Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

PS3 Slim – egy kis extra tudással

A PS3 Slim hardverkonstrukcióját tekintve végeredményben megegyezik a hagyományos modellel… pár apró dolgot kivéve, melyekről bejelentésekor nem szólt a fáma.* A Slim a “BRAVIA Sync” funkció segítségével HDMI [A http://esupport.sony.com/referencebook/en/s5100/pages/funfeatures/braviasync.html]szinkronizálásra/kommunikációra[/A] képes a Sony Bravia tévéivel.* A Slim Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangminőséget ad le bitstream formátumban. A Fat modellek ezt eddig csak linear PCM formában szállították. A dolog leginkább az audiophile erősítőkkel operáló felhasználóknak lehet izgalmas – bár ki tudja, a jövőben mire lesz ez jó.[11210]* Az IBM elárulta: a Slimben “továbbfejlesztett”, 45-nanométeres technikával készített Cell processzor dolgozik. Az új chip kevesebbet fogyaszt és hatékonyabban számol.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. az kimaradt,hogy lelehet játszani ps1 gamákat :)mondjuk pont tegnap tudtam meg ,hogy a 80-as pal os gép lejátssza elméletileg a ps1 gamákat

 2. “Hm…próbálok okot keresni, hogy miért vegyem meg a slimet de nem találok. A HD Master Audio dolgot meg nem is értem. – 99%-ban csak játékra használom a ps3-at (média server ellenére is, ami nagyon jó dolog) ebben az esetben ez a DTS-HD Master Audio hangzás teljesen mindegy, hogy PCM vagy bitstream támogatású, hiszen egyetlen PS3 játékkal sem találkoztam még ami a Dolby Digital/DTS Digital Surround hangnál komolyabb hangzással lett volna ellátva. Arról nem is beszélve, hogy a hazimozi.hu oldalon lévő cikk írója szerint sincs a kettő között (bitstream/PCM) hangzásban különbség. Kevés embernek van otthon szerintem amúgy olyan erősítője, amely DTS-HD Master Audio hangzást támogatja, lévén, hogy nem pár tízezer ft-os cuccról van szó, valamint a hozzá szükséges komolyabb hangfal szettet pl. 7.1-ben, már meg sem említem. – kevesebbet fogyaszt ugyan az új chip de teljesítményben nincs különbség- nem tetszik a slim külseje, mert “”gagyi”” külseje van- nagyobb vinyót tudok most is beletenni- nincs és nem is szeretnék Pana plazma helyett Braviat- PS3 távirányító most is van a PS3-hoz, amivel tudom irányítani (nem kell hozzá Bravia távirányító)”

 3. ebböl semmit nem értettem xD xD xD

 4. én egy ideig nem vennék slimet: kiváncsi leszek hány első szériás PS3 slim fog beszarni :/ majd idővel, amikor majd talán javítgatják a kisebb hibákat.

  • Slim-mel már nem lesz gond, ezen ne parázz, ez már nem új tecnológia, csak továbbfejlesztett,sztem ez lesz a legmegbízhatóbbnak mondható.

 5. menyibe kerülne ez?

 6. mellesleg…akinek van pénze true HD rendszerre,az nem semmi :Dnekem is tetszik a slim és ha tehetem,fogok is egyet venni a sima ps3 mellé. a ps2 kompatibilitást én is nagyon sajnálom,de hátha egyszer…

 7. Nem teljesen jó információk keringenek a Dolby TrueHD témában.Csak annyi változik a fenti tudás kapcsán, hogy kiválasztható lesz, hogy maga a PS3 bontsa csatornákra (mint ahogy most is történik), vagy inkább a házimozi erősítőre szeretnénk bízni. Nem hiszem, hogy hangminőségben nagy változás lenne.Mellesleg pont az ellenkezője igaz, amit lentebb olvastam:A szétbontott 7.1 csatornás LPCM nagyobb sávszélességet kíván, mint a Dolby TrueHD lévén ez utóbbi tömörített.Remélem ezeket firmware-ben mi is megkapjuk, mert a bitstream csak opció nekem, de a BraviaSync nagyon hiányzik…

 8. Óóó, szopjanak le, Bravia Sync kéne.

 9. Bár számomra ezek az extrák sokat nem jelentenek, de azért megerősített a Slim vásárlásban!

 10. Hát ez nem vmi nagy szám.:/

 11. most már tényleg komolyan Fatnek kell szólítanom a régi gépemet? 😀

 12. fasza, még jóhogy engem nem értint 😀

 13. Szerintem a 3.00-ás fw ezeket mind fogja tartalmazni. Na jó az új procit nem 😀 De ha mégse akkor meg kapják be! Nekem kell a BRAVIA Sync! Elég lenne időzítenem a TV-m és egyszerre kapcsolna ki a TV a PS3 meg a házimozim is. Nem úgy mint most hogy ha bealszom még a PS3 2óráig bekapcsolva marad.

