Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PS4 vs. X1 – specifikációk és árak gyorstalpaló

Amennyiben az E3 2013 hetét hibernálva töltötted, és azóta sem tudsz kiigazodni rajta, mit kínál a következő generációban a Sony és a Microsoft, csekkold a következő “nextgen gyorstalpalót”, a Switchinput jóvoltából.[B]Rendszer[/B]- Mindkét konzol nagyon hasonló felépítésű a hardver specifikációkat tekintve, bár némi előny a PS4 javára írható. Ez pedig a memória, a RAM. Az Xbox One-ban 8GB DDR3 van, a PS4-ben 8GB GDDR5. Utóbbi egy fejlettebb, gyorsabb technológia. A Microsoft az X1 esetében nagyban épített a Cloud (Felhő) számításokra, ahol a konzol internetkapcsolat által, egy központi rendszerhez csatlakozva számol, nagyban megnövelve ezzel a teljesítményt. Az állandó, kötelező netkapcsolat elvetése miatt ez a funkció mostanra opcionális lett. A Sony nyilatkozata szerint a PS4 is tud a Felhőben számolni, amennyiben a fejlesztők ezt igénylik.- Mindkét konzol 500GB-os HDD-vel érkezik alapállapotban. A PS4 esetében a HDD a felhesználó kedve szerint cserélhető, az X1-nél erről egyelőre nincs szó.- Mindkét konzolban van USB 3.0 csatlakozó, de Bluetooth egyelőre csak a PS4-ben.- Mindkét konzol képes valamiféle felhasználói videoanyag rögzítésre és megosztásra, mely funkció a PS4 esetében külön is ki lett emelve (Share).[B]Árak[/B]- A Microsoft első körben $499-ért kínálja gépét a kötelező Kinect 2.0 kamerával. A PS4 ára az Államokban $399, Eye4Toy kamera nélkül, mely opcionális tartozék. A kamera külön megvásárolható $59.99-ért. Magyarországon a PS4 123-125 ezer forint magasságában került beárazásra (kereskedőtől függően), az X1 ára 148-150 ezer forint (kereskedőtől függően). Az árharcban tehát a PS4-nek van némi előnye.- Mindkét konzollal lehet majd csetelni. A PS4-hez gyárilag jár a vezetékes headset (mely a kontrollerhez csatlakoztatható), az X1-hez nem. (Elképzelhető, hogy az X1-nél a kamera váltja ki a mikrofont.) Mindkét konzolhoz jár alapból a digitális HDMI kábel.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. hm beruhazok a ps4 re

 2. Hm…Az a 120 ezres ajánlott fogyasztói ár kecsegtető lenne! Mondjuk érdemes lesz várni egy fél évet, de hosszú lesz nagyon!

 3. Ezeket nagyjából tudtam, de jó volt helyretenni a részleteket. Még mindig nem sejtem, hol csúsztak el ennyire a Microsoftnál, hogy több gyors változtatásra kényszerültek.

 4. Mi az az xbox? Lóbetegség?

 5. XBone nyerte ezt agenerácíót, kész vége!Nincs itt semmi látnivaló, ne zömüljünk itt emberek, mindenki menjen a dógára:http://www.gamingtarget.com/article.php?artid=13270

 6. Törjön el a kezem, ha az m$ bullshit xbone-t választom…X sokkal gyengébb & drágább.. Kinek kell? Pár boxos maki beruház?A vicc ez a kamerás dolog.. KÖTELEZŐ!!!!Engem ne kötelezzen már… Rakjak rá rongyot, mint a papagájok ketrecére? Állandóan éber. Nem lehet kinyomni. Elromlik? Hoho, akkor csak ronda dísztárgy lesz az xbone-ból…NINCS semmi érvem, hogy X1et vegyek… forzát meg halot lekullantom.Ha semmit se vont volna vissza az M$, akkor a halál se vitte volna, de igy majd lesz pár elszánt bolond.. PS4 a legjobb döntés. PS+ meg kötelez 😛

 7. Kell, hogy többen legyenek a piacon vagy minden szart ledugnának a torkunkon. A microsoft se változtatott volna semmit, ha nem lenne konkurencia

