Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PS3 Firmware 3.21 – a Linux-gyilkos””

A mai nap friss Playstation 3 firmware – a 3.21 – update került fel a PSN-re, melyet kikerülhetetlenül fel kell pakolni a netre kötött gépekre. Az új frissítés csak egy komolyabb dolgot csinál: meggátolja, hogy a masinára bármiféle “egyéb” (nem gyári) operációs rendszert telepíthessen a felhasználó.A Sony azzal magyarázza a változtatást, hogy ezzel a lépéssel gyorsan elejét vegyék a jelenleg még csak elvi síkon létező PS3-as kalózkodásnak.A Playstation 3 tulajok döntő többsége eddig egyáltalán nem használta ezt az opciót. Vannak persze olyanok is, akiknek az intézkedés eléggé csípi a szemét – ők leginkább Linuxot futtattak a gépen. A harmadik réteg azt sem tudta, hogy van ilyen lehetőség: ők most öklüket rázva fenyegetik a Sony-t a [I]fájdalmas veszteség[/I] miatt…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. akik nem rendelkeznek internet eléréssel azok most bajban vannak?olvastam, hogy elkerülhetetlen lesz az update abban az esetben, ha új játékokkal akarsz játszani (és persze nem online)

 2. Engem nem zavar sőt. Így sose lesz kalózkodás és hack-elés, Éljen!!!!

 3. Pár perce frissítettem, és még élek.De, hogy mi lesz ezután azt nem tudom…

 4. behalok milyen játékosok vannak. 😀

 5. Jaj, most mi lesz?

 6. Híjj de bánt! 😀

 7. “A legérdekesebb,hogy egyetlen hsz-ben sem olvastam a köcsög hekkerekről akik a “”másoprendszert használták ahhoz ,hogy feltörjék a ps-t.Nem köcsög hekkerek ,miattatok van ,hanem köcsög szoni mer…azé’!!!4!!444!!!!”

 8. Annyit fűznék a hírhez, hogy én sem használtam semmire ezt a funkciót, azért vásároltam PS3-at, mert engem meggyőzött az előző generációk játékfelhozatala és tudtam, hogy ez most sem lesz másképp. A médiacenter lehetőséget eddig sem használtam ki, ezután sem fogom. Játékra használom a konzolt, semmi másra.Többen írtátok kommentbe, hogy kellene zenehallgatási lehetőség játék közben. De mire lenne az jó? Ha zenét akarok hallgatni, akkor azt csinálom, de nem játék közben, ezt megint egy felesleges marhaságnak tartom.Másik a híres-hírhedt voice chat. Az már megint mire lenne jó!? Ha egy játék story módjával játszom, akkor még a PSN-re sem jelentkezek be, mert már az is idegesít, hogy állandóan villogtatja a be/ki jelentkező felhasználókat a gép. Akkor ahelyett, hogy átadnám magam a játéknak és teljes mértékben arra figyelnék még a haverommal is pofázzak? Vicc az egész. :O Ízlések és pofonok…..

  • Media server használatához nem kell a linux.

  • “Ezért nincs játék alatt chat már bocsánat a kifejezésért ,de az olyan emberek miatt mint te!!!Látom te is az a tipikus sony fan vagy, “”nem kell chat minek van trophy meg a be-ki jelentkezés hülyeség”” ,és az a gond sanyi ezért sz@r magasról az egészre.”

 9. “Ezzel a lépéssel sok olyan ember is “”törvényen kívüli”” lett akinek egyébként esze ágában se volt hackelgetni a ps3-at. Akiket pedig nem érdekel a linux és azt se tudták, hogy van ilyen lehetőség most már legalább tudják hol kell majd keresni a warez megoldást.”

 10. a vassal játszani szoktam,nothing moore.

