Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

PSP Go – fix akkuval a kalózkodás ellen

John Koller a PlayStation Insider magazinnak mondta el: a Sony “kiszedhetetlen” akksival szereli majd a PSP Go modelleket, megnehezítve ezzel a [I]hardvermókolók[/I] dolgát. Aki nem értené: a korábbi modellek közül a legtöbbet ezzel a módszerrel, azaz egy speciális akku behelyezésével tudják feltörni.Ilyen ez a popszakma: az egyik mindent elkövet, hogy megóvja gépeit a másolt szeméttől, és az eredeti szoftver használatára szoktatva terelgesse a gémereket, a másikat viszont az sem érdekli, ha 2 héttel a megjelenésük előtt már online játszanak illetők a legújabb címekkel, hisz a pénznek úgysincs szaga.([B]FIGYELEM: a hír kényes témát feszeget, ezért mindenkitől önmérsékletet kérünk kommentálásakor. Reménykedünk benne, hogy senkit sem kell bannolni azért, mert megsérti írott vagy íratlan szabályainkat. Köszönjük a megértést!)[/B]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ezzel csak azt érik el, hogy mivel a gép így tudja az ISO-t futtatni (vagy hasonló formátumot, nem tudom) így nem a gépet fogják feltörni, hanem a játékokat, lásd PC-s példa…. És ez nem hülyeség, amit most mondtam…

 2. Nos itt nincs nagy jelentőssége Magyarorszrágon.. 🙂

 3. “érdekes, mondjuk megoldódni sose fog. most igazából mindegy is hogy mennyire drága egy uj játék vagy ki mennyit keres szép hazánkban, egy valami állandó marad ebben a játékban: a warez mindíg ingyen lesz, ahhoz meg már ugye a kevés is sok. hogy melyik cég hogyan harcol ellene én az nem tudom de három dolgot igen. 1 – ma itthon bemész egy maszek konzolboltba és akarsz okosítani akkor tudsz (tisztelet a kivételnek, nem nagyon találkoztam olyannal). 2 – ha egy online aukciós oldalon beírod psp – akár használt, akár új mindegyiknél (10ből 9szer) ott lesz a felirat: “”mindent visz””. 3 – írd be a google-ba hogy modchip, aztán a géped típusát és aztán meg, hogy webshop – meglepő milyen széles kínálatból tudsz válogatni, tudsz rendelni, meg minden… ameddig ez így van addig igazából nem a warez elleni harc fogaj eldönteni a kérdést hanem a gamerek hozzáállása.”

  • “lehet való világ editionok.””egy aki mindent visz”””

  • Szerintem inkább a hozzáálláson múlik. Most lehet utálni, de én is simán letöltök ha kedvem jön valamihez, de még nincs meg.Emellett mikor van pénzem, azt játékokra költöm. Ráadásul válogatós is vagyok, úgyhogy az én ízlésemnek megfelelő játékokat nem lehet megkapni minden sarki Tuskó áruházban. És nem egy gépen játszom.

 4. Jól tették, mert ideje rászokni az eredeti játékokra annak, aki még nem tette meg.

 5. Ez sztem csak azért hülyeség,mert a 3000 szériát sem az aksival törik,hanem van egy bug az OFWben… szal már régen nem használnak pandora aksit…egyébként meg ha a szervízben ki tudják szedni,akkor más is kitudja,szal ugyanúgy buherálhatnak aksival… sztem ez nem egy nagy védelem a warez ellen,de engem ez mind nem érdekel,elvok a régi FATemmel és röhögök mindenki máson:D

 6. “Kár, hogy a Sony gyári FW egy kismiska CFW-hez képest. Hihetlen sokra képes a gép, de össze-vissza le van korlátozva “”legalitás”” címszó alatt. Félreértés ne essék, az arra érdemes játékokat én is megveszem, de sajnos ezeket egy kezemen meg tudom számolni.”

