Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSP2 – újabb pletykák

A Sony jelenleg vadul és feltűnően tagadja a Playstation Portable 2 létezését, annak ellenére, hogy az utóbbi időben több pletyka is szárnyra kapott az új handheldről. Bár több SCE munkatárs is kerek perec kijelentette, itt bizony nem lesz még jó ideig bejelentés, egyes források már prototípusról beszélnek, 3D-s látványról, no meg kiszállított fejlesztői rendszerekről, melyeken már el is kezdődött a PSP2 szoftverek készítése.Három vadiúj pletyka is befutott a héten a témával kapcsolatban.- Az első a Wall Street Journal magazintól származik. Ők magabiztosan azt mondják, a Sony egy olyan hordozható masinát készít, ami játékgép, e-book reader és netbook is egyben. Nagyjából az a kategória, mint az Apple iPad. Természetesen ez a gép nem feltétlenül a PSP2: lehet, hogy inkább egy új piaci szegmenst céloz meg vele a Sony, az Apple-nek konkurenciát állítva. A Wall Street Journal ritkán hoz le kitalációkat…- A második pletyi Japánból jött. Ryuji Yamada, a japán NTT DoCoMo elnöke nyilatkozta, hogy jelenleg két “meg nem nevezett”, hordozható videojáték rendszereket gyártó (Sony és Nintendo, ki lehetne más?) céggel is tárgyalnak arról, hogy 3G-s wi-fi kapcsolat kerüljön a hardvergyártók új masináiba. A PSP2 és a 3DS könnyen lehetnek ezek a bizonyos új hardverek…- A harmadik elszólás Kaz Hirai Sony bosstól jött: ő egyértelműen megnevezte a gyro-sensort, mint lehetséges PSP2 funkciót. Ez az a bizonyos eszköz, amit az Apple is használ az iPhone-ban, hogy a gépet “döntögetéssel” is lehet vezérelni.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kár, h csak pletykák …

 2. Majd kiderül.

 3. Igencsak ködbe burkolódzik egyelőre a PSP2 és alig lehet tudni róla valami konkrétumot, de az biztos, hogy nekem kell egy ilyen masina.

 4. Nagyon várom a következő PSP-t,ha emberi ára lesz akkor tuti vétel a dolog. Viszont a harc az Apple-el felesleges,előre látható a végeredmény,az iPad-ot semmi nem fogja lenyomni ahogy at iPhone-t sem tudták eddig sem pedig az összes gyártó próbálkozott… 🙁 Az még érdekel nagyon,milyen vga chip kerül majd a PS4-be. A proci mindegy,tekintve ma már PC-knél is nem a proci a szűk keresztmetszet jóideje hanem a vga. Így ha a prockó erősebb lesz a Cell-nél(ami tuti..), akkor már garantált hogy a vga-memória pároson múlik a dolog. Memóriát szintén könnyű megoldani hisz 1800-as órajelen már bőven elegendő adatátvitel érhető el,sőt igazából még az 1800-as memók is kiaknázatlan tartalékkal rendelkeznek. Tehát marad a vga,ami jelenleg kérdéses mi lesz hisz a Larrabee ami lett volna nem opció hisz az Intel leállította a dolgot. A legerősebb mobil chip jelenleg az nvidia 280M tehát minimum ilyen fog bele kerülni szerintem de inkább jobb. A pletykák szerint PoverVR 6-os széria kerül majd bele,ami impozáns lehet. Meg még persze kérdés az is hogy 1 vagy 2 vga chip lesz az alaplapon… :)Na asszem ennyi..

 5. Nekem már így működik az AINO telefonomon is a LocoRoco játék

 6. a sony helyében vigyáznék azzal, hogy elaprózzam az energiámat. először a ps4et felfuttatni, utánna vacakolni handhelddel. (elvégre asztali konzoloknál fontosabb meccselés várható)amiben még lenne ráció: közös platformra hozni MINDEN kézi sony kütyüt minis/kifejezetten store-os játékoknál (psp,telefon,mp4 lejátszók).az ipad lufi jó eséllyel ki fog durranni, már a psp is nagyon nagy az állandó hordozgatáshoz

 7. Amit én várnék a géptől:2db analóg kar.Érintő képernyő.No UMD.PSP-PS1-PS2 kompatibilitás.A Kezdő kínálat vetekedjen a 3DSel.Technikai oldalról leszarom a gép tudását, sok sok kiváló exkluzív címet akarok látni rajta.

  • Kb. ugyanez de azt, hogy store-os gamek legyenek, nem akarom.

  • Szerintem egy játékgépnél a technikai tudás fontos, nem az érintőképernyő. Én meg örülnék az UMD-nek is. A GO!-ban nincs, meg is bukott.

   • Ezen azért már egyértelműen látszik, hogy szándékosan forgattad ki a szavaimat!Erre most felállt a kuki mi?Én nem az érintőképernyőt emeltem ki mint legfőbb vonzerőt, hanem a játékfelhozatalt.Azt hiszem ez volt az utolsó hír komentem, hihetetlen, hogy vannak emberek akik azért járkálnak hírportálokra, hogy kötekedjenek.Vagy az átlagos szövegértelmezéssel vannak gondok…

 8. Ez a giroszkóp van a DualShock3-ban is, nem?

 9. Ha még telefont is raknak bele, akkor a Iphone-nak is a konkurenciája lehet, és már látom is, amint a német nagyfőnök 3D szemüveggel az orrán telefonál és egy laza csuklómozdulattal bontja a kapcsolatot.

 10. Az lesz a nyerő amelyik ólcsobb lesz.Csináljanak inkább egy hordozható ps1et.

  • Azt meg minek? Ha jól tudom a Store-ról letölthtő PS1 játékok futnak a PSP-n. Bár az is igaz, hogy csak néhány játék elérhető és azokért is fizetni kell, de a választék bővül és az áruk sem vészes.

 11. Ha nem lesz rajta második analóg kar, nem érdekel milyen gyrosensort raknak bele, rá se nézek.

 12. remelem ha valaha is lesz psp2 nem lesz olyan slide design mint a psp-go. maradjanak csak a mar szepen bevalt psp formanal mondjuk 2 analogal. a gyro biztosan jo de csak modjaval, sajnos a sok hulye fejleszto mar tulzasba viszi a hasznaltat, mert szerintem ritka szar ugy jatszani egy autos jatekot hogy allandoan forgatni kell a cuccot, mivel sajna itt a kepernyo is vele fordul es igy elvezhetetlen a grafika… na mindegy, a psp2 ugyis meg nagyon a jovo zeneje, szerencsere meg rendesen elkenyeztetik jatekokkal a psp tulajokat, ugyhogy nekem meg nem hianyzik a 2-es, a 3ds meg nem vonz.

 13. Én azt hittem a sixaxis kontroller is így működik. Most akkor ez a gyro(szkóp) egy jobb, újabb technológia lenne?

 14. Ha tényleg létező dolog ez a psp2 project, és ha tényleg ilyen Ipad szintet tudja majd hozni, akkor megéri elgondolkodni rajta, de sima psp-ét, ma már én se vennék.

 15. Nekem még psp sincsen és nem is kel, nem fog 50 ezer rugót kidobni ilyen kis masináért .