Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka – kénytelen csökkenteni nextgen konzolja árát a Microsoft

A nemzetközi helyzet fokozódik!Alig kétnapos a hír, miszerint a Microsoft olyan szinten harapófogóba került a Sony PS4-e és az Xbox rajongók között, hogy fennen hirdetett nextgen DRM-üzletpolitikáját eldobva komoly engedményeket tett az Xbox One-nal kapcsolatban. Egy friss pletyka szerint azonban ennyivel nem ússzák meg.Források szerint nem csak a DRM-megkötések tűnnek el Microsoftéknál, de rövidesen a PS4 árához igazított X1 árcsökkentést is bejelentik. Ennek értelmében két X1 pakk is kapható lesz, melyek közül az egyik 100 amerikai dollárral olcsóbban kerül majd a boltokba – pontosan ugyanannyiért, mint a PS4 ($399). Állítólag az olcsóbbik csomagban nem lesz Kinect 2.0 kamera.Most már csak az a kérdés, mikor jön a hír arról, hogy a korábban annyit kritizált állandó kamerakapcsolat sem kell a játékhoz a Microsoft konzolján…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Megint beesett egy komédiás csimpánz?

 2. LIKE!

 3. Azért az milyen szar lehetett a Microsoftnak, mikor kigondolták, hogy oké, ennyiért adjuk! – és meglátták a PS4 árát 🙂

 4. Nem szeretek negatív kommenteket közreadni, ha valami nem tetszik, szimplán átugrok rajta. Megtartom a véleményem.Ha PS-el lenne kivetnivalóm, megírnám, de nem ilyen hangnemben, egy ilyen oldalon, és nem egy konkurens cég termékével kpacsolatban…Szóval.. a két csöpp cimbalom xbox rajongó tegye át magát a másik honlapra, egymás kezét fogva örüljenek a micro gépnek, azt jónapot. Nem akar még nagyobbat bukni a rivális, ezért csökkentenek. Mire jön a ps5, ti már nem fogtok konzolban gondolkodni… jójcakát

  • Vége, intézve, nyugalom.

   • Teljesen helyreállt a vérnyomásom… mostanra… :)2 napig volt élmény őket olvasni 😀

   • Jajj…, már tiszta rasszista lett ez az oldal, szegény Boxosok :D. Én már One miatt is sajnálom őket, nem kell őket tovább sújtani…Amúgy tényleg érdekes, hogy mi francnak jönnek, ide, de azt hiszem rájöttem. Akkorát hibázott az MS, hogy mivel a fél világ sajtója szidja, jó fanboy és hazafiként, mint valami kiküldött kommandósok, mindenhova betörnek, és tűzzel vassal védik a kedvencük hírnevét, érdekeit. Hűségből le kalappal előttük, de teljesen felesleges amit csinálnak, itt aztán senki véleményemen nem változtat vele.

 5. Alakul a történet…

 6. Azért itt páran el vannak tekeredve. Egy ilyen termék fejlesztése és a piacra való bevezetése több évet emészt fel, mert millió dologból tevődik össze. Piaci igények vizsgálata, felhasználási terület ismerete stb.Ezt Redmondban piszkosul elsz@rták. Azért merem így kijelenteni, mert én is termék fejlesztéssel foglalkozom a Tokyo Denki Kagaku Kogyo Kabusikigaisa (TDK) -nál. Igaz, hogy konkrétan ipari gépekkel foglalkozom de ilyen blama, amit a májkrószoft összehozott az piszok nagy fejetlenségről árulkodik. Én nem is tudom ezt hogyan hozhatták össze?!Mert tudniuk kellett, hogy mit tervez a Sony. Hisz én is tudom, hogy éppen milyen új technológiát fejleszt pl. a Siemens. Akár egy expon összeszedett reklámfüzetből is. =]

 7. Apám, ez mekkora blama a Microsoftnak 🙂 A 100 dolcsi úgynéz ki még az amerikaikat is érdekelte ezek szerint. Mert itt európában ez nagy különbség…és itt tuti bukott volna az xbox így…

 8. Szerintem japánban a sony emberei már két hete folyamatosan be vannak baszva örömükben. xbox go wc!

 9. Ezek azt hitték, hogy a PS4 is baromi drága lesz, és így majd nem lesz semmi kritika az árazásról? Nem irigylem az MS vezetőségét, de ezt csúnyán elszúrták.

