vettem,hogy 12órát toltam,csak furcsán,gyorsan sötétlett!

 8. “Nem hinném hogy a JÁTÉK a kárát látná ennek a “”hiánynak”””

 9. Már megint szarul portolták.. így van. Semmit sem tanultak a GTA óta… kezd a tököm telelenni a R*-al…

 10. jelentem,hogy nálam tüéles a képe a játéknak…

 11. renben is van ez de kérem, én mint ps3 tulaj aki nem warezol nem fizeti meg az árát a játéknak?ugyanugy mint a sok nem warezolo x es elvtárs(lehetnek vagy 5 en).szoval nem tudnak portolni a srácok vagy mi van?

 12. Valahogy soha nem tudott érdekelni az ilyen szőrszálhasogatás, persze abban az esetben sem amikor más játéknál meg a PS3 verza több egy hangyaf*sznyival, na bumm, pont lesz*rom. Én inkább játszom majd, ennek a matekozásnak illetve pixelszámolásnak bizonyára sok értelme van.

 13. irányítás milyen, kaotikus?:D

 14. Na, most néztem meg mindkét gépen a játékot. Kb semmi különbség. Nagyon kíváncsi voltam, ezért autókáztam egy kicsi, és beszereztem mindkét verzsönt, hogy kiderítsem mi is az igazság. (nekem csak holnap jön meg a Limited) Nem tudom a képeket miként készítették, de messze nem annyira drasztikus a különbség mint a képeken. Igaz, X360-on egy hajszálnyit tényleg élesebb, de ezt nagyítóval kell nézni. Tehát nem kell megijedni, nyugodtan lehet venni a stuffot. Arról nem is beszélve, hogy PS3-on simább a framerate

 15. Illetve az is érdekelne hogy motgás közben milyen gyorsan töltödik be a háttér, mert ugye a gta4nél elég gáz volt néha. És mennyire recés a game?:D

 16. Valaki nyilatkozzon aki már megvette és letesztelte ps3on, lehetőleg fullhds tvn, mert nekem is az van. És ugyebár nagyobb, jobb tvn jobban kijönnek a hibák:)

 17. isten a game!

 18. Na most már teljesen összekavarodtam, azt vágom hogy a game a Pc-k és főleg a Box képességei miatt arra lett optimalizálva míg mi benne lettünk hagyva a Szaharában ez nem jó.Viszont ez a milyen Tv-n milyen Sub HD megjelenítést veszek észre meg van amikor jobb a Hd ready megjelenítő a Full Hdsnál a Ps3-hoz dolog teljesen bekavart nálam. Most akkor átlag játékosnak aki szép képet akar a Ps3-hoz, majd venni akar BR filmeket és még az IPTV-t (T-home de nem a Hd adásos csak sima) is nézni szeretné az akkor milyen készüléket vegyen? Jahh és nagyon azért nincs eleresztve lével és most még SD Sony Trinitronon tolja. (Igen én lennék az :D)

 19. Hát ez nem fair,még ha nem is nagy ügyről van szó,de akkor kecsegek.

 20. Sajnos a Rockstar jobban szereti az x et , ez van!

  • Nem igazán. Épp azt nyilatkozták, hogy a 360-at nem szeretik a DVD meghajtók miatt. + Jön az Agent ami PS3 exkluzív.

 21. Kajak lehetne a beceneve a: Wild West BadASS:D

 22. Szomorú ezt hallani. Már olvastam korábban is pletykákat róla de úgy tűnik beigazolódott. Hátha jön valami peccs ami egy sintre emeli a 2 verziót.

 23. nem csak a nagyonszakemberek. barki akinek normalis a latasa, eszreveszi, hogy a ps3-as kepek joval homalyosabbak. kesz. ugyanaz, mint a GTA IV-nel volt.

