Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PS4 Neo – dokumentumok szivárogtak ki

Felkerült a világhálóra egy [a https://www.scribd.com/doc/312585554/PS4-5-NEO-pdf]kiszivárgott dokumentum[/a], amely a [b]PlayStation 4 Neo[/b] specifikációit és a Sony vele kapcsolatos terveit részletezi. Az információ nagy része gyakorlatilag megerősíti a korábbi pletykákat, de tartalmaz újdonságokat is.Az idén októbertől megjelenő PS4-es játékoknak támogatniuk kell a régivel együtt az új konzolt is. Természetesen a Neora optimalizált alkotások stabilabb és magasabb képfrissítéssel rendelkeznek majd.Az új specifikációk talán azok, amik mindenkit a legjobban érdekelnek. Az új dokumentumok szerint a Neo Jaguar 8 magos CPU-ja 2.1GHz-cel fut. A GPU 36 darab 911 MHz-es CU-val működik, ami 2.3-szoros javulás teraflop tekintetében. A memória továbbra is 8GB-os GDDR5, de a sávszélesség már 218 GB/s.A diák különféle lehetőségeket is kínálnak a fejlesztőknek azzal kapcsolatban, hogy hogyan készüljenek fel a két-konzolos megjelenésekre. Az egyik ilyen módszer a „checkerboard rendering” technika, amit sikeresen alkalmazott a PS4-es [b]Tom Clancy’s Rainbow Six Siege[/b]. Egyébként különféle fejlesztési csomagokat már eljuttattak a fejlesztőkhöz. A szöveg említést tesz a régebbi játékok patch-csel történő „Neo-kompatibilissá” tételéről is.Természetesen ezek az adatok, és maga a dokumentum is szóbeszédnek tekintendő addig, amíg a Sony meg nem erősíti az információkat. Az is előfordulhat, hogy a diasor régi, és a benne foglaltak már elévültek. De addig is, mindenki kedve szerint lapozgathatja.[i]Forrás: [a http://wccftech.com/playstation-4-neo-leaked-document-reveals-specs-developer-guidelines/?utm_source=wccftechtwitterfeed]WCCFtech[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hát majd kíváncsi leszek a masinára. Remélem megéri a sok hajcihőt

 2. Sokan emlegetitek a 4k játékot,ne nagyon ringassátok magatokat ilyen álomba,ps4 neon nem lesz 4k gaming max xbox scorpion.Sőt tudtommal a sony is csak 4k filmekől beszélt,játékról szó sem volt.

 3. első napos vétel! baszná az agyam, hogy más jobb körülmények között játszhat ugyanazzal a játékkal mind Én 🙂 már csak ezért is meg Kell venni!

 4. Ha ez a szivárgás egyáltalán igaz. Az a helyzet, hogy ez egy nagy lehúzás. Megtehetik, mert a Nintendo is szar konzolt csinált, a MS már a marketinggel elcseszte. Szóval nincs más alternatíva, a PS4 a legjobb, de azért megpróbálnak annyira lehúzni, amennyire csak lehet. Igaz hogy a hardver erőssége alapján, és előállítási költsége alapján a sima PS4-nek sem kéne 70k-nál drágábbnak lennie, ennek sem kéne 90k-nál drágábbnak lennie, de hogy jóval több lesz, az biztos. És a PS3-at még előállítási veszteséggel adták el, az már 2 év után 80k volt és sokkal jobban megelőzte a korát, jóval erősebb hardver volt, mint ez, a mostani évjáratban.

 5. Ránézésre az origi PS4 és a X0 között nagyobb különbség van a PS4 javára, mint a neo és a PS4 között. Szal én azért nem fosnám magam össze. Ha majd összehasonlítjuk a 1080p játékokat PS4-en, vagy 4K játékok a neon akkor tartok től, hogy kb ua grafikán is a PS4 esetleg még magasabb framerate-et, vagy stabilabban adja le!A CPU-nál ugyanis az a 1,3X gyorsulás nagyjából lepkefing, RAM órajel dettó. A GPU tényleg nagyobb képessége az pont arra elég hogy kb ugyan azt 4K-ra kirakjuk. 1080p-nél meg sokkal több objektet nem tud majd kezelni a neo sem, mert már sok játék most is CPU korlátos (pl Witcher), azt meg nem fejelesztették olyan szinten, mint a GPU-t.

