Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PSC – Nagy Tavaszi Nyereményjáték

A Cenega Hungary és a PlayStation.Community új nyereményjátékában a PlayStation 4-es [B]Red Dead Redemption 2[/B] című PS4 szoftverből sorsolunk ki 1 példányt 2 diszkes, promóciós kiadás formájában. Ha meg szeretnéd nyerni a cuccot, egy lépést kell megtenned a beszálláshoz:- Írd be ide, e hírhez, melyik a kedvenc western filmed és pár mondatban indokold is meg, miért ezt az alkotást választottad.A játék csütörtök (április 18.) 22h-ig tart.[B]*SORSOLVA*[/B][104978]Név + cím martinnak privátban.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Gratula!

 2. Gratula! Nekem ez a játék megvan, szóval nem is játszottam.

 3. Grat

 4. Elado RDR2 promocios, de 2( ketto) lemez! jo helyen hirdetek? Viccen kívül, köszönöm srácok a gratulációt, és legfőképpen köszönöm, PSC! Ezt most a nyuszi tojta. 😀 Megtippelni nem tudnám, hány játékban vettem részt kb. 10 év alatt legjobb emlékeim szerint sikertelenül, most kárpótolt a szerencse.

 5. Gratulálok Sakamoto! 🙂

 6. Gratula! 🙂

 7. Gratula! Szép nyeremény.

 8. Most, hogy nem nyertem, ki is követtem Fácsén a PSC-t. 🙁

 9. Gratula

 10. Gratulálok!

 11. Gratula!

 12. Grat!

 13. Django Tarantinotol.Western filmekert nem voltam/vagyok oda, talán gyerekkorban néztem. Tarantino filmjeit viszont imadom.

 14. Az én választásom a Farkasokkal táncoló. Nem hiszem, hogy sokat kellene magyaráznom a miértet.A film lebilincselő, a táj és a 3 órás játékidő lehetővé teszi a történettel való azonosulást.

 15. Django elszabadul.Imádom Tarantino filmjeit. Leonardo DiCaprio szerintem egyik legjobb alakítását nyújtotta benne. És a zenéje se utolsó. 😀

 16. volt egyszer egy vadnyugat. a harmonikásra és morricone zenéjére nincs ember, aki ne emlékezne. ez a film a spagetti-western csúcsa

 17. A préri uraiIgazi neo-wester, ami megmutatja, hogy a wetsern nem halott és képes maradandót alkotni. Egy szimpla rabló-pandúr felállás adja a film középpontját, ami szépen, lassan épül fel, hogy aztán az utolsó harmad minden értelemben robbanjon.

 18. Django elszabadulJó a stílus, jó a téma, jó a rendező, jók a színészek. Teszik, hogy egy történeten keresztül egy társadalmi problémát is megismerhetünk. Egyes déli államokban a mai napig törvényben van a rabszolgatartás lehetősége, és a rassizmus még a mai napig aktuális probléma az Egyesült Államokban és azon kívül is.

 19. Volt egyszer egy vadnyugat és a többi klasszikus.A szél, a por, a napfény gyötörte szemekből mindent megtudhatunk.Kevés beszéd hosszú nézések.

 20. Bosszú El Pasóban – Meg volt VHS-en és megszámlálhatatlanszor néztem miközben még katonákkal játszottam a szőnyegen. Akkor még nem volt mesecsatornánk :). Miden Bud Spencer-Terence Hill filmet szerettem, de ennek a hozzájuk mérten komolyabb hangvétele nagyon elkapott. A western pedig az Ezüst tó kincsével ragadott magával kb 5 évesen, amit szintén nagyon szerettem, de nem szerepelt benne a legendás duó. Ésszerű indokom nincs :D.

 21. Azért meglepődtem milyen filmeket soroltak fel a top westernként… 🙂

 22. Ezzel lehet, hogy most ki fogok lógni a sorból:Gyorsabb a halálnálMár nagyon régen, még a nagyszüleimnél láttam először a TV-ben és első pillantásra megfogott. Amellett, hogy emögött a film mögött is erős színészek vannak (DiCaprio, Crowe) és bár kicsit közhelyesnek tűnt a története, a megvalósítást nálam annyira jól eltalálták a szinte tapintható feszültséggel, amikor némán várták, hogy megszólaljon az a bizonyos harang. Emellett kicsit érdekes volt azt is látni, hogy amíg a legtöbb western filmben inkább férfi színészek kapják a főbb szerepet, itt Sheron Stone kapta a reflektort. Ezenkívül John Herod karaktere is szimpatikus volt a jó értelemben: már vártam, hogy végre golyót küldjenek a képébe. 😀

 23. Django plussz Tarantino egyenlő. Remekmű. 🙂

 24. Az ördög jobb és bal keze.Nem kérdés, hogy ez a film, mivel a két kedvenc színészem játszik benne.

 25. A jó, a rossz és a csúfJók a színészek, jó történet és a végén a pisztolypárbaj nagyon hangulatosra sikerült. Wallace karaktere és bosszúmotivációja nagyon szuper volt számomra a filmben.