 8. Volt gépem mindkét oldalról: Ps 1-3 mindegyik pipa, X360 azért mert minden havernak ez volt… de ezt egy éven belül tovább is adtam, mert….. mert nem PS. 🙂 szerintem ez a micros…. utolsó próbája. inkább koncentráljanak a pc-re.. örüni fog neki mindenki. a konzol meg maradjon a konzolosoknak. Kötelező vétel, a ps3 sem volt olcsóbb. magyar pénzben ugyan drága, pláne egy átlagfizetést véve… én még a ps2-t is titán chip-el 96e-ért vettem anno. Örülök, hogy nem otthon lakok, és megvehetem a 4-et megjelenéskor! 😀

 9. kezdem azt hinni, hogy a Zynga is be akar lépni a konzolbizniszbe. Don Mattick előkészítette a terepet…:)

 10. én is boxot veszek. Karton boxot.

 11. Úgyis a megjelenő játékok döntik ezt el…

 12. X1

 13. Mindenki aszt veszi meg amelyik jobban bejön. De ezek a fikázások már unalmasak nem gondoljátok . Egyébként meg mindenki tudja hogy a sony most jobb géppel jön ki. Az meg a másik hogy az XBOX JOY a GAME CUBE JOY koppintása és közel sem lett olyan jó sőt egyszer az egyik legrosszabb joynak választották.Én személy szerint a ps4-et érzem stabilabbnak és megbízhatóbbnak nem hiába vették meg többen de ez az én véleményem .

 14. PS4 . Tuti .

 15. nekem a ps jön be

 16. én már egyszer leírtam, hogy az új xboxot fogom megvenni, hiába nevettek ki sokan.egész egyszerűen én sokkal jobbnak, és stabilabb gépnek érzem az xone-t, elég csak ránézni a képekre.az x joy mindig is jobb volt mint a sony ds, jobban kézre áll, a hátsó ravaszak kurva jók, és a 360-nál pedig zseniális húzásnak tartom a két ceruza elemes tápellátást.az ára nem érdekel, nem tartom annyira vészesnek hiába lesz olcsóbb a ps4.amúgy én már marhára unom az exkluzív ps játékokat, baromira unalmas a legtöbb! szerintem ezzel sok ps tulajdonos is így van, csak nem merik bevallani!ha már exkluzív, ott jobbnak érzem az xone-t (nagyon szép ez a név, nagyon tetszik) a forza 5, az új halo, és az új gears of war mindent ütni fog!viszont ami nekem a legjobban izgat és érdekel az új xboxone gépben, az az állandó kamerás kapcsolat! miért?mert kurva jó ötletnek tartom, ugyanis bárkivel tudok majd szemtől-szembe meztelenkedni és magamat mutogatni online, mert egy vén kéjenc vagyok!

  • Végre egy normális komment! Már a Forza 2 is alázta a Gran Turismo 6-ot, a Killzone unalmas techdemo, az Uncharted agyatlan lövölde, az inFAMOUS középszerű, a The Last of Us pedig alig szebb, mint a Gears of War Budgetment. Tulajdonképpen, ha jobban megnézzük, nem is szebb. Nagyon nevetséges a sok Sony fanboy dumája, még jó, hogy vannak ilyen tisztán látó, 200% multiplatform gémerek is, mint te. És én is. Azaz mi. Mert mi mind egyéniségek vagyunk.

   • szerencsére én már annyira penge vagyok, hogy a legkisebb képekből is megmondom milyen lesz az új játék (egyértelmű, hogy szar), és direkt nem hiszek el senkinek semmit, még neked sem mert valszeg téged is lefizettek a sony-ék.

  • :DAsszem meginogtam, talán én is Botoxot veszek.

 17. Az Edge magazinban, már a SEGA DC bukását emlegetik a Bóne-nal kapcsolatban.CikiAz a gáz ezzel, hogy ha a média elkezdi egyszerre fújni ezt, akkor a 2 osztályt végzett hülyesgyerek sem fog a rossz lóra tenni, vagy is nem vesz senki Bokszot, és már is kész az önbeteljesítő jóslat.

