Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSN hack – bérelt Amazon szerverről?

Ahogy telik az idő, úgy jönnek egyre újabb fejlemények a PlayStation Networköt ért hackertámadással kapcsolatban. Bár érthető módon sem a Sony Computer Entertainment, sem a hatóságok nem játsszák ki aduászaikat addig, ameddig a nyomozás le nem zárul, a független hírforrások egyből kiteregetik, ami fülükbe jut.A Bloomberg jelentése szerint a hackerek a [I]multimilliótrilliócsillió[/I] dolláros forgalmakat lebonyolító óriásvállalat, az Amazon (nemzetközi online shopjairól ismert leginkább) bérelhető gépparkját használhatták fel arra, hogy feltörjék a PSN rendszerét.Az Amazon egy az átlagember által kevésbé ismert üzletágban is otthon van: ez az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) nevű szolgáltatás, mely iszonyat sok, mocskosul erős számítógépet tömörít. Ezeket adott időre ki lehet bérelni, ha például valakinek olyan mennyiségű adatot kell “kiszámoltatnia”, ami egy hagyományos otthoni gépen lehetetlen lenne.A hackerek állítólag nem törtek be az Amazonhoz: rendesen bérbe vették az Amazon EC2-t és így futtattak le egy okos programot, mely sok millió lehetséges jelszó végigpróbálásával végül megtalálta a PSN gyenge pontját.Pontosan nem tudni persze, mi történt, de nem is olyan régen egy német adatbiztonság-specialista kevesebb mint 20 perc alatt jutott be az Amazon EC2 használatával egy rommá titkosított WPA-PSK WiFi rendszerbe úgy, hogy 400 ezer password per másodperces(!) sebességgel próbálgatta kalózprogramjával a jelszó-variációkat.A Federal Bureau of Investigation azonnal elkezdte felgöngyölíteni a szálakat, hisz az akciónak digitális nyomai vannak.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. uhh 400 000 pass/mp… ezzel sztem még a NASA hálózatába is belehetne törni 😀

 2. “””De tudjátok a sony védelme egy szar… bárki feltöri, bezzeg a Ms az zisten. Őket nem lehet felnyomni….””Idézet a tegnapi kis vitámból a tudjátok hol :D”

 3. Nem semmi baszki! :OReméljük a nyomokat vissza lehet majd vezetni a a tettesekhez!

 4. Nem feltétlenül kell úbergigabrutál erősnek lenni egyes gépeknek. Itt a nagy potenciál abban van, hogy _sok_ gép van cloudba (felhő) kötve, ami miatt meg tudják osztani a számítási kapacitást. Emiatt lehetséges ilyen durva dolgokat véghezvinni 🙂

 5. 400 000 pass/mp. Te jó ég. Ebbe belegondolni is nehéz midura gépek azok. Na ez a nem semmi…

 6. Ez az egész kibaszott hacker téma írtóra aktuális lett, nem csak Sony vagy PSN-ről van itt szó, annyi hogy ez hirtelen jött hullám, szerintem ha hosszasan is ugyan, de annál biztosabban meglesz oldva ez az ügylet. Azonban mindig a hackerek járnak egy lépéssel előbb, ezt ne feledjük : /

 7. kinek van USA reges ?? nekem nem megy

 8. Azt a rohadt …

 9. Fent vagyok,most szinkronizáltam a trofikat,

 10. Van PSN!!!!!!!

 11. akkor mi van most már van itthon is??

 12. hasít a PSN!!!!:-)

 13. erre csak azt mondom:yippiayeh motherfucker

 14. már bent is van a COD BO :)))))

 15. nekem visszajött! 🙂 látom a friendseket! 🙂

 16. Jó lenne ha a hekkerek nem ezzel foglalkoznának hanem wikileaks szerű feltörésekkel. Azt még támogatnám is

 17. Az Egyesült Királyságban és Írországban van már PSN, szerintem nálunk csak holnap lesz.

 18. na fog ez menni, csak elkapják a piszkokat

 19. Akkor ezek most rendesen minuszba jöttek ki a buliból…Helyes.

 20. Egy ilyen gépparkot miért nem mondjuk a rákkutatásban használnak? Jah, hogy az nem fizet… gratulálok Amazon (itt az értékesítő manáger csapatra gondolok, akik lájkoltatják az ilyet, hogy minél többen mindenféle kisstílű dologra kibéreljenek egy ilyen értékes kapacitást)!