 26. Neven SenkiA főszereplő és a betétdalai máig nagy kedvenc ezen felül a története is tetszik.De ezen kívül az összes Bud Spencer és Terence Hill western filmet imádom.

 27. Az ördög jobb és bal kezeA legjobb western amit láttam, ha másért nem is de a két főszereplő miatt biztos.

 28. “Volt egyszer egy vadnyugat.Egyszerűen egy remekmű. A történet, a szereplők személye és nem utolsó sorban a mondandója alapján nálam abszolúte favorit. Amikor Frank és bandája (Cheyenne embereinek álcázva magukat) megölik a McBain családot, az a jelenet beleégett az elmémbe. A zene, az atmoszféra, még most is feláll a szőr a hátamon. “”És vele mi legyen Frank? …. Most már hallotta a nevem…”””

 29. Jackie Chan: Új csapás

 30. “KEOMA. Fater állandóan ezt nézte gyerekkoromban, így nekem sem volt választásom. :D””Django elszabadul”” is hatalmas.”

 31. Nincs bocsánatEastwood mondta ki a végső szót arról, hogy mit is gondol a műfajban az erőszakos cselekedetekről, aminek nagy részét ő követte el. 🙂

 32. Django elszabadulTarantino párbeszédei mindig kiválóak. A nagy totálokért oda vagyok a szereplők pedig mind egy szálig kiválóan játszanak.Egyik kedvenc késorom, amikor a mezőn lelövi Django az egyik rabszolgatartót távolról, de a puskagolyó célba érését a virágokra ráspiccelő vér teszi egyértelművé.

 33. Back to the Future IIIÖrök kedvenc.

 34. Django elszabadulHallottam Tarantino-ról, meg hogy a Kill Bill mennyire jó film, de annyira nem keltette fel az érdeklődésemet egyik filmje sem. Aztán megjelent a Django, amit már csak a témája miatt is meg akartam nézni és azóta már vagy négyszer láttam. Azóta értem, hogy miért tartják sokan akkora rendezőnek Tarantino-t. Remek színészi munka, remek díszletek és csak úgy árad az egészből a western hangulat.(Bár csak egy filmet kell megemlíteni, a másik nagy kedvencem a Bud Spencer és Terence Hill-féle Az ördög jobb és balkeze című filmek. Részben itt is a 2 színész iránti szeretet, meg a hamisítatlan western hangulat fogott meg. Fun fact, hogy amikor ezt a 2 filmet megnéztem, pont akkor jelent meg PS3-ra a Red Dead Redemption, így nem volt kérdés, hogy mi volt akkor a következő kiszemelt játékom. 🙂 )

 35. RangoEgyedi alkotás a műfajon belül és még humora is van. 🙂

 36. A 7 mesterlövész. Most ez komolyan magyarázni kellene? Ezt a filmet látni kell. Szerintem nem is igazán van olyan aki nem látta volna.Minden van benne ami egy jó westernhez kell. 🙂

 37. A jó, a rossz és a csúfCsavaros forgatókönyv ,a humor sem hiányzik belőle.Ez a film maradandó örök darab lett.

 38. Vissza a jövőbe 3! Szerethető karakterek, mai napig lenyűgözi a nézőket, igazi klasszikus.

 39. Börtönvonat yumába A visszatérö Csontok és skalpok Nincs bocsanat Meg persze a regi klaszikusok:)

 40. Bud Spencer és Terence Hill összes western filmje jó, ha választanom kell akkor Bunyó karácsonyig ez az első western film amit láttam kiskoromba.

 41. Tombstone.Kurt Russel,Val Kilmer nagyon jol jatszottak.

 42. Kedvenc westernem a VOLT EGYSZER EGY VADNYUGAT, Sergio Leone mesterműve Ennio Morricone lenyűgöző zenéjével. Fantasztikus színészgárda (Henry Fonda rosszfiú-szerepben), a nézőbe egy életre beleégő katartikus jelenetek – röviden: kihagyhatatlan, megunhatatlan klasszikus!

