Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka – nyakunkon a Playstation 3-as 3D

A Gran Turismo volt az egyik első olyan PlayStation játékszoftver (a Wipeout HD mellett), melyet a Sony a közelmúltban kiállításokon és rendezvényeken 3D-ben is prezentált. A térhatású kép élvezetéhez egy speciális szemüveg – volt róla képünk, keress rá – és a megfelelő képernyő szükséges. John Koller, az SCEA főnöke korábban azt nyilatkozta, a Playstation 3 konzol tudja a szóban forgó technikát, minössze egy firmware frissítés kell majd a gépnek, hogy kitolja magából a 3D-s látványt.A mai napon feltűnt a neten pár kép, melyek állítólag egy fejlesztői verziós PS3 konzol frissített menüjét ábrázolják. Források szerint ez a Firmware 3.20, amit már javában tesztelnek bizonyos stúdióknál. A 3D-s játék- és filmélmény megjelenését elemzők ez év végére, a karácsonyi szezon nagy újdonságának jósolják.Szintén mai hír, hogy Yoshinori Kitase a Square Enix részéről egy nyilatkozatában egy lehetséges PS3-as 3D-s Final Fantasy XIII “újrakiadásról” beszélt. A japán mozikban az Avatar film előtt vetítik az FFXIII játék trailerét – már 3D-ben.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Há nekem ez még lesz egy széép kis idő mire 3D Tv-t veszek:D Novemberben újítottam be egy HD-set… bőőven elég az még pár évig!

 2. Nyehhe… 😀

 3. “””megfelelő képernyő szükséges”” … f*ck sony”

 4. A 3D tv majd csak akkor hoz lázba ha kijön a szemüveg nélküli verzió!

 5. Hát én a 3.20-astól inkább a Cross chat-et várnám! Azt oldanák már meg végre! Egy Skype minőséggel megelégednék! 🙂

 6. kell a 3D! TV az lesz! 😀

 7. Nem kell 3D! Nem kell új TV!

 8. Nagyon vártam a FF13-at de aztán ahogy olvastan a cikket róla elég közömbös lettem de így hogy 3D-be is lesz igy már a fél lábamat odaadnám érte XP

 9. Amúgy pont van pár százezer forintom félretéve 3D-s képet is megjelenítő TV-re -_-

 10. Mondjuk én FPS és szimulátor játékokhoz jobban el tudnék viselni egy szemüvegbe épített kijelzőt, ami érzékeli merre fordítom a fejem.Így a karakterem mindig arra nézne amerre én a fejemet fordítom.

 11. nekem nincs szükségem 3D-re

 12. Örülök hogy a ps-t meg a HD tv-met megtudtam venni nem hogy még ez, majd ha rám szakad a nemzeti bank akkor.

 13. Jo volna tudni, igy TV vasarlas elott, hogy mit igenyel majd a szemuveg. Gondolom elsosorban a kepfrissitessel szemben tamasztanak kovetelmenyt.

 14. Ebben csak az a sz@r, hogy sokan a gép után összekuporgattuk a pénzt az hdtvre, most meg mehet a levesbe?

 15. thirdy dirty

 16. Majd ha megnyerem a lottót akkór szóba jöhet.

 17. Nálam mostanában biztos nem lesz 3D-s játszadozás. De nem is igazán mozdít egyelőre a dolog.

 18. Nem nagyon izgat ez a 3D-s téma

 19. hàt nagyon lovèsnak kell lennie annak, aki rohan egyböl 3D-s tv-t venni csak az élmèny kedvèèrt. A Tv mellè màr akkor PS-t kène osztogatni GRATIS-ba!

 20. Ideje lenne már megnézni egy 3D filmet a moziban, mert eddig csak a Freddy halála: Az utolsó rémálom című filmet láttam és az sem mostanában volt, amit ráadásul inkább még kezdetleges 10 perces szárnypróbálgatásnak neveznék, mintsem kőkemény élménynek.Érdekel ez a PS3-3D dolog, de kötve hiszem, hogy az elkövetkező 5 netán 10 évben fogok belőle bármit is látni az otthonomban.