 18. A PS4 jön premierkor, XONE egyelőre nem, aztán majd a távoli jövőben kiderül.

 19. Ps,csakis ps 🙂

 20. A barátaim ps-en nyomják, s így én is. Ennyi. Úgy hogy ezek az összehasolítós hülyeségek hidegen hagynak. CoD lesz microsütőre is a többi meg nem érdekel 🙂

 21. GPU is erősebb, bár az 50% pont annyira bullshit, mint a cloud computing. Attól még, mert 50%-al több, még nem feltétlenül annyival is gyorsabb. Sokkal több mindenből áll egy GPU, mint a GCN unit-ok.

  • Direkt nyalizás tudom, de vannak itt objektívan gondolkodó emberek is…A Sony szuperszámítógép szöveget már 6-7 éves is hallottam meg 8 proci meg zsillió terraflops aztán lett ami lett…Nem kérdés, hogy melyik gépet választom (PS4), de már unom a sok bullshitet összehasonlító baromságot, félremagyarázást…

   • Tőlem meg neked egy óriási +1

   • Nincs félremagyarázás, a számok azok számok…Annál nagyobb bullshit akkor sincs, hogy majd a felhővel megerősített Xbox kiegyenlíti a hardveres gyengeségeit a gépüknek.

    • Na veled nincs kedvem egy fél kört sem futni, aki nem tudja melyik a nehezebb/értékesebb 1 kiló arany vs 2 kiló só…Inkább azt mondom igazad van: a számok azok számok (nem mondod),szal fel is írtam magamnak a filléres hülyeségek falamra. LOL

    • “Ahogy a PS3 helyben hagyta a 360-at mi? TLoU nem sokkal szebb, mint a GoW Judgement.Most megint elkezdődik a “”jó, most még nem látszik, de majd 2 év múlva!!!!444négy”” utána pedig még 1 év, meg még 2, a végén pedig lesz egy kevés különbség, ami csak a 20%-ot fogja alulról érinteni, jobb esetben.Az ESRAM pedig nagyban kiegyenlíti a GDDR5 előnyét. A Sony is tervezett egy hasonló felépítésű megoldást az XOne-hoz hasonlóan, ami sokkal gyorsabb lett volna, mint a GDDR5 (ezt pedig nem más mondta, mint Cerny), de végül dobták, mert a PS3 hibájából tanulva mindent le akartak egyszerűsíteni a lehető legjobban. Magyarul a papír, meg a gyakorlat teljesen különbözik.Azért az tényleg hihetetlen, hogy vannak akik képtelenek tanulni abból, ami a PS3-al történt. Mindegy, neked lesznek idióta elvárásaid, nem nekem.”

     • LOOOL

     • Te egy hatalmas szakértő vagy. Csak ámulok. Nagyon nagy szakértő.

     • Mire lenne jó az ESRAM? Lssabb mint a GDDR5 kb 40%-al, a 32 MB meg nulla, a programozók rémálma.

     • Valszeg framebuffer is egyben. Az X360-nál kapcsolódott hozzá valami egyszerűbb logika, amivel AA meg más effekteket lehetett varázsolni, ami így nem vitte a GPU, meg a CPU proci idejét.Valszeg itt is ez van.

     • De 360-ál sem lehetett szinte semmire sem használni, a programozók utálták.

     • Na jó, de majd most fogják használni, mert 3X akkorát raktak bele, és így nem csak 640p felbontású frame fér bele, meg mert a M$ parancsba adja, hogy használni kell!:DA viccet félretéve, az előző generációban nagyon jól kijött, hogy nem kell a hókuszpókusz, könnyen hozzáférhető nagyteljesítményű HW-kell helyben, és ennyi. Hiába volt a cell, meg az RSX teljesítménye együtt nagyobb, mint az X360 hw-é, ha abban egyesített, kevesebb korlátozással járó memória, meg erősebb GPU volt.Ugyan azt, vagy némileg nagyobb teljesítményt 5X annyi idő alatt lehetett a PS3-ból kihozni. Az idő pénz és erre csak a 1st/2nd party fejlesztők érnek rá, fizeti meg őket a cég.Ez volt az egyik olyan lecke, amit a Sony az előző genben megtanult.Bármit is mondanak, valszeg a cloudot nem lehet igazából ingame grafikára, fizikára használni. Pl. ha szelet számolsz, ami esetleg visszafújja a gránátot, akkor a cloud lagja már hülye dolgokat csinál. Ha csak a fák ágainak mozgását számolod vele, arra meg nem kell egy szerverpark.

