Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PS4 – kilenc dolog, amit nem tudtál a konzolról

Az Officialplaystationmagazine.co.uk webmagazin összeszedett 9 olyan kisebb tudnivalót a Sony nextgen konzoljáról, a Playstation 4-ről, mely érdekes infókkal nem biztos, hogy mindenki tisztában volt… eddig.1 – A DualShock 4 tapifelülete klikkelhető. A kis “ablak” tehát nem csak a kétujjas érintésre reagál, de lenyomva gombként is funkcionál.2 – A DS4 töltődik, ha a konzol “alvó” állapotban van. A konzol a PS Vitához (és más mobileszközökhöz, pl. tabletekhez) hasonlóan bealtatható, azaz nem kell teljesen kikapcsolni. Ilyenkor, ha a kontroller csatlakoztatva van kábelesen, akksija szépen feltöltődik.3 – A DS4 gombjai digitálisak és nem analógok, mint a PS3 DS3-ánál. Nem nyomásérzékenyek tehát immár a gombok, azonnal, gyorsabban reagálnak.4 – A konzolhoz alapból adják a headsetet. Ennél fogva a chatelés plusz költség nélkül, azonnal megoldott.5 – A DS4 hátulján levő fényszenzor nem csak jól néz ki, de funkciója is van. Négy playeres helyi multinál pl. más-más színnel jelzi (mint a Move fagyi gömbje) a játékosokat. Emellett a színek egyedi játékfunkciókat is mutathatnak.6 – A DS4 analóg karjainak teteje peremezett, ez jobb fogást és tapadást biztosít.7 – A PS4 pillekönnyű. A gép súlya 2.8kg. Tudod mennyi a 60GB-os PS3 FAT? 4.9kg.8 – A DualShock 4 nehezebb, mint elődje. Az irányító 210g. Tudod mennyi a DS3? 192g. És a Sixaxis? 137g.9 – A PS4-ben nem csak egy igen erős központi AMD chip van, de több mellékchip is. Ezeknek köszönhetően a konzol több erőforrással rendelkezik: altatható, több applikáció futtatható a háttérben.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Szimpatikus vonások, nálam a súly is piros pont, mivel néha vinni kell magammal. 1-2 dolgot tudtam már, de valóban van benne újdonság. Az altathatóság is jó dolog, pláne, hogy közben tölt is. Jó lesz ez!

 2. Csak jönne már . :]

 3. “Érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy kikapcsolt állapotban (is) lehet majd tölteni a joyt, de ezekszerint kikapcsolt állapotban továbbra sem “”csak”” sleep módban.”

 4. 10 – nem lehet a DS4 fényszenzorát kikapcsolni.

 5. Amúgy a sima bluetooth hs-el is megy majd a chat? Mert sztem azzal kényelmesebb mint ezzel a zsinóros megoldással.

 6. “+1 infó.A joy végén lévő szenzor és egy kamera segítségével ,ha osztott képernyőn játszotok és helyet cseréltek, akkor a kép is megfordul, hogy előtted legyen a kép ne kelljen “” keresztbe sasolni”””

 7. Ósdi Sixaxisom van, arról biztos nem lesz túl egyszerű átszokni az újra, bármikor is jön majd el az ideje.

 8. Ezeket az infókat,is kosy….:)

 9. Jó, hogy töltődik a joy.Bőven elég, hogy a ravaszok analógok legyenek. Sosem tudtam használni az analóg gombokat. Mondjuk úgy 3 állása volt.

 10. Nem biztos, hogy mindenki örülni fog a nem nyomásérzékeny gomboknak…Pl: Autóverseny esős pályákon kigyorsítani, nehéz padlógázzal.Persze ha nem analóggal játszik, hanem a felső gombokkal.

  • Én ennek a nyomás érzékenynek nem örültem, sőt elég idegesítő volt mivel gyakran sikerült elfeledkeznem erről a funkcióról!

 11. Az igen, hogy nem analogok a gombok, akkor GT6 kilőve.Ez által a PS4 is, ha ez így marad.

 12. Először csodálkoztam, hogy visszatértek gombok terén a digitálisra, de belegondolva nem hiszem, hogy bárki is ki tudta volna használni az analóg funkciót (legalábbis én fakezű voltam ehhez).

