Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Pletyka – saját képernyős kontrollerrel jön

Kicsit vakegér vagyok, így elmentem a nagyjából 10 napos pletyka mellett, miszerint a SIE / PlayStation levédetett egy új szabványt, mely egy saját érintőképernyővel szerelt videojáték kontrollerről szól. Források szerint a szóban forgó konti formáját tekintve marhára úgy néz ki, mint egy DualShock, szóval könnyen lehet, hogy a PlayStation 5 mellé járó DualShock 5 ezzel a technikával érkezik.És, hogy ez a kunszt mit eredményezhet? Mondjuk kiválthatja a mostanság divatos, okostelefon-applikációs térképezést, így egy open world játékban elég lesz ránézni a kontrollerre a térképhez, nem kell megszakítani hozzá a játékot.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Adnak hozza tavcsovet is?

 2. Nem is lenne rossz ötlet 🙂

 3. Vagy mondjuk GT7 kilóméteróra

 4. Nekem csak akkor kell így ha Bf közben pornót nézhetek rajta. Dupla élvezet.

 5. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy megmarad a hagyományos DualShock kontroller és mellé kiadnak majd egy DualShock Pro kontrollert egy hangyányit a Switch-re hajazva. Korábban is voltak már fent a neten PS logós concept modellek: Playstation Playmenhttps://cdn.gamerant.com/wp-content/uploads/Playstation-Playman.jpg.optimal.jpg

 6. Ha igaz a hír,remélem azért nem mint kötelező,hanem mint választható tartozék lesz. Minden technikai újításnak örülök,de ezt nem tudom elképzelni játék közben. Ahogy írták is előttem,sosem nézem a kontrollert mivel az ölemben van,ráadásul nekem pld. rossz a szemem,tíz perc tv bámulás,le a kis kijelzőre,megint nagy tv,megint vissza a kicsire,szerintem ott állnának keresztbe a szemgolyóim. 😛 Csirke vagyok,engem még a rezgés is zavar,minden gamenél kikapcsolom.

 7. Tapipadot sem hasznaljak mar ki regota. 🙁

  • Így van. Meg a fénycuccot sem. Egy két játékot pedig nagyon feldob: Outlast zöld -night vision mode- világítása, GTA sziréna kék-piros villogása, etc. .

   • Nekem az tetszet, amikor par jatek a kontibol beszelt, peldaul Transistor narratora, Stick it to the gondolatolvasasnal, illetve a tapipad Life is Strange vagy InFamousba festekszoras. Aztan lett belole felhivatalos terkep Select gomb helyett.

 8. Ezeknek az elemeknek a használatát is kötelezővé kellene tenni, mint a trofit. Sajnos a játékok nagy része a touchpadet legfeljebb két gombként kezeli (jobb/bal fele).

 9. Inkább fegyverválasztó menüt, vagy hud-ot válthatná ki. RDR2-nél hasznos lett volna.

 10. minek ez?

 11. Arra is van esély, hogy telefonos játékokhoz készülne valami androidos kontroller.

 12. Remélem igaz a hír. Ez kell, ilyen funkciók kellenek.

 13. Persze, rátenni a térképet…. egy kétujjnyi kijelzőn aztán baromira fogod látni egy nyílt világú játék térképén, hogy mi hol van a mai térképek részletességét ismerve. Cserébe remélem még inkább zabálja majd az aksikat, így egy feltöltéssel már egy estét se fog kibírni a kontroller.

 14. Ezt a Wii u is megpróbálta és nem nagyon jött össze nekik.Ha azt vesszük, hogy a Touch padot se nagyon akarják használni a multiplatform fejlesztők… akkor egy kijelzőt se nagyon fogják.

 15. Beèpitett fütés meg micro is kellene bele.

 16. Hogy 46500ft legyen ha ujjat kell venni : )

 17. Egy igazi gamer SOHA nem nézi a kontrollert, mivel tudja hol vannak a gombok, így vakon nyomkodja azokat.Ezek után megkérdezném: Minek is rá kijelző?

