Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSC szavazás – Melyik Metal Gear tetszik a legjobban?

Remélhetőleg egyre több megszállott játékos felfedezte már új szavazásunkat, mely az univerzum egyik nagy kérdését feszegeti: szerinted melyik a legjobb PlayStation Metal Gear epizód?Tedd meg voksod, majd ha van kedved, ebben a hírben szólj hozzá. Döntsük el együtt!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A 4 csak azért nem lehet nálam a best, mert nincs benne a klasszikus MGS zene. A mai napig feláll tőle a szőr mindenemen.

 2. Hát, lehet, hogy a 3 kommersz, de ahogy tudom direkt lett ilyen James Bond-paródia, mivel az MGS2 komplexitása – aminek gyakorlatilag az egész játék be lett áldozva – kiverte a biztosítékot egyeseknél. Ettől függetlenül őszintén szólva egyetlen játékot nem tudok mondani amiben ennyi érdekes, önálló személyiséggel rendelkező, szinte élő karakter van. Az mondjuk tény, hogy az első rész volt igazán forradalmi a játékmenet tekintetében (mondjuk sok ötlet már a Metal Gear 2-ben is megjelent). Szerintem a Phantom Pain lesz az, amivel újra oda akar b.ni Kojima, legalábbis nekem ez jön le az interjúkból. Meglátjuk…

 3. 99-ben a videojáték egy vicc volt.Herculessel szaladgáltam balról jobbra, Crash szedegette a wumpákat, Clouddal tápoltam midgarban.Aztán mint akit pofán b*sztak bámultam a stáblistát a Metak Gear Solidban.Azóta semmi sem ugyanolyan…

 4. A Snake Eater volt a legjobb rész, de a The Phantom Pain reméljük felülmúlja!

 5. Az MGS3 a legkommerszebb rész, nem csodálom, hogy első helyen áll.

  • Tény, hogy tele van klisékkel és filmes koppintásokkal de a játékmenet miatt a legjobb.Tudod nagyon jól:) Az első varázslatos, tényleg mint egy látomás(ahogy alant nagyon találóan megjegyezték) egy igazi remekmű.De a hármasban annyi ötlet és lehetőség van, hogy nem bírom megunni.Pedig lassan 10 éve játszom vele.

   • “Szerintem a 3 játékmenetében sincs semmi “”legjobb””. Egyszerű paraszti hősök egy kis könnyen befogadható szerelmi szállal és anya-fia érzelmi vonallal, hogy az egyszerű emberek is értsék, mindez egyszerű erdős környezetben, hogy ne legyen idegen. Persze ettől még zseniális, de nem a legjobb.”

    • De akárhogy nézzük, akkor is sokkal fejlettebb játékmenetben mint az első rész.

    • Van abban valami amit mondasz.Snake és Ocelot kapcsolata viszont parádés.Az ellenségek közti kölcsönös tiszteletet k*rva jól ábrázolja.Snake mindjárt az elején szarrá veri a fiatal bugris Ocelotot de nem öli meg.Ocelot hálából megtagadja a parancsot amit Volgintól kap a végén.Ez a szál nagyon bejött.

 6. Bármennyire is hihetetlen,de a Metal Gear 2 az első! A mai napig libabőrösen,és a csodálat általi könnyes szemmel nézem újra és újra az intrót4 Ekkora baddas jelenettel és eszméletlen zenével azóta sem találkoztam.Snake az esőben bagózva sétál, majd leveti magát a hídról,és alatta angyalok kórusa harsogja azt a csodás szimfóniát!Nekem ez elviszi az egész játékot a hátán!Másodiknak az első részt választanám,mert minden szempontból egy korszakalkotó game volt.Harmadik a Metal Gear 4,a jó öreg Snake-kel.Rohadtul tudtam azonosulni vele. :)Végül pedig a harmadik rész.Páratlan alkotás,ez is!