     • OMG:Dvérbeli maki

 22. Ha nem lesz Blast Processing a Ps4ben, akkor nem is veszem meg.

 23. Hivatalosan jelenleg Microsoft mondta egyszerüen a Kinect nélkűl nem tudd űzemelni az új bejelentett XBOX ONE . Muszáj , hogy öszelegyen dugva a géppel . Standby ergo sleep mode ba lehet tenni de tejessen NEM LEHET KIKAPCSOLNI !!!!!

 24. Hmmm. Hát a ps4 ismételten várat magára pár évet. Xbox meg le van kakikálva részemről. Martin jövőhéten átmehetek hozzád ebédelni?

 25. Ez a nem kell állandó netkapcsolat probléma a felhőszámítással felvetheti azt, hogy talán a játékokhoz lesz kötve dolog, mi igényli és mi nem, nem pedig a konzolhoz. Vagy amásik lehetőség ha offline-banban indítod felhőrásegítés nélkül nem tud megfelelően skálázni a program, és 720p-t kapsz, ha online vagy akkor meg 1080p-t is tud majd. Vannak lehgetőségek.

 26. Nekem mindíg is az exluzív tartalmak miatt volt elsősorban a választásom a PS mellett, plusz nekem a joy is jobban tetszik, de ez a zixboxván annyira retro külsőt kapott, hogy már kifejezetten ronda. Szerintem. Annak viszont örülök, hogy sony masináját tartják az erősebbnek, így már semmilyen hiányérzetem nem lehet a kedvenc konzolommal kapcsolatban 🙂

 27. “””Gyengébb””””Erősebb””Bazmeg, Ti szkanderozni akartok ezekkel a gépekkel?”

 28. Mondjuk a pc-s fejlesztői környezetnek hála innentől kezdve nincs sírás a stúdiók részéről, hogy a cell-re nehezebb programozni ezért egy multiplatform cím adott esetben rondább a japán masinán. Mint két tojás, olyanok lesznek a multiplatform címek a két konzolon. A PS valamivel erősebb hw-jét meg majd kiaknázzák a belsős stúdiók.

  • “mivel megint hátba lennék verve, nem saját véleményként írom, hanem hivatkozok “”neves külföldi oldalakra””, ahol felvetették, hogy a ps4-en ha nem is lesz szebb egy multi cím, de esetleg, lehet, hátha ugyanaz a látvány magasabb framerate-tel produkálható.”

   • “Ez vélhetően csak és kizárólag a stúdiók akaratán múlik majd. Gondolom martin ezért is írta a “”várjuk ki a végét”” választ nekem, mert mi van akkor, ha egy amcsi fejlesztőstúdió ugyan multiplatform címet fejleszt de valamiféle ráhatás okán picivel gyengébb minőséget ad ki PS-re. Nem kell durva rondaságra gondolni csak annyit ami még nem jár perekkel és nagy haragszomráddal a Sony részéről. Okulva az M$ “”fizetünk, hogy ne promózz PS-en játékot, fizetünk hogy…”” hozzállásából, gondolom erre is vannak félretéve milliók Redmondban.”

  • “””Mint két tojás, olyanok lesznek a multiplatform címek a két konzolon””Várjuk ki a végét.”

 29. El se hiszem, hogy most már HDMI jár a géphez, ps3-hoz is elég alap lett volna. 😀

 30. PS4 előrendelve 😛 Jó kis karácsonyi ajándék lesz magamnak 🙂

 31. már kezd elegem lenni a ps4 vs xbox1-ból

  • Vazze ugyan így vagyok vele.Szerintem annak ellenére, hogy ilyen mocsok mód elbaszta az iksz a promot, és gyengébb is egy kicsivel, tuti fej-fej mellett lesznek ebben a genben is. A játékok meg szintén ugyanazzal a leosztással fognak jönni: alig-alig valami belső fejlesztés boxra, mig ps-re tömegével.De attól még ezeken a botrányos pr fogásokon had nevessünk már őszintén együtt az egész világgal. Ezt miért nem lehet megérteni egy ps oldalon?