 10. Na ez már dupla Dzzőő !Ilyesmit…..

 11. “még nem olvastam végig a hsz-eket, de le merem fogadni, hogy van egy-két ilyen megnyilvánulás, hogy:””nahát, ez milyen szép volt a MS-től”” “”ez csak nekünk játékosoknak lesz jó””””a MS ebből most ebből profitálni fog””””a sony sem különb, meg a nintendo se különb””””a sony is ezt csinálta volna, csak nem merte””és a többi stb:D”

 12. :DDbakker ezt a durva nagy cikit:D

 13. hujuj, ez egyre cifrább….:) szerintem ideje lenne egy új launch party-nak, mondjuk XBOX rebOrNE néven.ha a Kinectet kikapják a fapados verzából, akkor konkrétan dobják a koncepciót is.a ps3 startja simán csak rossz volt, a ONE-é konkrétan katasztrófa.

 14. De ha kninect nélkül nem lehet használni, akkor hogy árulja anélkül? Vagy lehet kamera nélkül is használni? Akkor most mi van? Szánalmas ez már, nem nevetséges. =]

 15. Ez nagyon gáz! 😀 De még így is szívás, mert a gépet a Kinect köré építik, ha le is verik az árat (ami megint csak gáz), akkor jó nagyokat fognak bukni a gépen. Márpedig úgy indult ez a generáció, hogy nem akarnak a hardveren nagy veszteségeket.

 16. Már a kezdeteknél be volt jelentve, hogy a kinect kötelező része az X1-nek, és tegnap is kaptunk közleményt arról, hogy a kinect marad. Ezek után kiadni azért egy hírt, hogy kárörvendezzetek rajta kicsit több mint szánalmas…

  • “Az is volt microsoft megerősítés egy hete, hogy a drm, region lock és 24órás internet check is “”kőbe vésett”” dolog.”

   • “Annak az is a része volt, hogy “”most feketén-fehéren le van yrva minden””. A “”most””-on van a hangsúly.Az egész kommunikációjuk úgy épült fel, hogy “”ez nagyon jó lesz, felhő, meg minden, meg ez a fejlődést szolgálja, titeket, blabla.”” “”de azért ha nagyon gáz lesz, kivesszük az egészet.””Én elmondtam, még júliusban változtatni fog. Nem hiszem, hogy mások nem látták. Az, hogy oda volt írva, “”kőbe vésve””, semmit sem változtat azon, hogy egy normális interjút nem tudak adni, mert ezen a kérdésen tököltek már valószínűleg hónapok óta.De továbbra sem tervezem. Nincs olyan játék, amiért igazán megvenném, még akkor sem, ha olcsóbb.”

   • Nem hinném, hogy ezek után változtatnak a koncepción ha már az egész gépet erre építették fel. Online fícsőröket nem nehéz kivenni, de egy gépet az alapjaitól áttervezni amit évek úgy fejlesztenek, hogy a kinect meghatározó része lesz, és emellett még tartani a novemberi megjelenést… Nem gondolod ezt picit lehetetlennek?

  • itt nincs olyan hogy szánalom meg ilyesmi … itt olyan van ,hogy üzlet , piac… a piac nem volt vevő erre az MS termékre így változtatni kellett. mi ebben a rossz? semmi . győzött a piac az ms tanult remélhetőleg ebből. sőt mi játékosok is csak nyertünk vele mert az X is egy kegyetlen nagy gép , nagyszerű játékokkal !

   • Nem érted. Én a cikkre mondtam, hogy szánalmas, meg azokra akik ezen kárörvendenek, mikor tegnap már volt megerősítés arról, hogy a Kinect marad. Ha megnézed a cikk dátumát, akkor érted, hogy miért tettem szóvá.

   • Egyetértek. Adhatott volna a Sony meg a MS is egy olyan gépet, ami kétszer ennyibe kerül, sokkal többet tudna, minden egyes játék 30.000FT lenne rá, és azok a játékok is brutálisak lennének, mert egy 30.000FT-os játékárból nagyon magas fejlesztési költségek is megtérülnének, ha volna elegendő ember, aki ennyiért megvenné. De nincs.

  • Igaza van.

