Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka – ilyen lesz a PS3-as ARC” szett gombkiosztása”

2009 óta nem titok: a Sony most 2010-ben (jelen állás szerint ősszel, vagy a karácsonyi szezon elején) egy vadiúj mozgásérzékelős kontrollerrel bővíti a Playstation 3-as perifériák repertoárját: ez lesz a korábban [I]varázsbot[/I]ként aposztrofált kütyü, mely mostanság “ARC” néven fut a köztudatban. (Hivatalos névadó ünnepség még nem volt.) A cuccot nagy érdeklődés övezi több saját stúdió és külsős fejlesztő részéről is: az SCE csapatai a hírek szerint legalább 5 – dobozos és PSN – játékon dolgoznak, a “kintiek” közül pedig a Capcom, a SEGA, a Ubisoft, az Activision, az Electronic Arts és a THQ az, akik első körben vagy valami új címmel, vagy egy már létező, Nintendo Wii-n futó programmal sorakoznának fel a debüt időpontjára.Egy friss pletyka szerint a jólértesültek már pontosan ismerik az ARC szettet – hiszen nem csak egy “távirányítóról” van szó, hanem egy hozzá kapcsolható “nuncsakuról” is, amely kiállásában a Wii Nunchuk izéjéhez hasonló. Bizonyos játékoknál az egyik, másoknál a másik, megint másoknál mindkét eszköz használandó. (Egy korai ötlet szeint – pl. a Resident Evil 5 Goldnál – a bot mellé egy DualShock 3-at is kellett fogni, ám ez mára már a múlté, helytte van a nuncsakus megoldás.)Maga a varázsbot olyan, mint egy vibr… tévé távirányító, egy színét változtatni képes gömbbel a csúcsán. A bot hasán egy nagyméretű ravasz található (T), a tetején pedig öt gomb: Háromszög, Kör, X, Négyzet, PS.A nuncsaku jóval nagyobb, mint pl. a Wii-nél: itt a hüvelykujjad alatt van egy analóg kar, lefelé egy Kör + X, alattuk pedig az L1 és L2.Fejlesztői nyilatkozatok szerint az új kontroller működés közben nagyon pontos – minden mozdulatra “betalál”. A fenti infókat a rendes képek és bejelentés megjelenéséig érdemes pletykaként kezelni.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Remélem komoly címek is lesznek hozzá, akkor érdekelhet a cucc…

 2. Érdekes gombkiosztása van. Majd spanomnál kipróbálom, Ő minden sz*rt megvesz megjelenéskor

 3. a teteje finoman ívelt 😀

 4. Olyan mint egy zseblámpa g*ci:)

 5. Ez nagyon ronda!Olyan mint valami Scifis merülőforraló!

 6. “Már elképzelem, hogy jönnek hozzánk vendégségbe és kajánul kuncognak, hogy “”mi az, egy vibrátor?””:DDD”

 7. “Viszont, ha “”…kiadnának pár Wii-s gamet”” , mondjuk lehetne olyan, amit PS életében max csak kinn Japánban vagy ithon kalózverzaként látott (elsőként gondolok a Bleach játékokra)Nagyon örülnék az fix…és nem vennék Wii-t Baseball, Golf meg hasonló játékok miatt xD”

 8. erre kár pénzt kiadni!találtak volna ki valami hasznosabbat,mondjuk egy jó rendszer frissitést ami ugyis rég volt!

 9. Na de mennyibe fog kerülni. Ha 20 ezer alatt akkor megfontolom a vételt.

 10. “az már csak hab a tortán ha rezegni is fog,a csajok mondhatják akkor,hogy “”vettem egy vibrit a ps3-hoz””.kíváncsi leszek rá,de őszintén szólva nem sok értelmét látom.”

 11. En meg mindig nem hiszem el, hogy komolyan gondoljak ezt kontrollert. Vicc ahogy kinez. Magaval a mozgaserzekelos temaval semmi problemam.

 12. Jó cucc,de továbbra is az van mint amita wii-re mondok.. hadonászásból már én rég kinőttem. Ez maradjon meg a gyerekeknek.

  • Látszik, hogy egyedül játszol… ha nagy társaságot hív át az ember, akkor baromi jól jön egy ilyen cucc, ha esetleg leülnénk játszani.

   • Na.. félretippeltél totál. Sose jétszok szinte egyedül mióta koleszban vagyok. mindig haverokkal,csak akkor kapcsolom be a gépet. Tudod létezik tobb joy is egy konzolhoz…. jó,mi?!

