Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSC PODCAST – 2016 március / április

Friss, ropogós, szerencsére még mindig aktuális podcast adásunkat még valamikor márciusban (asszem’…) rögzítettük JediEco fényűző otthonában, ahol magyar cseresznyepálinka és görög ánizspálinka hivatott lányos zavarunkat oszlatni. Mondhatom, hogy nyelveink rendesen megeredtek, de igazából nem a szeszek miatt – inkább csak mindenkiből ugyanakkor tört ki a beszélhetnék és szakérthetnék. Termeltünk is anyagot rendesen, csak győzzétek végighallgatni!Témáink:- A játékon belüli kötelező online kapcsolat “divatja”- A PSN játékok árazása- Hogyan változott a játékos társadalom az elmúlt 10-20-30 évben- A VR lehetséges káros hatásai- A klasszikus játéktesztek halála- Miért van egyre több “csendes online olvasó”
[YOUTUBE]q0yPePDR-4g[/YOUTUBE][URL]https://mega.nz/#!WgZAlL5Y!Ll6zP5sbdysnUHGagJ19FXsErfos8BjMdQDr-Cx7f1Q ]MP3 letöltés[/A][URL]http://youtube.com/playlist?list=PL17ouaWkEN2Uq-xIO_VzRYfFwR9H79Qr-]Lejátszólista[/A]

86 hozzászólás

Hozzászólás

 1. én a mai napig imádok tesztet olvasni, sokszor ad pluszt ami miatt megveszek egy játékot. pl a vanishing of ethan carter egy ilyen cucc, vagy a necrodancer teszt, de még jó pár akad ezen kívül. a legrosszabb az az, hogy nem vagytok naprakészek de ez kiderült, hogy önhibán kívül van, sajnálatos, hogy itthon ezzel nem foglalkoznak a játék kiadók. kommentelni én is azért nem kommentelek sokszor, mert mire elolvasom a pocskondiázó kommenteket elmegy a kedvem. nem egy ilyen eset volt már, ha meg más véleményt írok le mocskolódás nélkül, el vagyok küldve anyámba mert mást gondolok…

 2. “Én úgy vettem észre magamon, hogy csak azokat a teszteket olvasom el, amelyik játékok tényleg érdekelnek. Amik nem érdekel annak megnézem az értékelését és ha jókat írnak róla ott, akkor elolvasom, hátha nekem is kellene a játék. Ha nem akkor kaptam egy kb. “”képet”” a játékról.Nem minden esetben írok a teszt alá.Annak nincs értelme, ha 100an írjuk le, hogy jó a teszt… szerintem.Csak valami mondandóm van, hozzáfűznivalóm van a teszttel kapcsolatban írok, mert úgy se tudom magamba tartani. :)”

 3. Most jutottam el oda, h meghallgassam a podcast-et. Nagyon jó volt, szerintem az eddigi legjobb, érdekes és változatos témákkal.Én a részemről csak akkor kommentelek ha pc-ről nézem az oldalt, mert telefonról utálok pötyögni, így sokszor nem szólok hozzá az adott dologhoz.

 4. “Informatív és szórakoztató, valamint jó volt hallgatni! :)A játékos társadalomban (majdnem 10 éves) észrevételeim szerint felbukkant egy nem említett jelenség: a türelmetlenség. Egyre többször olvasom az “”5 perc után kiléptem””, “”10 perc után töröltem”” jellegű kommenteket. Lehet 15-20 évvel ezelőtt elég volt ennyi idő, hogy a játék megmutassa a bájait, és beleszeressünk, de most már kell minimum egy órát adni egy cuccnak szerintem. Hála az elnyújtott tutorialoknak és bevezetéseknek. De lehet, hogy a delikvens a (nem létező) kifinomult ízlését kívánja szemléltetni.Játékteszteket nem olvasok azonnal, ahogy kirakjátok őket. Egyszerűen azért, mert utálok monitoron hosszabb szöveget olvasni, meg nincs is időm (azaz nem szánok rá:). De éjszakás műszakokra kimentem őket telóra és bent elolvasom őket. Sajnos mivel így egy teszt már több hetes is lehet, így nem kommentelek, mert általában már a listáról is “”lecsurgott””. De ami még aktuális és van valami véleményem, arra írok.Amúgy ezt ti is megcsinálhatnátok a tetesztedben, mert (magamból kiindulva) lehet hogy az író kíváncsi egy profi véleményere. :)Hirtelenjében ennyi. Megyek nyomni a TTR: World Toust-t. :D”

