Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Red Dead Redemption 2 – Xbox One X-en a legerősebb

A Digital Foundry (és a VG247.com) méréseken alapuló jelentése szerint a heti újdonságként megjelenő [B]Red Dead Redemption 2[/B] különféle konzolos pontjai közül az Xbox One X verzió teljesít legjobban – technikai paramétereit vizsgálva, természetesen.- A környező világ kidolgozottsága (növényzet, objektum-megjelenítési távolság, kidolgozottság) minden géptípuson nagyjából ugyanolyan.- Értelemszerűen PS4 Pro és Xbox One X gépeken a nagyobb felbontás miatt jobbak lehetnek a részletek.- A mélységélesség és az árnyékok minősége a két “nagygépen” jobb.- A legjelentősebb eltérés a felbontásban mutatkozik meg. Az Xbox One X változat natív 4K felbontásban fut. A PS4 Pro verzió egy 1920×2160-as képet skáláz fel 4K-ra. A sima PS4 1080p képet futtat. Az RDR2 felbontása a leggyengébb Xbox One-on, ott csupán 864p.- Érdekes módon mind a 4 konzolon dinamikusan is változhat a felbontás, attól függően, mellyire sűrű az adott jelenet.- Tulajdonképpen még a legerősebb konzolok sem képesek teljesen stabilan futtatni a játékot. Az Xbox One X változat már “majdnem betonbiztos” 30fps képfrissítést produkál, csak a legsűrűbb jelenetekben esik ez az érték. Framedrop ugyanakkor többször tapasztalható PS4 Pro esetében.- Jelentések szerint Xbox One S konzolon némileg jobb lehet a képfrissítés a magasabb órajelnek köszönhetően, mint sima PS4-en. Városokban a két “kisgépen” gyakrabban belassulhat a szoftver, különösen sima PS4-en.[YOUTUBE]eHLuaCw8suI[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez pc-re moyt nem jott ki ugye?Gondolom majd par ev mulva mint a gta 5 eseteben.

  • Nincs PC-re RDR2 még, hogy lesz-e az kérdéses, mert a GTA-k hagyományosan mindig kijöttek pc-re is, de pl. az RDR első része nem jelent meg rá és már sztem nem is fog soha, pedig a PC-s társadalom könyörgött érte, számtalan petíciót írtak a Rocksarnak, de nem volt foganatja.

 2. Témát fejtegetve, meg ott van azért az a tény is, hogy a PS3 korszakban a 720p-t élvezhettük, születtek mai napig gyönyörű játékok azon a mai szemmel már rettentően gyenge hardveren is. Aztán megjelent a PS4, meg az X1, ami már hozta a szép, fullHD játékélményt (sőt az X1 még ennyit sem, mert a legtöbb játék csak 900p-ben fut rajta), csak hát ugye már pont ezen konzolok megjelenése után valamivel kezdtek terjedni a 4K tv-k ami hülyén jött ki kicsit, a Sony pedig mint TV gyártásban is érdekelt cég nem hagyhatta annyiban, hogy az új tv trendet ne tudja meglovagolni a konzoljával, így készítette el a felturbozott PS4-et a Pro-t amivel hellyel közzel ki tudják szolgálni az új 4K tv-kell rendelkező közönséget, na meg ugye VR megjelenés is közre játszott. A Microsoft meg innentől megint csak nem maradhatott le, mikor már eleve övé volt a gyengébb konzol, és akkor ráálltak az XOne X-re, legkésőbb jöttek ki vele, meg akkor már meg is akarták mutatni, így értelem szerűen ez lett a legerősebb (és legdrágább) gép is, ami már tudja a natív 4k-t 30fps mellett. Azért azt látni kell, hogy az igazán fullos 4K játékélményt a következő gen fogja elhozni, a jelenlegi gennél a kitűzött cél anno a Full HD volt. Az lesz majd vicces mikor majd a következő gen megjelenik és rá 1-2 éven belül meg a 8K felbontású mánia jön, és lehet megint gépet turbózni. Szvsz a 8k felbontást már tényleg értelmetlennek tartom, legfeljebb óriáskijelzőknél van értelme, de egész biztos lesznek majd egyszer 32 colos 8k tv-k is, mert ugye mindig kell valami új a parasztnak h menjen az üzlet…

  • A PS3-as korszakban olyan technikai teljesítménnyel adtak ki korszak alkotó játékokat (nem kellenek a példák szerintem) amiért ma rágyújtanák a Sony/MS-ra a székházat a játékosok többsége. Durván elkurvult a konzolos társadalom.