 32. Annó sokkal drágább volt Pl a Ps2 mikor megjelent.Szerintem az árak nem húzósak, persze nincs ré pénzem de attól még beszerzem a Ps4-et majd valamikor.

 33. Nehéz választás, hogy a gyengébb, de drágább boxot vegyem, vagy az erősebb, de olcsóbb PS-t…

 34. Hát én ezeket a számolásokat nem értem. A X1 499$ mert juhúú van benne kamera. A PS4 meg 399 $ Jaj de nincs ám benne kamera azt meg kell venni 59.99$-ért! Aztán akkor ugyanannyiba kerül ám!!!Mik ezek a hülyeségek? 399+59,99 = 499 ??????????????Szerintem az kb 460! Az 40$ difi! Az majdnem 10 000 Ft!!!!Magyarországon egyesek az anyjukat is képesek 10 000 Ft-ért! Egyesek képesek Tádzsikisztánból gépet rendelni ekkora különbség miatt…

  • azé annyira ne essünk már túlzásba. a két kamera közel sem ugyan az. nem ugyan azt tudja, szóval miért számolsz ugyan annyival?

   • “akkor most légyszives kezd el a belsejét is átszámolni, hisz a ps4 bele “”sokkal jobb””.”

    • ez kész, ott a pirospötty! * )

    • Olvastál már mélyebben ezekről a konzolokról vagy csak megy a duma? Tudod mit jelent egy ilyen konzolban az ,hogy DDR3-as vagy 5-ös a memória? Vagy hogy egy fokkal jobb a videó kártya egyikben vagy másikban? Én sem vennék X-et ha egy árban lennének sem, de ne hugyozzuk már össze a bokánk ha meghalljuk ,hogy PS4 vagy másik oldalról, hogy X1. Múltkor kitettem egy cikket érdekességképp. Elolvastad? PC-s oldalról jött a link és elmondja mi a különbség a mai konzolok és PC-k között. Hogy ÉSZREVEHETETLEN különbség lesz az X és PS között ellenben a PC-k nem képesek fizikailag utol érni a PS4, X1 gépeket. ezért is jön nemsoká a DX11.2 és a WIN8.1, DE még ezzel sem érhetik el azt a képességet amit a konzolok most el fognak érni a felépítésükkel.(no de ezt csak érdekességképp írtam le)

     • “Erre a cikkre gondolsz? http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/uj_konzolok_felepitese.htmlAmelyben azt írják, hogy (idézem):””…de kevés ahhoz, hogy a PlayStation 4-en fogást találjon.””és””A konzolok képességei jórészt ismertek. Egyedül az órajelek nincsenek tisztázva, de bármi is legyen, az Xbox One lesz ennek a generációnak a gyengébbik megoldása, így aki csak a nyers erő szempontjából dönt, annak a PlayStation 4 ajánlható.””de igazad van, nem kell összehugyoznunk a bokánk, csak akkor légyszíves a ps4 kamera és a kinect összehasonlításakor se tedd meg, hisz ha van is különbség a kettő között, az pont annyira fog kijönni, mint amennyire a két gép közt (azaz: exkluzív játékoknál).”

     • pontosan.

     • “ÉSZREVEHETETLEN?? Mi az, egy jós banda írta?Már hogy lenne észrevehetetlen a különbség, ha ilyen hatalmas a hardveres különbség? (Majd 50% GPU szinten) Szerinted ez a különbség levesbe megy vagy mi a tököm? Komolyan az agyam eldobom… (Multi címeknél még oké, hogy a gyengébb Xbox One lehet mérvadó, de simán lehet, hogy a PS4 nagyon frame-el fog futni, amikor az Xbox One-on már döcög valami, vagy csak egyszerűen több objektum, tereptárgy lesz kitéve benne…Exkluzív címek esetében meg büntetni fog a PS4, ebben már most biztos vagyok…http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/uj_konzolok_felepitese.htmlXbox vs PS4CU-k száma 12 18Shader részelemek száma 768 1152Textúrázó csatornák száma 48 72Beágyazott memória 32 MB ESRAM -ESRAM sávszélessége 102 GB/s -Rendszermemória kapacitása 8 GB 8 GBRendszermemória típusa DDR3 GDDR5Memóriabusz 256 bit 256 bitRendszermemória effektív órajele 2133 MHz 5500 MHzRendszermemória sávszélessége 68,3 GB/s 176 GB/s”

     • Csak legyen rá jó cucc ami ki is használja a gépet.