  • Ha ez igaz, akkor komolyan nem tudom még ki gondolja vagy hiszi el, hogy a Microsoft-nál a playerek számítanak. Igen abban igaza van, hogy más akart lenni mint a ps4, viszont ne találjuk már ki, hogy eget rengető újításokat ad a jelenlegi konzoljában. Maximum arról van szó, hogy amit külön külön tudnak a mostani ketyerék abból beletettek egy marékkal az új Box-ba. Ami játékkonzol lenne elsősorban és csak másodsorban multimédiás anyámkínja.Azoknak akik meg azzal jönnének, hogy a Sony-t is a pénz érdekli és, hogy ezt nem látom, azoknak üzenem, hogy de látom és tudom viszont az ő üzletpolitikájuk és marketingjük fényévekkel jobb a jelen generációban.És igen, PS fan vagyok, de szerintem objektívan látom.

 17. A kinect kötelezően benne lesz, erre épül az egész ötletük:http://pcforum.hu/hirek/14337/A+nezoket+folyamatosan+figyelo+TV-t+epitene+a+Microsoft.htmlA napokban új részletek láttak napvilágot a Microsoft a PC Fórum által már a nyáron bemutatott technológiájáról, amelynek segítségével a redmondi konszern egy új, kvázi a nézőket megfigyelő TV-típus kidolgozását tervezi. Az akkor kiderültek alapján még csak a reklámok hatékonyságának növelésére használni kívánt eljárásról időközben kiderült, hogy azokat a vállalat más célokra is alkalmasnak látja – például annak ellenőrzésére, hogy egy adott filmet csak annyian néznek meg, ahány személy részére megvásárolták azt.

  • Király lesz, álcaruhában filmet nézni, egy user, a többi néző meg kanapé mintás kamuflázsban arcfestéssel XD.

   • Nem hinném, mert a kinect IR tartományban is figyel, gondoltak ezek a trükközőkre. 🙂 Majd bekejük maguknat sárral, mint a svarci a predátorban.

 18. Még ha láttam volna valami egetrengető játékot kinect-re de nem, továbbra is csak az ugra-bugra tinci-tánci címekről tudok. Legalább látnám értelmét, hogy miért adok ki 100 dollárral többet. Mert kiegészítőként elmegy de kötelező kellékként? Die, kinect die!

 19. még a végén a ps4 jó konzolt farag az ekszbákszból.

 20. Megjelenés elotti árcsökkentés!? Volt már valaha ilyen?

 21. Az lenne a legjobb esélyük, ha 7 hónap alatt új konzolt csinálnának: Xbox 3/720, ami ugyan úgy működik mint a 360 csak erősebb, nem kötelező a kinekt, nem úgy néz ki mint egy VHS lejátszó, és 350$-nál nem drágább.

 22. “Hah!!!! Ennyit a hardcore kinectröl, meg az igazi “”nextgen”” élményröl… Ha kiveszik a kamerát a boxból, még azt a casual réteget is elvesztik, amit eredetileg megcéloztak. Kinect nélkül az Xbox gyakorlatilag csak egy gyengébb PS4 lesz, ugyan azon az áron. Ezzel a Microsoft nem hogy javítani fog az eladásokon, de még egyenest sziven is döfi magát! Istenem, ekkora hülyeséget még a MS-tól sem vártam volna. Jobban járnának, ha inkább nem is dobnák piacra az új Xboxot. Akkor legalább megúsznák a veszteséget… XD”

 23. No ennyit a hazudozásaikról: A DRM integrált része a rendszernek nem lehet kivenni. Majd a Kinect 2.0 integrált része a rendszernek nem lehet kivenni. 😀

 24. Ha az MS levinné az árat $399-re akkor is először PS4-et vennék! A PS+ nem enged el! 😀 Amúgy meg a Titanfall-t adják ki PS4-re és tökéletes lesz a konzol!

 25. Azért jó látni, hogy verseny van a piacon…ha 1 lenne akkor minden szart leerőszakolnának a torkunkon. Sony is beszállhatna, mert köddé foszlik az előnye.

 26. Mekkora ratyik. Pedig hogy verték a mellüket. 😀

 27. :DVáá! Ezeken a híreken olyan jókat mosolygok!Viszont ez az amcsikra nem jellemző – Ők általában inkább falnak rohanós fajták! Egy elismerést azért érdemel a Microsoft, ezt ki kell mondani!

 28. De az a poén, hogy hiába a változtatások, a játékkínálat még mindig a béka feneke alatt stagnál, ugyanazok a címek semmit több.

 29. Szerettem eddig az xbox-ot, de emellett az üzletpolitika mellett már egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül! De kár hogy nem vitték végig az elképzeléseiket, mert elmentem volna röhögni a temetésére az xbox részlegnek! Pusztuljanak meg.