 24. A Rockstaros csávóknak üzenes, hogy jöhetnek szűk szájjal és bő nyállal xopni ! Pénzéhes banda lettek már ők is ! >:(

 25. OFF :egyébként nem akarok belekötni,de a MGS4 az full hd tudtommal

 26. Hát azért ez pofátlanság. Elvileg a PS3 hardvere erősebb, mégis mi kapjuk a szarabb verziót. Így is nagyon jó játék az biztos, de ha már ennyi pénzt kiadok érte akkor miért nem kaphatom meg ugyanazt mint a boxosk? 🙁

 27. kit-kat

 28. Szoval akkor fuggolegesre kell forditanom es rogzitenem a TV-met hogy elvezni tudjam a 640×1152 pixelt?

 29. Azt olvastam egy megbízható oldalon hogy a limited edition-ben 17%-kal több pixel van mint a normál kiadásban. Ezért is van kb. 4000ft külömbség a 2 verzió között XD

 30. Mit számit a PS3-al rendelkezőknek, bitang egy játék :)Szőrszálhasogatás 🙂

 31. Kinek jó ez a pixel számolgatás?

 32. ez nem hír. akkor lenne hír, ha el is magyarázná, h miért van így. lustaság? időhiány? programozási nehézségek? emberileg hibáztak?

  • Csak tippelni lehet. Valószínűleg a játék motorja nincsen jóban a PS3-mal, a csapat meg nem tudott elég időt (vagy nem akart emiatt plusz költséget) áldozni a dologra. Talán nem ismerték ki a gépet. Ennyi.Nem kell túldimenzionálni.

 33. Én is most hoztam el a bótból, erre ilyen híreket olvasok. Hazamegyekelhívom a nagyit akinek van egy 12 dioptriás szódásszifonja, és megszámoltatom vele azokat a ku..va pixeleket, mert teljesen kivagyok. 🙂 Ha nem annyi amit írtak, beperelek mindenkit.:)Nem baj, este találkozunk a vadnyugaton és bokánlövöm akivel talizok.Hajrá PS3

 34. Nem gondolták a Rockstarnál, hogy ez így nem lesz jó ? Mondjuk így utólag nem meglepő, a PC-s GTA IV is egy bughalmaz volt , ami súlyos telepítések és regisztrációk árán indult el…

  • Nem szabad egyből rohanni a boltba.Heavy Rainnél is majdnem szívbajt kaptam, amikor 5x egymás után ugyanott fagyott. Aztán szerencsére egy korábbi mentéssel tovább ment.

 35. Ilyen hülyeséget, nemhogy játszanának vele minthogy a hülye pixeleket számolgatják…….de ha már felbontásról van szó azért még mindig az Uncharted 2 a legjobb, abba aztán tényleg élesek a textúrák!Na mind1 ez van.

 36. Észre sem lehet venni a különbséget, a két verzió között…

 37. Úristen !!!Vissza is mondom az előrendelésem, és eladom a PS-em és inkább veszek X360-at !… :DDe legalább a Ps3-as verzióba van plusz egy helyszín meg,több ruházat :)Mindkét gépen van olyan cím ami más egy kicsit, mint a másikon, pl az FF XIII ott meg pont az ellenkezője van. Ilyeneket hülyeség is hírezni szvsz, mert csak flame lesz belőle.

 38. ezért vettem én 360-ata tököm fog szívni amiatt hogy egyik gamét erre, másikat arra csinálnak meg jobban

 39. Aha, és akkor most mi van?:D

 40. “ilyenkor “”nagyonszakemberek””a Tomb Raider korlátjánál meg a FF 13-nál pénzüket féltő vásárlók :)”

 41. “””- Jó a szemed Murphy! – Tudom, amerikai gyártmány.””-RoboCop II-“

 42. Szégyen !

 43. Emberek erre raernek, pixelt szamolgatni???Vilagvege…

 44. Holnap itt a gém, majd megszámolom én is hátha tévedtek és csak 638×1153 😛

  • Á, a beyondosok soha nem tévednek, az SG fórumon van egy emberféle aki istenként tiszteli őket és bármit benyel amit ott olvas (és ps3 fika). :)))))

 45. Ez különben az állóképes összehasonlítás a pixelszámolás miatt, de úgy olvastam, hogy a kisebb render felbontás miatt PS3-mon folyamatosabb a képfrissítés.

