Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSN vs. XBLA – elégedetlen fejlesztők

Nehéz lenne innen “kintről” pontosan leírni azt, mi zajlik jelenleg a letölthető címekben gondolkodó, kisebb videojátékos fejlesztőcsapatok és stúdiók háza táján. Egy biztos: eddig szinte alig lehetett hallani a kicsik hangját, mostanában azonban egyre többször szolgáltatnak témát a hírrovatoknak.A tegnapi PSN vs. XBLA témához ma újabb adalék érkezett.Ron Carmel, a World of Goo című “minijáték” készítője állítólag kikérdezett nagyjából 200 kisebb független fejlesztőt, mit gondolnak a PSN és XBLA rendszerekről, épp melyikre készítenek szoftvert. Az eredmény szerint, míg korábban az Xbox 360 fejlesztés volt az abszolút favorit, 2011-től kezdődően a tendencia megváltozott, és inkább a PlayStation Network megjelenés kúszott előtérbe.A következő grafikon a Sony és Microsoft keze alá dolgozó csapatok számának változását mutatja az évek múlásával.[33426]Ron a felmérés alkalmával azt is megtudakolta, mennyire volt egyszerű együtt dolgozni a nagyokkal. A lista pozitív végén a Steam felülete áll, ezt követi a Facebook, az Apple (iOS) majd a Google (Android). Konzolos vonalon a legbarátibb a Sony, őt követi a Nintendo, a sort pedig a Microsoft zárja.[33428]A fejlesztők 48%-a azt mondja, “kínzás” volt a Microsofttal együttműködni – az egyoldalú szerződések miatt. Ezért a jövőben egyre többen inkább a PSN-re fejlesztenek, bár a számítógépek és a mobileszközök sikerét egyelőre nem fenyegeti a konzolos piac.[33425]Úgy tűnik, bár nem a lemezes, hanem a letölthető játékok piacáról van szó, mégis komoly pénzek vándorolhatnak a háttérben, ha a fejlesztők ennyire háborognak és hallatják a hangjuk. Ha az angol nyelv megértése nem okoz problémát, [A http://2dboy.com/2011/10/03/xbla/]ide kattintva[/A] sokkal bővebben és részletesebben olvashatsz a garázsfejlesztés kulisszatitkairól.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. ezt jó tudni

  2. ennyit arról a süket vagy korai dumáról,hogy a micro abban látja a sikert, ha kreatívan és önállóan dolgoznak a fejlesztőkazt elszáll vmi felőlük és előjönnek a diktátor módszerekde nem féltem a sonyt se, mert ők is csinálnak ugyanilyen baromságokat, ha elszállnak maguktól

  3. Ezt örömteli volt olvasni :D+Eddig azt hittem az Apple szemetebb, de akkor nem volt igazam 😀

  4. “kicsit OFF lesz…Két nagy cég van mindig a képben, több területet is nézhetünk… Google vs. Microsoft (web terén az MS még az FB mögé is rendesen beállt, ezért drukkolok most a G+-nak 🙂 , de ott az Android, Symbian, Win CE (vagy minek kell már hívni…) téma is), Apple vs. Microsoft, Sony vs. Microsoft. Érdekes, hogy mindig az MS a szarabb, de az Ő cuccaikra buknak többen. Valamit akkor csak tudhatnak. Ahogy aztán billen át a mérleg – ld. pl. jön fel a PS3 – egyre több a hangoskodás, a panasz. Hátha így már “”nyomás alatt”” enyhül a szigor. :)”

  5. “Dolgozik egy ismerősöm a hazai Microsoftnál. Igaz ő nem a konzolos témára van ráállítva, hogy a Windowsos supportra, de szokott mesélni egy-két “”kulisszatitkot””, hogy mik az elvárások fentről idehaza is. Ezeken már szinte meg se lepődök :)”

  6. Ez jó hír. 🙂

  7. Hajraaaa SONY !!!!!! (de most ipadon nyomom :P)

  8. kemény összehasonlítás, jön fel a Sony rendesen.Ami meglepő az az Android, az eladott telefonok mennyiségének tükrében katasztrofálisan gyér amit mutat. Ez gyakorlatban is látszik sajnos.

  9. Microsoft-al minden kinzas! Mocskos egy ceg!

  10. Ezek a számok:)