  • Azért azt nem kell elfelejteni, hogy csak mi vagyunk ilyen csórók. Egy átlag angolnak 1 havi fizujából megvan a fél millás tv. Hollandiában 800 euró csak a munkanélküli segély!! Nem nagy probléma nekik.

   • csak tedd hozzá hogy azért a kinti élet maga viszont azért drágább is kint, abból a fizuból lehet hogy meg tudnák venni a tévét de akkor abban a hónapban semmi kaja pia tankolás stb.Jobb az életszínvonal az nem vitás de azért túlzásokba sem kéne esni.

 21. Hát ti nem tudom hogy vagytok vele de én egy szar 100000ft-os 720p-es LCD-tv-re is alig tudtam összegyüjteni akor most egy 3D-s tévére kinek lesz arra pénze?GAZDASÁGI VILÁGVÁLSÁG van emberek!Már ugyis régen volt frissités akor már valami hasznos dolgot is kitalálhattak volna!pl.:ps3 böngészöje ne legyen elavult INTERNET EXPLORE8 vagy ingyen zene letöltés LIMEWIRE!

 22. Ilyenre max akkor telne, ha ezt is nyerném, de azért lenyügözö 🙂

 23. Azért aki nem látott még 3D filmet, az ne káráljon ellene. Pl. Végső Állomás 4-ben is voltak (csekély számban) meggyőző térbeli élmények, amikor fogdostuk a levegőt az orrunk előtt. A kiállításon ahol demózta ezt az új módszer a Sony a Wipeouttal és a GT5-el, eléggé el voltak ragadtatva azok, akik kipróbálták.

  • Jaja mint írtad a Végső Állomás 4 példa okán szépen átjött 3D-ben annyira hogy előttünk a moziban aki ült pár sorral dobott egy rókát a film miatt annyira élethűek voltak bizonyos jelenetek benne. :DEllenben az Avatar 3d-ben annyira nem jött át számomra a térhatás mint a fent említett címben bár én nem az Imax verziót láttam és sajna első sorból néztem. Persze szép volt de a VÁ 4 3D-sebnek tűnt nála, igaz az meg nem volt annyira látványos film.

 24. Bue-ray lemezekkel megtámogatva nem lesz gond a Sony-nak betolni az arcunkba a 3D élményt.

 25. Ahogy észreveszem eléggé nagy a szűklátókörűség és a tudatlanság a 3D-vel kapcsolatban a társaság nagy részében.Senki nem mondta, hogy kötelező. Eddig is lehetett tolni az Asteroids-t a 2600-án, ahogy eztán is. Ez egy lehetőség. Lehet vele élni vagy nem élni.Hogy kapcsolódjon szervesen a hírhez is a pofázásom…. kapunk egy firmware-t INGYEN, pedig mondhatnák azt is, hogy… bocsi, de vegyél egy másik konzolt, mert ez ugyan nem lesz alkalmas 3D-s játékok futtatására, ja és nem kívánunk a jövőben csak 3D-s játékokat kiadni. Ergo… szopás, mert venni kell új gépet, új tv-t.Örülni kellene, de ez nem nagyon megy ahogy levettem.

 26. 3d FF ? ez az év poénja akar lenni most. Nevesünk együtt

 27. Érdekel,de szemüveg nélkül.

 28. Teljesen felesleges.3D-s játék? Nekem nem kell, így is épp eléggé roncsolom a szemem világát.Komolyan nem vágom ezt a 3D mániát.

  • Nincs semmi 3d mánia, csak most azt találták ki ezzel gombolják le az embereket

   • Már a filmeknél is ez van. Nem vagyok nagy mozibuzi, de mostanában annyi filmről hallottam, hogy 3D-s (is), vagy 3D-s lesz (Avatár, Véres Valentin, Végső Állomás 4, a Jackass 3-at is 3D-sen fogják adni…), hogy az csak na.