 46. ezen mar utolag nem is tudnak korrigalni patch formajaban?

 47. LCD monitoron para igazán a subHD. Ott ha a kép nem natív felbontásban jelenik meg (1920×1080) nagyon csúnya tud lenni.

  • Így van, plazmán nem szembetűnő. Főleg minél nagyobb a megjelenítő annál rosszabb a helyzet

   • ezért használok én plazmát.

    • Addig jó míg plazmát használsz, így legalább nem látod a 360 gyengeségét, viszont a Ps3 erősségét sem,…:D

     • miért van neki?:):)csak és kizárólag végső esetben(megszűnik a plazma gyártása) vagyok hajlandó LCD-tvt venni.Egész egyszerűen okádok a képétől! És itt megint bejön az ízlések és pofonok faktor….Nem tudom mikor megyek, valamikor napközben szeretnék.

     • off:A LED-es LCD-k már majdnem olyan képet produkálnak, mint a plazmák.

     • A plazmáknak a legnagyobb előnye, hogy SD jelnél is élvezhető, nem annyira hozza ki a hibákat, jóval olcsóbb pénzért minőségi képet kapsz. Viszont, kétségtelen, hogy egy felső kategóriás LED TV Full HD jelnél magosról pisili a plazmát, kb 100x élesebb képet ad, jóval nagyobb a kép mélység érzet, jobb a fehér, feketében is hozza a plazmától elvártat. Mondom ezt úgy, hogy naponta tesztelem a HighEnd plazmákat és LCD-ket. Ha kevés pénze van valakinek és nagy, minőségi képet szeretne akkor plazma. Ha viszont el van valaki eresztve anyagilag és abszolút csúcsminőségű képre vágyik, akkor egyértelműen egy felső kategóriás LED TV.

     • És mi a helyzet az input laggal, a ledes tv-k esetében?

     • Igen, van lag bár nem szembe tünő. Egy szóval nem mondtam, hogy hibátlan a LED TV, de összességében jobb (nem kicsit) mint a Plazma.

     • Igen abban van fantázia!Szerintem még egy két generáció, és az jó lesz!

     • Nah erre a különbségre kíváncsi vagyok majd holnap meglátom ,hogy mennyire is szembetűnő…..zaz: Plazmát rég nem fejlesztik jobbra az LCD már mérföldekkel jobb nála

 48. Az Alan Wake 960×540 -as felbontása se kutya :DA 360-nak az egyik legütősebb játékát így eltolni…biztos örülhet a sok 360 tulaj, főleg hogy az exkluzív cím

  • Ezt már sokszor ecseteltem, multiplatform játéknál elnézem, hogy vannak különbségek betudva, hogy nehezen programozható a PS3. (mondjuk egyre kevesebb a gond) De exkluzív játékoknál szégyen. Itt jön ki, hogy mennyit bír egy gép. Mindig is az exkluzív játékok mutatják egy gép erejét, soha nem a multiplatform stuffok

   • Akkor miért bírja a komolyan kinéző GoW2 a 720p-t?

    • A GOW2 komolyan néz ki? Hát nem tudom,… Nekem a Uncharted2, vagy a KillZone2 ami komolyan néz kiVagy PC-n a CrysisDe, hogy válaszoljak, a Gears of War 100% X360-ra van optimalizálva kifacsarták a maxot a gépből. De az is be kell látni, hogy nem egy összetett grafika, kb CrashBandicot effektus

  • eltolni?nyomtad te azt? azok a fények, az a fizika… nagyon messze van az az eltolástól. egyébként ezért nem éri meg még full hd-s tv sem venni egyenlőre konzolokhoz nemhogy három d-set…