 43. “Imádom a régi klasszikus westerneket, Ennio Morricone zenéivel. Legjobban a Jó, Rossz és a csúf és a Volt egyszer egy vadnyugat, a Volt egyszer egy vadnyugat kezdése szerintem minden idők legjobb film kezdése, a szereplők és a klasszikus mondatok:”” – Hoztatok nekem lovat? – Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet! – Így is lesz két fölösleges! “””

 44. “Nekem a “”Winnetou-filmek”” jöttek be, amikor gyerek voltam. Az Ezüst-tó kincse című filmben maga a táj is megfogott. Mikor megtudtam, hogy a Plitvicei-tavaknál forgatták a filmet, egyből el is határoztam, hogy oda megyek legközelebb kirándulni.Cím alapján még a 7 mesterlövész maradt meg bennem. Szerintem jó volt az újra feldolgozás.Nem igazi western, de abban a világban játszódik a Vissza a jövőbe 3. rész is. Ha tehetem, mindig megnézem a TV-ben.A Cowboyok és űrlények film is csemege volt számomra. Szerintem jól össze hozta a régi westernt, a science fiction-nal.”

 45. “Imádom a western filmeket és nem kevésbé Clint Eastwood-ot. Amikor rendezi és ő is a főszereplője a filmnek, na ott még nem csalódtam soha. Ha pedig ez a film még western is, akkor felejthetetlen.Ennek tükrében én a Nincs Bocsánat-ra teszem le a voksom. Annyira jó színészeket és olyan karizmatikus karaktereket “”használt””, hogy ez a film megunhatatlan, bármikor elő lehet venni. Arról már nem is beszélve, hogy itt a jó, vagy a rossz nem megfogható, nem lehet rásütni egyik szereplőre sem kizárólagosan az egyik oldalt. A végén amikor bevadul…”

 46. Aljas nyolcas, Django elszabadul, nem vagyok nagy westernes, de RDR első része nagyon tetszett, pl GTA-k sose mozgattak pedig. RDR1-nek viszont szerintem a legjobb story-ja volt, amivel eddig valaha is játszottam. A befejezés és a végén lovaglás eléggé maradandó élmény.

 47. Wyett Earp.Az O.K. Corral-nál történt lövöldözős jelenet realizmusa nekem nagyon megmaradt.K.b.ennyit tudott egy colt,jó ha öt méterig pontos volt,és a heves tűzharc közben még így is rengeteget mellélőttek.Elképesztő hogy abban a világban,ez az ember,azután amiket átélt,megélt bő 80 évet.

  • Ez egy hatalmas baromság!!!Minden hétvégén ezekkel a vasakkal lövöldözöm és az az igazság, hogy értő kezekben legalább olyan pontosak mint a modern pisztolyok sőt a hosszabb cső miatt még pontosabbak is!

   • Értem.A célpontok mozognak,és visszalőnek?Martin,az öreg sem lenne olyan pontos a fenti helyzetben,az is biztos.Ne keverjük már az O.K.Corral féle gunfightot,a céllövészettel.

    • Így van ahogy mondod nagyon nem ugyanaz ha a cél visszalő!!! Viszont amit írtál az akkor is hülyeség mert egyáltalán nem voltak pontatlanok a vadnyugati fegyverek!Egy példa: Egy Billy Dixon nevű bölényvadász 1538yardról(közel másfél km) lőtt le egy kiova harcost egy sharps puskával amikor az indiánok bekeritették őket.A kiérkező katonaság mérte le a távot.Ez még egy mostani mesterlövésznek is becsületére válna!!!

    • “Nyilván heves tűzharc esetén sokat mellélőttek, de heves tűzharc esetén még most, 2019-ben is mellélőnek még egy Smith & Wessonnal is, ami tudvalevőleg egy igen pontos pisztolymárka.De amit te mondtál – “”jó ha öt méterig pontos volt”” – az elég nagy butaság.”

  • LOLErre az öreg tudna mit mondani.https://www.youtube.com/watch?v=Oh7jimmLPxk

 48. Sukiyaki Western Django. Ez egy tök jó film, rajtam kívül talán két embernek tetszett a bolygón, de akkor is menő. Japán, meg kardozós meg lődözős meg pózerkodós, és Tarantínó az elején japánul nyomja a vakert.

 49. “Sokan írták előttem a Djangot, de én mégis inkább az Aljas Nyolcasra teszem le a voksomat! Az “”ajtóval való küzdelem”” zseniális húzás volt! 🙂 A régebbi klasszikusok valahogy nem jöttek be!”

 50. Gyakorlatilag minden Bud Spencer és Terence Hill féle spagetti western, de ha választani kell akkor Az ördög jobb és bal keze.És egyszerűen azért, mert szórakoztató volt.

 51. Wild wild west Annyira szar, hogy jó :DMellesleg végre egy steampunk film, mégha nem is sikerült túl jól. A próbálkozás számomra dicséretes.

 52. A Jó, a Rossz ès a Csúf!Ha ki kellene emelni a sok jó klasszikus western közül valamelyiket!Mindegyiknek megvan a maga bája!De a zenèje/zenèjük mindent visz!

 53. Django, azért mert imádom Tarantino összes filmjét és ebben is hozta a zsenialitását.

 54. Django elszabadulSajnos még nem láttam a legtöbb western filmet. Viszont a játék első része hatalmas élményt nyújtott számomra. Bár kicsit félek a ló szuszogásától előre is.