 7. Jó duma, de szokás szerint a Sony emberei fogják fű alatt feltörni ahogy szokták. A warez ingyen reklám(kivéve itthon ahol csak az van szinte)

 8. A PSP nél a hivatols adatok szerint közel 1:1 es az arány, vagyis 1 géphez átlagosan egy játékot vesznek az emberek, és az nagyon gáz. Emiatt lépnek fel ezerrel a kalózkodás ellen. Zárójeles megjegyzés, hogy a multifunkciós gép se a játékvásárlást segíti, mert netezik, zenét hallgat, filmet néz vki munkába menet…Továbbá, hivatalosani itthon nem is forgalmazza a Sony a PSP Go-t, mert nincs PSN Store amiről vásárolni lehetne hivatalosan. Ez is elég nagy gond…

 9. “Amúgy szerintem ez megint csak egy ideiglenes megoldás. Előbb-utóbb (szerintem inkább előbb) fel lesz törve. Ha ügyesek, akkor gyakran kötik az újabb játékok futtatását egy újabb update-hez, ez valamelyest lassíthatja a feltörést és visszafoghatja a warezolás mértékét (ahogy mostanában teszik a PSP-nél és a Wii-nél). Nekem egyszer volt PSP-m és nem hiszem, hogy újra lesz (egyedül a “”warez”” SNES-emulátor csalogatna). De tegye mindenki a kezét a szívére és mondja meg: hány olyan PSP-tulaj ismerőse van, aki eredetit használ? A közvetlen és távolabbi ismerettségi körömben van olyan 15 ember, aki PSP-vel rendelkezik, de közülük csak egy (!) ember vásárol eredeti szoftvert.”

  • Ez így van. Tény, hogy jobban fogy a portéka ha törve van. Ekszbáksz esetében is akkor indultak meg nagyon a számok. 🙂

   • és hiába indult meg ,most már benézik azok akik vlami warezt raktak a gépükbe elején gondolom jó volt az ms-nek ,így több gépet visznek stb de most már pup a hátukon ,nem gondolták volna ,hogy minden egyes felhasználó warezoltatni fog , ezért is léptek fel ők is ilyen keményen .

   • Azért azt valahogy mindig sikerül kihagyni, hogy kis hazánkban a PS1-PS2 sem a minőségi kínálat miatt terjedt el. Megkockáztatom, hogy a warez nélkül nem lett volna itthon akkora kultusza a PS brandnek, sőt, talán még ez az oldal sem létezne…Nem győzöm hangsúlyozni: ilyenkor mindig Közép- és Kelet-Európáról van szó, nem globális jelenségről. Nyugatabbra is létezik a warez (egyébként leginkább PSP-n), de pár világot járt barátom tapasztalatai alapján nem nem nagyon van jelen, sőt, nem is hallottak ilyesmiről.

    • ezt szerintem rosszul látod , n64 és a PS te melyiket választottad , vagy választanád ? a nintendo kudarca által jött fel a sony és erősödőt meg ,és most még a warezról sem beszültük .pont 2 héttel ezzelöt beszéltünk erről a témában az egyik kereskedő haverral ,ő azt mondta az elején azt hitték ,hogy vége a dalnak (lazán ment a warez) de túl élték és még azt is hozzá tette ,hogy ment a szekér rendesen a wareztól akkoriban is nagyobb volt a füstje ,mint a lángja.De ez szerintem mindenhol jelen van ,szerte a világba ,nem hiába a resi5 hivatalos megjelenése előtt lelehetett szedni a x-es verzót,(és vlaki végig nyomta már)így ne mond nekem ,hogy nem halottak róla ,bárhol jelen van ,nagy a világ …..

     • Már bocs, de ez megint mellément: életem azon játékai közül, amelyeket korszakalkotónak látok, azok közül a legtöbb N64-re jött ki. Legend of Zelda – Ocarina of Time, Goldeneye, Perfect Dark, Mario Kart 64, Super Mario 64 (azóta is a legjobb 3D-s platformer), Banjo-Kazooie, Blast Corps, Conker, Turok 2. Tévedés ne essék, imádtam a PS1-et, sőt, több jó játékkal játszottam rajta, mint N64-en, de az igazán kiemelkedő játékok szempontjából az N64 nyert – nálam.Amúgy a kedvenc gépeim közt nem is tudok egyet kiemelni, így az N64, a PS1 és a SNES van együtt a dobogó legfelső fokán.

