Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PRO CYCLING MANAGER 2016 (PLAYSTATION 4)

Újabb év, újabb Pro Cycling Manager. A játékosok már megszokhatták, hogy a Focus Home Interactive és a Cyanide Stuidos összefogásaként nyaranta érkeznek az országúti kerékpározást feldolgozó programok, és ahogy ez az ilyen, évente érkező sportjátékoknál szokás, mindig tartalmaznak valami aktuális frissítést, újítást, még ha nem is súlyosan, vagy számottevően. A [B]Pro Cycling Manager 2016[/B] (Tour de France 2016) sem lép ki az elődei árnyékából, bár a cím évről-évre fejlődik valamennyicskét, időnként az egyes epizódoknál ez csupán adatbázis frissítésekben merült ki, de a legújabb játék azért már több újdonsággal is szolgál. Persze lényegében a fontosabb dolgok maradtak ugyanolyanok. Játékmódokból ismét több lehetőség áll rendelkezésünkre, akár az egyjátékos, akár a többjátékos mókát választjuk, előbbiben a Carrier, Pro Cyclist, One-Off Race, valamint a Track között választhatunk, utóbbiban pedig más játékosok ellen is megmérethetjük magunkat, a megszokott módon. A karrier módban természetesen, ahogy az lenni szokott, egy teljes csapatot kell felügyelnünk, szezonról szezonra végigkísérve őket, azonban ezen kívül még nemzeti válogatott irányítására is lehetőségünk lesz (persze klubtól függően tudunk választani) a világbajnokság keretein belül. A szponzorok kiemelt szerepet kapnak, hiszen szükségünk van rájuk, tartanunk kell velük a kapcsolatot, különben nem lesz pénzünk szerződést hosszabbítani, versenyzőket leigazolni. Persze ők sem adnak semmit sem ingyen, bizonyos célok teljesítéséért kapjuk meg támogatásukat.A Pro Cycling Manager 2016 valódi erőssége igazából a Pro Cyclist mód, melyben gyakorlatilag kényünkre-kedvünkre szabathatjuk saját karakterünket, kiválaszthatjuk, melyek lesznek az elsődleges képességeink, és hogy konkrétan milyen típusú kerékpározó versenyzők leszünk. Komolyan bizonyítanunk is kell, miután kiválasztjuk, hogy a három kisebb csapat ajánlata közül, melyiket fogadjuk el. A csapatkapitány közben biztat minket és utasításokat is ad, itt érdemes megjegyezni, hogy mind a szinkronhangok, mind a zenei aláfestés remekre sikeredett, a kommentátorok igazi átéléssel mondják a szöveget, teljesen interakcióban vannak a versenypályán történő eseményekkel, lelkesek, kiabálnak, így még hihetőbbé, és élethűvé téve a játékot. Az előbb említett Pro Cyclist mód egyébként tapasztalati pont alapú fejlődést kínál, az elért eredményekért XP-t kapunk, ezzel léphetünk szintet, ennél fogva pedig az olyan képességeink, mint például a regenerálódás, és a sprint is növekszik. Egyébként ez a program legszórakoztatóbb, egyben legvonzóbb pontja, ezáltal könnyen beleképzelhetjük magunkat egy profi kerékpáros versenyző bőrébe.
[YOUTUBE]byaiFZXjMH0[/YOUTUBE]Az One-Off Race módban többnapos, kisebb versenyeket is játszhatunk, amit ha sikeresen állunk, dicsérő üzeneteket kapunk, egyébként pedig a fejlesztők megérdemelnének egy piros pontot a realisztikus megoldásokért, ha átvesszük az összetettben a vezetést, csapattársaink vigyáznak ránk, kontrollálják az eseményeket, valósággal ránk tapadnak, így védve minket. Leszakadás esetén összeállnak, megpróbálnak felvinni minket, egyszóval minden úgy zajlik, mint egy igazi versenyben, a képernyőn pedig minden kisebb-nagyobb információt viszontláthatunk. A korábbi részekben ugyan ez nem sikerült mindig a legolajozottabban, itt azonban már mérföldekkel hasznosabb minden, emellett sokkal átláthatóbb is az egész. Sajnos attól függetlenül, hogy kerékpározók animációja, és csoportos mozgása látványosra sikeredett, a grafika még mindig csak középszerű – legjobb esetben is. Bár a textúrák részletességén valamicskét javítottak, a hegyek, völgyek például nem is néznek ki annyira rosszul, az autók, motorok is kidolgozottabbak lettek, de ezen kívül minden más csupán egyhangú, összecsapott, és évekkel ezelőtti szinten áll. Az külön vicces, hogy a szurkolók közül is körülbelül mindenki ugyanúgy néz ki, ugyanolyan ruhában van, ugyanolyan mozdulatokat produkál, és egyfelé néz. Az igaz, hogy az ilyen, és ehhez hasonló játékokban a grafika maximum csak másodlagos, ámde nem ártott volna ezeket a hibákat orvosolni, még ha nem is a legfontosabb elem, a kisebb hibák bizony gyakran szembetűnőek. A különböző játékmódokon és apróságokon kívül a multiplayer szekció is elég komoly változásokon ment keresztül, egyrészt az általunk kreált karakterrel is játszhatunk, de kedvenc csapatunkkal is kerékpározhatunk, vagy pedig a összegyűjtött kártyákból összehozott teammel nekiindulni a versenyzésnek. Abban maradt az egész szinte ugyanolyan, hogy érméket gyűjthetünk, amikből különböző csomagokat (bronz, ezüst, arany) vásárolhatunk, a drágábbak már külön csapatokra vannak kihegyezve, így néha mélyebben is a zsebünkbe kell nyúlni – ezt segíti elő, hogyha akarjuk, akkor néhány versenyzőtől is módunkban áll megszabadulni. A Pro Cycling Manager 2016 hozza a sorozattól megszokott szintet, ugyanakkor annál nem nagyon nyújt többet. Természetesen továbbra is egy afféle rétegcímmel van dolgunk, azaz aki nem óriási fanatikusa a témának, az nem lelheti sokáig örömét benne. Egy idő után vészesen monotonná válnak a versenyek, s bár bicajozni jó dolog, de mivel nem szolgál sok változatossággal a játékmenet, még az amúgy nem rövid szavatossága ellenére is könnyű beleunni. A széria rajongói nyilván örömüket lelik majd benne, a sok újítás miatt főleg, de azonban ez még mindig marad ugyanaz a rétegjáték, mint az előző epizódok. De nem mintha ez akkora baj lenne…

(A játékot a forgalmazó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

6/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene/Hang:
Hangulat:

6 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Nekem pl a végén esett csak le a képek alapján hogy irányíthatjuk is a kerékpárt. Ez érdekes fordulat, mert azt hittem ha már Manager játék, akkkor csak utasítgathatjuk őket.

  2. Miért van ennek a játéknak 2 címe?

  3. A konkluzio a vegen a legszimpatikusabb az egeszben.

  4. Spéci irányítóval nyomnám.