 55. Kaktusz Jack – a kengyelfutó gyalogkakukk stílusa miatt 😀

 56. Django elszabadul, erről vannak a legfrissebb emlékeim.

 57. Minden idők legjobb westernje a jó a rossz és a csúf!!!!Zseniális színészek brilliáns atmoszféra és az a zene!!!!

 58. Szándékosan nem írom a klasszikusokat, mert már sokan megtették (habár azok közt is akad, számos jó darab).The Ballad of Buster ScruggsAzért, mert újat hoz a stílusba, mint ahogy az RDR2 is elég egyedi. No meg Coen Bros, akiknek a humora még mindig tetszetős.

 59. “Börtönvonat Yumába /3:10 to Yuma/Russell Crowe és Christian Bale is nagyot alakít benne, és a sztori is király. Csak ajánlani tudom.Blueberry – A fejvadászVincent Cassel főszereplésével készült “”acid western””. Régen láttam, de nagyon bejött. Képregény alapján készült, mint a Lucky Luke.”

 60. Volt egyszer egy vadnyugat – tucatszor láttam már gyermekkoromban, valódi értékeket vonultat fel, nagyon jó film!

 61. A Jó, a Rossz és a CsúfEz az alap nálam és szerintem sokunknál.Nagyszerű színészek, karakterek ( Clint Eastwood, Lee van Cleef), meghatározó zene (Ennio Morricone), remek rendezés. Bármikor megnézném, talán még VHS-en is megvan

 62. Feltámad a vadnyugat. Egyrészt mert Michael Crichton írta,másrészt mert Yul Brynner benne a gonosz.Nagyon jó film, ráadásul nem a megszokott western sci-fi elemekkel.

 63. Tombstone – A halott városMert ez egy remekmű

 64. Vissza a jövőbe 3. (Mert megunhatatlan)

 65. Nevem SenkiGyerekkorom meghatározó filmje volt. Jó volt Terence Hillt kicsit komolyabb szerepben latni 🙂

 66. Bunyó KarácsonyigDe igazán bármelyik western amiben Bud Spencer és Terence Hill játszik. Igazán azért ezt választottam mert láttam már vagy 100X de még mindig ha meglátom a tévébe teljesen le tud foglalni és hát ez az utolsó közös filmjük is.

 67. Nem semmi címet dobtatok be. Sajna nem szeretem a westernt ahogy a RDR-t sem de respect. Jo játékot a nyertesnek.

 68. “Látom sokan nem írták az én kedvencemet, de nálam toronymagasan a Mackenna Aranya viszi a prímet. Már a nyitójelenetek teljesen magával ragadtak, ahogy mutatják a keselyűt, és megszólal José Feliciano “”Old Turkey Buzzard”” című dala. Egyszerűen gyönyörű az egész.Arról nem beszélve,hogy Gregory Peck hatalmas kedvencem, minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb színészének tartom, úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom,hogy melyik filmet válasszam.”

 69. Az ördög jobb és bal keze 1. Akármikor megtudom nézni, megunhatatlan klasszikus számomra. A főcímdal meg zseniális.

 70. Az ördög jobb és bal keze 1-2.Mert Terence Hill és Bud Spencer megunhatatlanok. Minden szó a filmben aranyköpés. Django elszabadul. Mert Tarantino tud rendezni. A zene nagyon jó, a színészek nagyot játszanak. Volt egyszer egy vadnyugatA zene és a hangulat nagyon üt. Utolsó vonat Gun Hill-bőlKirk Douglas bosszúfilmje videókazin rongyosra nézve

 71. Volt egyszer egy vadnyugatCharles Bronson játéka zseniális a filmben. Imádom a tekintét ahogy megszólaltatja a szájharmónikát. Ennio Morricone pedig túlságosan nagyot alkotott a zenével amit a filmhez készített.

 72. A Jó, a Rossz és a Csúf.Nagymamámék, Dunatetétlen, hétvége, fekete- fehér tv, pizsama, dunyha, zene, early 80’s…

 73. Django elszabadulMert Tarantino összes filmje zseniális.

 74. Dollár trilogia, indoklás nélkül 🙂

 75. Lehet, hogy nem vagyok járatos a műfajban, de azért volt pár emlékezetes film, ezek mind tetszettek valamiért.Nincs bocsánatTetszett, hogy nincsenek egyértelműen jó vagy rossz karaktetek, nézőpont kérdése megítélni a szereplők tetteit. Jó színészek láthatóak a filmben. Appaloosa – A törvényen kívüli városTökös seriff, tökös segítővel. Igazi vadnyugati stílusban bántak el a banditákkal. Nem kérdeztek sokat, hanem lőttek.FegyvertársakKevin Costner keményen leszámolt az ellenségeivel. Bosszúfilm western stílusban. Farkasokkal táncolóMaga a történet és a megvalósítás miatt nagyon tetszett a film, szívesen megnézem bármikor. Az ördög jobb és bal keze 2Bud Spencer és Terence Hill, na meg a megunhatatlan poénok miatt.