  • Abszolút meg lehet érteni amúgy ha bejött az MGS2 is, mert tényleg vannak nagyon jó pillanatai! De a játék összképe alapján talán nem ez az all-time best a többségnek, de ettől még messze nem gyenge a játék.Számomra egyébként – amellett hogy a legjobbnak járó díjat azért elsősorban nem neki ítélném oda – az MGS2 különösen kedves, hiszen ez volt az első metal gear amivel játszottam. Ráadásul úgy szerettette meg velem a sorozatot hogy mikor megkaptam, egyáltalán nem tudtam hogy a sorozat mekkora presztízsnek örvend illetve milyen óriási rajongótábora van a PS1-es MGS óta. Szóval mindenféle hypetól mentesen, a nulláról építette fel bennem ezt a rajongást, amit a többi rész csak tovább fokozott. (pedig emlékszem, hogy eleinte kifejezetten irritált, hogy folyamatosan a Codecen pofáznak a szereplők, kettőt lépek előre és már csörget valaki… ráadásul állandóan ez a hülye Campbell… rohadtul idegesített, inkább játszani akartam… aztán szép lassan beindult a dolog és nem hogy hozzászoktam, hanem én magam kezdtem el telefonálgatni… :D)

 7. MGS4MGS3MGS1MGS2MGS PWSoha nem vártam még úgy játékot mint a 4-et, megjelenés napján megvettem, majd 3 napon keresztül pörgött a lemez a gépben, tudjátok mikor Old Snake a temetőben álldogál…, nem mertem elkezdeni, talán nem voltam felkészülve rá. Aztán szépen lassan végignyomtam és kétség kívűl a kedvenc MGS epizódom lett és az évtized játéka is egyben. (Fallout3 szorosan mögötte) A Liquid – Old Snake ökölharc közben picsogtam mint egy óvodás. Méltó lezárása a Solid Snake trilógiának.

 8. Most hogy végigfutottam a listát rá kellett jönnöm pár kimaradt még, pedig nagy fan vagyok. A Peace Walker-t kizárólag PS3-on szeretném majd kipörgetni, mert a PsP-s irányítás nem jött be. A Portable Ops-t már megvettem a kis masinára és bele is kezdtem. Az Ac!d / Ac!d 2 lehet nem lesz beszerzős és ha jól tudom nem is kapcsolódik szervesen a sztorihoz. A Revengeance pedig tuti végigjátszásra kerül majd.A többi közül pedig a Metal Gear Solid a befutó, hiszen mint az a lány aki elvette a szüzességem, ez a játék is mély nyomokat hagyott benne. Az első alkalom maradandó. De természetesen a többit is imádom… 🙂

 9. MGS3, amikor Life-val kerülgettük egymást a dzsungelben és közben eleredt az eső, leszállt a köd…no, ott nekem is leszállt a köd.

 10. A PSX-es MGS, amit 8-szor játszottam végig egymás után, majd PSP-n még párszor.

 11. sztori: MGS3gameplay: MGSPWösszhatás: MGS1

 12. UI: értelemszerűen a Subsistence verzió, a forgatható kamerával. Úgy lett tökéletes a gameplay.

 13. MGS3, nem kérdés, de utána mindjárt az első rész. (Mármint a Solid, nem az első MG…)

 14. Mindegyik utánozhatatlan 🙂

 15. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy mindegyik reszt a maga idejeben jatszhattam ki. Igy bizton allithatom, hogy az MGS1, PS1-en.

 16. Sajnos csak a 4-hez volt szerencsém. 🙁

 17. Mindegyik rész egy élmény volt de a 3. volt a tuti 🙂

 18. Én ezt a kérdést egyáltalán nem tudom eldönteni megnyugtatóan, de nyomtam egyet a Peace Walkerre mert méltatlanul le van maradva a többihez képest. :)Egyébként meg arra a kérdésre hogy melyik a legjobb MGS az a helyes válasz hogy reméljük az MGS V lesz az…

 19. Nehéz kérdés. Szerintem a 3. rész jobb, mint az 1.

 20. A szavazást látva, szegény Szabadság fiaik azért enné többet érdemelnének… :/

 21. 1. MGS 1 (mondanom se kell)2. MGS 33. MGS 4

 22. MGS3 !!! 🙂

 23. Most gondolkozok el jobban rajta, hát a játéktörténelem egyik legegyedibb boss harca van az MGS3-ban, ugyan melyik más játékban alszik még el harc közben az ellenfelünk?

