Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pro Evolution Soccer 2014 – kedvcsináló a focihoz

A Konami rövidke kedvcsináló filmben tudatja a világgal: a Kojima Productions által jegyzett FOX Engine játékmotor hajtja meg a kiadó új football játékát, a [B]Pro Evolution Soccer 2014[/B]-et. Ez az a szoftver, mely a következő Metal Gear Solid alatt is duruzsol majd![YOUTUBE]RsVtu9suFio[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én büszke FIFA 13 tulajdonos vagyok, nagy valószínűséggel jövőre sem fogok PES-re váltani, de semmi sem kizárt.

 2. fifaban online az 1 osztályba lehetetlen cselezni ott nincs idő ilyenekre, csak a taktika!!

 3. Amúgy meg alapból helytelen, hogy szóba van hozva itt a konkurens játék egy PES hírnél. Unalmas már az összehasonlítás.Tudom védem a FIFA-t, de csak azért, mert igazságtalannak érzem amiket írnak róla az emberkék úgy, hogy nem is ismerik igazán a játékot.Pár éve én is ugyanilyen elvakult PES fan voltam, és látatlanul szidtam a FIFA-t. :)Pengénél van a pont, a lényeg a foci szeretete! 🙂

  • Alien barátommal sokat toltuk online a FIFA 2012-t, és annak ellenére, hogy a PES-t sokkal jobban szeretem, mégis marha jó volt:)

 4. mindig Fifa volt és sztem marad is 🙂 ha már focizunk akkor adjuk már meg a módját!!!!

  • már akinek, ugye:Dén totál rosszul vagyok a FIFA-tól már ps1 óta, nálam a minőségi focijáték egyértelműen a PES:)

   • nemnem, minőségi foci az csak a Fifa minden játéktesztelő igy vélekedik, de mindenki mást szeret és ez igy van jól..

    • a lényeg, hogy te is szereted a focis játékokat, meg én is, ennyi bőven elég:)

    • Sztem a fifa csak simán megéri a pénzét. Sokan tolják, nem vernek át, látványos és hivatalos. De nekem nem jön át az amit a pesnél érzek. Pesnél igazi focit érzek és nem a látványra gondolok. Fifa week goal meg mittomén miket töltenek fel hetente és van legalább 100cselezés a gólig. Látványos, de nem ilyen a valóságban minden meccs.Nehezítsék már meg azt a kur..a cselezést és talán visszatérek a fifára. Ilyen szarsággal vertek el mindig, azt el is ment a kedvem tőle.

     • A PES-ben sokkal könnyebb a cselezés, mivel elég beállítani az analóg karokra és egy húzással csinálják a cseleket…FIFA-ban minden kombinációt meg kéne tanulni, ráadásul pl. a magyar játékosok alig tudnak megcsinálni pár cselt, emberként változó a teknikai tudás, szóval a cselezés teljesen olyan, mint a régebbi pesekben, annyira nehéz amilyennek lennie kell.Az új PES-be pakoltak bele több cselt most is. 🙂 R3-as átemelés, vagy az az oldalra lépés csel amiket a tutorialban is tanítanak rögtön, és akkor ott van az analógos 50 csel, szóval szerintem ezzel is mellélőttél igazán.Tudom milyen videókról beszélsz, ott tényleg vannak olyan fos gólok amiben azt látod hogy végigcseleznek mindenkit, de én még a szűk két éves fifas évemben egy olyan gólt sem kaptam azt elhiheted, ellenben PES-ben Ronaldo átmegy ezer emberen mintha a védőim szellemképek lennének.

     • “Na én saját tapasztalatból írtam. Fifa töltésképernyőn alapból már a két kar cselezése megy. Az hogy én fakezű vagyok ehhez egy dolgo, de online rendre ilyenekkel találkoztam. Volt vmi top3as magyar bajnok cortez gyerek a hátvéddel szinte végigszambázott és hülyére vert. De a többiektől is ezt láttam szinte. Pesben én nem tudom mennyire könnyű, de max kettő ha meg tudok csinálni. Viszont online kur.aritkán találkozok cselezős gyerekkel. Egy volt aki totál lealázott ,de még azt is öröm volt nézni ,mert nem egy street focit adott elő, hanem szépen labdáttartott, időben félrehúzott stb. Na az az alázás is élvezet volt szinte. Saját tapasztalat mégegyszer mondom.A fociháborút annyiban nem értem,hogy kijön egy pes hír és mindig szóba kerül egy “”fifa ezerszer jobb””. De kit érdekel? Még szép,hogy leírjuk,hogy nekünk meg nem. De még te is a fifád kezded dícsérni. nem azzal van a gond, de ha van két eltérő játék aminek a tábora szereti védeni a játékát akkor minek kell ilyennel belerondítani? legyen az blog,hír,topic, de mindig bejön egy fifás és megmondja a tutiját. Úgyse érinti a pes téma akkor mire jó ez?”