 6. Hőőőőrrhörrrhörrhörr.

 7. Ki az a barom aki xbox-ot vesz? Az E3-on be lett jelentve, hogy minden játékuk jön PC-re is, ergo nincs értelme az M$ kupacának. Inkább PC-n tolnám, mert ott jobb az fps és kötetlen a hardver. Neo sikeresebb lesz hiába lesz gyengebb.

  • Itt nem a sikeressegrol van szo jelen pillanatban, azt ne mondja senki, h par honapja talalta ki a sony, h csinal egy neo-t, sztem ez kozel a ps4 megjelenes ota fejlesztes alatt van, hanem elobb.

 8. Logikus, h a hc jatekosoknak adnak ki ilyen gepet, ugye megjeleneskor nem voltak hc jatekosok, ertem.125k volt a gep, a neo legyen 150k, tehat az 275, megjeleneskor lett volna 170 es nincs problema. Ilyen marketing szoveggel eladtak volna ennyiert is, ha nem lesz sikeres a neo ez annak tudhato be, h 2 fele ps4 van a piacon, de okos vagy az a lenyeg.

  • Masik meg az, h haszonnal adtak a ps4-et, lehetett volna meg olcsobb es ki is jon a 2 verzio kozotti arkulonbseg, de okoskodjal meg….

 9. Akarhogy is nezem ez lepkefing, ilyennek kellett volna lennie alapbol, ez minden csak nem premium, sztem csak bohockodik a sanyi ezekkel az adatokkal, egyenlore megvarom a hivatalosat, ps4 a legerosebb konzol, skorpio megjelenik akk mi lesz a marketing szoveg?Visszanyal a fagyi……..

  • 1. Nem lepkefing, hanem jelentős ugrás. 2. Olyan okos vagy… Ha most saccra 160 körül lesz ez a gép, akkor szerintes három éve mennyit kértek volna el egy ilyen teljesítményű vasért? 220 ezret? Biztos nagy sikere lett volna… Komolyan mondom felfoghatatlan mennyire nem látnak tisztán az emberek.3. Az X1 Scorpiot a Microsoft lehst b***hatja. Miért? Mert addiga egy éve jelen lesz egy erős PS4, egy csomó VR játékkal. Addigra jelen lesz egy Nintendo NX is, baromi ütős exekkel. Lehet erősebb lesz az Xbox Scorpio, de a gyengébb hardverből származó árelőny a PS4-nél lesz. Az említett játékkínálatról nem beszélve…3+1. Tudom, tudom.. Nehéz gondolkodni, de próbálkozz vele…

   • De tisztán látnak az emberek, te nem látsz tisztán. Itt a PS4 ezzel foglalkozzanak ne ilyen Neo-val görcsöljenek. Most már ez lesz ?! Három évente új konzol ?! Vicc az egész úgy ahogy van……

   • Teljesen igaza van alucccardnak, én is pont így gondolom, hogy már a sima PS4-nek ilyen erősnek kellett volna lennie, mert ami akkor kijött, már az is le volt maradva egy nemcsúcs gamer PC-től és ahhoz képest durván magas áron tartják, de megtehetik, mert a többi konzol még rosszabb ajánlat.Itt egyvalaki beszél hülyeségeket, és az te vagy.