  • egyetértek!Poénnak jó,egykét címnél…de ezért új TVt meg minden játéknál?LÓÓÓÓÓFFFFFütttyöTTT!

 29. Szerintem ezzel még várhatunk egy kicsit. Igazán a PS4 idejében fog ez jól elindulni.

 30. A G-Force játékról tudok csak jelenleg, ami használja a régi, hagyományos kék-piros szemüveget, ha Martin szerez egyet, akkor letesztelem nektek.A Végső állomás 3D jó volt, csak a homogén színek elmentek a piros felé (720p-s projektoron). És inkább rétegek voltak, mint térbeli dolgok, mintha lapok lettek volna egymás mögé téve.

 31. Akkor aki most akar tv-t venni annak szerintem megéri várni egy kicsit. 🙂 Amúgy a mozikban sem sima vászonra vetítik a 3d-s filmeket. Én láttam az Avatart 3d-be és ha a játékokat is el tudják juttatni arra a szintre akkor nagyon kemény dolgok lesznek itt rövidesen 🙂 Horror játékoknál pl nagyon bejövős lesz az tuti.

 32. Nem értem mi olyan nagy szám a 3D-ben.Már évekkel ezelőt is adtak 3D adást a BP TV-n, Tévétorna Anettkával 3D-ben volt a címe. Igaz valamiért nem jött át a 3D élmény, de ez biztos az én hibám volt. 🙂

 33. miert kell 3d-s tv? imax avatart biztos lattak paran projektoral vetitik +szemuge oszt csa!ha vetitonel megoldhato akkor mi a logikus magyarazat ami uj panel mellett szolhat?

  • ott a szemüveg lencséi polárszűrők és csak a megfelelően polarizált fényt engedik a jobb ill. bal szembe. mivel ezek különbözők 3 dimenziósnak érzékeli az agyad a képet.a mostani panelek nem tudnak kétfélé polarizált fényt küldeni feléd így ez a technológia nem jön szóba. amiről most szó van az a magas képrissítés (240Hz) amin felváltva mutogatják a bal és jobb szemednek szánt képet. a tévével szinkronban a szemüveg kitakargatja azt a szemed aminek a vetített kép épp nem való.

 34. Pedig ugy nez ki, h meglessz a penzem egy tenyleg komoly tv-re, a Ps3 melle, de lehet kihagyom a 3D-t, s maradok a ‘led’-nel…

 35. itt az ujabb vakitás hogy kehúzzák a parasztot. pár éve ugyanez ment a vegyél lcdt hogy élvezhesd a játékot dumával. most vettem egy 107 cm-es ledet ami már nem tudja amit kell. kapják be.

 36. Oldják meg ugy, hogy a mostani tv-kel is müködjön szemüveg nélkül. A f@szom tele ezzel a 3d-s mizériával.

 37. Ez nagyon jó lenne, de fogadjunk, hogy kitalálnak valami új 3d-s megjelenítést, amihez persze majd új tv-kell, holott van már ilyen 3d-s tech és megoldható a mostani tv-kel is már csak egy szemüveg kellene hozzá, meg ugye a firmware frissítés… 🙁

 38. Én örülök ha egy sima 82cm-es lcd tv-re lesz pénzem,nemhogy 200 hz meg 3d meg mindenféle led meg csinnadtratta…. vagy én vagyok csóró,vagy drágák nagyon az lcd-k(plazmát meg se merem említeni).

 39. fekete-fehér játékok nem lesznek?

 40. Majd kihasznál valaki egy Bug-ot a Battlefieldben. Kimegy a pályáról és mögém kerülve hátba szúr ahogy nyugodtan ülök a fotelban. 😀

 41. HA jól tudom 2 filmet is visszarendeltek az AVATAR sikere miatt, hogy átdolgozzák 3Dbe.Az egyik a legújabb Harry Potter volt a másikban nem vagyok biztos, de talán a Titánok harca.

