Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

RAGE – teljes erőbedobással PS3-on

(Ha az előző, Battlefield 3-as hír, mely a Playstation 3 verzió kiváló minőségéről szól, jó kedvre derített, ez itt csak fokozni fogja megelégedésed.)Nagyon úgy tűnik, hogy a [B]RAGE[/B] című multiplatform First Person Shootert fejlesztő id Software kiváló munkát tudott végezni a game Playstation 3 verzióján. Tim Willits kreatív rendező szerint a PS3-as kód gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a PC-s, ami azt jelenti, hogy a konzolos változatok között a legerősebb. John Carmack nagyfőnök már korábban elárulta, hogy a PS3-as szoftverben ugyanazt a “szuper textúracsomagot” tudták használni, mint a PC-nél, amire ugyanakkor X360-on nem volt lehetőség a DVD9 korlátozott tárkapacitása miatt. Emellett az id-nek – állítólag – sikerült egy speciális Blu-ray / CELL-trükkel kiküszöbölni a textúra pop-up hibákat is, melynek lényege, hogy játék közben a PS3 a háttérben tölti és dolgozza fel a grafikai adatokat, így minden flottul képes egyszerre működni.Az id Software tett egyébként egy nyilatkozatot is, miszerint nagy köszönettel tartoznak a Sony-nak, hogy az engedélyezte a RAGE-nél a nagyméretű telepítés opcióját. Így a szoftver PS3-on 8GB-ot pakol a merevlemezre és abból dolgozik.A Blu-ray kapacitása a RAGE esetében úgy tűnik, jó szolgálatot tett a fejlesztőknek. A PS3-as verza 50GB-os lemezen, X360-on 3 darab DVD9-en érkezik – október elején.A fenti pozitív eredmények alapján források arra következtetnek, hogy az id Software következő FPS játéka, a DOOM 4 is kiváló lesz PS3-on, elsősorban a kiemelt minőségű textúracsomag használata miatt.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. a box huzza vissza a multi cimeket általában, a mikrofos direkt pénzel, hogy a ps3 portok gyengébgek legyenek az esetek 90%-ában

 2. ez azért nem semmi, örömmel tölt el hogy még mindig van egy konzolom ami többet és szebbet tud még mutatni ebben a generációban. Doom 4 milyen lesz, atyaég bele sem merek gondolni, ilyen motorral..

 3. Nagyszerű hírek. Csak emiatt lehet, hogy kipróbálom. Bár az FPS zsáner nem éppen a kedvemre való, az IDs srácoknak mindig elég jól ment, hogy megteremtsenek egy élő, fantasztikus környezetet, amibe bele tudod magad képzelni. Eddig inkább a Scifi világában, most egy poszt-apokaliptikus világban. A játékidőre még kíváncsi leszek, de remélhetőleg nem lesz rá panasz!

 4. Azért várjuk ki a végét! 🙂

 5. ÚRISTEN a DOOM 4!!!AZ milyen DURVA lesz!!!

 6. Előrendelve!!! és örülök-e ? Hát persze… hiszen nem is kérhettem volna jobb születésnapi ajándékot…F*sza:)Ja, és hát ezért vettem PS3-at vazze:)

 7. “””X360-on 3 darab DVD9-en érkezik…””Sírok b+, nesze neked mikrószaft! XD”

  • ez amugy miert annyira vicces?

   • Azért, mert a Microsoft legutóbbi közleménye egy kissé felhúzott. Ezek után jó látni, hogy még ennek ellenére is jobb a PS3 verza, mindegy hogy vergődik az MS.Meg akárhogy is akarom elnyomni a fanboy érzéseket, azt a 3 lemezt nem bírtam nem megmosolyogni.

 8. soliduss koma merre tanyázik? kiváncsi lennék a véleményére

 9. Ennek örülök 😀

 10. ez igazan jo hir 🙂 akkor meg se lesz ugyan olyan mind a 3 platformon 🙂

 11. És PC-re min fog kijönni? Ott sem divat a Blu-Ray.Vagy csak letölthető formában lesz?CS.Ö.CS.