  • “Szepen osszefoglaltad, egyetertek vele. Nekem az a nagy banatom h a 4k eroltetese / fokusz mellett nem igazan fer bele egy grafikailag butitott performance mode 60fps-el fullHD ban. One X es a Pro is valszeg elbirna.Mondjuk en a kisebbseghez tartozok, aki mar 25 eve is azert bamulta a “”jatektermi”” gepeket mert olyan szepen siman fut…:)”

   • Mindannyian azért bámultuk őket, mert olyan szépen futottak a C64-hez és Spektrumhoz képest.

   • Igen, eredetileg egyébként ez volt beígérve, hogy akinek nincs 4K tv-je az is ki tudja használni a Pro erősebb hardverét, mert abban az esetben majd a Full HD felbontáson nagyobb FPS-el tud játszani, de amennyire tudom (nincs Prom, még az eredeti első kiadású PS4-em van) ez nem igazán jött össze, mármint a legtöbb játéknál ezzel az opcióval nem igazán foglalkoznak, csak az alap 1080p és a 4K felbontással.

 3. Azt mondtak a jatekosok hogy pron csunyabb a felbontas valamiert mint sima ps4 en es orulnenek egy uj ps4 pro patch nek.

 4. Sima PS4-en volt pár beakadás, de semmi olyan, ami befolyásolta volna a játékmenetet. Lovaglás közben, amikor gyorsan beérek egy-egy városba, de nekem nem volt zavaró.A fenti videó és az ehhez hasonlóknak szerintem semmi értelme. Játék közben ezek fel sem tűnnek…

 5. Nekem sima PS4-en is szemet gyönyörködtető! El vagyok tőle ájulva tegnap este óta!

 6. Egyértelmű de én azért sokkal erősebbnek vártam a Pro gépet!! Natív 4K 60FPS ez lenne a garantált minden cím alatt vagy legyen 30FPS néha! De ez alap lenne ha rajtam múlna!!

  • Megoldható olyan gép is persze, csak az 250 ezerbe kerülne…ha nem többe, azért natív 4K 60 fps-el kb a legerősebb többszázezres PC-k is bírkóznak…

   • Pontosan.

   • Akkor meg azért menne a rinya, hogy megfizethetetlenek ezek az új konzolok.

    • Így van, bár ha azt veszem alapul én még mindig vennék hamarabb konzolt 300 ezerért mint sokan ennyiért vagy több pénzért egy szaros telefont (iPhone mánia ugye), de engem a telefonok nem érdekeltek igazán sosem, kinek mi a prioritás. A másik, hogy vagyunk itt elvetemültek sokan akik huszon, harminc, meg 40 felett is játszanak és ki tudják gazdálkodni dolgozó emberként egy ilyen konzol árát, de sztem a konzol eladások jelentős része még manapság is az iskolás korú gyerekekhez, tinikhez megy el akik nem tudnak ennyit adni egy konzolért, illetve a szüleik sem akarnak…és nem csak nálunk de még nyugatra sem.

 7. Nincs ebben sok meglepő ha abbol indulok ki h a GTA5 is minden platformon a maxot hozta.

 8. A legdrágább és legerősebb konzol jelenleg, egyértelmű, hogy jobban fut rajta.

 9. “A DF videói sok esetben a fingreszelés kategória.Nekem kifejezetten tetszik ez a “”homokkal megszórt “” látványvilága a játéknak.Azt is imádom, hogy az átvezető képek a (kor technikáját megidézve 20 – 30 perces expo időkkel) szemünk láttára válik véglegessé.”