  • Így van.Kétségtelen, hogy az MGS1 a maga idejében remek alkotás volt.De az újjabb részek sokkal jobbak minden szempontból. Több lehetőség van bennük, sokkal jobb a gameplay stb.Gameplay + történet = MGS3 the best

   • “Ez már csak természetes, hogy minden fejlődik az idő múltával, kicsit vicces is lenne ha ma is minden kb Doom szinten lenne :). Mindenesetre én azt mondom, hogy nem tudok megérteni egyetlen egy embert sem aki szerint nem az MGS első része a legjobb! Egyetlen egy karakterben sem találni kivetni valót, Snake, Meryl, Gray Fox(Ninja), Vulcan Raven, Sniper Wolf(egyik legemlékezetesebb jelenet amikor meghal, és többek közt belegondolni is nagyon durva, hogy mennyire megfogja az embert az a jelenet amikor meghal, egyszerűen fenomenális amit itt összehoztak annak idején) Liquid Snake(Snake megetetett “”klóntestvére”” akivel elhitették, hogy ő Big Boss azon klónja, aki nem a tökéletes katonai géneket kapta ezért is utálja Solid Snake-et, de persze a játék végén kiderül, hogy ő volt a tökéletes katona, de Snake valamiért felülkerekedett rajta 🙂 ), Ocelot és a játéktörténelem egyik legemlékezetesebb bossa, Psycho Mantis! Amíg élek, sosem felejtem el ezeket a karaktereket, és minden vágyam az, hogy a jövőben egy méltó remake-et kapjon ez a cím a nextgen konzolokra, úgy, hogy közben annyit változtatnak csak rajta, amennyit muszáj, hogy a mostani sztenderdeknek maradéktalanul megfeleljen, de így meg az lesz a baj, hogy az MGS1 klasszikus játékmenetének a kvintesszenciája fog odaveszni, de bízok benne, hogy érdemben tudják majd esetlegesen remake-elni.Számomra a többi rész annyira nem volt nagy élmény, viszont ezt 10 éves koromtól kezdve nagyon sokszor végigjátszottam már, és máig az egyik legjobb játékélménnyel bíró játékként tartom számon, ezért is fogom mindenképp beszerezni a Legacy Collection-t, mert tisztelgek a széria előtt, de leginkább az első rész előtt.Sajnos az 1. részt követően egyik résznél sem éreztem ugyanazt a katarzist amit az első rész percről-percre tudott hozni. Szó se róla, mindegyik rész kiemelkedő darab volt(egyedül a Peace Walkerről nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam, de a Legacy Collection-nel remélhetőleg ezt is pótlom). Meg annyit hozzátennék, hogy nekem a 2. rész is tetszett, bár hangulatban kicsit gyengébb a többi részhez képest.”

    • Nekem az összes rész a kedvencem a 2-vel egyetemben. De számomra a 3. rész a legemlékezetesebb, nagyon jól megvan valósítva, hogy Big Boss milyen szenvedéseken megy keresztül és milyen fájdalmakat él át.

 24. MGS, nem vitás.

 25. MGS3, egy legenda születik.

 26. MGS1… – már a Konami logós résznél libabőrös vagyok (Ti-ti-ti titütü…). Persze a többi rész is nagyon király (főleg a 3.), de ez végig olyan (a menü zenétől a Best is yet to come-ig) mint egy furcsa látomás, az szem nélküli karakterek, az éjszaka, a hideg… Őszintén szólva, nem vagyok benne biztos, hogy szükség van egy remake-re.