 76. “Volt egyszer egy VadnyugatA harmonikás részek egyszerűen zseniálisak. A hangulat és a látványvilág talán itt adja legjobban vissza a “”western”” érzést.”

 77. “Az az igazság, hogy anno néztem én ilyeneket, de már nem is emlékszem rájuk. Mondhatnám a nagy klasszikusokat, de nem emlékszem egyre se már, hogy pontosan miről is szólnak. Ami még fejben van az a “”Butch Cassidy és a Sundance kölyök”” vagy a “”Hét mesterlövész””.Én viszont egy modern westernt választok:MAVERICKEz passzol hozzám a legjobban, mivel western vígjáték. Imádom a film poénjait, emiatt számomra tucatszor nézhető alkotás. Még könyvbe is olvastam anno.A másik, ami hatalmas kedvencem bár nem tudom ezen kategóriába tartozik-e pontosan:””FARKASOKKAL TÁNCOLÓ””Anno egyszer az MTV1en láttam. Az utószinkronos volt (ami ezen filmnél JÓT jelent) és ami fontosabb vágatlan. Azonnal első megnézésre megfogott. A film hosszúsága időt hagy arra, hogy a karaktereket jobban megismerjük és lássuk azok milyen változásokon mennem keresztül. Hogy az kezdeti ádáz ellenségekből hogyan lesznek a legjobb barátok. (Valamint hogy mennyire sötét tud lenni az ember, hogy azok a gonoszok akik a ősidők óta birtokolt földjüket próbálják megvédeni.) A vége jelentet mikor az indián kiabálj a hegyről a távozó “”Farkasokkal Táncolónak””… most, hogy rágondoltam könnyes lett a szemem. Jogosan kapott anno egy halom Oscar-díjat.(Sajnálom, hogy megvenni csak vágott verzióban lehet.)https://www.youtube.com/watch?v=5nU148c3TCg”

 78. Pár dollárral többértSzámomra ez minden idők legjobb western filmje három baromi erőteljes főszereplővel, gyönyörű tájképekkel, remek muzsikával. A trilógia legdrámaibb epizódja és egyben a filmtörténelem egyik mérföldköve. Eastwood egybeforrt a Névtelen Emberrel, Lee Van Cliff nagyon jó társ és van egy nagyon jó ellenfél is. Külön nagyszerű dolog az is, hogy a filmnek nincsen női szereplője igazán, így egy rohadt férfias filmet kaptunk egy zseniális lezárásával.

  • Ugyanez! Pár dollárral többértBár a záró rész, a Jó, a Rossz és a Csúf is nagyon jó, de a második rész, a Pár dollárral többért vonultatja fel a legjobb színészeket, karaktereket, és zseniálisan mutatja be közöttük a konfliktust. Itt nincsenek banális történetvezetési részek, mint pl. a Jó, a Rossz és a Csúf hídrobbantós jelenete. Minden ütemre klappol. Feszes.Mortimer ezredes karaktere itt a legerősebb western film karakter evör. Nem az a kiherélt verzió, mint a következő részben.Gian Maria Volonte pedig egyszerűen a legjobb színész a trilógiában.Nekem személy szerint a zsebórás zene a nagy kedvencem, ahogy a szám átmegy harangozásba és vissza.Ha megnyerem a játékot, mivel már megvan, szeretném felajánlani Martinnak, hogy végre ő is élvezhesse ezt a remekművet!

 79. Vinettu, nem tudom, hogy jól írtam-e le, de nagyon szeretem. Tetszik az, hogy hogyan tudnak ellenállni a civilizált, modern felszereltséggel rájuk törő emberekre. Hogyan tudják használni a természet adtatámadási lehetőségeket.

 80. Volt egyszer egy vadnyugat , a zene , a film hangulata , a szereplők .A jó a rossz és a csúf , a zene , ennek a filmnek is a hangulata , Tuco poénjai .A félszemű , itt azért mert a hősökről kiderül volt sötét oldaluk is .Desperado ,

 81. Vad banda eddig csak 1 embernél ha jól látom? De sajna nálam is előz valami.Az először kb. 6 évesen moziban látott Az Ördög Jobb És Bal Keze!Nyereményt köszi nem kérem, mert 3 perc múlva veszek leárazott RDR2-t!