     • Hát ezt mondom én is! :)Nem én hoztam szóba a FIFA-t először egyáltalán, visszaolvashatsz nyugodtan, én csak egy állítást véleményeztem, amit valaki a FIFA-ról írt, mert nem szeretem ha hülyeségeket írnak, és nem tudom megállni hogy leírjam a véleményemet. Szerintem sincs semmi keresnivalója ebben a hírben a FIFA-nak, teljesen egyetértek.De te amúgy most komolyan nem vágod, hogy be lehet állítani bármilyen cselt PES-ben a jobb analóg kar négy irányára???

     • “Ja és én még “”PES-esnek”” tartom magam a félreértések elkerülése végett, csak online jobban szeretem mindenképpen a FIFA-t két éve, és akkor ígérem utoljára hoztam szóba a fifát.Várom az új PES híreket!”

     • Tényleg nem vágtam. Ha lehet akkor pengét kérem meg hívjon meg,mert nekem rohadtul túlbonyolított a pes menüje.Össz vissz annyi érdekelt belőle ebben a generációban,hogy ismét játszhassak pessel ember ellen. (azelött évekig nyomtam tesó ellen 1-1részt)Gombkiosztás nálam ott leragadt,hogy a rúgás/beemelést felcserélem ahogy kell és annyi. A sima alap cselezésből 1-2 használok ha pengének akarok villogni:))Fifa-ból megvettem a 10-12-t közbe és élveztem is. Elismertem,hogy baromi jó lett. Csak elvették a kedvem online a játékosok kilépése ,meg túl nagy tudásuk hozzám képest. Offline meg a gép gumiszalag effektusa amit az EA szeret használni a játékaiban.

     • És te milyen csapatokkal szoktál játszani online és mennyi a ratinged ha szabad kérdeznem?Én ma toltam három meccset, HUN – Galatasaray, HUN – ITA, HUN – City, első kettőt megnyertem, City ellen kikaptam 5-4-re úgy, hogy a srác 6 lövésből szerzett 5 gólt. Ilyenkor legszívesebben én is játszanék a MU-val, de egyszerűen nem élvezem velük annyira a játékot, de így meg elmegy mindig a kedvem az egésztől, tanácstalan vagyok.

     • Ha rajtam múlna kiscsapatokkal játszanék,de akkor még jobban elvernek. Így maradok most a milannál. Barcát utálom az fix:)De amúgy átlag 450 a ratingom. Még 1-2hét azt megveszik a játékot tőlem, mert kell a lé.10éve tesóm ellen midig magyarokkal voltam, de csak mert úgy volt már csak izgalmas:))) Aki keni vágja annak nagyjából mindegy mivel játszik. gyengébbel is lehet izzasztani.

     • Ja részemről nincs vita, nehogy félreértés legyen. Semmi gond nincs azzal ha vkinek a másik tetszik, de nehéz megállni,hogy bármelyik netes oldalon pes hír jön ki mindig odaszúrnak azok akiket nem is érint.

     • de persze a mi PES bajnokságunk ezerszer jobb:D

     • Van itt PSC-s PES közösség? Én Peshungaryról ismertem egy PS3-as közösséget (meg pécést is), de ma már mind a két csoport másik oldalra költözött.

 5. Tuti vetel. Jatekelmenyben a PES jobb es nalam csak az szamit, hiaba tartalmasabb a Fifa.

 6. A Pes 4 nagyon jó volt! A későbbi részek gyengék voltak!

 7. Remélem nem jelenik meg előbb mint a MGS V!

 8. Sokat még nem mutatott 🙂

 9. Menüt nem cserélnek?Nem kell új,elég,ha normális lesz.

 10. ez nekem kb olyan volt mintha bejelentették volna a PS5-öt:DJESSSZZ!!4négy

 11. Olyan ez a labda, mint valami monster szeme.

 12. jok voltak a régiek is . 🙂

 13. Bundesliga-t igazán belerakhatnák..:’DDD

  • minden évben csak le kellet rá tölteni a többi hivatalos bajnoksággal együttnagyon várom már, és kiváncsi vagyok milyen lesz az új motorral

  • “Jah , ha már van benne BL … , idén furcsa volt , hogy “”hackelt”” game nélkül még a mostani BL DÖNTŐT SEM LEHETETT LEJÁTSZANI … :S Remélem , hogy egyszer végre normális ( nem vmi FIFamateur-t , h. -) FIFpro-t licence-t vesznek . Amúgy meg idén ( tavaly ) ahogy terveztem , beszerváltam mind2 gamét , és a PES 2013 sztem a FIFA 13 -hoz képest jóval gyengébb , úgyhogy felköthetnék már azt a bizonyos gatyót , és végre visszatérhetne a régebbi részek minősége ( fejlődése ! ) . “”Alapnak”” valszeg nem lesz rossz a FOX ENGINE . A kommentátorokat meg cseréljék le !!!”