    • De te sem érted?! Tudod mennyi PS4 fogyott? 40+ millió. Tudod. Nincs miről beszélni. Nincs mit szépíteni.Egy akkori csúcs, vagy erős gaming PC jóval a 400 dolláros ár felett kezdett volna. Láttad te milyen nagy kuss volt az Xbox One árának beharangozásakor?! És oké, hogy az a felesleges Kinect miatt volt, de nem értem mit ismételgeted magad.Én is szerettem volna egy erősebb PS4-et látni, DE:1. Üzletileg a Sony nem csinálhatta volna. Történelmi sikere volt a vasnak. És van is.2. A vásárlók szimpátiáját nem csak a hozzáállással, hanem az árral is elnyerték. Ez megint bukó lett volna.3. Ha meglépik a rohadt erős konzolt, ide a bökőt, hogy a Microsoft sokkal jobban teljesített volna eladásügyileg, akármekkora balf**szok is voltak az elején.Elfogadom, és értem, hogy te mit szerettél volna. De nem értem, mit nem lehet azon érteni, hogy akkor és ott ezt kellett tenni. Pont annyival volt erősebb a PS4, hogy sokkal azt válasszák az X1 helyett, viszont ez alapjaiban nem drágította meg számottevően a gépet.Az, hogy ti álmodoztok, meg ábrándoztok, az egy dolog, de egy biztos, és ezt már elmondtam: AZ ELADOTT SZÁMOK, a SIKER és a TÉNYEK azt igazolják, hogy a Sony jól döntött.VISZONT: Kétségtelen, hogy rohadt drága a PS4 jelenleg. 114-ért most akcióban kaphatok egy Uncharted 4-el egy gépet. Nem vészes az ára, de ezért már veszek a gépbe egy jó procit és egy RX 480-at is majdnem. (Oké, hogy a többi komponenssel már jóval többe fáj a PC-m…) De tény, hogy az Xbox One már 15-20 ezer forinttal olcsóbb, és komolyan mondom, egész jó vétel szerintem, mindentől függetlenül…

    • Jólvan. Hülye vagyok. És a Sonynál is hülyék vannak, hogy nem 200 ezerért adtak egy gépet premierben. Annyira hülyék voltak a Sonynál, hogy eladtak ebből a gépből 40+ millió darabot, de persze szerintetek egy ~200 ezres nyitóárral sokkal nagyobb sikerük lett volna.Oké, húztam innen. Ti nem érveltek, SEMMIT NEM REAGÁLTOK ARRA, hogy a PS4, hogyan lett és minek köszönhette a sikert. Nem gondoltok arra, mi van, hogy a Microsoft jócskán alávágott volna a PS4 árának. Nem. Nem foglalkoztok ti semmivel, de én hülye vagyok.És hülyék voltak a Sonynál is.Isten bocsássa meg nekünk. Taniccsatok még!

     • Évek óta ezt csinálod más oldalakon 🙂 arrogáns,ki ha én nem attitüd… Szerintem egyértelmü,hogy így lett sikeres a ps4 ár/ érték arányban, illetve az exek miatt.De arra próbáltalak rávezetni,hogy a hardver ettől még gyenge.. Hiába lehet ennyit mid range árból kisajtolni.

     • Te is írod, hogy jó az ár/érték aránya.Igen, nem 20X teljesítmény növekedés az előző generációhoz képest, hanem 10X. A mai napig azért ennyiért egy középszintű játékpécét nem építesz, de még használtan se nagyon tudsz venni.Pár év után már nem csúcs, sok tekintetben, de a PC-től eltérő architektura + optimalizálhatóság ha nem is max beállítást adhat a játékoknál, de messze nem a legalacsonyabbat.Csak simán gyengének én nem mondanám.

    • “Mennyi a gyártási folyamat? Lehet amire kijön a neo az is elavult lesz.De az erőforrás nem minden. ezt csak a pc-ek hajtogatják.Nézd meg az unchartedet…. pc-n mennyivel több erőforrásuk van és meg sem közelítik sokszor a naugtydog minőséget.Pár év és elérünk arra a szinre amikor már grafikában nem lehet majd újat mutatni… persze mindig lesznek béna csapatok akik ezzel hitegetik az embereket, hogy ha “”több erőforrásunk lenne”” … de mint a jelenlegi generációban…. ők mindig csak hátul fognak kullogni.”

 10. A PS4-hez meg adjanak ki külső memóriát , + 8GB GDDR5-t …

 11. “Meglátjuk . Csak ne a PS4 tulajok szívjanak miatta – “”csináljuk NEO-ra , majd butítsuk le PS4-re”” !”

  • márpedig ez lesz mert így egyszerűbb. 360-as időkben butított portok jöttek ps3-ra, most x1-re jönnek butított portok mivel a ps4 a cél fejlesztői platform majdnem mindenkinek. itt is ez lesz szerintem…

   • Így viszont egy vicc az egész. Inkább ne is jöjjön a Neo.