 11. Nem vered az asszonyt mindennap?Ember vagy te?

 12. Nekem van, illetve volt linux a gépemen, és engem speciel rettenetesen zavar az egész. Rengeteg filmemhez ,zenémhez nem férek hozzá. Azt gondolom ,hogy voltak már szar lépései a sonynak.Viszont ez megint elkerget egy csomó , speciális igényű emberkét.Visszamegy inkább pc-t babrálni. A másik amit nem értek,hogy hogyan lehet, egy még nem is létező problémára hivatkozni? Ez körülbelül a rettenetesen féltékeny férjre hasonlít aki inkább minden nap megveri az asszonyt , hogy az ne merjen másra nézni. A vége úgyis az ,hogy az asszony lelép.Szerintem ez a helyzet a warezolgatással is. Tuti ,hogy sokan lemondtak már a gép feltöréséről. Ez a baromság csak felkelti majd az érdeklődésüket . Hiszen mit jelent ez? Bizonyára azt ,hogy nem csak elméleti síkon létezik a lehetőség, hanem valami bazi nagy rést fedeztek fel amitől rögtön be rezeltek a tisztelt szamurájok. Persze természetes ,hogy a hír hallatán rengeteg hacker most ráfeszült otthon a korábbi firmwares gépére, és igyekszik agyon vissza hackelni.Nincs új a nap alatt……. Ahelyett ,hogy pl a nyomorult játékaikat mp3 hallgatási lehetőséggel lássák el, ilyeneken paráznak. És itt most nem a firmwares lejátszóra ,hanem pl a zen pinballban található mp3 supportra gondolok. Ami inkább érdekel minden valamire való hc playert. Nem ilyen dolgokkal kéne foglalkozni. (mellesleg nem vagyok idióta tudom ,hogy a kívánságom hallatán jön majd a sok okos komment ,hogy nem lehet játék közben zenét hallgatni ps-n, mert a mikrofos levédette. Tudok róla. De a játékfejlesztők szabadon építhetnek be mp3 supportot bármely játékba . Ezt hiányolom én nagyon,nagyon rég.)

  • Privátban már megírtam sat-elite-nek, hogy vannak lehetőségek elkerülni a frissítést, és továbbra is felmenni PSN-re. Ha mást és érint a dolog, mert szeretne Linuxot futtatni a gépén akkor szóljatok és ide is leírom, hogyan lehet ezt egyenlőre megoldani.

  • de ki akarna játék közben zenét hallgatni, mikor játék közben a játékot akarja mondjuk az ember hallani?

   • mondjuk ha mar az otvenedik karidat inditod a Sacred2-ben akkor lehet mar nem vagy kivancsi arra ami a jatekban szol

   • Nekem, pl nagyon kéne valami jó zene cod alá, vagy bf alá online.Mert eléggé fárasztóak ezek a játékok a monoton puskaropogásokkal .Én pl ugyan úgy használnám mint a pc-n ,hogy fit egy winamp meg a játék. Hallom a játékot meg a zenét is. Szerintem egy alap dolog ,hogy olyan zenét is hallgathassak amilyet én szeretnék, nem olyat amilyet a fejlesztők akarnak. De ez csak egy dolog ami nagyon hiányzik nekem.Sok dolog van amiket most nincs kedvem mind leírni, de bizony lehetne velük foglalkoznia a sonynak.

   • Én a burnoutot pl el nem tudnám már képzelni custom soundtrack nélkül.Hitman209: BC2 főmenüjében hallgatod a saját zenéid^^

 13. Igen, a harmadik réteg mindenki kedvence…:D

 14. Ez a szajbabaszott frissites nem akar lejonni, mindig kifagy.A FASZOM kivan, hogy minden update-nel ez van egy nap ki-be kapcsolgatas, aramtalanitas, kinszenvedes.GYULOLOM a jelenlegi generaciot!

 15. aszt sem tudtam,hogy van ilyen.TE UR ISTEN

 16. nem érdekel

 17. Nincs már Lnx lehetőség?Sag schon. Elég gyér volt a hardver támogatottság (kevés memória). Túléljük…

 18. Hát..szerintem..legalábbis részemről..nincs sok értelme. 😀

 19. A linux érdekességképpen volt, meg lehetett nagyon célorientált szimulációkat futtatni ilyen módon borzalom sebességgel (Cell), akár cluster-be kötött gépekkel is. Meg emulátorokat is használtak alatta páran.http://www.youtube.com/results?search_query=ps3+linux&aq=f

 20. Eddig sem használtam ezt az opciót, ezután meg lehetőségem sem lesz rá, de igazából baromira nem érdekel. F*szom sem akar egy konzolra operációs rendszert telepíteni.