  • update nem rossz ötlet , de jobb lenne a játékok árát csökenteni ,így sztm gyorsan lelehetne törni a warezolok .A wii más tészta nálam , ismerve a nintendot a büdös életben a saját játékain kívül, mást nem szeret megjelentetni ,és ha meg is jelenteti az is csoda ,vagy annyi cenzúra van benne a,hogy az már fáj .(no more heroes) én gc freelodert használtam a Baten kaitos originsre játszására,miért ? még a mainapig nem hozta ki a nintendo euba a cuccot . Én mondjuk gc után kerülöm a nintendo ,egyedül még a zelda csábítana el ,de sztm az se már , majd ha változni fog a nintendo hozzá álása a dolgokhoz ,akkor újra veszek tölük gépet. De ha megfigyeled a külsős fejlesztők is próbálják kerülni ,nem hiába senki sem felejt …

   • A No More Heroes esete kicsit mellé is ment, mert abból mind a japán, mind az európai cenzúrázott, egyedül az amcsi verzió lett véres. Nekem volt Wii-m, eladtam, de sajnálom. Mert remek partygép, vannak rá tényleg jó multiplayer cuccok (a Brawl mond valamit?) és nagynéha érkeznek a gépre remek egyszemélyes játékok is. Egyszer biztos veszek még Wii-t.

    • mond természetesen (ha Super Smash Bros. Brawl) gondoltál , de ez engem nem hoz lázba vlamiért ,gc-re se volt meg ..egyedül a olasz gyerek Tales of symphonia 2 jap végig játszását követtem ,akkor megfordult a fejembe veszek egyet azért meg a zeldáért ,de még egyik sincs a gép 65e ami sztm lehúzás fele annyit nem tud ,mint egy box /ps3 ha olcsóbb lesz a gép akkor talán , de addig ha lesz kedvem vagy részeg állapotba leszek megveszem a játékot ne ,ne keljen majd 2020 hajkurászni ezeket ,méregdrága árakért ..

     • Fele annyit nem tud? Khm… játszani lehet rajta. Asszem ez egy konzol legfontosabb képessége, ebben pedig nem marad el a többiek mögött. :)Másrészt kicsit kezd zavaros lenni, amit írsz, nem tudom követni a furán elhelyezett vesszők miatt.

     • már lassan én sem 🙂 a zelda azok a játékok közé tartozik ami ,még mindig gépet tud velem vetetni . megvan a snes ,gc ig az összes . De a legjobb zelda mindig nálam a wind waker ,volt !!!

   • Előszőr is: a No More Heroes cenzúrázáshoz semmi köze sincs a Nintendo-nak. Nekem a PAL-os van meg és tökéletesen élvezhető vér nélkül is… ahogy Roxas is megmondta az 576 Konzolos tesztben: semmit nem von le a játék értékéből a cenzúra…Másik: Ha egyáltalán követnéd a Wii-s megjelenésket látnád, hogy mennyire sok külsős kiadó fejleszt Wii-re, a Nintendo meg csak pár játék felett bábáskodik…

 10. mondjuk vicces volt ,hogy egy nagy áruházban tavaly karácsonykor lehetett kapni ilyen aksit ,amikor érdeklődés szinten megkérdeztem mire jó senki sem tudtam ,még az osztályvezető sem ,csak berendelték azt jó,és azt egyik se tudta ez sony warezos cumo ,ekkor kellet volna egy fogyasztó védelmet rájuk küldeni ,ilyen hülyék hogy lehetnek ??? istenem ……Én szerintem helyesen cselekszik a sony , már a psp régi modelljein is megkellet volna csinálni !(nem hiába régio mentes a psp/ps3 mindenki azzal játszik amivel akar eredetiben) tényleg idegesítő, hogy akik súlyos pénzekért veszik meg megjelenéskor,a játékot ,ott hagyva 15+/- pénzekért ezzel szembe mások pár óra letöltés után ott a cucc ingyen, és ott menözik neki mennyi game van .röhej ez ! értendő a ds tulajokra is ! (ilyen van,személyes tapasztalat)Én egy dolgot tudok elnézni ,ha ps1/ps2 korszakot nézzük voltak gamek amik nem jelentek meg euban (chrono cross,grandia 3 stb )ezeket eredetiben beszerzi azt játszik vele ……..