 14. Most ez a 45 nm-es proci teljesítményben is meglátszik? Mondjuk teszem azt, multiplatform játékoknál kevésbé van framerate-csökkenés? Vagy miben mutatkozik ez meg? Ha igen, akkor lassan olyan lesz ez is, mint a PC: vegyél újat, mert az jobb/gyorsabb…ez nem hiányzik annyira.

  • “Ugyanazt tudja, csak kevesebbet fogyaszt, kisebb a hőleadás, olcsóbb gyártani. A kekszesdoboz ezen a téren bőven elmarad…nálunk termék””vissza””fejlődésről lehet beszélni.”

   • Kekszesdoboz = Slim? :)Értem, akkor ez megnyugtató. Nem azért váltottam konzolra, hogy 2 évente cseréljem 🙂 Ami valószínűleg nem következett volna be amúgysem…

 15. most ez a szinkronizálás mi is? csak az hogy a tv távirányítóval tom irányítani a filmeket?

 16. Ez a BRAVIA Sync vajon a 3.0 FW által is elérhető lesz a korábbi gépekben? Mert épp kutatgattam a tv-m menüjében és ott van ilyen, hogy HDMI vezérlés, csak ugye még nem tudtam vele mit kezdeni.

 17. Szinkronizált ki/bekapcsolás: ezt irigylem az új modell leendő tulajdonosaitól.

 18. Az a röhej, hogy amikor megjelentek a kinai fotók mindenki fikázta, hogy milyen szarul néz ki.Most, hogy valóság lett már megszépült.Érdekes?!?!

 19. Remélem lesz valamilyen akció,hogy beadom a mostani ducit és kis ráfizetéssel vehetek egy slim-et 🙂

 20. Kezdek megbarátkozni a gép külsejével, mire megveszem egész meg fog szépülni!:)

 21. Remélem lesz olyan egyén, aki a garancia lejárta előtt szétszedi az új PS3 slim-et, és felrak róla egy videót a youtube-ra. (Megnézném belülről is az új masinát!) XD

 22. hmmm eszt man parnapja olvastam angol oldalon, vicces hogy ugyanazokat a szavat hasznalja a foszerkeszto mind itten…..

  • Ezt így egyben? Három helyről szedtem össze és fordítottam a három infót. Magyar szavak voltak egy angol oldalon? o.O

   • el is felejtkeztem rolad…a cikkhez eleg lett volna a joystiq.com oldal onmagaban…persze kell vagni az angolt is, akadajnak tunhet sok embernek, lehet azert kellett tobb oldal hozzaaa o O ?

 23. “a bravia sync = a tévé tudja irányitani kis mértékben a ps3 és az összes olyan cumot amin van BRAVIA SYNC ( rendszer távirányito) (pl: blue ray filmek irányitása a TV távirányitojárol)””A Slim Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangminőséget ad le bitstream formátumban”” HDMI kábel max adatsebessége 5 gigabyte/secundum ( a ps3 fat kb 3gigabyte-ot használ most(hasraütésszerüen mondtam a 3 gigabyte/secundomot) a lényeg hogy az uj ps3 már nagyobb sebbeséggel is tudja vezérelni a hdmi kimenetet (akár 5 gigabyte /secundummal is) és joval szebb a hangminösége iskb olyan mint a sztereo és az 5.1 közti külömbség most a hiába volt neked monjuk a legjobb erösitöd akkor se tudtad kihasználni a Dolby TrueHD hangot mert nem adta ki a ps3 fatremélem érthetöen irtam:)”

  • ez ebben a formában nem igaz… a ps3 fat támogatja a 7.1 176khz-es lpcm-et is akár….Megnéztem,a piacon levő egyik legszebb hangú blurayt,a Celine Dion koncertet(truehd 5.1 96khz,9mbit) csont nélkül viszi a fat….Minden film ennek kb a fele(48khz,3-5mbit)…Miről is maradok le?!?

 24. Már azt hittem,hogy viszi a warezt… 😀

 25. “Dolby TrueHD és DTS HD MA van de az SACD kimarad…logikus.nekem 60-as van minden földi jóval csak ez a két hangformátum hibádzik, egy frissítéssel megoldhatnák, de valszeg nem fogják. Ez nem hardveres hiányosság, a HDMI ugyanaz az 1.3-as szóval csak egy dologra tudok gondolni, valahol az ügyvédek asztalán “”‘elkeveredett”” a papir….”

 26. nekem tokeletesen megfelel a sima ps3 😀 majd ha esetleg 1x bedobja a törölközőt, akkor talan veszek slimet, de akkor se valoszinu.

 27. Remek, bár nekem panám van 🙂

 28. ok veszek egy slimet meg egy hatalmas bravia tv-t és maris megerte lecserelnem :D:D:D

 29. Az új proci nem hír… a hivatalos oldalra is ki van téve már a bejelentés óta. http://www.us.playstation.com/PS3/Systems/120gb.htmlCell Broadband Engine advanced microprocessor

 30. többet tud!gondolom gyorsabban is tölt, ugye a hatékonyabb számolás miatt 🙂

 31. Húú ez nekem kinai.

 32. Bazz, élőben szerintem nagyon szép. Igaz, nem sokkal ment össze a gép.