 27. Metal Gear Solid 3.

 28. MGS3. Nálam ez a favorit!

 29. “Metal Gear Solid (PSX) nem vitás, a többi már “”csak”” remek folytatás :)”

 30. Nálam MGS3

 31. Mivel Kojima megigerte,hogy a MGS5 az uj konzolokon ultra brutal lessz igy ra szavazok, ha nem akkor MGS4.

 32. Én mindegyiket ugyanannyira zseniálisnak tartom. De ha választanom kéne akkor MGS4.

 33. MGS1. Már a menüjének hangulata földbe döngölt. Arról nem is szólva ami utána jött.

 34. MGS3 a legjobb,de megvan mind(beleértve a Nintendo Gamecube-os The Twins Snakes-t is)SZERETEM MINDET.

 35. MGS1

 36. MGS3 magasan

 37. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

 38. MGS1 és a 3 között vacilláltam, végül a hármas lett a nyerő :)elég hihetetlen amúgy, hogy van aki a Revengence-re nyomott, pfff xD

 39. MGS1, MGS3, Peace Walker.

 40. Jöhetne már egy boxos hogy megmondja a tuti frankót, hogy a Gears of War százszor jobb mint a MGS széria. 😀

  • Nem akarom felkúrni az agyad XDXD De kb abban az 1 évben amíg boxos voltam imádtam a gears of wart kb az egyetlen használható game volt boxon. De a nagy igazság az, ha valaki belekóstol a ps cuccokba a főleg az MGS cuccokba az örökre függő marad XD

 41. MGS4

 42. MGS (Psx)

 43. MGS (PSX), a legjobb!

 44. Metal Gear Solid 3.

 45. Metal Gear Solid 2! Nekem az jött be a legjobban. A 4. részben inkább videóztunk, mint játszottunk vele!

 46. Metal Gear Solid 3. Big Boss, Eva, medic rendszer, ellenfelek, történet. Imádtam.

 47. MGS PsOne és MGS4! Remek story,magával ragadó hangulat,feledhetetlen főhős!

 48. Nekem eddig csak a MGS4 volt meg. Annak ellenére, hogy csak felületesen ismertem az addigi sztorit, úgy megvett kilóra, hogy azóta is az all-time top 5-ben van nálam.Na de majd most a Legacy Collectiont beszerztem.

 49. Az MGS szerintem azon kevés széria közé tartozik amivel nem igen tudtak tévedni egyik részével sem. Most hirtelen nem is tudnék másikat megemlíteni.Én megelőlegezem az V-nek a fődíjat, nagyon várom. Amúgy meg a 4-es az eddigiek közül.

 50. MGS azért nem, mert nem volt benne elég összeesküvés-elmélet :D, MGSIV ilyen szempontból jó, ahogy abban is, hogy sikerült megoldani végre a tökéletes irányítást, ami MGS3-nál már elég nyögvenyelős volt, de mégis Peace Walker, mert ott volt a legtöbb tartalom.MGS2 kiesik a Raidenes szemétség miatt, nem tudom, miért nem tudtak egyenesek lenni ezzel kapcsolatban. MGS3-ban pedig az irányítás volt őskövület TPS nézetben.Ettől függetlenül mind zseniális. Én még az első kettő MG-re is melékszem, de annyi maradt meg bennem, hogy a checkpoint rendszer hatalmas szívatás.

 51. “A Snake eat…nem,inkább az els…a negye…a peace wal….kérdezzetek könnyebbet mert mind zseniális! Az elsőnek olyan de olyan hangulata volt pláne 99-ben, hogy az elképesztő.Solid Snake, Sniper Wolf, Liquid meg a többiek…áh egyszerűen imádom.A másodikról túl sok minden nem jut eszembe azt leszámítva, hogy egy tökéletes játék a Raident leszámítva. A harmadik minden várakozásomat felülmúlta.Lefostam a bokàmat tőle.A negyediknél azt mondtam ez a csúcs több nincs Kojimában.A Peace walkernek úgy álltam neki, hogy “”ez nem lehet igazi mgs””. Ehez képest már az intrónál leeaett hogy ez bizony egy teljes értékű rész lesz.Nem csalódtam.*dobpergés*Mgs3!”