   • az EA valszeg keresztbe tett a PES-nek a licenszekkel, nem hinném hogy meg lesz oldva a probléma…mellesleg 20 perces munkával(patch) teljes értékűvé tehető a játék, engem ez zavar a legkevésbé…a master ligával és az online master ligával meg az EA nem tud versenyezni:)

    • 13 éve pesezek, de hogy az ML és az MLO jobb lenne a FIFA manager módjánál és az Ultimate módjánál az szerintem hatalmas hazugság… Nem is játszok mást PES-ben offline, mint legend módot, a többi semmit nem ér már, online meg egyenesen botrányos a FIFA-val szemben.Minden reményem az új PES-ben van, remélem egy olyan játékot hoznak össze, mint amilyen a PES 6 volt annak idején, mai napig az az etalon. 2008-tól kezdődött a hanyatlás a gerenáció váltáskor, talán még egyszer nem rontják el. 🙂

     • online miben lenne botrányos?

     • ezt én sem értem o.O

     • Sok mindenben sajnos, játékmódok számát tekintve, de ez mindegy is, a leglényegesebb és a legidegesítőbb benne még mindig az, hogy kénytelen vagyok a Magyar Válogatottal a Barca, Real, spanyol, brazil, argentín stb. féle top szarok lejátszani minden egyes átkozott meccset.Sok divat szurkolót persze biztosan kielégít ez, hogy Cével vagy Messivel rohangálhat, de én ennek soha nem voltam a híve. PES 6-ban és 2008-ban legalább még a rating osztályozásokkal méltányolták azokat, akik gyengébb csapattal képesek voltak jó eredményre. De pl. még PES 2010-ben is sokszor voltam Competition döntőben 100 játékos közül a Magyar Válogatottal, bár sajnos egyszer sem sikerült megnyernem. Persze azért így is óriási élmény volt, amikor a legjobb 16-ban Barca, Realok mellett ott volt egy Hungary! 😀 Biztos nem néztek hülyének vagy csalónak… :DA mostani részekben viszont esélyem sem lenne hasonló eredményekre, L1 háromszögekkel mennek a félpályás indítgatások és Cé féle emberkék 10 méteres hátrányból lefutnak mindenkit, főleg persze egy Vanczákot. 🙂 Az egész online részleg a rohangálásra, a cselekre, és az előbb említett ívelgetéseken alapszik. Véleményem szerint régebbi részekben kreatívabb játékot kellett ahhoz nyújtani, hogy az ember eredményes legyen, túlságosan elárkádosodott a játékmenet, kezdve ezekkel a nevetséges R3-as pontrúgásokkal, vagy a lebutított, előre beállított cselezésre, mintha 10 éveseknek készítették volna a játékot, pedig ugye minden ős PES fan azért szeretett bele a játékba már PS1-en is, mert maga volt a szimulátor, a valódi foci, a FIFA 98 meg valami nevetséges foshalmaz volt hozzá képest.Ja azt ki is hagytam, hogy aki nem lenne képben a FIFA-vak, szóval ott sima online meccseknél lehetőség van arra, hogy a szerver hasonló erősségű csapatokkal sorsoljon össze, így óriási élmény Bödéékkel nyerni a meccseket. 🙂 Ide is kapcsolnám azt is, hogy FIFA-hoz szinte hetente jönnek keretfrissítések, teljesen aktuálisok a válogatottak keretei is, Gera sérülés miatt kimarad, Guzmicsék, Bödéék bekerülnek, PES-ben meg 2-3 éves kerettel kell nyomulni mindig, de ezt már mindenki meg is szokta, természetesen csak a magyarokról beszélek még mindig.

     • elképzelem az online ellenfeled fejét, amikor te a Magyar válogatottat választod, ő meg szokás szerint a barcát vagy a realt:D

     • Na ja, erre már én is gondoltam sokszor. 🙂

     • A legtöbb része az inkább emberkékre vonatkozik és nem a játékra.De ha jól rémlik akk a pes12ben is van olyan beállítás,hogy kit keressen a gép (persze ez nem csapatválasztásra értendő).Azt a részt nem értettem,hogy játékmódok száma. Én elveszek a menükben mert kibaszottul túl van bonyolítva, de akkor mit takarnak azok a pontok? Egy rakás ligát meg ilyeneket látok ott ,de megfájdul a fejem és továbblépek. Az online nálam ott dől el,hogy mennyire játszható két ember közt. Ezzel sztem nincs gond. Inygen van a multi, nem lövik le a szervert 2év után, hamar találsz ellenfelet a régebbi verzióban is(!), kilépés szinte nincs is, lag meg annyi mint pl a fifában (gondolom:).