 82. A hét mesterlövész, mely ugye Kurosawa 7 szamurájának a western verziója.Minden ami Karl May, mert nagyon szeretem az alkotásait.Az Ördög jobb és bal keze, western és B&T? Jöhet!:)Farkasokkal táncoló, az a film számomra kultfilm. Mai napig mosolygok, mikor Tatanka hátizsákot látok.:)

 83. A jó, a rossz és a csúfNagyszerű zene, szórakoztató történet.

 84. Volt egyszer egy vadnyugat.Mert igazi western, szuper szereplőkkel, karakterekkel, remek jelenetekkel, zenével.

 85. “Csatlakoznék néhány előttem szólóhoz:Django elszabadul. Nagyon nagyot alakított abban a filmben is DiCaprio. Az egyik kedvenc színészem. A történet is zseniálsira sikerült. Az 1860 körüli évek atmoszférája magával ragadó,mikor még a bizalom veszélyes játék volt. Elég volt rosszkor hátat fordítani és már vége is volt az embernek. Az biztos, hogy nem voltak annyira nyugodtak akkoriban az emberek, mint a mai modern, “”rendben tartott”” világban.Christoph Waltz is remekül hozza a szerepet, habár tőle inkább a rosszfiú karakterek a megszokottabak.További ide vágó filmek még, amiket szeretek:- Aljas nyolcas- A hét mestrelövész”

 86. Mackenna aranyaEz volt az első western filmem amit faterral megnéztem amikor 5 éves voltam és nagyon megtetszett a műfaj. Omar Sharif és Telly Savalas által alakított karaktereket találtam akkoriban érdekesnek. Utána jöttek a nagy nevek Volt egyszer egy vadnyugat,A jó, a rossz és a csúf stb.

 87. Volt egyszer egy vadnyugat. Mert egyszerűen annyira hibátlan, hogy azóta másolják komplett iparágak. Csak érdekességként vonok párhuzamot, de nézze meg akinek van kedve: a végső párbajnál Fonda, és a Metal Gearben Skullface 🙂 Zseniális.

 88. “A klasszikus western műfajnak nem vagyok se nagy ismerője, se rajongója. Így a választásom egy hibridre esett.Django elszabadulTarantino szinte összes alkotását áthatja a western-hangulat, de ez áll legközelebb a műfajhoz a korszak- és témaválasztás miatt. A 10 kedvenc filmembe is bekerülne szerintem. Mindig le tud kötni, a cselekményhez kevésbé kötődő epizód-párbeszédek sosem voltak jobbak. Mindegyik színész fantasztikusan hozza a karaktert, főleg a “”gonoszokat””. A zeneválasztás is pazar, még a feka rap is illik bele.”

 89. Aranyeső YuccábanBud Spencer zseniális ebben a filmben.Orvos-lótolvaj miközben aranyszíve van!

 90. Nevem: SenkiImádom ahogy Terence Hill a gyerek kori hőséből, még nagyobb legendát próbál csinálni. A film története zseniális. Arról nem beszélve, hogy minden western film jó, amiben Ennio Morricone művei hallhatóak.

 91. Ördög jobb és bal keze. Alap film, bármikor megtudom nézni!

 92. A Hét Mesterlövész.(1960)Gyermekkorom kedvenc filmje. Imádtam a sztoriját és a fantasztikus színészeket benne. Mai napig magával ragad az az érzés amit gyerekként éreztem ezt nézve.

 93. Djangó elszabadul Tarantino miatt. 🙂

 94. Volt egyszer egy vadnyugat,hangulat és a zene miatt.

 95. A jó, a rossz és a csúfÉs hogy miért ?! Nekem anno ez a film nagyon egyben volt. Kis kölyökként imádtam a westerneket. Ja és még a Hét mesterlövész.

 96. Sam Pacinpah: Wild bunchMert emberiek a szereplok es csupa ver a vege.Lehet Tarantinot is megihlette.A Rio bravo sem volt rossz. Emberi karaktetek voltak es Dean Martin nagyon jo benne.

 97. Én nem szeretnék indulni a nyereményjátékom mert nekem már megvan digitálisan és nem csökkentem azoknak az esélyét akik tényleg szeretnék kipróbálni.Mint oly sokaknál a Jó a rossz és a csúf viszi nálam a pálmát. A történet, az örökké klasszikus zenél és dallamok felejthetetlenné teszik számomra. Igaz spagetti-western kategória, de a Bud Spancer/ Terence Hill-es filmeket is bármennyiszer meg tudnám nézni, van egy bájuk a mai napig.