  • Ja, ha kellene valakinek az eredeti kép 16744×9600-as felbontásban. :)http://orig02.deviantart.net/5b4c/f/2014/192/0/c/0cd28aa2211bb62711658e8db26ce49a-d7q9poq.jpg

  • A türelmetlenség azért van, mert most már mindenkinek van pénze mindenre, mindenki el tud érni mindent, mindenki tud mindenről. Régen kijött egy-egy játék, nagy nehezen sikerült összekaparintani rá a zsebpénzből, alig vártuk hogy meglegyen aztán az ment egész nap, most meg annyi játék elérhető, nekünk meg annyival kevesebb időnk van rá, hogy sok csak ott porosodik a polcon, ha valami nem tetszik, azonnal kiszelektáljuk, mert tudunk ezer másikat, ami tetszhet.

 5. Nekem az a problémám a jelenlegi tesztekkel, hogy igazából a legtöbb teszt nem is teszt, inkább élménybeszámoló. A tesztelő végig játssza, és leírja a tapasztalatait. Régen szerettem például az olyan teszteket, amelyek több aspektusból közelítették meg a szoftvert. A tesztelő írt a technikai dolgokról, elérhető funkciókról, játékélményről, pozitív dolgokról, hibákról. És mindezt nem ömlesztve, hanem jól elkülönítve, külön szekciókba szedve. Ha például a teszt egy játék folytatásáról íródik, akkor szeretem megtudni, miben változott a játék az elődhöz képest. Más az irányítás? Kevesebb lett, vagy több? Szeretem például, amikor a tesztelő a teszt végén összefoglalja a kulcsinformációkat és leírja, hogy kiknek ajánlja a produktumot.Amire személy szerint allergiás vagyok a teszteknél: az a szöveg formázása. Ha rákattintok a tesztre, és elém tárul a szöveg ömlesztve, mindenféle tagolás nélkül már el sem olvasom, holott lehet, hogy színvonalas az írás, de nincs időm egy hosszú írást mindig az elejétől a végéig elolvasni, és ha nincs tagolás, nincsenek bekezdések, akkor nem tudom hol tartottam, ha fél óra múlva folytatnám az olvasást.

  • Nincsenek tagolva a képekkel, videókkal?

   • De, természetesen tagolva van, de én inkább ahhoz hasonló tagolásra gondoltam, mint a DIRT Rally teszt esetében. Ott tényleg nagyon jól beazonosítható, miről fog szólni az adott szekció ,mert mindegyiknek van egy külön címe: hang, irányítás, stb…Számomra a DIRT Rally teszt jelenti a nagybetűs klasszikus tesztet. Tényleg nagyon jó lett.

    • Köszönöm…Viszont azt tudnod kell, ez nem minden tesztnél működne.A másik hogy az ahogyan én írok, az bizony eleinte itt eléggé kiverte a biztosítékot. A GranTurismo6 teszt volt az első amivel sokkoltam az embereket…elképesztően hosszú és részletes volt. Ezután martin mindíg könyörgött hogy próbáljam meg rövidebbre fogni, és én bizony igyekeztem, de a végeredmény valahogy mindig ugyanaz lett…ez szerintem egy stílus…én így írok, más meg másképp.Van aki ezt szereti, van aki meg a rövidebbeket. (ezért próbálok a cikk elejére egy tömör összefoglalót rakni, hogy őket ne kényszerítsem bele egy nem kívánatos szenvedésbe).A cikkeimet megtalálod az adatlapomon, de ezt az egyet iderakom külön…ezt nézd meg…ehhez irgalmatlan mennyiségű videót is készítettem…de ez elképesztően sok meló volt.Project Cars Teszt: http://playstationcommunity.hu/note/12874

  • Fura ez, mert mások meg az mondják, nem kell a kezelésről írni.

 6. Én javarészt a hírek miatt járok fel. Tesztet keveset olvasok, azt is inkább csak a nagyobb címekről, ha érdekel. Amiket eddig olvastam semmi problémám nem volt velük, nem tudom kritizálni amúgy sem őket mert nem értek hozzá. Újítás terén én a videóteszteknek örülnék, de amennyi kényelmet adna az olvasóknak, annál jóval több melóba kerülne nektek, szóval teljesen megértem.

