Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka egy lehetséges, konzolos Elite 4-ről

Körülbelül két héttel ezelőtt hallottam először azt az izgalmas pletykát – akkor még egy nevenincs weboldaltól -, miszerint Playstation 3 verzió (is) készül a videojáték-történelem egyik legpatinásabb, legkomolyabb, legkomplexebb játékának, az 1984-ben debütált Elite-nek negyedik felvonásából. Most újra beszélnek a dologról a nagy nyugati weboldalak, úgyhogy pletykálkodjunk egy kicsit.[9065]Az eredeti Elite egy nagyon puritán vektorgrafikás, űrkereskedős, intellektuális kult-game, olyan elmondhatatlanul mély tartalommal, amiről lexikon vastagságú könyvet kehetne írni. Elemzők szerint a program mérföldkő a videojátékok között, és számos későbbi híres franchise alapjául szolgált. A magyar közönség leginkább a Commodore 64-es portot ismerhette annak idején. A történetben a player egy kis űrhajóval és minimális készpénzzel indul, szinte végtelen pályafutása során pedig kereskedéssel, katonai küldetések elvállalásával, kalózkodással, fejvadászkodással vagy akár bányászattal keresheti meg a betevőt. A program méreteire jellemző, hogy 8 galaxist, galaxisonként pedig 256 bolygót lehetett benne felfedezni.Arról, hogy az [B]Elite 4[/B]-ből esetlegesen PS3 port is készül a PC mellett, David Braben, a game készítője nyilatkozott, amikor cége új projektjeit mutatta be. A terv már magvan, sőt, folyik is a munka, de fejlesztők állítólag erőforrás problémákkal küzdenek, így lassan haladnak. Részleteket arról, hogy pontosan mit is várhatunk, sajnos nem árult el Braben, mindössze annyit mondott, hogy egy nagyon tartalmas, “sötét hangulatú” játék lesz az Elite 4.[9066]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hu! Haverral mi is mennyit jatszottunk C64-en! Regi szep emlekek … oregszem :S

 2. Nem igazán hiszek az ilyen nagy visszatérésekben de majd meglátjuk hogy mit tudnak összehozni, egyelőre én is várom.

 3. Most futottam bele a hírbe, pár napja már olvastam, örültem is neki :D…Természetesen szétjátszottuk anno Amigán 1989 -ben. 😀 Ha jönne PS3-ra egy új rész, boldog lennék. 😀

 4. De imádtam az eredetit C-64-en. Az egyik nagy klasszikus.

 5. Amigán nyomtuk, én vezettem, a haver meg kezelte a fegyvereket. Hiperűrben jöttek mindig a brutál ellenségek, aztán szedtük össze a mentőkapszulákat eladni rabszolgának a bennük levőket, bár tiltott árú volt.

 6. Bár én nem játszottam az előző részével,ennyi pletyka után kíváncsi lettem rá.. 🙂

 7. Sokat játszottam vele annak idején. Csúcs volt.

 8. ez őrült jól hangzik!az eredeti játékot nem ismerem, de egy ilyen sci-fis, űrös cuccért oda lennék. szép, mai köntösben, ha lehet.

 9. Az elite 2-t nagyon sokáig játszottam.Istenem bárcsak visszatérne a NAGY név…

 10. “Az ilyen “”nagy visszatérésekből”” hatalmas bukták szoktak lenni.”

 11. Hát én örülnék neki 🙂

 12. “ez olyan kult-klasszik game, hogy nem is érdemes erre a jelzőre, mert lealacsonyító rá nézve, és ezt komolyan mondom..akkoriban “”könnyű”” volt mélységet csempészni a játékba, pár bit lehetett egy bolygó, most Mbyte-okba rúg csak a modellezésnem tudom mit érdemes várni ettől a game-től, egy kereskedelmi szimuláció biztos jó lenne, MMO-tól mást nem nagyon tudok elképzelni”

 13. kedvencem volt…….az egyik 10pontos, megunhatatlan gem

 14. Erre majd én is kíváncsi leszek, remélem rögtön dokkoló comuterrel lehet kezdeni majd benne

 15. Szégyenlem, de nem hallottam róla, mindenesetre ideje bepótolni!:)

 16. Hú, ez mekkora játék volt annak idején! A folytatások azonban, – ha jól rémlik – már nem sikerültek olyan jól. Bár az is lehet, hogy tévedek, az emlékeim már kissé megkoptak, viszont az esetleges 4. részt tárt karokkal várom. Kíváncsi vagyok, hogy a régi Elite hangulatból sikerül-e valamit átcsempészni…… nyamm, nyamm

 17. johet, a tema ut es szo szerint tatongo ur van ebben a zsanerben.mas.volt ps1-re egy franko urhajos jatek, de nem ugrik be a neve.az elejen volt egy nagyon kul resz, ahol egy fekete lyuk altal befele szivott cumokat kellett kivontatni, kozben harcolni.miert nincs ebbol tobb?

 18. Mekkora játék volt!Remélem tényleg lesz folytatás és nem bénázzák el.

 19. Most el vagyok szomorodva, hogy ezt a nagyszerű hírt nem kommentelte még senki 🙁 Elite? Újjá születik a videojáték ipar?!