   • Én olyan 3 éve vettem a 1080p-semet (pont a játékok miatt) és a mai napig átkozom a döntést. Jobb lett volna egy gagyibb HD ready, akkor minden szép lenne (már persze ha nem tudnám, hogy mennyi részletről maradok le). 🙂 Mondjuk a múltkor a HD Avatar-nál megállapítottam, hogy azért nem volt ez olyan rossz döntés. Egyébként hihetetlen, hogy a Samsung LED-eken mennyire műnek hat a film. Csalóka, az avatatlan szem sokkal szebbnek látja, én is majdnem bedőltem neki. 🙂 Aztán lehet, hogy ez csak a Samsung-ra igaz (én amúgy sem szeretem a megjelenítőiket).

    • Avatar?Én az Avatar BD-vel demózok. Akárki (Ezt szó szerint kell venni) meglátja a LED TV-n padlót fog, pedig nem kezdő arcok vásárolnak tőlem. egyszerűen besz@arás komoly a kép. Kiesik a TV-ből, olyan a mélység, hogy 3D-nek tünik 3D opció nélkül is. ELKÉPESZTŐ!Butaságot nem beszélj, hogy mű a kép. Minden beállítás kérdése. Meg ha kicsit utána járnál, komolyabb mért teszteket olvasnál akkor nem mondanál ilyen baromságot. A nagy szériás Samu, Sony, Sharp LED-k stúdió minőségű képet hoznak az otthonokba. (igaz, nem fillérekért) És, igen játékra is kiváló. Pont ma délelőtt LostPlanet-vel teszteltük a TV-ket, baromi komoly a látvány! Természetesen PS3-on! 😀

     • “Nem jártam utána, a saját szememnek hiszek. Nekem olyan, mint valami gyurmafilm. Részletes, meg – ahogy mondod – szinte kiugrik a képből, de már tolakodóan CG. Láttam fasza 1080p-s LCD-ken, ott minden rendben volt, gyönyörű és “”élethű””. Talán a színvilággal volt a baj, azon meg nem tudtam úgy állítani, hogy megváltozzon a jellege. Mondjuk azt nem tudom, milyen LED volt, amin néztük.Játéknál viszont megdöbbentően dögös. Mondjuk ez a műviség egy alapvetően mű képnél nem is zavaró. :)”

    • 1080p az ilyen parasztvakítás voltés hogy szívatták egymást a Sony és a MS, hogy melyiken van HDMI kimenet, meg melyik az igazi HD konzol, tiszta szánalmas 😀

    • Én viszont nagyon nagyon hajlok egy nagy full hd tévé megvásárlása felé, amióta filmeztünk nálad párszor.Ha választanom kellene, akkor filmbuziként simán a fullhd-t és a méretet választanám.

 49. nekem tök mindegy.

 50. messze még a kane&lynch2 megjelenése:(ja igen a sub, hát sdtv-n kifolyik a szemem, ha közelről olvasom:)

 51. Nekem mindkét gépem van, és ha érdekelne a játék, akkor beszerezném boxra, de nem igazán érdekel.De ha csak ps3-am lenne, akkor eléggé zavarna, hogy ugyanannyi pénzért az én verzióm gyengébben teljesít (sajnos én ilyen grafika b*zi vagyok ebben a generációban).

 52. Engem inkabb az erdekel, hogy mikor lesz teszt!

 53. A szobeszed 100 millio dollaros budzserol szol a jatek keszitesevel kapcsolatban. A nativ 720p mar nem fert bele valahogy?

 54. 360on a halo 3-nál se vettem észre, hogy sub HD meg ps3on az mgs4-nél se, az mgs4 nagyonjól nézki ígyis.De azért ha már a Full HD-t csak a játékok töredéke támogatja, legalább lehetne 720p minden játék amire ráírják hogy HD

 55. Ez engem max akkor érdekelne ha lenne x-em is,mert akkor azt venném meg.Ettől még nem hagyok ki egy ilyen hangulatosnak ígérkező játékot,bár azért nem értem a Rockstart,hogy egy grafikai megjelenítésben erősebb gépnél miért csinálnak ilyet???