 21. Nekem még mindig az szabad headset-es kommunikáció kellene…

 22. de mire jó egyébként ez az egész, hogy valaki linuxot nyomat a gépen?

 23. De hogy nem lehet , hogy nem tudják, hogy volt Linux támogatás is… Az a minimum, hogy ha valamit megveszek utána érdeklődők teljes mértékben mit tud az az adott dolog.

 24. “Remélem a következő frissítésben már benne lesz az “”ebéd elkészítése”” szolgáltatás is.”

  • “Én “”Auto-flame””-et akarok. Csak be kell írni egy webcímet, és a gép, adott időközönként magától flame-el helyetted. De szép is lenne.”

 25. nekem is … lattam van frissites azt feltoltam 😀

 26. Én nekem slim van szal nem rázott meg a hír.

 27. Full felesleges opció. Jól tették.Warez meg semmilyen formában ne legyen PS3-ra!!!

 28. tényleg eltűnik 10gb hely a merevlemezen ha feltelepítem ezt a frissítést?

 29. jo lenne mar olyan frissites amiben pl lehetne netezni game kozben , lehetne hallgatni zenet game kozben, illetve a chat is idegesitő, hogy haver tolja U2-t én Pes10 és nem tudunk beszelni…Nemtudom ezeknek a javitasoknak mi az akadalya…

 30. Én teljesen csalódtam a szotyiban, hogy még ezt is elveszik tőlem. Sírtam egész éjjel, ma pedig sokáig nézegettem egy X360-at és egy Wii-t a MM-ben, meg is simogattam őket, mert akinek ilyen gépe van az nem csalódik. 🙁

 31. Én sajnos teljes mértékben egyet értek a Sonyval. Tanult a PS1 és PS2-s hibáiból. Én a NATO-ban dolgozom és azt mondom bár csak akkora biztonság lenne it is mint Sonyéknál. Szerintem ez példa értékű, hogy egy számítástechnikán alapuló tartós fogyasztási cikk még nincs feltörve ennyi évvel a kibocsájtása után sem.Aki csóró vagy skót az vegyen PC-t vagy Xboxot. Azokat lehet feltörni, hackelni. Természetesen van a tört programoknak is hátránya de olcsó. Aki meg minőségi szórakozást akar vegyen PS3-at. Igaz nem olcsó de megbízhatóan működik arra amire tervezték. A lehetne még rajta Skype, PS2 támogatás … az meg pont a biztonságon múlik. Ha nem lenne ekkora bussiness hackelni akkor már rég lenne rajta minden. Köcsög hackerek!

  • Mondjuk a sok ledhibás gép nem arról árulkodik mnennyire megbízható.XD(viszont biztonságilag teljesmértékben igazat adok)

   • Ez egy műszaki cikk,ergó van aamelyik meghibásodik.Ne kezdjük már megint ezt a LED-ezést, mert ez nem konstrukciós hiba, mint a másik gépnél.Ami elromolhat,az el is romlik. De közel sem akkora arányban, mint a másik gépnél.

  • Egyet értek! Arról nem is beszélve, hogy a nem gyári lemez gyilkolta is az olvasófejet.És részemről megtisztelem a fejlesztőket azzal, hogy megvásárolom a terméküket.