     • Meg azt is tegyük hozzá, hogy az XBox One 3 Gb memóriát elhasznál rendszerre, míg a PS4-csak 1 Gb-ot. Szóval valójában 5 vs 7 Gb memóriáról beszélünk, ami ráadásul gyorsabb is PS4-ben.

     • “jaja, sok a mellébeszélés, meg a kamuduma, hülyéneknézés. a Titalfall ideiglenes exkluzivitását megvette a Microsoft… mondjuk én megleszek nélküle bőven.a ramokat illetően is igazad van, de én már leszarom, majd eltelik pár év, aztán nagyon is ki fog jönni az a különbség. aztán majd mindenki meglepődik, hogy a “”felhővel megerősített”” Xbox One “”sehol nincs”” egy PS4-hez képest…”

     • Jogos!Az idézett prohw cikkben írogatták, hogy a PC azért nincs a közelében sem ezeknek a konzoloknak, mert a nem integrált CPU+GPU architektúra miatt egy csomó dolgot amit te látsz mert a GPU kiszámolja, valójában nem lehet visszaírni a játékba. Pl köd, azt csak te látod, az gépi npc valójában nem. Ha úgy tesz még is mintha látná, azt trükközéssel kell elérni.Nem tűnik nagy dolognak, de amikor valami gáméban monjuk fűben kúszol és még is kiszúr az AI pedig nem is látszol, akkor az ciki.Namost ilyen dolgokat, hogy az AI által is realisztikusan lehessen kezelni kell az integrált architektúra, mert már a különálló vidkarinál sem lehet megtenni, ami a PC-ben van.Egy felhővel meg számoltathatod az ilyen effekteket, még rosszabb a szitu.

 35. Ezek után,kérdés esetleg?

 36. Akkor egy kis infó.A PS4 GDDR 5 RAM-ja kb 2-szer gyorsabb a boxénál.A boxban van 32MB ESRAM ami 133 Gb/s sebességgel rendelkezik és nagyon kis méretű. A PS4 egész rendszermemóriájának sávszélessége 178 Gb/s. kentrebe veri a picike ESRAM-ot.A GP-uja is 50% erősebb.HW-ileg a One sehol nincs a PS4-hez képest.

 37. Nem a kötekedés véget, de ebben a hírben mi volt a specifikáció?

  • “””- Mindkét konzol nagyon hasonló felépítésű a hardver specifikációkat tekintve, bár némi előny a PS4 javára írható. Ez pedig a memória, a RAM. Az Xbox One-ban 8GB DDR3 van, a PS4-ben 8GB GDDR5. Utóbbi egy fejlettebb, gyorsabb technológia. A Microsoft az X1 esetében nagyban épített a Cloud (Felhő) számításokra, ahol a konzol internetkapcsolat által, egy központi rendszerhez csatlakozva számol, nagyban megnövelve ezzel a teljesítményt. Az állandó, kötelező netkapcsolat elvetése miatt ez a funkció mostanra opcionális lett. A Sony nyilatkozata szerint a PS4 is tud a Felhőben számolni, amennyiben a fejlesztők ezt igénylik.- Mindkét konzol 500GB-os HDD-vel érkezik alapállapotban. A PS4 esetében a HDD a felhesználó kedve szerint cserélhető, az X1-nél erről egyelőre nincs szó.- Mindkét konzolban van USB 3.0 csatlakozó, de Bluetooth egyelőre csak a PS4-ben.- Mindkét konzol képes valamiféle felhasználói videoanyag rögzítésre és megosztásra, mely funkció a PS4 esetében külön is ki lett emelve (Share).”””

 38. és még a viccbox drágább is lesz lol

  • mi olyan vicces ezen? kamerával adják… DE ha kiszedik a kamerát belőle amit amúgy akarnak is , akkor EGY ÁRBAN LESZNEK… ez is vicces?

   • Hogy szedik ki a kamerát, ha az kötelező a konzol működéséhez?

   • A látottak alapján röhögöm ki hogy xarabb lesz (tudásban, kinézetben) a gép, de még drágább is, az a vicces

   • 50.000 Ft-ért sem kéne az X1! Meleg?

