Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

PSVR – hányni vagy nem hányni, ez itt a kérdés

A [B]PlayStation VR[/B], rövidítve a PSVR a konzolos videojáték piac leginkább előre mutató technikai vívmánya. A hardverrel kapcsolatban rengeteg cikket, tesztet, kritikát, véleményt és [I]szakértést[/I] lehet találni netszerte, gyakran persze olyanoktól (és néha ők a leghangosabbak és legerőszakosabbak), akiknek halvány lila fingja nincs az egészről, soha nem volt a fejükön a headset – vagy ha esetleg igen, akkor is maximum 5 perig, amikor a helyi plázában, a PlayStation utazó roadshow-ján, ilyen-olyan körülmények között kipróbáltak… valamit.Maga a technológia még alig nőtte ki gyerekcipőjét. A PSVR jelenleg második verziójánál tart, melynél már sikerült megoldani a mérnököknek azt, hogy a 4K HDR jel átmenjen a hardveren, és valamivel kevesebb lett a zsinór is.Szoftverek terén szintén nemrég léptünk egy kategóriával feljebb. A második generációs PSVR játékok már jóval komplexebbek, mint elődjeik, és a térbe helyezett irányítás leginkább használható változata is kezd körvonalazódni – bár a fejlesztők útkeresése még javában folyik.Akinek van PSVR egysége, az már jól tudja, hogy hiába akármilyen is a hardver, az emberi tényező még mindig a legfontosabb befolyásoló elem a virtuális valóság élményében. Agyunk ugyanis nincs hozzászokva ehhez a teljesen új dimenzióhoz. Ahogy 100 évvel ezelőtt a népek még sikongattak a filmszínházakban, amikor a gőzmozdony “beleszáguldott” a képernyőbe, és ahogy 9 éve még biluxolt a szemünk első alkalommal, amikor az IMAX-ben felvettük a 3D szemüveget, úgy tiltakoznak most érzékeink egy olyan hihetetlen világ ellen, amit meglepően valóságosnak lát szemünk, de nem érez a testünk.A PSVR nem olyan, mint egy szimpla savanyú cukorka, amit a szájunkba veszünk, aztán unottan elszopogatunk. A PSVR-t szokni kell, mint a mézes-wasabis rákszirmot, és playere válogatja, kinek mennyi idő kell hozzá, hogy elkezdje élvezni a bulit. Az is egyénenként változik emellett, hogy ki mennyi ideig bírja egyfolytában a PSVR-es terhelést, valamint totálisan kiszámíthatatlan, kinek melyik játék kavarja fel a gyomrát.Alább Binder fórumtársunk [I]szakmaian őszinte[/I] bemutatóját lesheted meg, ahogy a PSVR okozta élménnyel ismerkedik.[YOUTUBE]jz6kjIQCiHw[/YOUTUBE]Neked milyen saját PSVR tapasztalataid vannak?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nyomok egy farpointot így vírusos hasmenéssel,hányással biztosan remek lesz.

 2. Wipeout eszményi gyönyör vr-ban…

 3. Nekem túl közel van a 2 lencse egymáshoz. Hiába kalibrálom be a szemtengely távolságot, fizikailag csak az egyik szememen lesz éles a kép. Nagy fejem van. Tört már el Auchan headset, mert kicsi volt rám. Napszemüvegek szárai is szenvednek rajtam.

 4. Nagyon jó a video,csak most néztem,illetve veletek együtt vihogtam. :)A reakciók(takkarodj!bazmeg stb…) is ugyanazok voltak,ugyanakkor. 😀

 5. Kedvet kaptam a cucchoz, lehet 2019 karácsonyra beszerzek egy ilyen cuccost. A PSVR-t, ugye nem csak PRO-val lehet összekötni?

 6. A Play IT-n volt szerencsém kipróbálni a GT Sport-ot VR-ral, kormánnyal. Ami egyből feltűnt, az a pixel peti grafika. Mintha egy PS2-es vagy korai PS3-as játék lett volna. Érdekes, mert a fenti videóban sem látok ilyen felbontás visszaesést, mint amit én tapasztaltam. Rosszul lehetett beállítva vagy csak a szemem nem szokott hozzá?? 2 vagy 3 kört lehetett menni. A végén fel is kavarodott a gyomrom, utána még kb. egy óráig émelyegtem. Rá másfél héttel, az Eleven Center-ben próbáltam ki VR-os hullámvasutat. Azon a képminőség is jobb volt. Nem is lettem rosszul, pedig volt bennem tütü rendesen.