 32. Tux halott, megölték a Linux pingvint, szemetek! Az RSX (GPU) nem volt elérhető, így nem sokat ért az egész – nem teljes értékű oprendszerként ment. Erre mostanában jött volna a megoldás GeoHot komától, úgy látszik a Sony nem szereti a mod-ot. 🙂

 33. Eddig sem használtam Linuxot, nem tud érdekelni. Viszont egy jól működő chat / party chat már nagyon ráférne a rendszerre…

  • A Linux úgy egyébként nagyon király dolog, 2 éve Ubuntut használok, minden oké, csak a legújabb játékok nem mennek – de ezen a gépen úgyse mennének. Arra ott a PS3.Full ingyen (kacérkodtam egy Mac-kel is) megszabadulhattam a Microfos kedves kis dolgaitól. A PlayStation viszont tényleg nem erre való.Szerintem a blogos szavazásnak az a lényege, hogy a nép végül megkapja amit leginkább akar – a Chat-et, ki van ez találva – már egy éve ígérgetik.

   • Nálam elsősorban Mac, illetve a Windows 7 a vezető op. rendszerek, a Linuxot messziről kerülöm, persze fejlesztők, rendszergazdák nem tudnak nélküle élni.A Chat már nagyon időszerű lenne.

    • Ha van felesleges 10 gigás partíciód, tedd fel az Ubuntut vagy a Kubuntut (ez utóbbi inkább Win-es felület) Április végén jön ki a legújabb, de a 9.10 is jó. De ha nem akarod, akkor CD-ről is teljes értékűen futtatható, kipróbálható, vagy Windows mellé is fel lehet rakni (bár az NTFS-nél jobb az Ext4).Arra kell csak figyelni, hogy külön installnál a boot managere valószínűleg felülírja a win-ét (az XP-ét biztosan), így mielőtt leszeded rakd vissza az eredetit.

 34. Nekem a frissítésnek hála nem ismerte fel se a sixasisos se a DS3 as joyt. Ha kábelen rádugtam ment de amint lehúztam villogott 3 at és kikapcsolt a joy. Csináltam egy rendszervisszaállítást és most már működik, szerencsére…

 35. …de…EVETTÉK!

 36. ertelme semmi nem volt eddig sem.Lojjek fel a Skype-t helyette,es mindenki isteniteni fogja oket.

 37. – Evették! Eeeeeevették a mukájááát nekije!- EVETTÉK!- Tesvéér, nem a mukáját vettééék ee! A Linuxjáátt vettéék e!- EVETTÉK!

 38. Pont most raktam fel, linux ps-en felesleges. Ha linuxot akarok, akkor felrakom a laptopomra.-Még az lenne a szép, ha a ps2 kompatibilitást is elvennék. (60as gép)

 39. Nekem nem kellett kikerülhetetlenül feltenni a gépre, kiírta hogy van fissítés, back-t nyomtam és mentem a BC2 onlinezni.

 40. K*rvára hidegen hagy, eddig is eredeti játékot vettem, most is azt fogok. Muszáj.

 41. Én nem használtam rajta linuxot, bár érdekességként megnéztem volna, csak persze nem akartam szenvedni vele, no már nem is kell 😀

  • Igazából semmiről nem maradtál le… próbálj meg linuxot futtatni egy 256 rammal ellátott gépen. Megyeget,de kicsit szenvedés az egész dolog. Ha 512 ram lenne a ps3-ban akkor mindjárt sokkal nagyobb értelme lenne a dolognak,de így…

 42. A fat gépek 0.5% alatti linux usereket számláltak. Bár olvastam 2 napja ezt a hírt már máshol, és oda mentek a népek nagy habzó pofával, hogy köcsögszoni eztiselveszi (miközben maximum hallottak arról, hogy a régi PS3-ban volt egy ilyen lehetőség)…

 43. Leszarom!Csak az a cenk ,hogy késöbb kezdhettem játszani!Amúgy értelmetlen faxság az egész.

 44. Nekem van fent linux és sajnos használni is szoktam. Meglepődtem a figyelmeztetésen. Még nem szántam el magam hátha csak áprilisi tréfa… Persze a store-ra se enged update nélkül. Hát most nem vásárlok egy darabig. Került fel valami érdekes game? Alien Breed?

 45. Rohadtul telibe sz*rom. Egy számomra teljesen felesleges opcióval kevesebb, na bumm.

 46. és ez a frissités mást nem is hoz be?szoval akkor akinek slim van annak nem ér semmit….