  • Térképnek. És az tényleg jó ötlet.

  • Mondjuk:- Kint vagy mellig a tank tetején a tankparancsnokkal a Battlefield VI-ban, mint Pitt a Fury-ban, osztogatod az utasításokat, és a kis képernyőn látod, ahogy a tüzér vagy a pilóta dolgozik.- Vezeted a bombázót a Battlefield VI-ban, és a kis képernyőn látod, ahogy a hátsó lövész kiszúrja a hátulról támadó vadászgépeket.- Játszol egy FPS-sel, és az életerő adatok nem a képernyőt rondítják össze, hanem a kis képernyőn látod őket.- Egy kalandjátékban a kis képernyő úgy funkcionál, mint egy kamera: te nem vagy a házadban, de látod, mi történik bent és a ház körül.És még a végtelenségig lehetne sorolni.

   • Biztos működnek ezek a funkciók bizonyos környezetben, de pl. egy multis játéknál ez nem járja. Lenézel, nem látod, hogy jön valaki és meghalsz. 😀 Mert ha a TV-n ránézel a kis térképre a szemed attól a képernyőn van és látod, ha mozgás van. Ki tartja arca elé a kontrollert játék közben? Mert én lent tartom az ölembe és soha nem nézek rá. Szóval ezen funkciók bár működőképesek, de baromira feleslegesek. Működhetnek, csak ahhoz az elmúlt 14 év játékos szokásait kell megváltoztatni. Jobb lesz ettől a játékélmény? Szerintem nem ez váltja meg a világot és nem ez az amitől jobbak lesznek a jövő játékai, játékélményei.A másik: mint tudjuk MINDEN FEJLESZTŐ HÜLYE!Ez az elmúlt években be lett bizonyítva.Minden technikai újdonságban (Pl. Move, Kinect, VR) a játékosok hatalmas ötleteket soroltak fel, hogy majd milyen jó lesz és milyen jó dolgok jönnek. Mi lett belőle? Nagy büdös semmi.mert a fejlesztők nem látták azt amit a játékosok. A másik, hogy ide a rozsdás bökőt, hogy ebbe is 800-1000mAh akku lesz ha lesz. Csak hogy hamar merüljön.

 18. Pletyka

 19. Nekem bőven elég lenne, ha csak egy mikrofont raknának bele, hangszóró már így is van.Nem kellene akkor fülhallgatót csatlakoztatni és a chat hangok a joy-ból jönnének.Egy ilyennek jobban örülnék, mint egy kijelzőnek.

 20. Mondjuk jó lenne ha a játékok hudjai meg a térkép átkerülne erre és a játékban semmi ilyesmi nem lenne! Ez nagyban segitené a még jobb beleélést a játékba! Mâs értelmét én nem látom egyenlőre.

 21. Áh még jobban vissza kell fogjam majd magam ha falhoz akarom vágni Bloodborne 2-nél majd:)És mennyi lesz egy ilyen majd, 40000?

 22. Amíg nincs épkézláb ötletük addig maradjunk a jól bevált PS4-nél.

 23. wiiu-nál is marha nagy sikert aratott…

 24. Ultra nagy hülyeség lenne.

 25. Remelem, kamera is lesz benne, hogy jatek kozben selfizgethessek.

 26. Azt mindenféleképpen, de azt mondom egy switch koppintas is nagyon jó lenne, de mint választható opció egy butább géppel.

 27. esetleg a vita utódja? vagy megtetszett nekik a switch koncepciója?

 28. remélem ez valami rossz vicc.

 29. Remélem legalább 4k-s lesz a kontroller, a ps5 meg 8!

 30. Ötletes megoldás lenne, ha oda tennék a térképet, ez nagyon tetszik.

  • Térképnek akkor lenne használható ha akkora kijelző lenne mint egy mai teló. Régebben volt egy xperia minim(3 inch kijelző) na azt gps-nek használni kínszenvedés volt.

 31. Ráadásul hordozható is lesz, szétszedhető!