 52. MGS4 nemcsak as MGS-ek kozul a kedvencem, de egyben a kedvenc jatekom is.

 53. MGS 3 vagy MGS 1…Baromi nehéz választani. Kicsit bizonytalanul de azt mondom: MGS 3

 54. Kövezzetek meg, de én nem tudok az első és a második rész között különbséget tenni. Nekem ez a kettő a favorit. A voksomat az első részre teszem, mert az volt a varázs kezdete.

 55. “Ki fogok lógni a sorból, de nekem a Peace Walker az etalon. Na nem a játékmenete miatt, sőt az emlékezetes bossok hiánya is szemet szúr. Ami miatt a kedvencem, az Snake jellemfejlődése az itt átélt események hatására, ami elvezet oda, hogy ténylegesen is Big Boss váljon belőle. Imádom…””And yes, we may all be headed straight to Hell, but what better place for us than this?It is our only home.Our Heaven, and our Hell.This, is Outer Heaven.”””

  • De ahogy Snake (Hayter) előadja azt a monológot a végén! Az az érzésed van, hogy ez a Snake már nem az a fiatal naiv báb aki a 3-ban volt.

 56. Még nem játszottam minddel, így nem szavazok x)

 57. Peace Walker.

 58. A 3 a kedvenc. Olyan atmoszférája van, amire rá lehet ülni.

 59. MGS3 ha nem játszottam végig milliószor akkor egyszer sem. Mindent meg szereztem amit lehetett. Zseniális újítások voltak benne sérülés, éhség, camo stb.

 60. Nekem a 4. kicsit előrébb van. Visszatérés Shadow Moses-re, befostam rajt. Végre lehetett rexezni, huhuhuhujjjj! =] Amúgy az első az első.

 61. Metal Gear Solid (ps1)http://www.youtube.com/watch?v=nXJlVGgc49k

 62. A kettore szavaztam, nagy kedvencem volt anno, es meltatlanul alabecsult resznek tartom. Ugyanakkor objektiven szemlelve az 1 a legjobb.

 63. MGS 3: Snake Eater, ahol a legenda kezdetét veszi 🙂

 64. Egyértelműen az mgs1.De mivel az oldalon a 30+ férfiak kevesebben vannak mint ez alattiak ezért simán lehet, hogy nem az mgs1 nyer. Szóval ha martin vagy én tizennyolcak lennénk valszeg mi sem a pixelhegyekkel dúsitott mgs1-et favorizálnánk. Konklúzió:A kérdés nem jó, bár biztos hoz látogatottságot.:-) Melyik a jobb kocsi a ford t modell vagy az escort esetleg a focus?

 65. MGS 1,nagyon későn sikerült játszanom ezzel a gyöngyszemmel 2007-be(!!!) és olyan élményt adott ami böven verte az akkori nextgen állkapocs leejtést is.Top 3:MGS 1,MGS4,MGS3

 66. Természetesen MGS1.

 67. egyértelmű:3: MGS 42: MGS 31: MGS 1

  • még annyit hozzátennék, hogy a MGS 1 minden téren forradalmi volt, gyakorlatilag ekkor tudtuk meg mi is az a nagybetűs játék

 68. A MGS3 volt a legjobb sztem, de a Metal Gear Rising Revengeance is nagyon bejött.

 69. MGS PS1 szerintem. Legjobb hangulat, legmarkánsabb szereplőgárda, legnagyobb meglepetés.

 70. Egyértelműen az MGS3, minden szempontból (játékmenet, történet, hangulat, stb).

 71. MGS 4

 72. A Metal Gear Solid kivételével egyiket sem játszottam, azt sem fejeztem be.Akkor nem értettem belőle semmit, most meg már nagyon sok idő lenne mindet végigjátszani.