 7. Hol vannak már azok a tesztírók,akiket valóban élmény volt olvasni….Nem sok maradt belőlük.Tény és való hogy ma már nincs nagy igény tesztekre,de nem nagy veszteség lemaradni ezekről.

 8. Csibi úr, melyik Uncharted lett a legjobb szerinted?

  • Nehezen tudnek donteni a 2 meg a 3 kozott. A 2 talan azert mert annak nagyon kiraly sztorija volt, hosszu, de a legvegeig total lekotott. A 3ban az egesz shipyard resz meg a sivatagos zuhanas viszont nagyon megdobta a dolgot, es a Remastered verzio gyonyoruen nez ki.

 9. A Re6-tal kapcsolatban annyit, hogy én nagyon szeretem a 6, részt dlcivel együtt a kedvenc kampanyom pedig Chris fejezetei. A kigyós rész az valami brutál jó kicsit olyan mint a Predator 2 jégkamrás része 🙂

 10. Sose told full kreténbe :-D.Alapjában véve nem lehet mindenkinek megfelelni. Ami van az sosem jó, stb lehetne ezt még sorolni.

 11. Ja amúgy ismerek olyan régi motoros fórumozókat, akikkel pl a főnök összeveszett, ezért vagy bannolva lettek, vagy itt hagyták az irkálást (elég sok ilyen van, meg az azok haverjai, aztán emiatt a haver haverjainak a haverjai is), de azért olvasó módban még felnézegetnek ide kíváncsiságból, pedig sok tartalmas hozzászólással gazdagíthatnák az oldalt. Úgy oldal üzemeltetői szemszögből inkább örülni kéne, ha valaki fórumozik, nem sokakat elüldözni, mert véleménykülönbség van.

  • Te például melyik szegény szerencsétlen elüldözött vagy álnéven a hónapos regisztrációddal?

  • Azt mondjuk én is észrevettem, hogy sokszor ellenséges, vagy épp lenéző kommentek érkeznek szerkesztői oldalról is. Szerintem már csak ezért is sokan többször meggondolják a fórumozást. De ki vagyok én ,hogy bárkit is kritizálni merek…

 12. Nagyon jó podcast volt, tele érdekes témával.- Játékos társadalom butult, a fejlesztők is tudják, hogy már nem csak az intelligensebb emberek játszanak, hanem a mindenféle pistikék is, más a célközönség. És már nem olyan gyors a fejlődés sem. Régen a fejlesztők a legjobbjukat próbálták összehozni, most meg csak a haszonra mennek. Azok, akik hozzászoktak, hogy régen jobbnál jobb dolgok jöttek évről évre, jogosan elégedetlenkednek most.- Hozzászólások: én úgy vagyok, hogy a hallgatás = egyetértés (általában), nincs mit hozzátenni. Úgyhogy írjatok baromságokat, és akkor lesz ezer hozzászólás. 😀 (csak vicceltem :D)Számomra kicsit túl hosszúak átlagban a tesztek, nincs kedvem időt szánni rájuk, hogy minden játéknál elolvassam, minden oldal tesztjét, akiket követek. A másik, hogy általában a játékokat bőven megjelenés után szerzem be, tehát nem is igazán akkor érdekel a teszt, amikor az megjelent, hanem majd 1 év múlva, akkor visszaolvasom, hogy na mit írtak itt róla. De akkor meg már hiába szólnék hozzá.- A facebook nagyon elvitte az embereket. Pl a PC Guru is eléggé pörgött régen, most már inkább a facebook oldaluk pörög, vagy már az sem, a hírekhez tényleg alig szólnak hozzá, max a hírnek a facebookos megosztása alá, a fórum is kihalt. Szerintem ez nem jó, mert a facebookon még nagyobb a színvonaltalanság. A fórum sokkal tagoltabb, játékoknak megvan a saját topikjuk, mégis az emberek a facebookot választják. Másrészt pedig jobb a névtelenség is, nem akarok idegen emberekkel úgy beszélni, hogy simán belenézhetnek a magánéletembe.