 98. A kedvenc western filmem? Nincs kedvenc western filmem.Viszont van több is. heheA jó, a rossz és a csúfMinden évben megnézem. Eastwood-Wallach-VanCleef hármas zseniális. Meg egyébként is, minden képkockája hibátlan.Volt egyszer egy vadnyugatEnnek is minden képkockája hibátlan. Henry Fonda meg a legjobban tette, hogy mégis eljátszott a gonoszt (mert ugye nem nagyon akart soha negatív karakterket játszani, de Sergio Leone rábeszélte, hoyg ez pont neki való)Nincs bocsánatClint Eastwood legjobb filmje, Első Oscar díja. és nem is véletlenül dedikálta a filmet Sergio Leonénak…Halott emberJarmusch aaz egyik kedvenc rendezőm. Naná, hogy szerepelnie kell az egyetlen westernjének itt. De ha nem lenne az egyik kedvencem, a film akkor is zseniális.És én amúgy még ezt a kettőt is megemlíteném, pedig ezekben nem a cowboyok a hősök:Az utolso mohikánEhez szerintem nem kell semmit hozzáfűzni. Az egyetlen film, aminek a végén konkréten besírtam,a mikor először láttam. És bazzeg ciki, nem ciki én ezt vállalom. Elég a zenéjét meghallanom és azonnal a hatása alatt vagyok.Farkasokkal táncolóRDR2-ben utalás is van. Az értelmetlenül felesleges bölényvadászat. Ettől persze halomra lőttem őket én is. Ha eredeti lenne és nem feldolgozás, akkor még a Hét mesterlövészt is ide sorolnéám, de az ugye eredetileg Kurosawa Hét szamurája.Meg aztán ott van még a Django unchained, Visszatérő, de ezek túl modernek, túl tökéletesek. sose érzek késztetést, hogy évente legalább egyszer megnézzem. Sergio Leonét pl rohadtul nem érdekelte, hogy mekkora művészet, amit csinál. Ő csak szórakoztatni akara az embereket szépen megcsinált filmekkel. És szerintem toronymagasan a legjobban csinálta a műfajban.És még ott vannak a Bud Spencer / Terence Hill vicces westernek is. Meg a Gojko Mitić filmek. Gyerekkoromban ugye inkább azok mentek a fekete-fehér Юность 401Д típusú tévében (ami a mai napig megvan számlástul, mindenestül… :P)… 😛 Öreg vagyok, vazze. 😀

 99. Volt egyszer egy vadnyugat.Örök klasszikus a zene és a hangulat is magával ragadó

 100. “A vadnyugat fiai 1-2https://www.youtube.com/watch?v=MfmYCM4CS8oKi ne ismerné Bon József dalát?Ki ne dobolná Bon József dalát?Viccet félretéve, nem csak Bon József miatt.Gyerekkoromban olvastam egy könyvet Billy a kölyökről. A címét ha agyonlőnek sem tudom megmondani, lehet a “”Nagy indiánkönyvben”” volt. Elmentem a tékába, és megláttam a polcon a Vadnyugat fiai 2-t. Billy a kölyökkel a kép közepén. Az elsőt nem is láttam, nem volt tékában. Msat-adta le valamikor a ’90-es évek végén. Nem tudnám megmondani hogy melyiket láttam többször. Pedig középszar, de egy darab gyerekkor.”

 101. A visszatérőA hangulata miatt. Nem tipikus western, mégis a kor miatt ugye idesorolandó. Dicaprio nagyot alakít, mint szinte mindig, de ez a szerepe más mint a többi.

 102. Volt egyszer egy vadnyugat!Talán a zene miatt 🙂

 103. Nevem: Senki. Sergio Leone spagetti-westernjeinek hangulata utánozhatatlan, és bár ezt nem ő rendezte, a keze vastagon benne volt, akár az övé is lehetne. Amiért a legjobb, az a sztori, ill. a Terence Hill és Henry Fonda által alakított két szenzációs szerethető karakter.

 104. Django elszabadulTetszettek a poénos beszólások és a karakterek is. Samuel L. Jackson alakítása zseniális. Igaz nem 100% western, de nagyon jól van ötvözve a brutalitás a humorral és a komoly mondanivalóval. Nem mellesleg a soundtrack is nagyon jó hangulatot ad a filmnek. 🙂

 105. Volt egyszer egy vadnyugat.Mert klasszikus és zseniális. Kivéve Henry Fonda. Enyhén kilóg a sorból azzal a hülye járással.

 106. Djangó elszabadul Tarantino The Best 🙂

 107. Djangó elszabadul.Caprio és S.L. Jackson alakítása felejthetetlen.

 108. Egy maréknyi dollárért. 3 koporsó rendel. Tévedtem. Legyen 4 koporsó.

 109. Az ajánlatGuy Pearce-t, mint színészt kedvelem, illetve az ausztrál western, mint olyan tök ismeretlen volt előttem korábban. Ez sem az a tipikus western, az olasz-amerikai műfaji hagyományok szerintem 5 film után unalmassá válnak, ehhez képest ez újszerű és merész. Örülök, hogy volt szerencsém moziban látni még a 2000-es évek végén, nem is tudom, hogy jutott el hozzánk a moziba annyi év csúszással.