 13. KELLLL! 🙂

 14. NAGYON HIÁNYZIK A PARTY CHAT PS3-RÓL, MIÉRT NEM DOBNAK KI EGY PROGRAMOT HOZZÁ URAIM???

 15. NYERÖ LESZ

 16. BIZTOS KIRÁLY LESZ

 17. Régebben az analog karokkal oldották meg az ilyen dolgokat. Pl autóvezetésnél egyik kar kormány, másik fék gáz. Ravaszok az ablaktörlőt és a szivargyújtót működtették, vagy a sebességváltást.Szerintem azért korai még az öngyilkosság gondolatával kacérkodni.

 18. jó lesz jó lesz

 19. 2 új infó nekem. Már a súlyát is tudom… 🙂

 20. én a headtesnek örülök. :):D

 21. “A 3-asnál nekem is az ugrott be hogy annyi az autós játékokban szabályozható sebességnek, úgyhogy ez rohadt nagy negatívum.Persze PS2 óta átköltöztek a ravaszokra a “”gáz”” funkciók szal úgy már lehet tényleg felesleges lenne a fő gombokon is meghagyni.(legalábbis remélem hogy az R2-L2 marad nyomásérzékeny)”

 22. A 3-as pont a legjobb szerintem!

 23. Király! Ha fél kilóval több lenne új TV állványt kellene vegyek. O.oÉrdekesebb adat lenne, hogy mennyit fogyaszt normál és alvó állapotban.

 24. “Digitális gombok? Visszatérünk az őskorba, ahol még nem lehetett a GT-ben finoman taposni a pedált, választani lehetett a padlógáz és a gurulás gáz nélkül között?? Ez nem annyira “”jó hír””… Remélem a vállgombokra ez nem vonatkozik.”

 25. 3 – A DS4 gombjai digitálisak és nem analógok…Tehát akkor már nincs lehetőség olyan finomságokra, mint pl. LBP-ben az ugrás nagyságának szabályozása a nyomás erősségével.Kár. Szerintem ez egy jó feature volt, bár tény, hogy nem sokan használták ki.

  • Ezt lehet hogy megoldják annyival, hogy a nyomás erőssége helyett annál nagyobbat ugrik minél tovább tartod lenyomva a gombot.

  • Mióta tudok róla, hogy pápá analóg gombok, azóta figyelem hány játék használja értelmesen / használhatóan. Meglepően sok. Lesz háborgás megjelenés után, szerintem 1-2 éven belül jön az új változata a joynak, ami analóg gombokkal szerelt.

 26. Az alvó mód nagyon tetszik, bár inkább a letöltések folytatása miatt és nem azért mert tölti a kontrollert, persze ez sem hátrány …Ezt a digitális gomb dolgot majd még meglátjuk, remélem jól sül el.

 27. Régen még jó volt az analóg gomb, és ki is tudtam használni. De értelmét vesztette a GT kormány megvételével 🙂 . A súly meg nem érdekel, inkább az élettartam. Várom a 4et, karira meglepem magam vele. A joy töltés funkció jónak hangzik!

 28. pontos megjelenési dátumot adjanak! 🙂

 29. Kíváncsi leszek, nagyon jól hangzanak. Lehet csak nálam, de a ps-em nagyon lassú ha játék közben előhozom a menüt, vagy üzenetet kapok játék közben. Ha ezt megoldják, már boldog leszek.

 30. nagyon várom már

 31. Érdekes, hogy ilyen könnyű.

 32. király

 33. 3 – *gombjaitudom, mindenki utál ezért……..

 34. Engem csak az érdekelne, hogy a régi tartozékokat támogatni fogja-e? Pl.: megvettem elég drágán a 7.1-es sony headsetet, és egy move-ot meg most kéne venni az asszonynak.

 35. 1 – zsír2 – zsír3 – passz4 – tudtam/zsír5 – zsír6 – zsír7 – tudtam/nem emelgetem8 – ok9 – tudtam 😛