  • Egyébként általában véve is az emberek oda mennek inkább, ahol több embert látnak (hamarabb érkezik válasz a kérdésükre, stb) . Ez egy öngeneráló folyamat. Ha egyre kevesebb ember van valahol, akkor utána még kevesebb lesz. Ha valahogy visszájára lehetne ezt fordítani, hogy egyre több ember járjon ide írni, akkor azt látva még több ember fog.

  • Látom mi megy a facen, egyetértek veled.A butuláshoz elég ránézni egy nagynevű cím mostani megjelenésére, mondjuk a Tomb Raider-ben mit neveznek ma fejtörőnek.

 13. Sziasztok! Hatalmas nagy respect ezért az adásért, egyszerűen öröm volt hallgatni. Negatívumként csak annyit, hogy a játékos társadalom megváltozását SZERINTEM hosszabban is elemezhettétek volna.Én most egy témát szeretnék feldobni a következő adásra: miért van az, hogy a mai Magyarországon egy konzolokkal foglalkozó magazin életképtelen? Szeretem olvasni a teszteket neten is, de azért mégsem ugyanaz.

 14. Pl: sokszor előfordult hogy, Playstation 360-hoz kerestek játékot vagy Xbox eggyeshez, vagy megvették a játékot PS3-ra és kiderült hogy XONE van nekik.

 15. “Amúgy játéktesztekhez lehetne még “”közösségi pont”” is, mint imdb-n a filmeknél, azaz simán pontozhatnák a felhasználók a játékot magát. Lehet, hogy a legtöbben nem szólnak hozzá, de egy kattintásra hajlandóak lennének.”

 16. Most értem a podcast végére, mert közben edtem itt volt a főbérlő meg minden.Teszt alapján veszek-e játékot?Igen szoktam és több oka is van. Azért a teszt a alapján mert ami játék érdekel nem akarok videót nézni mert mindent amikor játszok akkor akarom látni, például ezért nem nézzek Uncharted 4 trailereket.Másik, mert a nem éppen tehetős játékosok között vagyok és nekem is igényem van ha nagyon akarok egy játékot, első napos vagy lagalábbis korai megjelenéshez közel megvenni. Akkor természetesen nagyon jól jön a teszt mert nekem 15-18 ezres bizony komoly összeg. Ilyenkor még 1-2 hozzászólás is segítene. A fórumok kilőve mert ott már kemény gólgyilkoság lenne nekem minden hozzászólás.Mivel én elégé bekategorizált játékos vagyok (fps, open world, szimulátor játékok nem az én műfajaim, PS4 még nincs) így ritkán olvasok hozzátesztett meg ps4 hiányában én nem megyek fel ilyen nyeremény játékokra.Ami a legjobban zavar tetszteknél az nem a teszt hanem néhány telibevert f***szopó akik értelmi szintje a legkisebb mértékegységel sem mérhető. A társadalmi változas hatalmas a régi korhoz képest. Mi nem fikáztuk a másik játékát vagy gépét hanem aligvártuk vagy vártam valakinek legyen a közelembe Snes gépe és adjam oda 1-2 hétre cserébe a MD2-met. Vagy tudjak valakivel játékot cserélni. Más volt nagyon, most ritkán találok ilyen ismerőst van, de kevés!Nem a koca játékosokkal van a baj hanem azokkal akik azt hiszik ők mindenhez értenek és mindent jobban tudnak. Egy koca játékos nem megy fel fórumra. Vannak ilyen ismerőseim akik azok megkérdezik melyik gépet vegyék. Én megkérdezem milyen játékokat szeretnek, mutatok párat innen is onnan is, de hogy oldalak nézzenek vagy regisztáljanak, azt nem.Nagyon jó podcast volt mint a tesztjeitek, nagy grat nektek 🙂

  • Nagyon jó dolgot írtál. Ez a gép csere-bere is mocsok ritka manapság.

   • Pedig a gépcsere a legjobb az exkluzívok miatt. Egy haverommal folyamatosan cserélgetük a gépeinket. Így vihetem végig a Gow2-t meg jó pár X klasszikust. Lehet szólok is neki 🙂

  • “Ez a 15-18 ropi/játék kinek nem gond? És még mindig látok olyanokat, akik bemennek és a borító alapján pengetnek. Egy boltos ismerősöm szerint a 80% nem tudatos vásárló, csak “”valamit”” keres.”