  • Te miről beszélsz? 😀 Honnan veszed hogy nem használnak? És hogyan számoltatod ki egy számítógéppel a rák ellenszerét?

   • Édesapa!Onnan veszem, hogy a géppark kölcsönözhető. Nálam logikusan következik, hogy ha a gépparkot jelszavak feltörésére bérli ki valaki, akkor azt akkor másra nem használható.Igazából nem a rák ellenszerét számolják ki, hanem a kutatáskor felhalmozódott rengeteg adathalmazt számoltatják ki. Mondjuk egy sejtosztódás szimulációja, és hasonlóak.Lehet hogy megtalálták az ellenszerét, és lehet hogy használják már valahol, csak te nem tudsz róla.Amúgy meg minden emberben van rákos sejt, csak nem mutatható ki a mai módszerekkel. Rákosnak akkor nevezünk valakit, ha a rákos sejtek mennyisége elért egy bizonyos, kimutatható szintet. Ha egészségesen élsz, akkor elméletileg az immunrendszered a falósejtek segítségével kordában tartja a rákos sejtek elburjánzását.

  • Amúgy meg kanadaiak megtalál(hat)ták a rák ellenszerét, és senkit nem érdekel. http://www.impactlab.net/2007/01/31/cure-for-cancer-found-but-no-one-is-talking/

   • A rák – egyébként így univerzális értelemben véve szvsz egyáltalán nem létező – ellenszerét már nagyon sokszor feltalálták. A média szerintem ráunt az ilyen korszakalkotó felfedezésekre. Túl sok van belőlük mostanában.

 21. Asszem ezek utàn hatósàgilag szabàlyozzàk majd kik bérelhetnek az Amamzonnàl. Akàr a Pentagonon rendszerét is feltörhették volna vele. Még igy se biztos, hogy meglesznek, ha fiktív céggel és hamis papírokkal béreltek.

  • Akik ilyenre képesek, nem hiszem hogy annyira hülyék, hogy saját adatokat adnak meg bérlésnél. Ha mégis, akkor megérdemlik, és remélem hamar elkapják őket.

 22. baszki hirtelen azthittem ,hmár megint feltörték a psnt 😀 már kezdtem a facepalmot majd elolvastam még1x xD nemistudtam,h amazonnak van ilyenje is ..

 23. nem kevésbe kerülhet egy ilyen gépparkot kibérelni. :O azt meg valakinek pénzelni kellett. aztán lehet rosszul gondolom.

 24. hát ebből nem sokat értettem, de a lényeg, hogy meglesznek a nyavajások 🙂

 25. ez azért meleg. nagy kontroll lehet az amazonnál is, viszont akkor ez még sem volt olyan egyszerű betörés, mint ami miatt anyázzák sokan a Sony-t. Sőt ebbe ezek szerint komoly pénzt öltek bele az illetékesek…pfff.. kezd egyre keményebben körvonalazódni…

 26. Csak nehogy egy Bill Gates nevű csávónak a neve legyen a számlán! 😀

  • Neki nem lett volna az akkora nagy pénzkidobás. XDAmúgy szerintem most meglesznek a hackerek.Meg nem hiszem, hogy lesz még1 ilyen támadás a jövőben…az Amazon tuti oda fog figyelni legközelebb…

 27. Teljesen biztos, hogy elkapják a mocskokat.

 28. Most elképzeltem magam előtt azt az embert aki egy olyan programot csinált ami 400000 jelszót próbál ki 1 másodperc alatt xD

 29. Elég ciki, hogy az Amazon nem ellenőrzi ezeket a rendszereket.

 30. Nem semmi mire nem jók ezek a felhők, bár erre nem kellett volna rájönni 🙁

 31. Szerintem most már meglesznek a csávók.

 32. :] szep.. Azert remelem nem berlik ki a hekker kocsogok meg egyszer 😛

 33. Csak nehogy újra feltörjék a PSN-t…

 34. remélem őket is szűztelenítik a börtönben, mint a gyerek molesztálókat:)

 35. Na már ontják a mende-mondákat!! 😀