    • “40 sőt lassan 50 millió felhasználót nem fognak semmibe venni. Pláne, hogy a Neo-val szvsz jókora PS4 árzuhanás is várható. Szóval a standard PS4-re is megéri normálisan megcsinálni? Miért? Mert gondolom a játékosok nem díjazzák majd a szar “”portot””, és azon játékokat részesítik majd előnyben, ami minőségi ott is. Ergo ha szart adnak ki a simára, az lehet bukta lesz közép és hosszú távon. (De akár rövid távon is.) Arról nem beszélve, hogy ha egy konkurens cég kiad egy hasonló játékot normálisan, akkor ugye illene nekünk is féle dologról nem is beszélve.Ne legyünk azért már gyerekesek, hogy mostantól minden le lesz szarva, amikor még egy gép nem lett eladva a Neo-ból, és egyébként is sokkal gyérebb eladási számokat jósolok neki, mint a sima PS4-ből. Mivel ez egy prémium cucc lesz, kissé prémium árban is. :)”

     • “Már várom a sok kivárótól amikor meglétják a 150-200 e Ft árcimkét a neo-n … és majd jön a “”ok jó nekem a sima ps4 amikor az uncharted 4 színtű gamek jönnek rá…. meg a horizon”””

     • Ott a pont. 🙂 Én főleg a sportjátékok miatt is vennék PS4-et meg az ecek miatt is. Filózom is hogy berendeljek egyet. 🙂 De a Neot is megvehetném majd… Jogos teljesen. Nem lesz olcsó vas, és olyan 160 körüli árat tartok reálisnak. Szerintem egy új prémium kontroller is jöhet hozzá, amivel akár simán 170-ra is mehet az ára. De nézd meg az előző kommentet. Süt róla az értelem. Persze ilyen speccel kellett volna jönnie három éve… Atya úr isten. Olvastam már egy két baromságot, de ekkorát már régen…

     • Tudod mikor megjelent mar akkor is tobben mondtak ill irtak, h adtak volna mar akkor tobbet csak erosebb legyen, es nem feltetlenul ilyen adatokkal de a jelenleginel erosebb, az ertelem rolad is sut aki evekig rinyalt kulonbozo forumokon…..Megjeleneskor erosebb gepet kellett volna osszerakni es nem lenne ez, bar egy gt jateknal mar azt szegyen kimondani, h 60 fps a cel….

     • Jólvan. Sírtak sokan hogy bár erősebb lett volna stb?! Fantasztikus ember. FANTASZTIKUS!Csak ne felejtsd már el, hogy az amit és ahogy a Sony csinált ÜZLETILEG bitang jó volt. Az egyik, időarányosan pedig talán a valaha volt legnépszerűbb konzol.Fogd már fel édes fiam, hogy ha belekalkulálod azt, hogy sokan többet is fizettek volna a gépért, akkor nézd az éremnek azt a felét is, hogy sokan annyiért meg NEM, mondom annyiért meg már NEM vettek volna PS4-et. A sonynak a legtöbb pénzt a 3rd játékok hozzák, ergo minél több eladott konzol a cél, nem pedig az, hogy jajj, a fórumokon sírnak páran, hogy nem tudnak 170-190 ezres PS4-et venni 2013-ban…És még te próbálod osztani az észt… Az érvelésed olyan gyenge, hogy ezt volt az utolsó hozzászólásom hozzád, sajnos vagy szerencsére más ligában utazom…

     • Azt senki nem vitatja, h uzletileg nem sikeres….Csak kicsit gondolkodnal, h lett volna 150k es stabil 60fps 1080p-ben es a kutya nem foglalkozna itt a neoval meg a szar 4k-val. Es nem csak itt de kb mindenhol le van szarva a 4k, 60 fps-t akarnak az emberek!4k is csak azert van mert, ha mar premium akkor tudja mar……

     • Ha már a baromságnál tartunk.. valóban hülyeséget írtál 🙂 1-2 éve sem lett volna nagy durranás a neo konfig szimplán átlagos/jó Szóval mégis miről beszélsz? Alunak totálisan igaza van.