   • Mikor vettem a kisfiamnak a Lego Batman 3-mat beszélgettem az eladóval jó sokat a Gameshopban. Milyen játékok kelendők miket ajánlanak stílosonként. Akkor jelent meg pont az MKX és mondta nagyon ajánlani sem kell. Más vs cucc nem is érdekelte az embereket. Ha rpgt kértek akkor a South Park-ot ajánloták, de ott meg nem merték kimondani, hogy van olyan kaszt, hogy zsidó. De ami a legfurább volt, hogy olyan vásárló mint én a vevők kisrésze vagyok. Bemegyek tudom mit akarok, mert általában előrendelés miatt mennek a legtöbben. Nem érdekli a kínálat, felre tettétek jöttem érte és ennyi.

   • Én is konzolboltban dolgozom, a vásárlóink nagy része azért veszi amit vesz mert a szomszéd pistikének az van és neki is az kell,vagy a suliban mindenki azzal játszik és neki is az kell. A többség csak itt a boltban jön rá hogy a gyereknek szeretne venni GTA V-t és az nem autós játék.

 17. Átlagban rengeteg infó és videó jelenik meg egy játékról ezért megjelenéskor a játékok 90%-nál már tudom hogy kell-e, érdekel-e… ebből kifolyólag csak akkor olvasom el a tesztet ha nem vagyok biztos a dolgomban. Pl.: az ötlet tetszik, csak a megvalósításban valami nem igazán tiszta, a játékmenet egyes részei rossznak tűnnek stb… ilyenkor elolvasom a tesztet hogy a helyére kerüljenek a dolgok. Ezen felül az író személye is számít, főleg ha korábban olvastam tőle olyat ami jól arcon vágott, akkor biztos elolvasom a következőt is. Illetve ha még soha nem hallottam az adott játékról és érdekesnek tűnik akkor valszeg elolvasom.

 18. Ja, és ha valaki anyázik kommentben vagy ilyesmi, akkor simán le törölni kell a hozzászólást, így csak az marad, ami tényleg a témához kötődik.

 19. Én simán végighallgatok másfél órás podcastet, és érdekes is volt, köszi srácok.A témákra: Tesztekből én azt olvasom el, ami érdekel a játék maga. Lehet, hogy Petúnia frankó tesztet írt X játékról, de ha nem érdekel a játék, akkor meg se nézem a tesztet. Viszont lehet, hogy ha később mondjuk szembejön a játék, vagy kipróbálom akkor elolvasom akár fél év múlva, de akkor már minek hozzászólni, mert max. magammal beszélgethetnék.Amúgy fontos a pontszám is, de csak akkor, ha nem csak a felső 4 pontot használjátok. Ha egy játék kukába való akkor az igenis 1 pontos, nem kell finomkodni. Nem tudom, hogy kiadó témában mennyire megy a sértődés, mert lehet, hogy ha nem adtok játéknak magas pontszámot akkor legközelebb a kiadó beint és nem küld játékot, de ha csak emiatt 7-8-9-10 pontos egy játék az gáz.Ha valaki meg a pontra beszól, azzal nem kell törődni. Ami egyik embernek kuka az a másiknak meg a legjobb játék, csak hogy egy közhellyel jöjjek, de ez így igaz.

  • Ezt az egyik adásban elmondtuk már, hogy nincs ilyen megvesztegetés.Sok cikket én is utólag olvasok el. Mondjuk nekem minden spoiler, ezért vigyázok.

   • Frankó, akkor szerintem rá kéne menni a pontozásra. Volt régen legrosszabb játékok videóteszt, azok is marha jók voltak. Ha martin komment folyamot akar, akkor biztos lehet benne, hogy a béna játékok több hozzászólást fognak bevonzani.

    • Ami nagy rossz abból nem nagyon jött mostanában. Tony Hawk 5 lemezén a tutorial pálya van csak rajta (gondolom ezt kevesen tudják), és egy jó nagy patch tartalmazza a Játékot. És még bugos is.

