Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

RAGE – jin-jang” problémák a fejlesztésnél”

Panaszkodik az id Software (pontosabban John Carmack a Game Informer magazinnak): továbbra is “izzasztó” problémákat kell leküzdeniük a [B]RAGE[/B] fejlesztésekor. Nem ez az első erről beszélő írás: keresőnket használva több olyan hírt is találsz, melyek arról szólnak, milyen nagy fába vágta a fejszéjét a stúdió, amikor belefogott e nextgen multiplatform game összerakásába.Probléma #1: Az X360 változat 3 DVD9-re férne fel, de a game struktúrája egyszerűen nem teszi lehetővé (vagyis nagyon nehezen megoldható a dolog) a normális vágást – ergo nem tudják belőni, hol legyenek a lemezcserék. Két nagy “pusztaság” (Térkép? Helyszín?) található a programban, tehát “kettőbe” egyszerűen szét tudnák szedni a cuccot… de háromba? A PS3 Blu-ray lemezével semmi gond, arra nevetve felpakolják.Carmack megjegyzése #1: A Doom 4-gyel nem lesz gáz. Az szintén 3 DVD-s lesz 360-on, de ott valószínűleg annyira lineáris a játékmenet, hogy simán fel lehet majd szabdalni.Probléma #2: A Playstation 3-as kódolás nehezebben halad, mint az X360-as, több fejfájást okozva a fejlesztőknek. A PS3-ban rejlő extra erő persze jól jött nekik.Mindegy, majd megoldják mindkét problémát. Ügyes srácok.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Azért elég idegesítő lehet amikor az Xbox benyögi az embernek amikor már teljesen belemerült a játékba , hogy “”Helyezze be a második lemezt””:S”

 2. Nagggyon kiváncsi leszek egy gameplay-re!!!

 3. “Legalább van mit “”szakérteni”” napokon át a ps3as fanboyokat tömörítő fikafórumokon.”

 4. addig ameddig készítik,kidobhatnák a doom3 ps3 és a régi részeket psn-re

 5. ha más tud PS3-ra programozni akkor ők is……….mit nyafog dolgozzon

 6. “””hanemnyitokcukrászdátbécsben, azabaj!”””

 7. annó volt az N4g-en egy találó mondat:a ps3 hardvere a múlt problémája,az x360 hardvere pedig a jövőjé.és ez így is van.

 8. ja megoldják…

 9. Csinálják csak bakker, ez a dolguk. Dobjanak össze valami ütőset nekünk, idejük van!

 10. Gondolom a probléma 2-ből adja magát,hogy a 360-as változat ,a felszabdalás ellenére szebb lesz.

 11. Ezek is csak nyíknak és a múltjukból akarnak megélni…

  • carmack és romero összebalhézása óta az id nem igazán találja a helyét, szal akármit akárhogy fejlesztenek, kétes végeredmény várható

 12. engem most már az érdekelne, hogy jó-e egyáltalán ez a két gép valamire…mert olyan igazán nagy dolgot még mindig nem láttunk, és mindenki sír, hogy nehéz

  • Grafikai fejlődésen kívül lehet még egyáltalán valamit várni?

   • de hát pont ez az hogy grafikaén nem láttam olyan nagy fejlődést mostanában – kb még mindig az Uncharted a legszebb játék, generáció elején jött

    • Hát, Uncharted mint legszebb játék, érdekes, viszont a grafika megítélése elég szubjektív, úgyhogy nem is megyek bele jobban, elfogadom hogy neked az a legszebb. Nekem a KZ2 a legszebb, leglátványosabb.

    • A grafikai előrelépést nehezebben vesszük észre, mint a visszalépést. Erre jó példa nálam a Soul Calibur 2, amikor megjelent, akkor csak csodálkoztam hogy alig fejlődött a grafika a DreamCast-os első részhez képest, aztán később volt alkalmam újra látni DC-n a SC-t és leesett az állam, hogy bizony volt ott fejlődés, nem is kicsi, csak nem vettem észre.

    • Nekem perpill a Resident Evil 5 van a topon grafikailag, de ez ugye az egyéntől függ.

     • A Resident 5-nek tényleg brutál motorja van ,csak az a baj,hogy folyosószerű az egész game…

     • Igazad van, de mondjuk ez engem nem érdekel. Megláttam, és nem akartam elhinni. 😀 Ez nem render? :O

     • Hát még ha úgy istenigazából neki feküdtek volna a látványra és nem ezek a klisé helyszínek (na jó,az inka vagy maja romváros brutál,de hogy jön a Resident világhoz ?) jutottak volna az eszük be.Ősszel jön már PC-re is ! Na arra befizetek a havernál…legfeljebb visszek zsebkendőt. 😀

     • Vannak jó folyosó – csőjátékok, az is egy adott helyzet amit meg lehet tölteni tartalommal, de ez nem a programozók dolga hanem forgatókönyv írói és rendezői munka. Pl. Dead Space, Bioshock. Nem volt bennük 28 féle idióta szörny, mégis élvezte az ember minden percüket.