 42. Eyepets leharapja majd a fejünket vazze! 😀

 43. és akkor a szar játékot is el lehet adni majd, csak 3d-be kell tenni és megkapja a 10pontot:)

  • ezzel nem értek veled egyet , attól még a hangulat nem lesz jobb hogy 3D fut mert gondolom az csak a látványvilágot gazdagítja

 44. nem kizárt, hogy ez is közre játszik a GT5 késésében 🙂 bár amennyit eddig vártunk ez már nem gond 🙂

 45. Akkor erre vár a polifóni, vagy mi?

 46. 1 misi körül vannak a tévék még nem már amit érdemes lenne megvenni.

 47. Remelem nem csak a 3d-t fogja tartalmazni ez az FW mert akkor ennek se lesz nagyon sok ertelme.

 48. Kemény!Hol tart mát a technika.5-6 év múlva gondolom majd megfizethető is lesz.

 49. Avatar játék nem lesz 3D?

 50. Én jól megvagyok 3D nélkül egyelőre.

 51. Mintha azt olvastam volna, hogy az eddigi TV-k is tudnak majd valamilyen 3D-t, de visszafogott minőségben a rendes 3D TV-khez képest. Engem mondjuk csak projektoros – projektoros tv megvalósítás esetén érdekel, mert nem vagyok hajlandó visszaszokni bélyeg képméretre.

  • “miért az 55″”/138,8 cm az bélyeg képméret!?”

   • “Most nagyban 2m * 1,15m-en nézek filmet és játszom (vagy egy 24″”-os monitoron), de a filmek jellemzően keskenyebbek alul-felül, csak a játékok fullscreen 16:9 arányúak.”

  • A 120 Hertzes megjelenítőkön megy a mondhatni klasszikus 3D egy jobb, a szemet kevésbé bántó verziója. Úgy rémlik, hogy itt is két színű szemüveg kell, csak a régi kék-piros és zöld-piros helyett itt türkiz-sárga lencsék vannak.

 52. Ezek a funkciók miért az Update alá kerültek? Az update menü meg miért került alulra?

 53. Ha valamilyen megfontolásból szüleim ilyen TV-t vennének, lenne ám itt élvezet. Csak szerintem nem fognak.

 54. Ezekhez valami speckó tv kell majd, vag régebbi fullhd-s is megteszi?

 55. Az elkövetkező 10 évben nem tervezek tv vásárlást…..

 56. ez nagyon jo lenne ha meg oldanák minnél hamarabb

 57. Kitase ki akar bszni velem úgy látom. 😀

 58. Nos, ez az a fajta dolog, ami engem nem igazán érdekel. Egyrészt nem fogok most ezért újabb TV-t venni, másrészt félóra után nekem megfájdulna a fejem tőle. A 3D-s filmek is csak évente kétszer érdekelnek. Jöhet, meg jöjjön, mert biztos sokakat érdekel majd, de ne legyen idővel kötelező, mert nincs kedvem egy agyzsibbasztó (már ebből a szempontból is komoly fenntartásaim vannak, hogy ez mennyire egészséges, ha több órán keresztül át van verve az agyunk…..erről a 3D-s dologról nem egy érdekes cikk van fent neten) szemüveget viselni órákon keresztül és nem is fogok. Szóval engem nem zavar ha jön, de ne tegyék kötelezővé.(bár sztem erre esély sincs) No meg kérdés, hogy hogyan fogják rávenni az embereket arra, hogy megint egy baszottdrága TV-be invesztáljanak, mikor a felmérések szerint a háztartások túlnyomó részében a mai napig még SD TV-k mennek. Persze emiatt nem az én fejem kell, hogy fájjon.:)

 59. Jó lesz ez. Ha jól gondolom, akkor valamikor nyár elején várható ez a firmware vagy ennek egy véglegesített változata.