 110. “Aljas nyolcasNem az a tipikus western, amire mindenki gondol, ha meghallja a “”wstern”” szót, de szerintem párját ritkítja, olyan jó. Egyrészt Tarantino mesterien csavarja a dolgokat, soha nem érzem a filmjeinél, hogy tudom, mi fog történni, másrészt meg nagyon jó lett a szereposztás. Samuel L. Jackson-t kifejezetten szeretem. sokan valószínűleg valami nagy klasszikust mondanak be, de nekem ez nyerte el a tetszésemet az utóbbi időbe. Illetve még a Django elszabadul is zseniális volt.”

 111. Django elszabadulTarantino, illetve a színészek miatt nekem nagyon bejött.

 112. Aranyeső YuccábanEgy igazi spagetti western. Kedvenc részem a kajáló verseny.

 113. “Vissza a jövőbe 3.Mert más Western filmben soha nem hangzott el még, hogy “”Nyuszi vagy Mekfláj?”””

 114. “Tombstone””Itt Doc Holiday, bárkit eltapos.Itt nem tesz rendet semmilyen Wyatt Earp,Ez egy lószar, inkább újra tölt,És csak vedel, ne kérd csak vedd el!Nincs se jó, se rossz csakis a Kartel.””Gangsta Zolee és a Kartel – A jó, a rossz és a Kartel (1999 – Helldorado)Val Kilmer és Kurt Russell alakítása miatt”

 115. Természetesen az nyer, aki az én kedvencemet mondja.

 116. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford Csodálom, hogy ezt még senki nem említette, szerintem a legjobb western amit eddig láttam. Mesterien van összerakva az egész film. Vonatos jelenet a legjobb.

 117. Az Ezüst tó kincse.Gyerekkoromban elvarázsolt az a világ, amelyet vászonra vitték, ráadásul ennek a filmnek az egyik meghalós jelenete a mai napig a fejemben van. Nagyon szerettem, sajnálom, hogy manapság már nem adják soha.:(

 118. Vissza a jövőbe III.Picit rendhagyó western, de nagy kedvencem. Minden benne van, ami egy westernbe kell, saloon, banditák, sheriff, indiánok, vonatrablás, pisztolypárbaj. 100% szórakozás.

 119. Nincs bocsánat.Talán mert ez volt az első western, ami igazán tetszett. Előtte csak a bohókás olasz spagettit és a komolyan nézek a távolba percekig egy léggyel a fejemen féle filmeket láttam.

 120. MegtorlásSok western-t szeretek, mindegy hogy régi vagy új, de ez a film kicsit hozzám közelebb áll a többinél. Talán a misztikus mivolta teszi.

 121. Djano elszabadulMás westernt nem is nagyon láttam 😀 De egyébként tipikus Tarantino film, király alakítások, fasza párbeszédek, kemény jelenetek.

 122. Az Őrdög jobb és Bal keze 2Vannak jobb és klasszikusabb filmek, de könnyed és vicces hangvétele számomra felejthetetlen. Nem úgy közelíti meg az akkori modern váriasodott emberek és maradi cowboyok külőncségét amit az éttermes jelenettel koronáznak meg. Poker party, korrup gazdagok jó lelkű tolvajok. Nagyon szeretem

 123. Volt Egyszer Egy VadnyugatNem, nem Charles Bronson miatt.Az egész film hangulata magával ragadó, megtekintését kötelezővé tenném mindenki számára.Rengeteget ad hozzá Ennio Morricone munkássága is.

 124. Franko Nero-s Jango. A koporsó amiből előkerül a getling a megfelelő pillanatban. A temetői jelenet amikor lóval letapossák a kezét mégis agyonlövi akit kell.

 125. “A hét mesterlövész (1960)Mérhetetlen sokszor néztem meg apámmal közösen.Imádom a mai napig. Szerintem azért lett kedvenc, mert hibátlanok az alapok. A hét karakter mindegyike pedig szép sztereotípiák alapján született, de mind szerethető vagány forma. A story nem kérdés miért fantasztikus (Kuroszava Akira)… A zene meg: tum tum-tu-dum, tum-dududum :)Ráadásul Yul Brynner lett nekem a “”western hős””.”

 126. Nehéz választani, Clint Eastwood filmjeit imádom, ezek minden western filmek alfái és omegái, legyen közülük a Jó, a Rossz és a Csúf, amit kölyökként rongyosra néztünk vhs-en és a kertben játszottuk újra a jeleneteket. Nem tudom, hogy szabályos-e többet is írni, de magyar viszonylatban ott van a Talpuk alatt fütyül a szél, ami szintén nagy kedvenc a hangulata miatt, még ha nem is az a klasszikus amerikai western, de simán versenyezhetne azokkal.