   • Hajszálnyival erősebb, 100 dollárral olcsóbb s hamarabb is fog megjelenni a PS4. Értelemszerű, melyik, hiszen pont azért fogyott kezdetben jobban az Xbox360 is mert hamarabb jelent meg + olcsóbb volt.

    • Nem akartam ismét belinkelni, de páran megint nagyon el vannak tévedve. A PS4 nem kicsit, hanem SOKKAL erősebb, mint az Xbox One. Tessék ezt elolvasni, megnézni. http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/uj_konzolok_felepitese.htmlNem írok be számokat, tessék elolvasni, megnézni…A felhőszámítás meg kamu, szimplán marketing. Aki az ellenkezőjét állítja, attól kérek példát, hol van jelenleg hasonló megoldás, hol segít be valamilyen felhő hardveresen egy másik gépnek (persze a streaming is hasonló, sőt ott ugye, a szerverek számolnak mindent, de a streaminges játékok nem is néznek ki úgy, mint a natívan, fix, dedikált hardveren futó társaik…Aztán a Microsoft hol mutatta be, hogy gyerekek, a felhővel így fog kinézni a Forza 5, a felhő nélkül meg így? Hol? Sehol. De semmi más példát nem láttatok rá, ami nem véletlen.De ha nekem nem hisztek, kérdezzetek meg pár szakmában jártas embert. A felhőre rá lehet bízni bizonyos dolgokat, de csodát nem kell várni tőle. A PS4 hardvere meg ott van minden gépen, mindenki számára elérhetően, online és offline egyaránt elérhető… Lehet vele fixen számolni. De mondom mégegyszer, a felhő bullshit jelenleg, ha nem az, akkor kérek példákat, élő példákat, vagy valamilyen konkrét adatot azzal kapcsolatban, hogy tudja majd konpenzálni a PS4-eshez képest a meglehetősen nagy lemaradását az Xbox One…

     • A legjobban az a rizsa kampány fáj, hogy az xbox felhő szolgáltatása miatt lett Xbox One exkluzív a Titanfall, meg az Insomniac játék (neve nem jut eszembe), mintha a PS4-nek nem lenne.

     • “Azok az M$ pénze miatt lettek exkluzívak, a többi bullshit és ezt szerintem a híveken kívül mindenki tudja. 🙂 Az EA ugyanolyan áhitattal nyomatja majd a promószöveget ps4-re ha lejár az időszakos exkluzivitása a boxra a Titanfall-nak. “”Bővített tartalommal, tökéletes kép és hangminőségben a PS-tulajoknak, blahblahblah”””

     • “””Az EA ugyanolyan áhitattal nyomatja majd a promószöveget ps4-re ha lejár az időszakos exkluzivitása a boxra a Titanfall-nak. “”Bővített tartalommal, tökéletes kép és hangminőségben a PS-tulajoknak, blahblahblah”” “”:) Ugyanezt gondolom :P”

     • A pornószöveg itt a probléma.

     • Azért ilyen téren mondjuk nem játszik egy ligában a Microsoft és a Sony. Itt max a google konkurálhat a Microsofttal.Ezen inkább akkor fogok majd nevetni, ha a TitanFall kijön majd PS4re is. 🙂

     • Oks, viszont tartom magam, hogy hiába próbál lefizetni a Microsoft megannyi céget, hogy tegyenek PS4 játékokat is Xbox One-ra elérhetővé meg hasonló, ha olyan drága lesz a gép + későn jelenik meg a PS4-hez képest, hogy senkit nem fog érdekelni.Amúgy meg volt már, hogy Xbox exkluzív játék később multiplatform játék lett. Pl Dead Rising később kijött Wii-re is, a második rész meg multiplatform volt. Többet is mondhatnék, de felesleges, mert mindenhol van ilyen.

  • “Mivel jár hozzá kinect!””Mindkét konzolban van USB 3.0 csatlakozó, de Bluetooth egyelőre csak a PS4-ben.””Mintha a kontroller géphez való csatlakozáshoz és a HS,stb kívül másra lehetne majd használni Bluetoothot!”

 39. Gondolkodom a péesnégyen, majd még megfontolom!