 60. En epp tervezek tv vasarlast, szerintetek erdemes 3D-ben gondolkodni..?!

  • nem.még nincs piacon, ha jön akkor is irtózatos felárral, plusz az első generációk gyermekbetegségeivel.másrészt azon is el kell gondolkodni, hogy egyáltalán milyen tartalom miatt lenne jó. mire ideér valamilyen 3d-s tévé addig megőszülünk, mire blu-rayen elkezdenek kiadni filmeket szintén (sőt, egyáltalán forgatni is csak mostanában kezdenek normálisakat) .szvsz 2-3 évet bőven ráér az ember, ha ép döntést akar hozni.

   • Szerintem az összes új LED Bravia 3D-s.

    • “az “”alsó”” kategoriás led-es braviák nem lesznek azok, esetleg 3D-re felkészitve! már kinéztem 1 led-es braviát, ha minden igaz 280.000 lesz!”

    • nem tudom. napokban néztem a sony oldalát, ott a 3d tv promó oldalán ( http://discover.sonystyle.com/bravia/sony3d/ ) még csak nézz be a boltba nyált csorgatni, esetleg add meg az e-mail címed majd szólunk stádiumban van, samsungnál szintén.tegnap beszéltek pont erről valamelyik rádióban és ott mintha azt mondták volna, hogy az lg lesz az első valamikor nyáron aki ténylegesen árulja is majd. ez meg megint lehet, hogy fals, mert megint máshol azt írták, hogy az espn 3d-ben (is) fogja adni a foci vb-t.

    • na ja…épp a minap láttam egy 80 centis led-eset,fél millától…majd ha ultra milliárdos leszek,akkor veszek belőle 6-ot.

   • Valószínűnek tartom, hogy a 200 Hz-es Tv-k gyakorlatilag tudják a 3D-t. A Tv-nek ugyan is hót mindegy, hogy mit mutat 2D, vagy 3D, nem kell hozzá semmilyen technológia, a kellően magas képfrissítésen kívül. Ennyit a gyermekbetegségről és az évekig tartó várakozásról. A Sony technikájához tartozó szemüveg, felváltva, a Tv-vel szinkronban takarja le egyik, majd másik szemedet, ez is viszonylag tiszta, nem kívánt effektektől mentes eljárás.Nem sok akadálya van tehát annak, hogy bármikor bevezessék a 3D-t. Mellesleg azt olvastam, hogy lesz KZ2 3D patch is valszeg!Kúl!

    • attól, hogy képesek 200hz-t kinyomni magukból még nem evidens. valahogy szinkronizálni is kéne a szemüveggel, ahoz meg kéne valamilyen interfész (a sanyi oldal szerint rf szinkron van).plusz nyilván ott lesz a(z indokolatlan) prémium felár, valamint a tartalom szegényessége. legalábbis nálunk.nem mondom, ha hetente egy film lemenne, a sport1 ebben adna, a játékok fele támogatná és mondjuk csak 20% lenne az árkülönbség, akkor érdemes lenne elgondolkodni. ami ugye az alapkérdés volt.

 61. tyűű aztaa wááoo, kinek kell ez?sokkal felhasználó barátibb funkciók kellenének, nem ez az újgazdag ökörség:D de amúgy bizós jó lesz

 62. menyi egy 3D-s TV ??

 63. Az lenne az igazi hogy a jobb HDTV-k is kapnának egy 3D-s fw-t, és ezáltal új tv-t sem kellene venni. Mert ugye a Braviákban is lehet fw-t frissíteni 🙂

 64. Azért ez nagy dobás.

 65. Wipeout is durva lehet 3D-ben.Tévét viszont nem tervezek venni egy jó ideig….

 66. Tévét külön emiatt nem vennék, de nagyon érdekelne egy Gran Turismo 3D-ben.