 12. Nem mostanában fogom megvenni, talán soha. De azért örülök, hogy ilyen jól kivitelezett játékot dobnak majd piacra.

 13. Na elő is rendeltem az Anarchy Edition-t, csak 11k. Durva egy hónap lesz, muszáj lesz megvenni a Dark Souls Limited-et és a Batman AC-t is. És még ott a BF 3 is, szerintem ez utóbbi marad későbbre.

 14. Ennyit arról, hogy a PS3 gyenge, sz@r idejét múlt gép!A boxos 3 lemez meg enyhén szólva szánalmas…. Mégiscsak beérik a Sony (sokat kritizált) üzletpolitikája.

 15. meg akartam venni egyszerre a BF3-al de mivel a BF3-at már most elő rendeltem ezt meg nem így marad későbbre mert engem meg már lenyakaznának ha megint vennék egy hónap alatt 2 gamet:D

 16. Úgy látom még pár évig bírja a PS3. 🙂

 17. Ezt még jobban várom mint a BF3-at …

 18. Ezt jó olvasni viszont még 1-2 évvel ezelőtt nem ezt mondták:)

 19. Elő van rendelve már pár hónapja ! Nekem ez kötelező numeró únó cím most ps3-ra, már az sem érdekelt, hogy a dark souls-al 1 napon fog megjelenni. Mindenhol csak pozitív véleményt, visszajelzést olvastam róla, az ,hogy sikerült a fejlesztőknek szinte teljes mértékben kihasználni a PS3 hardverét még inkább fokozza az érdeklődésem.A kézhezvételt követően azonnal belevetem magam, mert amúgysem kevés kb. 15-25 órás játékidőt ígérnek a fejlesztők.

 20. “nagyon jó hír… “”PLEASE INSERT DISC NUMBER 2″” xDD”

 21. …na királyság , az igzbogz meg menjen el alukálni, ps3 éljen sokáááá…:)

 22. Én reggel olvastam ezt a hírt a n4g és annyi önálló gondolatot fűznék hozza, hogy szerintem a ms lejárató kampánya volt az hogy ps3 nehéz játékot csinálni, persze amikor a gép megjelent tényleg bele kell rázódni a fejlesztőknek a ps3 adta lehetőségeknek, de ha ezt vlaki kihasználja, pl a kz2 esetébe akkor azért csodákat lehet kihozni a gépből . Egyben a install ellen semmi kifogásom sincs, inkább örülök neki, hogy gyorsabb a játék, több instalálos játék kellene vagy legalább felkínálja ezt a lehetőséget !.RDR eltudtam volna viselni egy ilyen opciót –

  • Ehhez csak annyit, hogy olvastam a Killzone 2 megjelenésekor az M$ nyilatkozatát, hogy náluk több Killzone 2 szintű játékot fejlesztenek egyszerre!Azóta eltelt egy kis idő, de ezek a játékok sehol sincsenek!Ez a gém engem is nagyon érdekel!Tuti vétel!:)

 23. Hát majd meglátjuk, korábban még azt nyilatkozta Carmack, hogy a boxos verzió náluk az elsődleges, ergo ebből következett volna, hogy azon a platformon lesz szebb. Mindenesetre nálam tuti vétel a játék és mivel nincs boxom, így PS3-ra. Reméljük tényleg szuper verziót kapunk.

 24. “””X360-on nem volt lehetőség a DVD9 korlátozott tárkapacitása miatt””Ha úgyis több lemezen jön, akkor miért nem?”

 25. Anno az FF7-ben kelltt lemezt cserélni, úgy 20-30 óra játék után. Itt box-on 3-4 óra játék után cserélgetik a lemezt? :)De gondolom itt fel kell másolni mindhárom lemezt, hogy tudjanak vele játszani, az meg nem kis kiadás, ha vinyót kell bele venni. Mert ha jól tudom nem nagyon volt a box-okban vinyó, ezért adták annyival olcsóbban a gépeket.

  • 4 gb a legolcsobb gepben is van, de ha csak 1-1 jatekot akar felmasolni az ember, ahhoz eleg egy nagyobb (olcso) pendrive is, mivel azzal is mukszik. egyebkent nem kell felinstallalni mindharom lemezt (egyszerre).