 11. Azért kíváncsi leszek ha sikerül valakinek feltörni (ne kalapácsra gondoltam) az mennyi időbe fog beletelni.

 12. Kár. Nem vagyok tehetős gyerek, PS3-ra is nagyon óvatosan vásárolgatok csak. Eleinte még csak-csak, egy jó ideje viszont már max félévente egy móka, az is exklúzív. PSP-n töltögetnék szíre-szóra.

 13. “a kérdés csak az, ha meghibásodik ez a “”kiszedhetetlen aku”” akkor mi van…amúgy ha sotore-os ajátékletöltés, akkor ott ellenőrizve van bejelentkezésnél a gép gondolom úgyis….”

 14. Amúgy nagy hörgés volt az Iphonenál is a beépített aksi miatt, de aztán kiderült hogy csak az csinál belőle problémát akinek nincs Iphoneja.:D

 15. hát nem is tom, jóőtlett,de valahol nem is :S

 16. Nekem van 4 akksim is, főleg a hosszú repülőutak miatt.

 17. Mi van abban az esetben, hogy tönkre megy benne az aksi és nincs garancia? Új gépet kell vennem, vagy fizetnem kell az új aksiért plusz a szerviz költségért?Nem warezolok, még mielőtt valaki ezért nekem esne.

 18. “Jó ötlet. A warezmakiknak persze nem, na de ahogy Joker mondta az első Batman filmben: “”feltöretlen tojásokból nem süthetünk rántottát.”” :)”

 19. Nagyon helyes……szerencsére a PS3-al sem bírnak a warezhuszárok 🙂

 20. Az akkus módszer úgy is csak az egyik megoldás volt. Igaz ez a leghatékonyabb és legbiztonságosabb.

 21. Küzdenek, próbálkoznak, de psp-t eddig mindig feltörték, szerintem most se lesz másképp.A ps3-at meg nem igazán értem, hogy hogy-hogy nem sikerült eddig az ‘okosoknak’, azt is el tudom képzelni, hogy a blu-ray miatt hagyják a dolgot. Nem is tudom, hogy volt-e eddig a ps3-on kívül másik konzol, amire nem volt warez.

  • Az optikai meghajtók előtt volt. 🙂

  • Szerintem az összes cartridges konzol megúszta, 2-3 generációval ezelőtt.És mi védi meg ezt a PSP-t attól, hogy ne csavarozzák szét, és utána mókoljanak a Pandorával valamit?

  • amire nem volt játék, vagy csak 1-2pl. Virtual Boy, 3DO, Jaguar: ezekre talán nem volt warez 🙂

   • Az optikai meghajtók sajátja ez a warez. Igaz, a 3DO a meghajtó ellenére megúszta, hála a csúfos bukásnak. A kártyás gépekre nem volt warez, csak hamisított kártyák (emlékezetes darab pl. a hibásan hamisított Mortal Kombat 2 SNES-re, ahol Baraka fejmagasságban mászkál).

  • Egy a PSPs warezal foglalkozo oldalalon talaltam egy cikket ahol a PS3 vedelmi rendszeret irjak le hogy hogy is munkodik hat amit ott leirtak nem csodalkozok hogy meg nem tortek fel es nem is fogjak mostanaba egyedul a mod chipekbe lehet remenykedni es ezekbol mar vannak felig meddig munkodo darabbok de softwares tores nagy valoszinusegel nem lesz. De nekem nem is hianyoznak a masolt jatekok 🙂

   • sztm nem éri meg a ps3 feltörni , BD 2000e kb lassan egy játék is ennyi akcióban ,egyben akinek nem sürgős az vár vele ,és megveszi 7000e stb ért és ha megunja tudja cserélgetni ,egyben legalább van értéke és nem kell azon görcsölni ,hol baszodik el .

  • A média Marktba 6000ft egy üres BD korong.Akkor már inkább megveszi az ember az eredetit nem?

  • Majd ha lejjebb kúszik a nyers bluray ára. Kész lehet az már.