 20. Ez a 4DX komoly lehet főleg mondjuk ha pornó filmet nézzel. Akkor mit fröcsköl a pofánkba vagy Mérges Sárkánynál a tarkónk veri szét??l

 21. Shenmue zenéje szól most, hogy hallgatom 🙂

 22. Jó lett ez is :)A teszt kérdéshez: én két szempont alapján olvasom a teszteket.1: Érdekel a játék.2: A tesztíró személye. Vannak kedvenc tesztelőim (a legjobb nálam Foxhound), akik bármilyen játékról írnak én akkor is végigolvasom a tesztet, mert 100%-ban biztos vagyok abban, hogy egy minőségi irománnyal leszek gazdagabb, és az 576 Konzol óta imádok jó teszteket olvasni.

 23. én vettem már játékot az itt olvasott teszt miatt, most így két játék ugrik be hirtelen:Dead Island és a Far Cry 3…de biztos volt még 🙂

 24. “Pár dolgora reagálnék.Kötelező Online:Ezt kokrétan rühellem…ez a téma mindig felhúz…Az hogy egy BF4-ben kötelező az online az oké…de egy NFS_be minek…semmi sem indokolja…a Hitman-be meg még annyira sem.Anno a TDU2-ben is kellett. Menüben nem lehetett kilőni, de ha kihúztam a netkábelt, akkor ment anélkül is.Viszont a The CREW-ban is ott a kötelező online, és ah elmegy a net, vagy szerverkarbantartás van, akkor sutty, kivág a játékból, ahogyan az NFS-ben is…de ugy hogy addig a garázsodban sem tudsz tevékenykedni, autót pimelni…semmit.Játéktesztek halála:Én nem érzem azt hogy nincsnek kommentek és reakciók…az én teszteimet sokáig szoktam követni, és ott kifejezetten sok esetre emléxem amikor odaírta xy hogy köszi a tesztet, régóta gondolkozik rajta és ez a teszt segített eldönteni hogy megvegye vagy ne. Vagy egyszerűen nem is gondolt rá, de így hogy írtam róla, már érdekli és jujjdejó hogy írtam (stb)…én ezért írok.Viszont sok esetben a játékról is beszélünk, vagy arról hogy ő nem úgy látja mint én…csak ez a része néha átmegy kurvaanyázásba, mert bizonyos emberek nem a megfelelő módon fejezik aki a véleményüket…esetleg valaki érzékenyebben reagálja le a másik szóhasználatát…és már indul is a szájkarate. xDKommentek hiányát sem érzem. Persze lehetne több, de nagyon sokan csak feljárnak olvasnak, de nem akarnak konfrontálódni, így inkább kussolnak. Sok ismerőstől hallom ezt…hogy az elmúlt hónapokban vagy akár években ittvan ő, követi a dolgokat, olvassa a cikkeket, teszteket, csak nem kommentel. De sokan vannak akik már a sok nyavalygó miatt mentek el az oldalról.Amikor a “”bocs de el se olvastam a tesztet de azé beleugatok”” részt emlitettétek, ott sirtam…én ugye nem a rövid és felületes tesztjeimről vagyok híres…és nem egy alatt esett meg ez az eset…xD Ettől mindig sírok…volt olyan aki konkrétan privátban megkeresett, hogy ez meg az hogy van. Mondom ottvan a tesztben leirtam…válasz: Okéoké…de ő lusta végigolvasni, őt csak ez érdekli. Kész…A másik a tesztekkel kapcsolatban, amit mindig leirok, én utálok pontozni mert rohadt szubjektív..inkább olvassák el a tesztemet, mert ott mindenre kitérek. De ahogy ti is emlitettétek, sok esetben csak ránéz a pontra, esetleg a pro-kontrára és már megy is kommentelni, fröcsögni hogy dehát hogy adhatsz erre ennyit, vagy csak ennyit. Én ha lehetne elhagynám a pontozást. De tudom, KELL.Aztá jön a videóteszt része…én magam is azt mondom hogy abban van a jövő…persze jóval macerásabb azt jól összepakolni, meg ahhoz kell tudni alkotni is, nem csak irni, de ha engem érdekel valami, tuti videotesztet keresek róla…mert ott látom is amiről szó van…bár hazudok, mert írásos teszteket is szoktam keresni, csak sajnos sok a felületes cikk, ami kb a trailerek alapján íródott, vagy más tesztek alapján (amik trailerek alapján íródtak xD).Anno a ProjectCars teszthez csináltam rengeteg videót a cikkbe, ott irtam róla és meg is mutattam. Na úgy fain. Csak az elképesztően sok idő/meló.Viszont a korai tesztpéldányok nagyon fontosak lennének…hogy ne hetekkel a megjelenés után kerüljön ki, hanem mi tesztelők megkapjuk a lemezt időben. De ahogy hallom erre nincs sok esély…Martin Te meg a végén feltetted a kérdést, hogy az a 3-4000 ember aki ide jár naponta és olvas, az miért nem kommentel a cikkekhez tesztekhez. A kérdés jó, csak gondolod hogy aki lusta végigolvasni egy tesztet, az majd végighallgat 1.5 órát? :)Na és most értünk oda hogy szerintetek a teszt olvasása után inkább a játék topikjába mennek az emberek…ez esélyes, de én fontosnak tartom a teszt alatti hsz-eket, mert ott tud a tesztelőtől kérdezni az ember ha kérdés van, ott tudják megköszönni a munkánkat stb…És legvégén ismét a pontszámos mizéria…továbbra is feleslegesnek tartom, legtöbb támadás emiatt ér és fog is érni (ahogy fel is emlegetted), mert a pont az egy fix szám. Belekötni is pofonegyszerű. Legkedvesebb emlékem is ehhez fűződik. Valaki egyszer így írt a cikkem alá:””Hogy tudtál erről a x pontos szarról ennyit írni?””Sztem egy játékot nem lehet egy ponttal értékelni. Egy véleménnyel is nehéz néha…én a tesztírásoknál a legjobban mindig a pontozástól tartok, hogy na most akkor milegyen. Inkább írnék még vagy két tesztet, csak pontozni ne kelljen. xDHűűűű…megin sikerült egy rövidke hsz-t rittyenteni…olyan Bindereset…xD”

