Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Project One-Room – nem jelenik meg a Roommania #203 újragondolása

A Dreamcast-klasszikus ihlette projekt ellen dolgoztak a körülmények.

Még 2017 szeptemberében jelentette be a FuRyu, hogy készül PlayStation 4-re a Project One-Room, amely egyfajta hódolat lett volna a kultkedvenc, Sega Dreamcastre kiadott Roommania #203 előtt. Egy pár nappal később kiadott ízelítő előzetes után azonban nem lehetett hallani róla, idővel pedig a weboldala is megszűnt. Egy Note blogban most Masaru Oochi producer végül megerősítette, hogy elkaszálták a projektet. A régi klasszikus története során a játékos egy istent irányít, aki láthatatatlan labdákat dobál a főhős lakásában, ezzel hívva fel a figyelmét különféle dolgokra, de közvetlenül sosem avatkozva be.

Oochi kifejtette, hogy problémákba ütköztek nem sokkal a hivatalos bejelentés után, és emiatt le kellett állniuk. Ez természetesen nem szokatlan az iparban, ő pedig ennyiben is hagyta volna, de úgy érezte, hogy ez most már nem csak az ő problémája, elvégre már bejelentette a rajongók számára. Két évvel ezelőtt az Oochi elment a FuRyutól, és próbált más utat találni. Terveit több céghez is elvitte, és sikerült újraindítania egy új projektként. Körülbelül másfél évig nem volt sima munkája, és az alkotásra szentelte az idejét, de 2020 elejére felélte megtakarításait, a helyzeten pedig a koronavírus-járvány sem segített. Sőt, a COVID-19 kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy Oochi végleg lemondott elképzeléséről. A vírus mellett azonban az is közrejátszott, hogy a játék tervezése elütött attól, amilyen a modern társadalom “új normája” lett. Oochi megállapította, hogy egyszerűen nem találta volna meg a közös hangot a játékosokkal.

“Visszatekintek a játékra amelyet az elmúlt öt évben próbáltam elkészíteni, ebben pedig a főhős, aki – jól gondoljátok, nem a Roommania #203 főszereplője, Neji-kun – hazatér maszk nélkül és tévézik, nem videós oldalakat néz. Persze van okostelefonja, és bizonyos jelenetekben a személyiségétől elütő livestreameket nyom, de mégis annyira máshogy hat, mint amilyen 2021…” – részletezte a döntése mögötti indokot Oochi. Nem akart csalódást okozni, így inkább úgy döntött, el sem készíti. Eredeti céljáról azonban nem mondott le: szeretne mindenkit emlékeztetni arra, hogy mekkora “mestermű” is volt az eredeti Roommania #203, és a maga módján továbbra is terjeszt imajd ennek hírét.

A Project One-Roomban lettek volna új dalok Serani Pojitól, az eredetihez zenét író fiktív pop idoltól, és bár Oochi konkrétumot nem mondott, optimista, és úgy véli, egy nap ezek a számok még akár meg is jelenhetnek. Alább megnézhetitek az elkaszált projekt ízelítőjét, valamint egy bemutatót az eredetiből.

Hozzászólás