  • Te eddig nem ismerted meg a Microsoftot és a módszereiket? Első körben próbálni megvásárolni, második körben próbálni eltaposni, harmadik körben próbálni lehazudni a csillagokat az égről.

 30. Az az érdekes, hogy a rendszer állítólag használhatatlan a Kinect nélkül. Gondolom a Win8 érintőképernyős irányítását átalakították a Kinect-nél használt mozgásérzékeléshez. Szóval az állítólagos lemaradásukat így még jobban tetézhetik, ha a használt játék tiltására és a 24h-kénti online ellenőrzésre épülő rendszerük irányítását/kezelését is á kell alakítani. Egyértelműen pozitív változás lenne ez is és az elmúlt két nap bejelentései, de szerintem ezt már rég meg kellett volna lépniük, mert így biztos nem jelenik meg időben, vagy ha meg is jelenik, elég nagy készlethiány mutatkozhat (még ha csak Amerikában jelenik is meg először). Habár én nem tudom ezek után a legnagyobb rajongóik kivételével ki választaná őket. Az elmúlt nap sem azt bizonyítja, hogy mennyire jó fejek, maximum azt, hogy kevésbé szemetek. De én ezt is csak a pénznek tudom be (mi másnak), ne pedig annak, hogy odafigyeltek az emberek véleményére, mert akkor már rég meglépték volna és nem ragaszkodtak volna ahhoz, ami az emberek többségének nem kell.

 31. A Sony meg majd lemegy $350-re!:D

  • Nyomják csak le egymást.

   • 12-esre, jujj, vigyázz, még bezárják a kócerájt! 🙂 Hírhez: hát ez már tényleg kabaré. Azért látom a Sony fejeseket, ahogy térdüket csapkodva röhögnek, hogy izzadnak amarra Redmondban.. 😀

  • Én nem gondolnám, hogy tovább csökkentené az árat a Sony, ha a Microsoft lemenne a PS4 áráig. Ehhez szükség lenne a Kinect kukázására a dobozból, amivel konkrétan ugyanazokat az eszközöket kapná a vásárló, bármelyik konzolt válassza. Viszont még így is előnyben lesz a Sony a hardver és az exkluzív játékok minőségének/mennyiségének köszönhetően. Az is érdekes dolog, hogy szerintem az XBox exkluzívokat készítő stúdiók (a Microsoft hatására) játékai fel lesznek vértezve Kinect vezérelte funkciókkal. Ezek egy része biztos, hogy kötelezően használt lenne, így rákényszerítve őket a kamera használatára. Ezt érdekes lesz most újragondolni a Kinect nélküli változatok miatt. Már ha lesznek ilyenek. A Sony pedig csak akkor és annyivel megy le a Microsoft alá az árban, ha muszáj.

  • Ezt nem tartom elképzelhetetlen lehetőségnek… Nincs olyan alkatrész a gépben, amely előremutató, eddig nem létező technológia lenne.A Sony jól optimalizált gyártás mellett $400 ár mellett valószínűleg keres a gépen…A legvalószínűbb, hogy az eurós árat nyomják lejjebb.

 32. Ja, és egyébként szánalom! Szánalom a köbön! Rommá lett magyarázva hogy ezek a szarok mennyire fontosak, és nélkülük használhatatlan, meg értelmetlen az egész set top box, erre hirtelen vágás azt mégsem. Ennek a rohadt szarnak inkább azt a nevet kellett volna adni hogy xbox 180

 33. Amúgy sajnálom, hogy meglépi ezt a MS.Úgy megnéztem volna mi sül ki ebből megjelenéskor.

 34. Ha ezeket nem lépnék, amcsiban fogyna csak jól a box, szerintem. Mindenesetre vicc. Jól beégtek. 😀

 35. kötelező volt nekik csökkenteni. 🙂

 36. Állandó kamerakapcsolat? De ha a kamerátlant vesszük? XD

 37. Próbálnak kimászni a gödörből… próbálnak. 🙂

  • Nem kellett volna nagy ész, hogy bele se másszanak.

   • Igen, de az E3on úgy gondolták lefele ásnak, hátha kijönnek a túloldalon. :DAztán rájöttek az nehéz meló… most meg próbálnak kimászni abból a bazi nagy gödörből amit maguknak köszönhetnek. 😀

 38. Némileg vigasztal, hogy nem csak nálunk vannak idióták magas pozícióban…

 39. popcorn!