     • gyakorlatilag 2010 óta nincs lag a konami szervereken, viszont ugyanezt nem lehet elmondani az EA szerverekről, a legtöbb FIFA gamer a gyakori lagolási problémák miatt panaszkodnak elsősorban:/a kilépkedők száma nem a játék hibája………………. inkább nem írom le az ezzel kapcsolatos véleményem:)

     • Nem tudom PES 6-hoz pl. volt-e szerencséd akkoriban.Az volt az első és utolsó olyan PES, amiben voltak klánmeccsek, ezek 2vs2 meccsen alapultak és több ezer klán küzdött egymással nap mint nap, mi is alakítottunk egyet barátaimmal aztán a legnagyobb magyar klán lettünk idővel és összegyűjtöttük a legjobb magyar játékosokat, azóta is erre a csapatra vagyok a legbüszkébb és hogy én lehettem a vezetőjük.2008-ban ahogy ezt a funkciót kivették a játékból úgy megcsappant rögtön az online játékosok száma is, és az eladások is elmaradtak, PES 6-ot pl. Angliában anno sokkal többet adtak el, mint FIFA-t. Ezt értem többek között a játékmódok terén, FIFA-ban lehetőség van 11 vs 11 játékra is… Ennél nagyobb élményt el sem tudok képzelni, hogy mindenki a maga játékosát irányítja. Vannak ligák, ranglisták a klánokon belül stb…FIFA nekem anno egy megás nettel sem lagolt soha, csak meg kell nyitni a szükséges portokat a router tűzfalán, már akinek van, csak a sok okos gyerek az ilyesmiről nem tud, csak sír, hogy lagol. :DDe tény, PES-ben sincs lagolás, ezt nem is vitatom. Összességében mivel örök szerelmem a Konami játéka, nagyon bízom a feltámadásban, akár még elő is fogom rendelni ha úgy alakulnak a dolgok, bár PS3-ra már nem kell egyik sem. 🙂

     • “Az első mondatoddal azért nem értek egyet, mert a játék ezt követeli meg a játékosoktól, hogy használják az R3-at pontrúgásoknál és hogy félpályáról indítgassanak, szerintem ti is vágjátok azokat a “”trükköket””, amelyeken alapszik az eredményesség. Bár a FIFA-nak is vannak hibái, de én ott a győzelmeim jelentős részét 1-0-val nyerem meg, nehezebb gólt lőni, és nagy szerepe van a taktikus játéknak, és a védekezésnek. Aki béna, az nem tud gólt lőni és védekezni, esélye sincs, de PES-ben meg a 400-as ratinges emberekék és rúgnak nekem 3 gólt sokszor, úgy hogy nyomogatja a háromszöget én meg csak nézek, hogy nekem mi szükségem van erre a játékra mégis. Offline viszont most jobban élvezem a PES-t, valahogy mindig visszatérek hozzá csak azért is… :)”

     • teljesen egyetértek. Az ultimate team majdnem olyan mint a ML, MLO. Most a Fifához is sok újítást igérnek és az FUT is változik egy kicsit. Megvárom idén is mi lesz de szerintem ismét a Fifa lesz a nyerő.

   • A köcsög EA jogvásárlással, meg a hozzá passzoló fifa pénzéhséggel nem lehet mit kezdeni. Az EA felvásárolta ezt meg az NFL jogokat azt a többieknek annyi. Érdekes, de ahol ezt nem tudta meglépni ott komolyabb ellenfelek is vannak (nba2k) vagy voltak (nfl 2k).

    • anno aszem a 2k NHL hokit részesítettük mi is előnyben, mert ott tényleg meg kellett dolgozni egy gólért, nem úgy mint az EA vetélytársnál, mert ott is gólzáporos FIFA szerű eredmények születtek mindig:D

    • A licenszek rohadtul nem érdeklik az igazi PES fanokat, teljesen leszartam régen is, hogy FIFA-ban mennyi csapat volt meg stadion, PS1-en még eredeti nevek sem voltak az ISS játékokban (PES elődjének számítható) egyetlen egy csapatban sem… Király Gábor volt Kiroli, Mátyus volt Matius és így tovább, mezekről nem is beszélve. 😀 Mégis a játék maga volt a csoda, és semmi más nem is számít.