     • Oké, akkor kérek egy PS4 premier környéki erős PC-t összerakni. Kb Neo szinten. És egy hozzávetőleges árat. Akkori árakkal. Nem mondtam, hogy lehetetlen lett volna összehozni. Azt mondtam, amit most írtam martyr-nak. Annyival drágább lett volna, hogy totális bukás lett volna a premier. Be kell mutatnom, hogy indult az Xbox One az 500 $-os árával? El kell magyaráznom, hogy a Sonynak elsősorban az eladott konzolok mennyisége számít?! Hiszen minden eladott 3rd játék után pénzt kapnak. Sokra mennek vele, ha a sokkal drágább gépet sokkal kevesebben veszik meg…De ez logikus. De persze neki van igaza. 😀 Eszem megáll.Arról továbbá nem is beszélve, hogy a fejlesztők APU-t kértek. Nincs is miről beszélni tovább. Már ha ez mond valamit…

     • Ne vicceljünk már!Ha a PS4-nél árzuhanást jósolnak, akkor a neo max a mai PS4 árfekvésbe jöhet. Tavaly karira 100-ért vettem az 500 GB-ost.Iden karira 100-ért szerintem az 1TB neo nem földtől erugaszkodott elképzelés.Persze ha továbbra is ilyen nagy a PS4 brandre a kereslet, akkor a Sony hülye lenne jelentős árcsökkentést csinálni. De szerintem a fenti is azt jelenti, hogy még bőven van profitja.

     • Nem is ertem, h honnan szedik ezeket az arakat, sony nem merte bevallalni premierkor a magas arcedulat akkor most miert tenne…..

     • Miért? 😀 MERT aki NEO szintű konzolt akar, annak nincs alternatíva és nem is lesz az NX-ig. Egy valami foghatja vissza a Sony-t, a PC-s hardver elemek árazása. Nyilván nem kínálhatja horror áron egy RX 480-hoz képest a vasat… Mert BEVALLOTTAN az a céljuk, hogy a PS4 tábor ne lépjen le PC-zni a magas frémráta és a fullos grafika miatt, plusz ugye a jobb ár/teljesítményű hardver elemek okából kifolyólag. Sőt a Sony most akár a PC-sek szívét is megszólíthatja, mert ha a Neo nem is egy csúcsvas lesz, de egy elég erős gép szerintem. De ezt majd meglátjuk.

     • ??? ott a prénium jelző..Ne vicceljetek már ,hogy egy 100-120 e Ft-ba fogjátok várni a neo-t???? Amikor minden csatornán ontják magukból a prénium termék jelzőt.Ez simán lesz 150-200 e Ft beárazva.. ha ilyen pici lenne a diferenciál senki se venné a sima ps4-et.Még azt is el tudom képzelni ,hogy nagyon limited lesz a mennyisége és még ettől is drágábbra lesz beárazva.

     • Spanyol Amazon momentán novemberi megjelenéssel 399 ájróra árazza.http://www.geeksultd.com/2016/07/amazon-spain-leaks-pricing-release-date-playstation-4-neo/Ami képességeihez mérten túlárazott sznobgagyi az az ájfon, nem a ps! XD

     • Nem hiszem,hogy drágább lesz sokkal mint a premier ps4,ahhoz tul gyenge a hardvere ,hogy 200000-ért hozzák forgalomba,föleg ugy,hogy a 8gb ram maradt,ha 16 lenne még meg is érteném a 150-200-at

  • tuti ez lesz . Bolond aki azt hiszi hogy alap ps4en is jók lesznek a játékok továbbra is. Gyűjtenetek kell erre ez van 🙂

 12. Csak nehogy az legyen hogy a Neo-ra belőtt játékok akadjanak a sima PS4-en…..

 13. Azta eladog mindent hogy vegyek egyet … Vagy mégsem?!

 14. Biztos, hogy elég továbbra is az a 8 GB Ram? Még ha gyorsabb is valamennyivel. A többi szép és jó, lassan egy árat is közölhetnének.

 15. Már nagyon érik ! Ebből idén premier lesz, de hol lesz a bejelentés ? TGS-en ?