     • Lemaradt: Nem volt bennük nagy, szabadon bejárható terület és 28 féle idióta szörny, mégis élvezte az ember minden percüket.

    • tényleg az Uncharted az eddigi legszebb játék minden tekintetben.

   • nála szebbet ezek szerint már csak szenvedve lehet csinálni

   • Azért PS3-on sokkal részletesebb az animáció, ügyesebb az A.I. és a fizikai szimuláció is rengeteget fejlődött az előző generáció óta. Persze az is lehet hogy ezek neked nem olyan fontos dolgok, így nem érzed úgy hogy ez igazi előrelépés, mert mondjuk mást vársz el fejlődés címszó alatt.

 13. Én letojom a boxot! Felőlem jőhet akár 10 DVD-re is! Az a lényeg, h PS3-ra rakják őssze normálisan!!

 14. Én úgytudom bíztos forrásokból, hogy a PC-s és a 360-as verzió már tuti h 2 DVD DL-re lesz írva.A PS3-ra meg nehéz megírni

 15. A boxon lassan 5 percenkènt discet kell cserèlni 😀

 16. Utánanézek ennek a játéknak.

 17. nem gaz! a-z Xbogzon így is szeb leszzz me a Máró Világa is szevb. mek a szon i a shar az egezs Playstata hrom eg FOS!!! én feltok álni hog lemez kitseréljem a géppben me nem vagyo lsta gec Gríz of war 4evver raj! R.I.P 2pac

 18. Amúgy vicces, amióta MS kijött a telepítéses megoldásával, már nem fikázzák a PS3-at a játékinstall miatt 🙂 .

  • Azért jelen pillanatban még mindig nem tudok olyan megjelent box játékról, ami kötelezően telepít. Egyelőre csak lesz.

 19. Régebben azt nyilatkozták, hogy pár pályát kidobnak, hogy jöhessen X-re.

 20. lehet eljön az idő, amikor a 360-as verzió túl sok vesződséggel járna, és inkább hanyagolják a platformot?

 21. A látványon kívül lesz benne értelmes tartalom és történet? Mert, ha nem, akkor tök mind1, hogy mennyi DVD-re fér el.

 22. Jó játék lesz, remélem hamar megoldják a problémát.. 🙂

 23. XBoxra ne jöjjön és kész…:) (csak vicceltem)

 24. De legalább csinálják őket nem úgy mint az Aliens:Colonial Marinest

 25. “””Mindegy, majd megoldják mindkét problémát. Ügyes srácok. “”Legjobb :D”

 26. 3 lemez? bazz mi ez, amiga korszak?:))

 27. A lényeg, hogy nagyszerű -igen, az id Software múltjára való tekintettel megelőlegezem- cucc lesz mindkettő, amit szépen, a pamlagon punnyadva fogok tolni és ezekből a problémákból semmit nem fogok érezni :)Viszont a három korong…LOL

 28. Remélem nem érinti ez a boxos dolog a ps3-ast. Emiatt csak a boxból vegyenek ki dolgokat…

 29. Fura hogy mindig csak az ilyen pc-ről szabadult készítőknek problémája a ps3 programozásával. Na mindegy, engem nem zavar. 3dvd 360on? :D,,-Utyan mijért lenne már asz baly!,,

 30. Ne adják ki 360-ra, vagy legyen telepítős.

  • Gondolom az arcade gépesek miatt nem akarják telepítősre a játékot, pedig szerintem is az lenne a legjobb megoldás X-en. A PS3-as problémákat meg majd megoldja Carmack bácsi, ahogy mindig.

   • Ha már Forzával megcsinálják, sztem tök mindegy.Aki árkád gépet vett, később úgyis fog venni vinyót. Úgyis majd akar letölteni demót, DLCt, istenf*szát. Valakinek jobb lehet úgy, hogy nem egyben kell kicsengetniük egy nagyobb pakkot.

   • Az MS csinált egy olyan akciót, hogy elég jó áron lehetett HDD-hez jutni, tehát már nem sok olyan Arcade tulaj lehet akinek nincs, pontosan azért mert minden 360 játékot lehet márt egy ideje telepíteni. Nem emlékszem de mintha tavaly jött volna ez a frissítés. Persze Carmack ettől még nem számolhat úgy, hogy mindenkinek van HDD, -épp ezért nehéz neki- de szinte biztos vagyok abban hogy telepíthető lesz a Rage 360-on.