 7. Na vettem egy V2-eset. 🙂

 8. Én megleptem egy psvr szettel magam karácsonyra és ámulok bámulok nagyon bejön igaz nem minden jatek jön be de pl a moss az és még egy pár jatek jólesz rajta remélem hogy csinálnak meg rá hasonlókat és nem igaz hogy a csoda csak haromnapig tart ha fejlesztenek rá jó játékokat akkor tovább nőhet a vr eladása

 9. Imádom a VR, egyedül a RIGS nem bírtam, de azt viszont nagyon nem. Mai napig ha rá gondolok rosszul leszekBeat Saberrel toltam most nagyon sokat, hihetetlenül jó játék, egyetlen gond , hogy át kell gondolni mikor játszik vele az ember, mert utána egy tusolás biztosan kell, úgy megizzaszt. Vêgülis észre sem veszem és mozgok egy kicsit, lehet hasznos is a VR 😀

 10. Nos ez a videó az elő tapasztalat volt, őszinte és megrázó élmény.Viszont ezt én nagyon akartam, így elhitettem az agyammal hogy semmi baj…így annak ellenére, hogy két napig rosszul voltam tőle, szédelegtem a valóságban is, autóvezetés közben is ezen kattogtam. Végül elhitettem az agyammal h nincs baj, így azóta a legbrutálisabb cuccokat is tolom. 4 óra TrackmaniaTurbo, Wipeout, RollercoasterLegends, SW Battlefront, COD, EVE, DirtRally, Firewall Aim kontival, Driveclub, jöhet bármi. A csatornámon ottvan még pár video ezekről is.A GTSportban ezután a videó után pár nappal, 3 órát kentem a Nordon, gond nélkül. Persze az a video nem ilyen népszerű. :)Amúgy ezen videó miatt igen sok barátom/ismerősöm kapott kedvet és vásárolt PS VR-t!Legutóbb egy kanadai barátom, aki évek óta PC-n tolja Oculussal!!!Meglepő módon jónak, bizonyos tekintetben jobbnak tartja mint az Oculust. Mostanában vele szoktam éjelemte Trackmaniazni VR-al…:)Hamarosab (még 2 nap) Hatrix barátom (ő vihog rajtam a videóban) is VR tulaj lesz. Várom nagyon. Most én röhögök majd rajta…xD

 11. Fura. Amíg a körhintákon fél perc alatt (szó szerint) felfordul a gyomrom, addig a PSVR-ban órákon át végigpróbálva / játszva egyszer sem volt ilyen bajom.Végigjátszottam a COD Infinite Warfare űrhajós VR részét is, amit különösen hánytatósnak aposztrofálnak.

 12. Egyik haver átjött hogy kipróbálja,két perc után levette,de nem is ez a pláne,hanem hogy két napra rá beszéltünk és még mindig rosszul volt.

 13. Tavaly vettem egy VR-t. 1 hónapig volt meg, de nem bírtam megszokni. Nagyon hamar rosszul lettem tőle, nem bírtam használni. Eladtam. 🙁

 14. IMÁDOM!Teljesen új élményt ad.Emlékszem mikor megvettem, DriveClub VR-al.Először kicsit hányingerem volt, de leküzdöttem aztán 6 órát belevertem egyhuzamban.Arra is emlékszem, hogy mikor először kipróbáltam csak álltam és néztem magam elé hogy hogy lehettem ekkora barom hogy csak most vettem meg…

 15. “A Farpoint az aim kontrollerrel megint egy teljesen új szintre helyezi az egész dolgot.Teljesen más úgy fogni a fegyvert,hogy gyakorlatilag érzed a “”súlyát”” és külön tudsz haladni az analóg karral,nézelődsz a fejeddel+célzol a stukival.Ez szerintem még többeknél okozhatja a szédülést.Viszont brutális.”

 16. Nekem szoknom kell még nagyon… ahol egy helyben kell lenni, ott semmi probléma, de amint megindulok el kezd liftezni a gyomrom. Sőt, egyelőre még attól is rosszul vagyok, ha csak rá gondolok, hogy milyen is volt a VR-ban menni.

 17. Az ultrawings-el kikapcsolt ablak határolókkal való hullámzó repülés 1 percig volt eddig az egyetlen, amitől rosszullétet éreztem.

  • Nekem eddig egyedül a Robinson the Journey-nél okozott izzadós,szédülős hányingert,de másnap újra nekiálltam és semmi.Nem tudom mitől függhet.

 18. A skacok mennyire készen voltak a videó készítésekor. Mondjuk úgy tényleg kemény lehet!

 19. Én 5-6 óra Resident 7 VR-móka után kezdtem azt érezni, amit mások 5-10-15 perc után. Sajnos ez az egyik,-hanem a legnagyobb- rákfenéje a VR-nak, ami miatt talán nem lesz elterjedve sosem. :/Igaz, pár hónapja nem volt a fejemen a VR, szóval biztos lenne nekem is egy kis átállás.

 20. Beletekertem a videóba, azt mondja a csávó, hogy mindjárt behány. 🙂 Tekintve, hogy én a sima fps-ektől is kb egy full napig rosszul vagyok, úgy gondolom, még nincs itt az ideje, hogy beleugorjak a vr-ba…