  • Megyek dolgozni, úgyhogy sajnos nem tudok most mindenre érdemben reagálni, de ezzel nagyon elgondolkodtattál, hogy ki hallgat végig egy másfél órás podcastet?

  • “””Mondom ottvan a tesztben leirtam…válasz: Okéoké…de ő lusta végigolvasni, őt csak ez érdekli. Kész…””Kiégtem. :D”

  • Teljesen más a 1,5 óra végighallgatása, mint a teszt elolvasás. Egy podcast-et fogod magad és fűnyírás/főzés/utazás/xp farmolás stb. közben végighallgatsz, egyfajta másod cselekvés képpen amíg éppen a monoton vagy unalmas elsődleges dolgod végzed, míg a teszt olvasáshoz oda kell ülni a gép/újság elé és mással nem igazán tudsz foglalkozni. Sztem az emberek szimplán lusták rászánni az időt, h elolvassák a teszteket és ez elvegye az idejüket.

  • Én 7 éve regisztráltam ide, LV1 vagyok, mégis végighallgatom az összes podcastet… De talán nem sok ilyen egyed van itt az oldalon.

   • Itt nem az a lényeg, hogy mikor regisztráltál vagy hogy mennyire vagy aktív az oldalon…

    • “””Martin Te meg a végén feltetted a kérdést, hogy az a 3-4000 ember aki ide jár naponta és olvas, az miért nem kommentel a cikkekhez tesztekhez. A kérdés jó, csak gondolod hogy aki lusta végigolvasni egy tesztet, az majd végighallgat 1.5 órát? 🙂 “”.Én csak erre a kisebb bekezdésre reagáltam, semmi több.”

     • Tudom…pont ez volt a lényege ennek a kis bekezdésnek, hogy aki nem képes elolvasni egy tesztet, azaz akihez ezzel a mondatával szólni akart, az valószínűleg magát a mondatot sem hallotta, mert ő a Podcast-et sem hallgatta végig, mivel ha a cikk hosszú neki, a podcastre sem fog ennyi időt áldozni.Errő azután beszélgettünk még és volt aki azt írta, ő a hoszabb cikkeknek nem ül neki, mert ahoz oda kell ülni és olvasni…addig nem foglalkozhatsz mással, míg a podcast hallgatása közben akár füvet is nyirhat a kertben. Erre jött amegoldás hogy berakod a cikk szövegét egy felolvas progiba (vagy a goofle forditóba) és az felolvassa neked…:)

 25. Nem is emlékeztem, hogy ennyit dumáltunk.

 26. Hát ez a kép kurva jó!