   • Akkor is baszakodóóóóóóóóóóóóós az xbox!!:DEddig spóroltak a vinyón,hogy olóé adhassák,de most visszaüt!:DHál a jó égnek!Aföld színéről is el kellene törölni azt a gépet,a hideg ráz még a nevétől is………..Ne kérdezd nem tudom miért!

 26. “Jó hír, főleg, hogy Carmack a Rage kezdeti fejlesztési stádiumában a 360-at dicsérte inkább a PC mellett annak könnyebb programozhatósága miatt. Lényeg, hogy idővel kitanulták, lesznek még itt meglepetések a “”rejtett erőt”” illetően, akárcsak anno a PS2 utolsó éveiben :)”

 27. hasonlokat mar hallottunk korabban mas fejlesztoktol. en azert megvarok egy korrekt osszehasonlitast. eddigi beszamolok szerint pont, hogy ps3-on van jelen a pop-up-tenger es hasonlok. termeszetesen kivanom, hogy igaz legyen a hir.

 28. “Ahhoz képest, hogy mennyi negatívumot hordtak össze a fejlesztési idő alatt a gépről (“”a világ valaha készült második legjobb konzolja a ps3, az első az x360″” by John Carmack), most kiderül, hogy a motorjuknak a ps3 fekszik a legjobban… ki érti ezt, de mo$t ő$zintén?!? valszeg eddig tartott az M$ léje…:)”

 29. kíváncsi vagyok milyen leszmost nyomom a borderlandsot, de elég sok hasonlóságot látok ha ez is olyan jó lesz, akk vételgyanús

  • Sokkal jobb lesz!! *)

   • na, azért az se rosszmessze a legjobbak közt van eddig számomraés úgy játszom már 50-60óra fölött,hogy ez egy fps és sztorit nyomom(plusz van még benne 20-30óra legalább a hátralevő 2-3 dlc miatt)

    • Vágom, de hát a cell-shided graf, mindig kidobob a sütit, ha meglátom! (DMindenben jobb lesz!

     • ez a cel shaded még mindig nagyon szépés passzol is hozzá, meg sztem ez mentette meg

     • Ha neked tetszik, akkor oké, ez a lényeg! *)

     • “Annyira én sem vagyok oda a cel-shaded grafikáért . Mondjuk a BL is elég jól néz ki , de “”normális”” graffal én is szívesebben tolnám . Erre tökéletes lesz a RAGE ! Annak meg külön örülök , hogy a PS3 verza olyan lesz , mint amilyet a gép érdemel – jobb simán , mint a BOX , csak a sok “”pancser”” nem tudja/tudta kihasználni . Ennek ismét csak örülni tudok , hogy egyre többen -anno “”szemellenzős”” fejlesztőcégek is- , lassan , de biztosan kitanulják a hardware-t , sőt dícsérik is .Mert ha egy gép “”megérdemli”” , hogy kiismerjék , megmutassák , hogy mit tud , akkor az mindenképpen a PLAYSTATION3 .”

     • PS3 magasztalás…….. ÁMEN! :)Ui:ez nem fricska,egyetértek!

 30. Hatalmas lehetőségek tárháza……:)Gyere kicsi játék,vár itthon a család:)

 31. Frankó reggeli hírek. 🙂

 32. Akkor most, mi is van azzal, hogy nem lehet az microsoft miatt ps3-ra megcsinálni szebbre a játékot?

  • Maximum arról volt szó, hogy tartalmilag nem lehet különbség PS3 és X360 között.

  • utoljára a lost planet2-nél olvastam olyat,hogy a box miatt lett a játék fele kivágvanemtom igaz-e mert nem láttam,hogy dlc-ben kiadták-e azóta a kivágott részeket

  • “Szerintem fuss neki még egyszer a cikknek és próbáld meg értelmezni a leírtakat, amik a játékok tartalmáról szólnak, és nem a szépségéről.””Az Xbox 360-ra szánt címeknek legalább ugyanakkor kell megjelenniük, mint bármiféle más videojáték platformon és kötelezően legalább ugyanazt a tartalmat kell nyújtaniuk a lemezeken, mint bármely más platformon, bármely régióban. Ha ezek a kondíciók nem teljesülnek, a Microsoft fenntartja magának a jogot, hogy ne engedélyezze a cím megjelentetését Xbox 360-ra.”””