 56. Igen, én is olvastam. És sajnos el is hiszem, mivel a GTA4 is ilyen volt. Tényleg észrevehető a X360 verzióhoz képest a gyengébb felbontás. Ez egy ilyen Engine, PC-n megy legjobban, X360-at szereti de PS3-on már bizonyított, hogy nem barátok. Az Alan Wake alig éri el az 520p-t ami borzalom egy nagyobb Full HD TV-n, az új Splinter Cell is ilyen, de ezt betudható annak, hogy a X360 HW kipukkant, de hogy PS3-on amiben egy 7magos Cell CPU van és közel 3x gyorsabb mint a 360… Pffff

  • “Egy 42″”-os TV-hez minimum 170-180cm-re kell ülni a 1080-as felbontás “”látásához””, ha a szemeid amúgy 100%-osak. Én amúgy inkább az AA-t hiányolom egyes játékokból, nem a 1080P-t.”

   • 127cm a TV-m és kb 2m-re vagyok tőle. Baromira látszik minden, ezért is vagyok allergiás a dologra. Arról nem beszélve, hogy minél komolyabb egy műszaki berendezés annál jobban kihozza a hibákat, tehát minden sz@rt látok a képernyőn 😀 Ezért nem játszom 360-al 😀

    • “Én “”csak”” egy 42″”-est nyúzok, de azt kell, hogy mondjam: irritál, hogy a “”gagyi”” LCD-ken jól mutat valami, nálam meg kijön minden apró kis hiba. Ebben a generációban kevés lenyűgöző grafikájú játékot láttam, legalábbis olyat, aminél megdöbbentem. Az utóbbi időkből talán csak a Just Cause 2 és a God of War volt ilyen. De.Kibaszott jókat játszok mindennel, ami jó. 🙂 Az iszonyat sok H3-multizásban nem akadályozott a sub-HD, ahogy az AW-t a felbontás ellenére is meseszépnek látom. De állhat itt bármelyik cím PS3-ról vagy 360-ról, ami tényleg frankó. Ami szokott egy kicsit zavarni, az a recésség, ami többször az alacsony(abb) felbontásból fakad, de hát ez van. Van, akinek meg a screen tearing (vagy mi) teszi be a kaput.A nagyobbik baj az, amikor a játék szebb, mint amennyire jó. Erre is tudnék példát mondani.”

   • azért a sub-HD kicsit messze van az 1080p-tőlki lehet szúrni azt, nem is kell vizsgálgatni, látsziksőt, javaslok még egy játékot a sub-HD-sek listájára: Lost Odyssey

 57. Én csak azt nem értem , hogy miért?Nem értek hozzá, de gondolom bírná a PS3 is a HD-t (meg a full HD-t is).Persze ettől még jókat fogok vele játszani.

 58. Nekik csak a pixelszámolgatás jut.Mi inkább játsszunk:)

 59. A SC: Conviction is sub HD

  • így van és milyen jó játék!sőt a hírben megemlített AW is sub hd!!! Ennek ellenére jelen generáció egyik legjobbja!Nyílvánvaló ,hogy mozgásban kurvára nem lesz észrevehető/zavaró a dolog!!!!Jó játékot mindenkinek!

 60. A hírben 2 X360, és 2 PS3 játék van megemlítve, tehát a cinizmus mindkét platform esetében azonos. Egyébként meg valóban baromság a pixeleket számolgatni.

 61. És? Ez nem akkora tragédia, hogy játszhatatlan legyen a játék. Akinek nem tetszik, vegyem X-Boxot.

 62. Valamire kell a nem-gamer rétegnek is masztiznia, ha már egyszer van gépük, de nem játékra használják hanem pixelcountingra.

  • 😀 Képtöréstől, mindentől függetlenül mondják h faszaság a cucc, szóval helye a polcon :)Viszont a Saboteur féle +1 chip-es élsimítás örök emlék marad, szép búcsú volt a Pandemictől, igényes munka.