 47. Bocsi hogy ide offolok, de nem találtam megfelelő helyet a kérdésemnek.Szóval UKba reggelt PSN accountom van, a ma megjelent Heavy Rain DLC-t megvettem, viszont mint utólag kiderült hiába, mert nem tudom használni az én Heavy Rain verziómmal mert nem egyezik a BCES szám (ami a korongon található azonosító).Kérdésem az lenne hogy megtudom-e valahogy oldani hogy tudjam használni amit megvettem, vagy beszívtam?Választookat előre is megköszönöm

 48. Inkább a privat chatet kellene megoldani játék alatt Sanyi!!!(vagy itt a plésztésünnemzedékeket hidegen hagyja eme funkció ?¿?]

 49. Nekem nem fog hiányozni a linux telepítésének lehetősége, a 10Gb veszte sem vág a földhöz.

 50. Jajj, most mi lesz? =(Asszem veszek egy boxot …

 51. fölösleges frissités ezen dolgoztak 3hónapon keresztül!valami jobb dolgokat is kitalálhattak volna pl.:több funkcio,jobb internet,magyarossitás,zene letöltö program persze ingyen!sony ezt most elbasztad

 52. “””A mai nap friss Playstation 3 firmware – a 3.21 – update került fel a PSN-re, melyet kikerülhetetlenül fel kell pakolni a netre kötött gépekre.””Ki lehet kerülni!!!!!Addig míg nem jönnek azok a játékok, amik megkövetelik az új FW-t.”

 53. En csak arra lennek kivancsi, hogy a mar telepitett Linux marad a gepen, csak nem ferek hozza?Nah, inkabb megnezem…

  • Én úgy hallottam formázni akar olyankor, de az a biztos ha megnézed.

   • Be is b@$zna…. de hamarosan kiderul. Ha formatalni akar, akkor sikotok… mint egy herelt kislany!

   • Nem formazta a vinyot, egyszeruen csak elerhetetlenne valt a masik Linux particio. Azert ez megnyugtat… ellenben zavar a teny, h igy 10 GB eltunt a sulyesztoben 🙂

 54. Jó ez a meglévő OS úgy ahogy van, nem kell ide Linux. Szerintem felesleges. Aki meg kalózkodni akar/akart, az így járt…

 55. engem kb. nem érdekel. eddig sem kellett ez az opció, ez után sem fog kelleni. aminek viszont örülnék az 1 normális böngésző lenne, mert akkor talán használnám is.

  • Szerintem teljesen jó a böngészője. Pölö PSC-t jobban szeretem olvasni rajta. De ez egy szubjektív dolog.

   • nekem a fő problémám az vele, hogy elég sokat beáll, 1 csomó oldalt nem bír normálisan megjeleníteni, és a számítógépemhez képest iszonyat sokat gondolkodik… (pedig aztán a pc-m nem 1 mai darab, athlon xp 3000+, 1gb ram, stb…)bár ez legyen a ps3 legnagyobb problémája. 🙂

 56. Én nem használtam ezt az opciót, ettől függetlenül szemétségnek tartom.

 57. De egy ingyenes operációs rendszeren mi a kalózkodás?

  • Azon semmi, bár már vannak rá emulátorok. Viszont indultak kezdeményezések hogy azon keresztül futtathatóak legyenek a warez PS3 játékok.

  • PSP-nél a megjelenés óta szenved a sony. Akármivel próbálkoztak mindig feltörték. Gondolom a PS3-nál már nem volt kedvük ehhez a szenvedéshez így a legegyszerűbb megoldáshoz nyúltak.

 58. Én telepítés közben már mindenféle 3D szemüveget, kevesebb memóriát foglaló OSt, és egyéb rejtélyes dolgokat vizionáltam.Kár volt. :DLinux dolog engem nem érint, Slim gépen nem ment eddig sem.

 59. Nem biztos, hogy annyira akadályozni kéne ezt a kalózkodást, mert nem kevés vásárlót nyerne vele a Sony.