 13. Jó lesz ez!Wii helyett.Egy gond van csak.A Mario Galaxy-t ez sajnos nem pótolja.

 14. Biztos begyepesedett vèn hülye vagyok de az èn PS vilàgkèpembe nem fèr bele ez a kütyü.Nagyon remèlem,hogy hosszùtàvon is megmarad opcionàlis dolognak.

 15. Abszolút hidegen hagy az egész.

 16. Csak nehogy így járjunk: http://www.youtube.com/watch?v=WLOcjq7qeks🙂

 17. Első ránézésre nem rossz, bár a gombokat (O, 4zet, X, 3szög) inkább a kontrolleren lévő formációban raktam volna rá, nekem úgy tűnne könnyebben megszokhatónak. Majd kiderül így milyen.Ha szépen világít, jó lesz karácsonyfadísznek is.

 18. el nem tudom kepzelni, hogy lenne ez altalanos cucc. 1-2 jatekhoz okes, azt azon kivul.

 19. “Egyelőre eléggé tartok tőle, hogy nehéz lesz megszokni az “”új gombkiosztást”” Kipróbáljuk, remélhetőleg ez is csak megszokás kérdése lesz. De tény hülyén néz ki ez a gömb rajta…:)”

 20. Még egy darabig szeretnék a sima controllernél maradni. Persze biztos lesz rá kereslet.

 21. Kíváncsian várom!!

 22. sztem marhaság

 23. Nem tudom milyen lesz,remélem jó.

 24. komolyan, ez olyan bizarrul néz ki, hogy nem biztos, hogy kézbe merem majd fogni

 25. Én várom nagyon ezt az új mozgásérzékelős cuccot.Wii-vel már többszőr játszottam ebből adódóan nem lesz gond a kezelésével. Főleg a Tenisz játék érdekel engem (ami wiin van). Remélem Ps-re is megjelenik az a cuccos.A Csuklópánt meg a hülye amcsik miatt kell azok a nem normálisak, belelódítják a TV-be azt csodálkoznak ha összetörik a TV.

 26. És mi az a hosszúkás kapcsolószerű izé a négyzet, hszög, kör, x közt?Örülök neki, hogy ennyi gomb lesz rajta, a Wii talán legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nincs elég könnyen elérhető gombja és emiatt rengeteg funkciót kell a mozgásérzékelésre tenni.Ami miatt nem lehet elég komplex játékmenetet összehozni.Mondjuk háztetőn csimpaszkodás közben fegyvert váltani és célozni és lőni, aztán meg ha kell gyorsan nyomni egy gyógyítást, stb.Kevés az A+B jobb kézen.

 27. Kíváncsi vagyok most már. E3-on biztos tartalmas prezentáció lesz.

 28. ezaz…másoljuk le a nintendót!

  • Vagy követed a konkurenciát vagy lemaradsz…

  • “Nem nem merném teljesen kijelenteni hogy Nintendo másolat, mivel már 2005-ben promózta a Sony ezt, bár akkor még nem ilyen külsővel. Tény hogy a Nintendo sok ötletet adott de a “”másolat”” szót nem merném kijelenteni.”

 29. Na végre látunk róla képeket, eddig egész pofásnak néz ki.Majd kíváncsi leszek arra nuncsaku részére is, de inkább az árára xD

 30. Minden a játéktámogatáson múlik. Ha jó játékok jönnek hozzá akakor simán sikeres lehet. Én nem zárkózok el tőle így látatlanba 🙂

 31. Olyan mint egy fénykard markolata…

 32. Az Dualshock3 mint az előre/hátra/oldalra mozgás irányítása eléggé kemény lesz szerintem. Egy kézzel fogni a DS3at, azért elég necces.Már csak egy jó csuklópánt kell… meg jó játéktámogatás.

 33. Köszönöm nem kérem.Nem nekem való ez a csapkodás.Csapkodok én eleget enélkül is:)

  • Csapkodás olyan tévhit , Wiin se m kell csapkodni meg hadonászni mint a hülye gyerek természetesen jön az egész. Nem lesz rossz szerintem én beruházok egyre.

 34. Nekem nem jön be,de azért kipróbálnám.

 35. Az a bazi nagy színváltoztatásra képes gömb mi célt szolgál majd vajon?

 36. gondoltam hogy lesz hozà mêg egy tartozèk mert nem tutam elkêbzelni hogy lehet vele előre meni ês kőzbe cêlozni de a nuncsakuról még nem lâttam kêpet

 37. Egy próbát megérne, csak az élmény miatt. Amúgy nem fogom megvenni, ez szinte biztos.

 38. Várom nagyon !

 39. De szép vibrátor!