    • Mindenesetre ha három lemezes lesz, akkor a legrosszabb esetben is 27GB-ot kellene telepíteni, ami azért nem gyenge.

     • Igen ez így van, nagyjából ennyi, leginkább pont az ilyen alkalmazások miatt lehet venni hozzá 60 meg 120GB-os HDD-t. A 20-as ide már nem elég.

     • És abból a 20-ból csak 13-at használhatsz…:D

     • “Hát igen, az meg a másik, de PS3-nál is hasonló mert ott meg a 60-ból “”csak”” 55GB van.”

     • Mondj már nekem egyetlen vinyót is amiből ugyanannyit használhatsz fel mint amennyi rá van írva………

     • Biztosan nem kell annyit felrakni, elég lesz két lemezt felrakni a harmadik meg mindig a gépben lesz – a mostani felmásolt játékoknál is benne kell lenni a lemeznek az olvasóban.Egyébként meg nincs semmi baj sem a lemezcserével, mindig csak a Sony fanoktól hallani ezt a problémát hogy mennyire nagy gond, de én még Xboxostól nem hallottam ugyanezt. Nem furcsa ez kicsit? XDMi lesz majd itt ha egyszer egy Ps3 játéknál fog ez bekövetkezni?! Máglyarakás lesz a gépből? 😀

     • “Ne legyél abban annyira biztos hogy miután insalláltad csak az egyik lemeznek kell a gépben lenni, könnyen lehet hogy ettől függetlenül cserélgetni kell majd. Akiknek 360 van -mint neked is- általában nem szokott problémát okozni a lemezcserélgetés, persze hogy nem hallod tőlük ezt, mert ez van, ezt kell elfogadniuk maguk ellen meg nem fognak “”beszélni””. Nem furcsa ez kicsit? :)”

     • Írásod alapján gyanítom, nem tudod hogy miért kell a lemeznek a gépben lennie ha egy játék fel van installálva a boxon. Azért mert a gép így ellenőrzi hogy megvan-e nálad a játék, miután ezt elvégezte a lemezt nem használja a masina.A többlemezes játékoknál is van biztosan erre megoldás úgy hogy ne kelljen mindig az adott lemezt bepakolni ( A Blue Dragon vagy a Lost Odyssey esetében is megoldhatták valahogy – nem tudom hogyan nincsenek meg ezek a játékok)Ide kapcsolódhat egy hír egyébként. A Sony nem tervezi olcsó BR lejátszó kiadását a konkurenciákkal szemben. Mondjuk ez érthető ha ők is kiadnának egy olcsó lejátszót (állítólag már 25-30e forintért is vannak asztali példányok) akkor azzal a Ps3 ellen is dolgoznának, sőt valamilyen szinten az Xbox360-nak is besegítenének, mert aki konzolt akar venni és akar BR lejásztót is annak akkor már nem feltétlenül kellene Ps3-at vennie.Mondjuk bátor vagyok hogy ezt itt le merem írni nem? XDEgyébként a lemezcserével nem volna bajom, volt Amigám vinyóval és nélküle is, voltak Pc-s cd játékaim is amik nem telepítősek voltak (SW Rebel Assault sorozat) így engemet ez a része nem zavar.

     • “Leírtam, hogy a lemeznek az installálás után a gépben kell lennie, tehát evidens hogy azért mert így ellenőrzi…meg azért mert ha install után odaadod valakinek aki szintén felrakja a gépre és tudná lemez nélkül használni akkor ő ingyen kapná meg, ez ugye a fejlesztőknek óriási pénzkiesést jelentene.Egyébként veled már “”vitatkoztam”” egy ilyen Rage hírnél még régebben és már ott is írtam, hogy a többlemezes megoldás miatt nem 360-ra hanem PS3-ra fogom megvenni.”

     • 2009-et írunk…

    • Szerintem ha haladni akar, úgy kell számolnia.

 31. “”” Playstation 3-as kódolás nehezebben halad “” de halad, és megoldható :)Nagyon várom mindkét játékot!”

 32. Múltkor végignéztem a youtube-on, ahogy a 2008-as QuakeCon-on beszélt a játékról. Volt is kérdés erre vonatkozólag, de akkor még csak annyival intézte el, hogy majd akkor több DVD, egész egyszerűen. Úgy látszik, nem jött be.Fejlesztői szempontból szerintem pont ez jellemzi tökéletesen a két rendszer hátrányát, az id rendesen beleszaladt.De én is azt tudom mondani, ügyes srácok, pláne ha valaki megnézi, hogyan, milyen ötletekkel sikerült anno a Doom 1-et GYORS 3D játékká varázsolni.

 33. Ne pofázzon! Húzzon vissza fejleszteni!